Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה שמתי לב שדוושת הבלם שוקעת לפעמים, כנראה שבלחיצה הדרגתית היא שקעה יותר. כשהלכתי למוסך (צ'מפיון) מייד התנדבו להחליף לי משאבה מרכזית ונוזל בלמים ואפילו הגדילו לעשות וחליפו את צינורות הגומי של הבלם וכל זה תמורת 1600 שקלים ותקילין.

לאחר התיקון המשאבה שוקעת במיקרים רבים יותר, בהנחה שניקזו אויר כמו שצריך יכולות להיות בעיות טכניות נוספות שגורמות לשקיעה האמורה. קראתי בשירשורים קודמים על בוסטר של בלמים, יש מצב שאני צריך ללכת למוסך ולהגיד ששם הבעיה ושיחליפו אותו במקום את המשאבה המרכזית???

אם זה רלוונטי למערכת הבלימה מדובר באוטו ידני דגם קלאסיק (sdi) מהצורה החדשה יותר.

אני צריך ללכת להרים קצת צעקות במוסך אז הערות ענייניות בזמן הקרוב יתקבלו בברכה

פורסם

בוא נתחיל בזה שאם התקלה חזרה כמובן שיש לחזור למוסך ולבקש המשך בירור ודרישה לתיקון חוזר כי הם לא פתרו את הבעיה.

לגבי התקלה: כדאי לערוך בדיקה מקיפה לכל מע' הבלמים ברכב אם כי מכיוון שהוחלפה משאבה מרכזית ודוושת הבלם עדיין שוקעת אכן יש סיכוי טוב שהתקלה מקורה בבוסטר- מגבר הבלימה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

1. ייתכן שלא נעשה ניקוז אוויר

2. ייתכן שבכלל לא ביצעו את החלפת החלקים שציינת (תאמין לי אני יודע מה נעשה בצ'מפיון)

גש למוסך רון ברחוב המסגר 31 ת"א ובדוק איתו את העניין ותקבל ייעוץ טכני חינם אין כסף.

לאחר מכן נשקול איך להמשיך.

איזה כייף לי :)

פורסם

משאבת בלם מרכזית=בוסטר. אותה גברת בשם אחר והיא אכן החשודה העיקרית כשהדוושה שוקעת. יתכן שהנזילה היא ממקום אחר, כמו למשל מאחד הקליפרים או מהצינורות המובילים אליהם.

בדוק חוסרים בנוזל בלימה (למרות שהסימפטום הנ"ל לא יופיע תמיד) והרגשת "משיכה" ברכב בעת בלימה חזקה (בזהירות...)

בהצלחה

(וחבל להתרגז בצ'מפיון, מהכרותי הם לא ממש מרגשים מזה)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• ספונסר פורום
פורסם

מגבר בלם ומשאבה מרכזית זה לא אותו דבר אלו שני

דברים שונים לגמרי .

לגופו של עיניין ,התקלה בפולו קלסיק צורה חדשה מגיע

בדרך כלל מהחלק המכני של יחידת ה ABS ויהיה עליך

להחליף אותה .

צר לי על הכסף הרב שנשפך אצל החובבנים ,תנסה אולי

לקבל החזר כל שהוא .

בכל מקרה שים לב לטיפ שנתתי פה אולי תעזור להם באיבחון .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
1. ייתכן שלא נעשה ניקוז אוויר

2. ייתכן שבכלל לא ביצעו את החלפת החלקים שציינת (תאמין לי אני יודע מה נעשה בצ'מפיון)

גש למוסך רון ברחוב המסגר 31 ת"א ובדוק איתו את העניין ותקבל ייעוץ טכני חינם אין כסף.

לאחר מכן נשקול איך להמשיך.

מרק ידיד, אין קשר בין ניקוז אוויר לדוושה שוקעת , אם לא ניקזו אוויר הדוושה תהיה נמוכה ותתרומם ככל שתנפח בפדל.

דוושה ששוקעת בזמן לחיצב קבועה זה כבר סיפור אחר. כמו שכתב רון או דליפה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

מוסך רון יקר

אתה יודע כמה בערך אמור לעלות חלק שכזה ל ABS והאם כדאי להתפשר על חלק תחליפי.

מחר אני אמור להגיע אליהם. אני מקווה שהם ידעו מה לעשות עם המידע הזה.

כמובן שתודה

• ספונסר פורום
פורסם

חלק חדש כזה (בהנחה שזו הבעיה ,צריך לבדוק)עולה הרבה

מעל 6 אלף ,עליך למצוא משומש ועלותו תהיה כ 1500 .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

לדעתי, אין טעם להשקיע "הרבה יותר מ-6000 ש"ח" לפני עבודה ב-ABS.

הוא לא ימצא ב-1500 ש"ח, אלא אם הוא מוסכניק מוכר.

אני הייתי בוחן אפשרות לבטל את מערכת ה-ABS בכלל(אינני קובע שאפשר) במקום להרכיב חלקים משומשים.

אני בכלל חושב שמערכת ה-ABS ברכב מיותרת ומסוכנת. זאת לאחר שבשנה שעברה בזמן שנסעתי עם חבר

במאזדה, דחף החבר תוך כדי בלימת פתע, הולך רגל שהתפרץ למעבר באדום. לשאלתי ענה, לחצתי חזק האוטו עצר שיחרר והתקדם. בבדיקת המערכת שנעשתה לאחר מכן במוסך מאזדה מורשה, התברר שהמערכת תקינה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

זה הרי ברור וידוע שהמערכת ABS בכביש יבש לא תורמת לך כמעט כלום ובהרבה מאוד מקרים (תלוי ברכב ובסוג המערכת)

גם גורמת לך לעצירות רחוקות יותר בגלל נסיונה למנוע נעילה של הגלגלים

אבל בחורף לעומת זאת זה דבר שכן יועיל וכן יהיה חכם להשתמש בו.

אז לבוא ולהגיד ישר לבטל ולזרוק לפח אני לא חושב שנכון

לא סתם זאת מערכת מומלצת שבאה היום כסטנדרט בכל אוטו חדש.

HU: CarPC 3 In Progress [00%] AMP: Twister III F4-600

Woofer: Helon 165 (2 ohm) Tweeter: HX 165 PHASE SUBS: (X-ion 10" 350rms) X 2

Mitsubishi king

פורסם
לדעתי, אין טעם להשקיע "הרבה יותר מ-6000 ש"ח" לפני עבודה ב-ABS.

הוא לא ימצא ב-1500 ש"ח, אלא אם הוא מוסכניק מוכר.

אני הייתי בוחן אפשרות לבטל את מערכת ה-ABS בכלל(אינני קובע שאפשר) במקום להרכיב חלקים משומשים.

אני בכלל חושב שמערכת ה-ABS ברכב מיותרת ומסוכנת. זאת לאחר שבשנה שעברה בזמן שנסעתי עם חבר

במאזדה, דחף החבר תוך כדי בלימת פתע, הולך רגל שהתפרץ למעבר באדום. לשאלתי ענה, לחצתי חזק האוטו עצר שיחרר והתקדם. בבדיקת המערכת שנעשתה לאחר מכן במוסך מאזדה מורשה, התברר שהמערכת תקינה.

דוד.

דוד, שתית משהו ? :-)

אם היית רושם את מה שרשמת לפני 20 שנים אזי היית צובר בהרבה קריאות הידד.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...