Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאופל אסטרה 96 שלי - ברדיאטור יש יוניט חום 3 יציאות שמותאם לטמפרטורה גבוהה.

המוסכניק שלי חושב שאולי כדאי להחליפו ליוניט שמותאם לטמפרטורה נמוכה יותר וכך לשמור על חום מנוע יותר נמוך.

אנחנו גם בד בבד - מנקים את הרדיאטור שהוחלף באוגוסט 2005 .

למי יש ניסיון עם הענין ומי יכול לייעץ לי היכן להשיג את החלק כי אפילו למוסך הראשי בירושלים אין את היוניט.

תודה רבה.

פורסם

1. אין להחליף תרמוסטט שונה מזה שהייצרן התקין ברכב (חפש בפורום את הערך תרמוסטט)

2. תרמוסטט מקורי ניתן לרכוש במוסך של הייבואן

3. יש לחפש את הסיבה האמיתית להתחממות הרכב ולא פיתרונות עוקפים

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק היקר הבחור לא דיבר על טרמוסטט אלא על יוניט חום שמפעילה את המאווררים.

ברשקה היקר ליוניט החום שברבכך יש 3 יציאות ע"מ להפעיל את המאוורר במהירות נמוכה בטמפ' מסוימת ואם פעולת המאוור אינה מספיקה לקירור הרדיאטור אז המאוור נכנס למהירות גבוה יותר בטמפ' גבוהה יותר.

יש אפשרות להרכיב יוניט אוניברסלית 2 כניסות(משנים את סוף החוט של היוניט) שפועל בטמפ' נמוכה יותר, במקרה זה תופעל רק המהירות הגבוהה.

אני לא ממליץ על שינוי של יוניטים לטמפ' נמוכות יותר אם לרכב אין בעיית התחממות הוא נבנה לטמפ' מסוימת של היצרן ולא צריך לעשות שינויים בהגדרות היצרן. חוץ מזה שינויים כאלה גורמים לצריכת דלק מוגברת בעיות זיהום אויר (יקשה עליך לעבור טסט עם מנוע לא מספיק חם).

אם קיימת תופעת התחממות שבגללה המליצו על שינוי יוניט צריך לפתור את הבעיה מהשורש ולא בדרך מקומבנת כזו.

פורסם

בשרקה.

האם הרכב מתחמם גם בנסיעה וגם בעמידה?

עם מזגן,או ללא?

באיזו טמפ' המאוורר נכנס לפעולה,ובאיזו הוא מפסיק?

האם המאוורר של המזגן עובד עם הדלקת המזגן?

היוניט אינה מותאמת רק לטמפ' גבוהה.

היא עובדת בשתי דרגות חום."מהירות ראשונה" ב85-90 מע',ו"מהירות שניה" בטמפ' גבוהה יותר.

נשמע שאצלך המהירות הראשונה אינה עובדת,ואת זה כדאי לבדוק.

אסור להחליף ליוניט בעלת ערכים נמוכים יותר מפני שהמאוורר לא יפסיק לעבוד,והרכב לא יגיע לטמפ' בעבודה הרצוייה,והמאוורר ישחק מהר ואז תאלץ להחליפו.

פורסם

תודה לכולם

אחרי בירור : יוניט החום ברדיאטור בעל 2 יציאות ולא שלוש.

המאוור מתחיל לעבוד בטמפרטורה גבוהה כ95 ואני יודע שהאופל אסטרה מיועדת לעבוד בטמפרטורות גבוהות.

הטיפול בהתחממות יתר של המנוע יהיה משולב : החלפת היוניט ליוניט חום בטמפרטורה בינונית ולא הנמוכה ביותר מפאת העיצות שנתתם והן מאוד הגיוניות וכן ניקוי רדיאטור שהוא בן 3 שנים בדיוק.

המאוורר דווקא מוריד את חום המנוע אבל בעליות מתמשכות ( ירושלים.....) וברמזורים החום מתחיל להדאיג הוא מתייצב על 100 ולא גולש לתחום מעבר לכיוון האדום.

קרה מעט פעמים שגלש לכיוון מעבר ל100 ומייד טיפלתי בעניין.

תודה לכולם

פורסם

לשחר כהן.

האם הרכב מתחמם גם בנסיעה וגם בעמידה? בנסיעה הרכב לא מתחמם- רק בעמידה לאחר מאמץ מתמשך .

עם מזגן,או ללא? גם ללא מזגן יש התחממות.

באיזו טמפ' המאוורר נכנס לפעולה,ובאיזו הוא מפסיק?המאוורר נכנס לפעולה אחרי 95 מעלות ומתי מפסיק - לא יודע.

האם המאוורר של המזגן עובד עם הדלקת המזגן? כן.

האם לדעתך ניתן להחליף את היוניט חום לטפרטורת ביניים ולא הנמוכה מידיי?

פורסם

היי דניאל.

תשמע.

אם היוניט הנמצאת בריכבך תואמת להגדרות היצרן,אל לך להחליפה לבעלת נתונים אחרים.זה ישפיע על מע' אחרות לרעה!

יכול להיות שהיא פשוט אינה תקינה,יכול להיות כמו שציינת הרדיאטור קצת סתום,ויכול להיות שהטרמוסטט משגע את המנוע.

אני ממליץ להוציא את הטרמוסטט ואז לעקוב ולבחון את הטמפרטורה לאורך מס' ימים.:)

פורסם

אהה...ועוד דבר...

אולי המאוורר מסתובב טיפה לאט?

ואלי הרשתות של שני הרדיאטורים מלאים בליכלוך,והמאוורר לבדו אינו מספיק למשוך את האויר החם?

עד כמה שזכור לי,צריכות להיות שתי מהירויות למאוורר.שתיהן עובדות?

בגדול,נראה לי שהיצרן יודע מה הוא עושה,ולא כדאי להרכיב חלקים שאינם תואמים את קביעותיו.

פורסם

ערב טוב!

הדבר הראשון שאתה צריך לעשות עכשיו הוא לפרק את הרדיאטור החוצה, לפרק את חישן הטמפרטורה החוצה ולגלות להפתעתך כי גוש בוץ יושב עליו.

נקה הכל וסע.

בהצלחה, יניב.

***YMM***

DAEWOO LEGANZA

פורסם

לכולם

תודה רבה על כל מגוון הדיעות

עזרתם לי מאוד.

ביצוע ניקוי ובדיקת מהרויות ותקינות חיישן יבוצעו שבוע הבא .

תודה ענקית לכולם

דניאל ברשקה

• תוכן חדש...