Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי ניסיון עם לינוקס בכלל. נניח ואני מקבל מחו"ל מחשב נייד בעל מערכת הפעלה לינוקס. מדובר במחשב נייד זעיר בסגנון של ה Asus eee.

האם לינוקס תומכת בעברית? האם ניתן להתקין עברית? יש דרך להוריד מהאינטרנט- אני יודע שמדובר במערכת הפעלה חופשית.

חשוב לי רק פונטים בעברית בשביל כתיבת מסמכים ופונטים בדפדפן (הבנתי שמדובר ב firefox).

פורסם

אוקיי, למי שאין מושג בלינוקס זה יהיה מאוד קשה - זוהי מערכת (לרוב) שדומה מאוד ל DOS, מערכת שהפקודות מתבצעות בפקודה ולא בלחיצת עכבר - יש מערך דמוי חלונות (KDE.GNOME וכו') אבל זה לא אותו הדבר.

יש עברית ללינוקס אבל זה תמיכה עברית - הפקודות לא תהיה בעברית וגם לא הדמוי חלונות.

אני ממליץ לך 2 דברים

1. לינוקס זו מערכת נפלאה - אם יש לך את ההזדמנות ללמוד אותה - עשה זאת - זה רק יעזור לך בחיים, יש ספרים ללינוקס ואפשר לנסות להתקין במחשב בבית VMWARE , ומערכת פשוטה כגון RED HAT שכבר באה עם התקנה דמוי ווינדווס, או יובונטו או כל דבר אחר.

2. אם בחרת שלא להתנסות עם המערכת הזו - תתקין ווינדווס - ראיתי את האסוסים האילו עם ווינדווס - אתה יכול גם.

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

אין לי בעייה עם מערכת הפעלה באנגלית. כל מה שאני צריך זה תמיכה בעברית בכתבן ובדפדפן. דווקא עם דוס אני מסתדר די טוב.

בכל מקרה, המחשב הוא לא eee. מדובר בגירסה סינית מוחלשת (בעלת נתונים פחותים) שמגיע עם מערכת הפעלה לינוקס ותוכנות חופשיות שמקבילות לתוכנות שאפשר למצוא ב XP. לפי מה שראיתי הוא מגיע עם ממשק דמוי חלונות. אני מקבל אותו מאחד המפעלים שאנו עובדים איתם בסין במחיר די אפסי. סתם רציתי לדעת אם שווה בכלל להביא אותו לארץ כי במידה ואין אופציה לתמיכה בעברית אז הוא די חסר שימוש מבחינתי. לא נראה לי שניתן להתקין עליו XP.

פורסם

כל היופי בקוד פתוח (כמו לינוקס) הוא שאין דבר כזה שאין דבר כזה - אם לא טובה לך התמיכה בעברית, אתה עקרונית יכול לכתוב אותה לבד.

אני מניח שמדובר בהפצת לינוקס גדולה כלשהי, ולכל אלו יש תמיכות מצויינות בעברית, לפחות ברמה הדי בסיסית שהגדרת.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אוקיי, למי שאין מושג בלינוקס זה יהיה מאוד קשה - זוהי מערכת (לרוב) שדומה מאוד ל DOS, מערכת שהפקודות מתבצעות בפקודה ולא בלחיצת עכבר - יש מערך דמוי חלונות (KDE.GNOME וכו') אבל זה לא אותו הדבר.

איזה שטויות. מה שאתה כותב היה נכון בשנת 1996 אולי.

לפותח השרשור: לינוקס זה לא מערכת הפעלה "אחת" כמו ווינדוס, לינוקס במחשב שלי נראה אחת לחלוטין מהלינוקס בeeepc, זה נקרא הפצות.

כל הפצה נראית אחרת לגמריי, ממש מערכת הפעלה אחרת בשבילך.

לינוקס זה הליבה שיש לכל הפצות הלינוקס, ומעל זה יש את הממשק שהוא שונה בין הפצה להפצה.

יש הפצות שמתוכננות ל"מומכים", שבהם משתמשים בשורת פקודה ויש צורך לדעת דברים מסובכים וכו', כמו ששניר כתב, ויש הפצות כמו ubuntu,fedora וכו' שלהשתמש בהם, אם החומרה שלך נתמכת, זה הרבה יותר קל מלהשתמש בווינדוס! (עם החסרון של תוכנות ווינדוס שלא עובדות בלינוקס, אבל זה כבר לא אשמת ההפצה)

אני משתמש בubuntu במחשב שלי כבר כמה שנים ואני לא מתכוון לחזור בחיים לווינדוס, וגם לא השתמשתי ב"דוס" אף פעם חוץ מדברים שרציתי לעשות תוך כדי לימוד יותר לעומק של המערכת...

בeeepc יש כמובן הפצה מסוג ה"פשוט", אפילו יותר פשוטה מהרגיל. יש שמה ממשק טאבים מיוחד כדי שהמחשב יהיה נוח למי שלא ראה מחשבים אף פעם בחיים שלו.

זה מחשב שאמור להמכר לכל מני סטונדטים, אנשים מבוגרים וכו', ולכן זה אפילו לא נשמע הגיוני שיהיה שמה מערכת הפעלה "כמו דוס" כמו ששניר כתב...

בקשר לעברית, הפצות לינוקס רגילות תומכות בעברית 100%. אפילו ממשק בעברית אם אתה חס וחלילה רוצה.

אבל ההפצה שמותקנת בeeepc לא נותנת את האפשרות הזאת מראש לפי מה שאני קורא באינטרנט, אז צריך להתקין את התמיכה הזאת לבד, או להתקין הפצת לינוקס שונה שתתמוך בעברית מההתחלה, או אם אתה מזוכיסט להתקין ווינדוס.

בתפוז יש פורום לינוקס כבר ענו בו על השאלה איך להתקין עברית במערכת הפעלה המקורית של הeeepc. בעזרת חיפוש בגוגל אתה גם תמצא מדריכים מותאמים לeeepc להתקנת כל הפצת לינוקס "אמיתית" יותר בקלות. וכמובן שאתה יכול לחבר כונן דיסקים ולהתקין ווינדוס xp כמו שאתה רגיל...

עריכה: עכשיו אני רואה שאתה לא מדבר דווקא על eeepc. זה שונה, כמו שכתבתי לינוקס זה לא מערכת הפעלה "אחת", אתה יכול להתקין לינוקס על עשרות סוגי מעבדים מוזרים, ועם עשרות סוגי ממשקים. ולכן חשוב לדעת איזה מחשב ואיזה הפצה יש עליו..

במחשבים הסיניים שראיתי שיצאו בזמן האחרון יש הפצה שנקראת linpus או משהו כזה והיא מבוססת על fedora. אם אני צודק, וזה כנראה רוב הסיכויים, אז להפעיל שמה כתיבה בעברית יהיה עניין של שינוי איזה קובץ וזהו. אבל אני ממליץ לך להתייעץ בפורום לינוקס בתפוז לפני שאתה קונה רק כדי להיות בטוח.

(ואם אתה מקבל כזה ולא מסתדר איתו אתה תמיד יכול למכור לי אותו בסכום סימלי :twisted: כבר כמה זמן אני מפנטז על לקנות נייד קטן אבל עם חומרה סבירה..)

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

לקחת את מה שתכתבתי ולהגיד "איזה שטויות זה"

ואז להפגיז משפט כמו "יש הפצות שמתוכננות ל"מומכים", שבהם משתמשים בשורת פקודה ויש צורך לדעת דברים מסובכים וכו', כמו ששניר כתב" זה קצת סטירה.

אתה באמת חושב שיוובונטו וכל החרא הזה מגיע עם GUI ? אתה חושב שהמשתמש הביתי שבחיים שלו לא ראה את המילה BASH# או יודע בכלל מהו יוזר ROOT ידע להשתמש בזה? אתה באמת חושב שהוא מחפש לראות

user:

במקום "[user: ]

כי אם כן אתה טועה.

ו KDE וגם GNOME וגם כל אפליקציה אחרת יכולה להראות ממש טוב, אבל WINDOWS היא לא תהיה , והעובדה המוגמרת היא שמשתמשים ביתיים יעדיפו ווינדווס.

פורסם

לא יכלתי להמנע מלהגיב לשרשור הזה.

בתור משתמש ב-UNIX ו-LINUX, אני יכול להגיד שאין שום דבר רע לפעמים להשתמש בשורת פקודה וכד'.

בשנים אחרונות, רוב הפונקציות הדרושות למשתמשים, כולל התקנת תוכנות, קונפיגורצייה וכד' יכולים להעשות בעזרת תוכנות קונפיגורצייה רבות שמבוססות GUI או ממשק WEBי. הצורך בעריכת קבצים וכד' הצתמצם מאוד. הפצות בד"כ כוללות אחל'ה כלים לקונפיגורצייה ויש עוד מלא חינמיים שאפשר להוריד.

אחד ה-LINUXים היותר עשירים בחבילות נלוות הוא FEDORA CORE, זה גם ה-LINUX שאני מעדיף אותו, יש לו מגוון רחב מאוד של חבילות תוכנה שבאות בהפצה וגם יש מלא תוכנות שאפשר להוריד בצורת RPM ולהתקין ללא כל בעייה.

LINUX מערכת שיכולה לספק את כל הדרישות המשרדיות הבסיסיות כי כוללת מגוון רחב של כלי OFFICE, יש מלא כלי פיתוח וכד'.

אפשר על LINUX לראות סרטים, לצרוב דיסקים, לערוך תמונות וכד'. זה לא קשה! מורידים תוכנות ומתקינים.

משחקים זו בעייה אחרת. לWINDOWS יש הרבה יותר משחקים.

אפילו בגירסאות UNIX שמרניות כמו HP-UX יש כלי מאוד מתקדם לקינפוג שחוסך כמעט לחלוטין עריכה ישירה של קבצים. הכלי נקרא SAM. ב-SOLARIS יש את SMC שאפשר לעשות בו כל מיני דברים ועוד כלים להתקנת תוכנות/חבילות וכד'.

למה בארץ WINDOWS תופס חזק. כי רוב ישראלים חושבים שהוא "חינם" ואפשר "להוריד" אותו. אני לא מדבר על כך שמחירי תוכנות מופקעים לחלוטין עבור מערכת הפעלה זו, אני מדבר על כך ששימוש בתוכנות בלתי חוקיות זו עבירה פילילית. ב-LINUX המון תוכנות חינמיות וחוקיות. למה להיות גנב אם באותו מחיר אפשר ללכת בדרך ישרה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אתה באמת חושב שיוובונטו וכל החרא הזה מגיע עם GUI ?

אתה באמת חושב שלא?

אין שום סתירה במה שליאור כתב, יש הפצות שמיועדות למתחילים ומתוכננות להיות קלות לשימוש (כמו אובונטו, פדורה, מנדריבה ומינט) ויש הפצות שמיועדות למשתמשים מנוסים שמה שחשוב להם זה להוציא את המקסימום מהמחשב שלהם ומוכנים לעבוד קשה בשביל זה (למשל סלאקוור וג'נטו).

ודרך אגב, לא כל מה שחום הוא חרא :-P

פורסם
לקחת את מה שתכתבתי ולהגיד "איזה שטויות זה"

ואז להפגיז משפט כמו "יש הפצות שמתוכננות ל"מומכים", שבהם משתמשים בשורת פקודה ויש צורך לדעת דברים מסובכים וכו', כמו ששניר כתב" זה קצת סטירה.

אתה באמת חושב שיוובונטו וכל החרא הזה מגיע עם GUI ? אתה חושב שהמשתמש הביתי שבחיים שלו לא ראה את המילה BASH# או יודע בכלל מהו יוזר ROOT ידע להשתמש בזה? אתה באמת חושב שהוא מחפש לראות

user:

במקום "[user: ]

כי אם כן אתה טועה.

ו KDE וגם GNOME וגם כל אפליקציה אחרת יכולה להראות ממש טוב, אבל WINDOWS היא לא תהיה , והעובדה המוגמרת היא שמשתמשים ביתיים יעדיפו ווינדווס.

אני לא יודע מתי לאחרונה ראית אובונטו, ואני לא רואה מה הסתירה במה שכתבתי. ואובונטו כמובן מגיע עם GUI (הפצה שנחשבת הפצה למתחילים ומשווים אותה תמיד לווינדוס וos x!! רק מראה לך שהטיעונים המוזרים שלך לא יכולים להיות נכונים מבחינה הגיונית)

באובונטו לא צריך לגעת בשורת פקודה בחיים, אין מה לחפש שמה. ואין בכלל משתמש ROOT באובונטו אז בטח שלא צריך לדעת מה זה.

לא הבנתי בכלל למה התכוונת ב

"

user:

במקום "[user: ]"

כנראה זה משהו שהיה בunix בשנת 1996, ששמה נראה לי שאתה חי (בהקשר של הפצות לינוקס :roll:)

gnome זה ממשק גרפי מלא, הוא מכיל כל פונקציה שצריך בממשק גרפי של מחשב, והוא מוריד לגמריי את הצורך בשורת פקודה. בהפצות שיצאו בשנים האחרונות אפילו בשביל להתקין דריוור קוד סגור לחומרה לא צריך שורת פקודה, אז אני מציע לך לבדוק את עצמך שוב.

אתה סתם חוזר על טיעונים מפגרים כמו "KDE וגם GNOME וגם כל אפליקציה אחרת יכולה להראות ממש טוב, אבל WINDOWS היא לא תהיה" או "באמת חושב שיוובונטו וכל החרא הזה מגיע עם GUI ?"

אם באמת היית משתמש באובונטו היית יודע איך כותבים את השם שלו בלי שגיאות כתיב, ולא היית כותב את המשפט המפגר "באמת חושב שיוובונטו וכל החרא הזה מגיע עם GUI ?", או שאתה פשוט לא יודע שGUI = ממשק גרפי!! ולאובנטו יש ממשק גרפי הרבה יותר נוח משל כל גרסת ווינדוס וקצת יותר נוח מכל הפצה אחרת לפי דעתי.

פורסם
הנה כמה תמונות שתבין איך נראה לינוקס (אובונטו) בשנת 2008.

פוטושופ על יין... איך זה עובד? (אני משער שאם אתה עובד על זה זה עובד סביר, כשאני ניסיתי את זה זה עבד כל כך לאט שהיה לי בא למות...)

בכל אופן, שתי הפרוטות שלי הן כך, אם מתאים לך משהו שהוא טיפה שונה, חריג, שצריך להפעיל את המוח כדי לגרום לו לפעול לינוקס בשבילך...

אנקדוטה משעשעת, אני עובד על שרתי לינוקס כעשר שנים, מידי פעם הייתי מנסה את שולחנות העבודה השונים על מחשב שלי.

מעולם לא מצאתי אותם ממש טובים. עד ללפני שנתיים בערך....

זה היה כשגיליתי את דביאן ואחרי זה את אובונטו.

מאז על הנייד שלי יש רק מערכת נורמאלית.

לא מזמן אישתי בקשה ממני שאני אעזור לה עם איזו שטות שלא מסתדרת לה עם המחשב בעבודה. הגעתי לשם, ולקח לי איזה 20 דקות לנסות ולהבין איפה בילי-בוי החביא את האייקון שאני רוצה, איפה שורת הפקודה כאן ולמה המערכת לא "עוזרת" לי אלא ממש מערימה קשיים...

בקיצור, זה כמו אלפא, אבל אמין, מאוד... צריך להתרגל, נכון, אבל אחרי שמתרגלים, לא רוצים להחליף... מניסיון...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
פוטושופ על יין... איך זה עובד? (אני משער שאם אתה עובד על זה זה עובד סביר, כשאני ניסיתי את זה זה עבד כל כך לאט שהיה לי בא למות...)

סוף סוף מישהו מסכים איתי :roll:

wine מתעדכן בצורה שבועית ממש, אז מה שהיה אפילו לפני חודש כבר לא אמור לעניין אותך בתוכנה הזאת.

בגרסאות של החודשים האחרונים פוטושופ עד cs2 עובדים בצורה מעולה, לא צריך לעשות שום דבר מיוחד כדי להתקין או להשתמש וזה עובד לי במהירות רגילה.

פורסם

ליאור אתה יודע מה - אתה צודק גבר, לינוקס זו מערכת גרפית לחלוטין - הרבה יותר טובה מחלונות , ידידותית למשתמש הביתי שלא ראה אותה מימיו.

כן גבר - אתה צ-ו-ד-ק.

מרגיש טוב יותר? סבבה.

פורסם

לא מבין על מה המהומה.

לקח לי בדיוק שעתיים ללמוד מה שאני צריך מלינוקס - ומאז רוב הזמן אני עובד עם מחשבים מריצי-לינוקס - פשוט כי החדר יותר מאוורר :)

אני משתמש עם דביאן.

לא צריך לעשות מזה ביג דיל.

לגבי מסמכים בעברית - כשאני פותח אותם מחלונות הכל מתחרבש. אבל 99% מה שאני כותב הוא קוד באנגלית.

• תוכן חדש...