Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

נגשתי למלא גז ברכב, טנדר סובארו, מלאו חנקן והציבו את השעון לחץ על 300, לא יודע איזו מידה, הלחץ ירד בשתי שנתות זעירות והתייצב, המזגניסט אמר לי כי יש דליפה וצריך לפרק ולבדוק את כל החלקים כדי למצוא את הדליפה, הוא בצע לפני כן בדיקת מים וסבון כדי לחפש בועות ולא מצא, הרדיאטור של המזגן (היחידה הקטנה שדומה לרדיאטור של רכב ומותקנת מלפניה ברכב) חדש לגמרי, האם יש שיטה למלא גז עם חומר זרחני ולאחר מס שעות של הפעלה לראות עם תאורה מיוחדת מאין בורח הגז? האם יש מזגניסטים שבודקים בשיטה הזו?

המלצות ורעיונות יתקבלו בברכה, פשוט המזגניסט שהייתי אצלו טען שעבודת הבדיקה שלו תארך יום עבודה לפחות מפאת פירוק והרכבת כל החלקים ותעלה כמה מאות שקלים טובים.

תודה,

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

כל ארסנל השיטות קיים, אצל רוב המזגניסטים.

מילוי חנקן, מילוי שמן זרחני, בדיקת להבה, בדיקה עם גשש אלקטרוני, מים וסבון, בדיקת וואקום.

הכל מצריך סבלנות.

אם אתה מציין שהלחץ התייצב למשך זמן רק זה לא מסתדר עם בריחת גז.

מידע רק קיים בפורום ודובר על כך פעמים רבות. אין הרבה מה לחדש מעבר למידע הקיים.

פורסם

חפשתי כמובן לפני אך לא הבנתי כי מדובר בגז זרחני, ראיתי רק תכתובות על שמן זרחני, בכל אופן, כנראה שאותו מזגניסט לא מבצע את הבדיקה הזו, כפי שציינתי בדיקת חנקן הוא ביצא לפני כדי לא למלא סתם גז אם יש דליפה ואת בדיקת המים והסבון בצע מה שהוביל אותי לתהות על השיטה הזו.

תודה על התגובה, אולי אתה מכיר מקצוען אשר כן יכול לאתר דליפה במהירות כדי לא להשבית את הרכב ליום או יומיים וכדי לא להתחיל לפרק לי את כל האוטו ולגזול סתם זמן וכסף? (עדיף באזור צפון אם אפשר)

פורסם

ניתן להוסיף חומר זרחני בנפרד. כיום לרוב המזגניסטים ממלאים שמן שהוא כבר מכיל חומר זרחני.

לא הגיוני שאותו מזגניסט לא משתמש בשיטה זו. שיטת המים והסבון היא אחת השיטות הפשוטות, הותיקות והיעילות מאד באיתור דליפות במקומות חשודים.

יש בצפון את מה שהיה פעם מצת אור, אני לא זוכר כיצד נקרא המקום היום, אני מניח שתקבל תשובה במהרה.

קח בחשבון שלעיתים קרובות נדרשים פירוקים על מנת לאפשר גישה ובחינה ויזואלית. לא תוכל להתחמק מזה לאחר שנבדקו כל המקומות החשופים.

אם הדליפה במקום קשה עבודת האיתור אורכת זמן.

דבר אחד שים לב- אל תסכים שלאחר שהמזגניסט התייאש קצת הוא יגיד לך שהבעיה במאייד הפנימי, יש לפרק את כל הדשבורד וכו'. זהו הדבר האחרון ביותר לעשות.

פורסם

אכן, מאוד מומלץ, גילוי נאות הינו שאני דני ממצת אור לשעבר, היום המקום פועל תחת השם "מלמד" , יש את צביקה, מנהל מחלקת המזגנים, שנים רבות בתחום ,עם נסיון שכולל כמעט 20 שנים, בעבר המקום היה בין היתר נקודת השירות של סובארו לאיזור חיפה בתחום המזגנים המקוריים ו/אלו שלא היו מקוריים.

גש לצביקה, אני מאמין שבעייתך תפתר כך.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
.

דבר אחד שים לב- אל תסכים שלאחר שהמזגניסט התייאש קצת הוא יגיד לך שהבעיה במאייד הפנימי, יש לפרק את כל הדשבורד וכו'. זהו הדבר האחרון ביותר לעשות.

לא מפרקים את הדשבורד בשום מצב,

מקסימום שעושים זה מפרקים את היחידה הפנימית אחרי שפותחים את תא הכפפות. ואז אפשר לבדוק אותה מיחוץ לרכב

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אז מזל שכרגע כל התא כפפות והמדף ממתחת מפורקים לטובת ניקוי חיזוק ומיקום חוטי רמקולים :),

22112007(004).jpg

אני אקפוץ לצביקה כנראה, מכיר אותו והוא גם הרכיב לי את הרדיאטור החדש אחרי התאונה ומלא לי גז והיה בסדר לזמן קצר עד שהחלטתי כי אני מוכרח להחליף את הפח חזית של האוטו כי הוא היה על הפנים אחרי היישור אצל הקצב/פחח הראשון שהייתי אצלו, ואז פרקו לי אותו שוב ורוקנו את הגז.. רק שבפעם הראשונה אצל צביקה הוא לא ציין דבר על דליפה (אני גם לא בטוח שבדק).

• תוכן חדש...