Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה אלקטרוניקה LED

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להכין פנס (ברקס ) מלדים.

עשיתי אחד מלדים חצי שקופים עם אור אדום ( דומים לאדומים מהסוג שעושה פחות אור ) הישתמשתי ב23 לדים שמחוברים במקביל ביחד ושאני מפעיל אותם עם 3-3.7 וולט הם עובדים ביחד בלי בעיה.

עכשיו ניגמרו לי הלדים האלו והחלטתי לעשות עם לדי אחרים שיש לי יותר קטנים ושקופים עם אור אדום עוד פנס ואיתם שאני מחבר 3+ במקביל ביחד הם מתחילים לעשות בעיות או שכמה לא נדלקים ובכמות של 20 בערך הם מהבהבים פעם אחת ונכבים כל חיבור וניתוק של הבטריה יש ניצוץ לשניה

שניהם בסוף יהיו מחוברים עם ל12 וולט ממצבר עם נגד ( חום כתום אדום שחור חום ).

פורסם

מישהו יודע למה זה קורה?

ועוד שאלה איך יודעים שלד נישרף (חוץ מזה שהוא לא פועל..)

תודה.

פורסם
כל לד לבד עובד ביחד כשאני לוקח פלוס ומינוס מהקצוות לא עובד.

ומחבר לבטריה של הטלפון?

המעגל מיועד ל- 12 וולט. באילו לדים אתה משתמש?

:turn-l:
פורסם

כן תודה עכשיו חיברתי למטען של הפלאפון ועובד

בידיוק מחקתי את ההודעה ואז ראיתי שעניתה

פורסם

קיבלתי עכשיו לד חצוי אמרו לי שקוראים לזה טרנזיסטור

מישהו יודע איךמדליקים את זה?

פורסם

זה בסהך הכול אריזה שונה,

כול הלדים הם דיודות פולטת אור, לא משנה איזה צורה וחיבור הם מגיעות.

ההבדל באריזה זה ההבדל בהספק.

תמיר

פורסם

התמונה לא ברורה מספיק אבל הרכיב נראה לי כמו פוטו-טרנזיסטור.

נסה לצלם שוב פעם וגם מזווית שונה את הרכיב.

איזה כייף לי :)

פורסם

פוטו טרנזיסטור או פוטו דיודה לא אמורים להאיר, רכיבים אלה הם למעשה בשפה פשוטה 'מקלט אור'.

נפילת אור על החלק החשוף (הצומת) גורמת לשיחרור אלקטרונים חופשיים ולירידת התנגדות הצומת.

איזה כייף לי :)

פורסם

כמו נגד שפועל על כמות אור. אולי אני ימצא לזה בעתיד שימוש...

שאלה אחרונה חיברתי את כל המעגל ויש לי הרבה חוטים של + ו - ליפני מה אני מחבר את הנגד, והאם צריך לכל חוט נגד או שאפשר לחבר את כל הפלוסים ביחד ואת המינוסים לשים נגד אחד ולחבר למצבר?

פורסם

העניין יצא מפרופורציה ותכלית.

המשך בפורומי אלקטרוניקה או ב-OT למי שיש גישה.

באופן עקרוני הנושא נדון בעבר מספר פעמים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...