Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל בגלל אליקו, מבעיר ובורח! :-P

לפני שאתה יודע, אתה לא חושב פעמיים וקונה RCA פלטינה ב 1400 דולר:)

http://www.hometheaterspot.com/fusionbb/showtopic.php?tid/141896/

ואם אני אראה מישהו ששם RCA ב1400$ באוטו שלו כאן בארץ, אני מרביץ לעצמי. כדי לראות שאני ער..

טוב אז סוכם בנאדם שיקנה כבל ב-1400$ צריך ללכת למוסד סגור עם חליפה לבנה קשור מכל הכיוונים

צביקה, כבר שמעתי על אחד כזה, תכין את החליפה

חח אני מכיר שני אנשים מהכפר אצלנו שהשקיעו ב- RCA ביתי יותר מ- 1200$

אם באיזור הכפרי המצב כך אז מה להגיד על המצב בעיר. :lol:

תיכף תגיד לי שהם גם שומעים את ההבדל בין כבל ב-50$ לכבל ב-1200$ נכון? :brickwall:

באודיו ביתי יש הבדל מאוד משמעותי בין כבל רגיל ואיכותי מאוד.

ברכב זה הרבה פחות עם כל הרעש שיש ....

אני מופתע מהתגובות האלה בכל פעם שאני קורא אותם.

ברור מאליו שיש הבדל !

זה בדיוק כמו כבל RCA VIDEO כבל זול של 200 ש"ח הוא לא כמו כבל שעולה 1800ש"ח וההבדל רואים בעין ולא צריך חוכמולוג בשביל להוכיח זאת, וזה גם זהה לאודיו כבל שבנוי מחומרים טובים הוא איכותי יותר ומאפשר העברת נתונים יותר

ולמה אתה חושב בלהט שלא שומעים הבדל, כי קנית כבל 50$ וכבל 1400$ וערכת מחקר על זה?

אפילו ברכב, זה משפיע. שיש ציוד היי-אנד אפילו הקטנות האלה "כבלים" משפיעים ואתה שומע את ההבדל . אם אתה לא שומע אז בעית שמיעה סטיראופילית. חוץ מזה שהבעיה ברכב זה כמו שאמר אלברט הרעשים מסביב מאוד מפריעים לשמיעה מלאה ונכונה כמו בסטיראו ביתי.

נאדר תאמין לי שיש לי "קצת" נסיון עם סטריאו ביתי.

אני לא מאמין שיש מישהו שמצליח להבדיל בין RCA ב-100$ ו-RCA ב-1500$, יש הבדל בין כבל של 10$ לכבל של 100$, אבל בין 100$ ל$1500 אין שום הבדל שמיע.

מי שנהנה לבזבז את הכסף שלו בהצלחה.

דני אני לא מזלזל בך, אבל על איזה סמך אתה אומר את זה?

אצלי ברכב יש זוג RCA של מונסטר XLN402 שעלו לי 1230 ש"ח כולל מיסים והובלה שבארץ מוכרים את הסדרה הזאת לא פחות מ- 1600 ש"ח , איכות מצויינת אבל מרוב שהוצאתי והרכבתי (בצורה לא נכונה) התנתק לי הפלוס ב-RCA והצטרכתי להוציא אותו לתיקון. שמתי במקומו RCA של פיליפס ב- 150 ש"ח וההבדל היה שמיע . וכמובן הכוונה בהבדל הוא לא אופי סאונד אלה צלילים שלא נשמעו ב-RCA פשוט (השלמת/תוספת צליל בכלים מוזיקליים) "זה ההבדל שאני הרגשתי

לגבי RCA ביתי:

ממש ממש בכיף אארח אותך אצל חבר שיש לו RCA שעלה 1200$ (ללא מיסים והובלה- הוא קנה את זה בחו"ל), ואשמיע לך את ההבדל בינו לבין RCA שעולה 180$ של חברת SUPRA

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האמיתי גם אני לא מאמין גדול בהבדל א-ב-ל לא מזמן החלפתי כבל RCA של 30 שקל בכבל RCA של אודיוסון ST500 ואכן היה הבדל דיי משמעותי ..שומעים יותר צלילים גבוהים וסאונד מופרט יותר.

אכן היה הבדל בין הכבלים.:shock:

אגב עלות הכבל בחו"ל היא 80משהו פאונד.

אני מאוד מופתע ומפסוט.

פורסם

אני לא מבין איך תמיד מאשימים אותי בכל דבר:D

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אני גם עד לכך שכבל RCA איכותי יותר הוא טוב נציל" ואיכותי יותר

בזמנו היו לי RCA של רוקפורד אם שידרוגי המערכת כשהתפנה לי קצת כסף רכשתי 2 זוגות RCA של אודיסון

מהאיכותיים שמשווקים בארץ מצטער על הבורות לא זוכר תדגם כ800 ש"ח לזוג ואם כל הכבוד יש הבדל ולמי שיודע לשמוע מוזיקה כמו שצריך אם ציוד היי אנד אין ספק שישים לב!

ואני לא חושב אני בטוח!

:roll:

פורסם

שמע אצלי יש 6 RCA מאוד יקרים אני חושב משהו כמו 600 ליחידה ארוכה ו400 לקצרה

היו לפניי זולים של ה100 שקל ... חד וחלק יש הבדל אבל בין מה שיש לי שזה מה שאתה מדבר של ה100 דולר ... לקימבר כיייבלס או מה שלא תקנה אני בספק אם יש הבדל... ככל שהרמה עולה אני בטוח שההבדל לא שמיע

פורסם

אני לא מצליח להבין מה ההבדל בין כבלים ברמה גבוהה לכבל ברמה הבינונית

ששווה את הפרש המחיר

אני בכל ההתקנות שעשיתי משתמש בכבל שאני מייצר לבד

קונה כבל מסוכך טוב 10 שקל למטר בערך

קונקטורים RCA מתכת ברמה טובה 10 ש"ח לקונקטור

ואז ב90 שקל קיבלתי כבל 5 מטר איכותי שלדעתי לא נופל מכבלים יקרים בהרבה במבחן השמע

פורסם

הכל טוב ויפה....אבל בנסיע עם כל הרעש ההבדל לא יהי כזה שמיע.כאשר הרכב יעמוד...אז אפשר לשמוע ניואנסים שהכבלים יקרים יתנו יותר.עדיף להשקיע בשיפור האקוסטיקה של הרכב.

HU - Alpine 9815 / front amp - Genesis Dual Mono

component - Xtant Slim xcs2.25 5.25

sub amp - Genesis profile sub / subwoofer - Genesis Audiophile 25.01

פורסם

אני חושב שהויכוח קצת עקר. מי שיש לו את הכסף לשים כבל ב 1000 דולר ומעלה יש לו תקציב למערכת שכולה היי-אנד ובכזו יש משמעות לכל דבר בין אם זניח יותר או זניח פחות.

עבור אלו שלא בונים מערכות הייאנד אמיתיות אין הבדל שמיע בין כבל טוב לכבל טוב מאוד - לא הבדל שמיע מעבר לעניין עמידות איכות בניה ויכולת סיכוך.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני יכול להאמין שיש הבדלים בין כבל של 100$ לכבל של 1400$, אבל אני משוכנע שאם וכאשר אכן יש הבדל, הוא יהיה נוכח ושמיע במערכות יקרות מאד, עם ציוד קצה אמיתי, ועם השקעה ענקית באקוסטיקה.. ששם באמת יש משמעות לדברים כאלו. כמו למערכת חשמל נפרד ומיוצב, שיש כאלו שבונים לעצמם.. או התקנים למניעת חשמל סטטי וכו'. כשהשריטה עמוקה, והארנק הנפוח - פתוח.. השמים הם הגבול כמעט, ואז אולי מערכות כאלו מצדיקות את זה.. מקסימום - במקום 150-200K זה יהיה 151-201K..

לעומת זאת ברכב - על כל המשתמע מכך.. כבל איכותי ומסוכך היטב, הוא די והותר. רוצה להוציא 1400$? לבריאות! לא אתה ולא אף אחד אחר ישמע איזה הבדל. בין כבל של 10$ לכבל של 100$ סביר שיהיה הבדל. אני לא לגמרי בטוח שההבדל הוא ברמה של "שומעים יותר צלילים גבוהים וסאונד מופרט יותר", אבל יכולת בידוד הרעשים מסביב, טובה משמעותית - וזה כשלעצמו שווה++.

נאדר! בלי שטויות:wink::lol:..

פורסם

שורלק צודק...

אני עם מערכת סטריאו ביתית של 80-100 אלף ש"ח.

היו אצלי כבר כמה סוכנים של כבלים, VDH, MONSTER, AUDIO QUEST - מסקנה - סתם חרטא.

אני לא אומר שלא להשקיע בכבלים, בדיוק להיפך - כבלים מסוגים שונים גם משנים את אופי הצליל המופק אבל לא בהכרח לטובה, זה עניין של טעם. משמעותי הרבה יותר ב PHONO....

חגי

...CASKA for life

פורסם

יא אפשר לשים צמיגים של סוברו על הפורש.איכות של קבל RCA -יחסית לאיכות של כול המערכת.לשמוע הבדל בין קבלים אפשרי רק במערכות ברמה גבוהה ויותר,ולא כל אחד יכול להגיד-"כן!!אני שמעתי.."

כבלים מסוגים שונים גם משנים את אופי הצליל המופק אבל לא בהכרח לטובה..
???

קבל ברמה-רק מעביר סיגנל כמו שהוא!!-ולא צריך לשנות את הצליל .יש הבדל בין קבל ב100$ יחסית לקבל ב500$..?? יכול להוית שלא-אבל בין קבל ב50ש לקבל ב100$-כן ...אבל שלכל אחד יהיה מערכת ברמה שאפשר לשמוע הבדל!

פורסם

בוא ותשמע אצלי בבית...

כבלים שונים + תרכובות חומר שונות + מחברים שונים = אופי צליל שונה

אני אתן דוגמא:

הרסיבר שלי LX81 הוא בעל RC (רום קורקשין - בעל יכולת שליטה באקולייזר של 16 ערוצים לצד)

אתה מחליף כבלים (ה CD שלי מחובר גם דיגיטלית וגם אנלוגית) ומריץ את ה RC והוא משנה כמעט את כל הכיוונים שלו (בכל החלפה של סט של כבלים הוא חוזר בדיוק לאותם הכיוונים של אותם כבלים - פשוט מדהים)

מסקנה די ברורה - אופי האות משתנה במעבר דרך סוגים שונים של כבלים...

חגי

...CASKA for life

פורסם

לא הבדל שמיע מעבר לעניין עמידות איכות בניה ויכולת סיכוך.

אני המום :shock: ,אז מהו תפקיד כבל ה- RCA בכלל ?ובמה עוזרת איכות בניה טובה ויכולת סיכוך ?

נאדר! בלי שטויות:wink::lol:..

הו הו הו לא אמרתי שאני קונה אחד כזה ואני לא אקנה אלה אם יש לי עודף כסף מופרז, וזה רחוק מלהגשים.

כבלים מסוגים שונים גם משנים את אופי הצליל המופק אבל לא בהכרח לטובה,חגי
זו פעם ראשונה שאני שומע את זה!!

אני לא מצליח להבין מה ההבדל בין כבלים ברמה גבוהה לכבל ברמה הבינונית

ששווה את הפרש המחיר

אני בכל ההתקנות שעשיתי משתמש בכבל שאני מייצר לבד

קונה כבל מסוכך טוב 10 שקל למטר בערך

קונקטורים RCA מתכת ברמה טובה 10 ש"ח לקונקטור

ואז ב90 שקל קיבלתי כבל 5 מטר איכותי שלדעתי לא נופל מכבלים יקרים בהרבה במבחן השמע

שרון: בעבודתי אני גם עושה הלחמות ל-RCA ולפעמים אנחנו הולכים על כבל וידאו באורך מעל ל- 30 מטר שאז פה עניין איכות הכבל ורמת הסיכוך מאוד משפיעה על איכות התמונה או ההקרנה, לכן אני בוחר (ומכתיב ללקוח) כבל איכותי שמטר 1 עולה 25 שקל ביחד זה 750 שקל, לעומת כבל אחר שעולה 15 שקל למטר יספק אותה איכות תמונה אבל לאורך עד 10 מטר.

אבל באודיו זה שונה, כי אנחנו מדברים על מרחק לא מעבר ל- 5 מטר, ועניין הסיכוך הטוב רק יבטיח העברת נתונים באיכות טובה יותר בהירה יותר וללא כל הפרעה או השראה מסביב.

ברור מאליו שכבל איכותי יהיה חובה במערכות היי אנד עם שלמות טוטאלית מכל הבחינות ואז יהיה אפשר לשמוע הבדלים.

פורסם

אל תשכח שקצב העברת הנתונים האנולגיים בקו וידיאו COMPOSITE

גבוהה בהרבה מקצב העברת הנתונים באודיו אנלוגי ולכן רגיש יותר

לכן אני חושב שכבל טוב בייצור עצמי יעלה באיכותו על כבלים טובים במחיר נמוך בהרבה

לדוגמא הכבל שאליקו הביא קישור בציטוט הראשון

מי צריך תקעים מקארבון יצוק? אף אחד

זה ישפר את הצליל? לא

אז למה אני צריך לשלם על זה כל כך הרבה כסף?

הסיבה היחידה לדעתי היא שברגע שמישהו יבוא לראות את המערכת שלי בבית\באוטו

אני יוכל להגיד:"כן ותראה הקונקטורים מקרבון פייבר יצוק. באמת . באמת . תיגע אפילו. אבל בזהירות כן?"

ובשביל זה לשלם 1400 דולר? קצת מוגזם

פורסם

לכבל RCA יש כמה גורמים חשובים -

הראשון הוא סיכוך - משום שכבל RCA מוביל עליו אות אלקטרומגנטית הוא מתפקד כאנטנה שיכולה לספוח אליה רעשים ממקורות מתח חיצוניים שגם פולטים כזו קרינה ולשלב אותם לתוך אות האודיו שנישאת על גביו.

חלק מהרעשים האלה מוכרים אצלנו כיללת אלטרנטור, תקתוקי מחשבי דרך, ורעשים נוספים.

ככל שהסיכוח יותר איכותי כך הסיכוי לספוח רעשים הולך וקטן.

תריצו חיפוש על "כלוב פאראדיי".

שמעתי כבר על רכבים ומערכות סטריאו בכללי שמריצים את חוטי הRCA הסופר מבודדים שלהם בתוך צינורות נחושת - טירוף מוחלט.

השני - מוליכות, החומר שהחוט החשמלי של הRCA עשוי ממנו הוא בעל התנגדות מסויימת וגם יכולת הובלה\מוליכות מסויימת, ככל שההתנגדות נמוכה יותר והחומר ממנו עשוי החיווט מוליך יותר כך גם עוצמת האות ואיכות האות תהיה איכותית יותר לעומת הרעשים שנספחים אל הכבל.

השלישי - המחברים עצמם - מאיזה חומר עשויים המחברים? האם יש להם אחיזה חזקה ומגע יציב על הטרמינלים שהם מתחברים אליהם?

היום אפשר להרכיב כבל RCA מעולה בעלות אפסית, ניתן לקנות מחברים מצופי זהב עם סגירת הברגה גם על הכבל וגם על קצה המחבר (אם תנסו להוציא את הכבל מהמגבר סביר להניח שתתלשו למגבר את כניסת הRCA שלו) ב15 שקל - ואל תטעו, מדובר במחברים מעולים שלא נופלים בדבר ממותגים כמו מונסטר.

ניתן לקנות כבל RCA עם סיכוך מאוד איכותי ובידוד מאוד איכותי במחירים כמו 10 שקל למטר.

ניתן לקנות בידוד כוויץ במחירים מצחיקים וגם ניתן לקנות סיכוך חיצוני נוסף בהתאם לכבל הRCA ולעשות כבל RCA נהדר במחיר של קצת פחות מ200 שקל.

כמובן גם אפשר למצוא כבלי RCA עם חוטי נחושת או זהב שזה מייקר קצת את העניין אבל אז יש לכם כבל RCA בבניה אישית ברמה של כבל שיעלה לכם קרוב לאלפייה בחנות.

כל זה לא שווה אגורה שחוקה מההשקעה שלכם אם המגבר והHU שהכבל מחבר בינם אינו איכותי, אם חיווט החשמל של המערכת סופח רעשים בעצמו... האם ההשקעה כדאית? ברוב המקרים לא.

האם יש הבדל - כן, ישנו הבדל בין כבל איכותי לכבל פשוט, אבל נגיעה קטנה בכפתור הווליום לרוב מבטלת את ההצדקה במחיר.

אלא אם כן מורגשים רעשים מובהקים במערכת - סיבה מוצדקת לנסות לפתור את הבעיה בעזרת שדרוג חוטי הRCA.

תיקחו בחשבון דוגמא כמו לקנות חוטי RCA ורמקולים שעשויים מחוטי כסף - אחלה מוליכות, התנגדות אפסית, ביחד עם בידוד טוב באמת מקבלים כבל מעולה - מתחמצן מהר מאוד, ההשקעה לטווח ארוך גדולה מידי במידה ולא מטפלים בכבל נכון - בסביבה של רכב, זה פשוט טירוף.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...