Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

באר שבע, Here I Come. עצות וטיפים לסטודנט הפעור

איתמר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם.

אז אחרי אי-אלו כמה שנים של חפשנות, גיחות לחו"ל, עבודות רציניות יותר ורציניות פחות וחליבת פרות בקיבוץ - הגיע השלב בו צריך לפרוש כנפיים ולעוף אל עבר שמי האוניברסיטה הכחולים.

היעד: באר שבע, ספטמבר 2008.

כל עצה \ טיפ \ המלצה לדירה \ שותפים וכו' וכו' וכו' תתקבל בברכה.

shoot...

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם כך צפוי ריכוז מסוכן של מנהלי פורום בבאר-שבע בחודשים הקרובים :lol:

אני עובר לב"ש בנובמבר. מה יש לך לחפש שם בספטמבר כששנת הלימודים מתחילה רק ב16 לאוקטובר?

טיפים לדירה - תתחיל לחפש מעכשיו. אמנם המחירים גבוהים יותר מאשר בדקה ה90%, אבל הרבה יותר קל למצוא מקומות נורמליים. תתרחק מהרחובות הפנימיים של שכונה ד'. ווינגייט או החלק השפוי של ד' הם כנראה האופציות הטובות. אם יש מזומנים בכיס עדיף יחידת דיור קטנה, שקטה ואקלוסיבית ברמות. בכל מקרה לפני שאתה חותם על חוזה תדאג לבקר באזור המגורים המיועד שלך בשעות הלילה כדי לזהות מראש מפגעי רעש מטרידים. לא תאמין מה שלושה מעקות בטיחות ועמוד תאורה יכולים לעשות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני גם ממליץ לחפש דירה ברחוב וינגייט.

ליתר דיוק, מהרחוב הראשי (שד. רגר) עד לוינגייט 51 בצד ימין (בניינים של 4 קומות).

כמעט כל הדירות בבניינים האלה מושכרים או נקנו ע"י סטודנטים.

גילוי נאות - אני משכיר כבר הרבה שנים דירה ברחוב הזה ואפילו פעם אחת לא פירסמתי מודעה(הסטודנטים העבירו מידע מאחד לשני).

דירות של 3 חדרים מתאימים לשני שותפים (סלון גדול ושני חדרי שינה נחמדים).

תתחיל לחפש עכשיו כי באוגוסט יכול להיות שכבר לא תמצא או מה שתמצא יהיה פחות טוב.

על החלקים היותר שפויים בשכונה ד' אני פחות ממליץ - עדיין זאת באר שבע ד'.

גם דרך מצעדה, לדעתי, איזור פחות טוב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בכללי באר שבע היא עיר שמאוד טובה לסטודנטים.

דירה הייתי מציע לך לחפש בוינגייט ממש בהתחלה ליד שדרות רגר או בשכונה ב' כל שאר האיזורים פחות איכותיים.

עבודה אם אתה צריך אתה יכול למצוא בקלות יחסית, תמיד צריכים עוד מישהו לתחנת דלק או באזור ביג שנפתחו הרבה חנויות לאחרונה, אני הייתי מציע לך לבדוק בערביקה עבודה כמלצר/ברמן, כמעט כל העובדים שם סטודנטים, הכסף טוב האנשים איכותיים ותמיד צריך מלצרים.

אם אתה מעוניין להשכיר דירה עם שותפים אני מכיר מישהו שמשכיר דירה גדולה(4 חדרים) מרוהטת(מזגנים,מקרר וכל שאר הציוד) ובמצב טוב ברחוב ביאליק ממש על הכביש, אזור מאוד טוב, הדירה מתרוקנת בתחילת ספטמבר מהסטודנטים שכבר גרים בה ואם אתה מעוניין אז שלח ה"פ כי רוב הזמן היא מושכרת כבר מסביבות חודש שביעי.

בהצלחה.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום איתמר,

אמנם אני עשיתי את הכיוון ההפוך משלך (עברתי למרכז מב"ש)

אבל בכל מקרה אני הייתי ממליץ על שכונה ב',

רחוב ביאליק על כל הסמטאות והרחבות שיוצאות ממנו, הוא איזור

טוב מאוד לסטודנטים, יחסית לא יקר, קרוב מאוד לאוניברסיטה,

ולא רחוק מאוד משאר מקומות עיקריים בעיר (עיר עתיקה,קניון, ביה"ח, וכו')

מה שכן עליך למהר, יחידות הדיור והדירות נחטפות הרבה לפני שנת הלימודים,

ומי שחולם עכשיו, לא מצליח לחלום אח"כ בדירות שנשארות...:evil:

חבר שלי גר בדירה שפוצלה ל- 2 דירות, ב-1300 זוזים לחודש (אני כמעט בטוח שכלול במחיר

הכל חוץ מחשמל), דירה אופטימלית לסטודנט (חדר+סלון+מטבח קטנים וחמימים).

אם תרצה עצות אתה יכול לפנות אליי, יש להורים שלי חברים שמשכירים את הדירות

שלהם לסטודנטים, אז אם תצטרך עזרה אני אוכל לברר בשבילך.

אמיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחרי שנה מכינה, גם אני חוזר לשם להתחיל שנה ראשונה בהנדסת תעשיה וניהול או תקשורת(עדין מחכה לתשובה בקשר לשני).

Tzvika-Pick, למה אוקטובר? אצלי רשום שהשנה מתחילה ב 16 בנובמבר.

בכל מקרה, אני מתכנן את המעבר כבר באוגוסט. מתחיל לעבוד שם בתקווה שאני אוכל להמשיך את זה גם במשך השנה.

מה אתם מתחילים ללמוד?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צודק, טעות שלי. 16 בנובמבר תחילת שנת הלימודים באב"ג.

אני מתחיל הנדסת חשמל ומחשבים עם פזילה חזקה להנדסת מכונות.

אגב, 1300 ש"ח לדירת חדר זה המון כסף. במחיר הזה אתה יכול לקבל יחידת דיור בוילה, עם חצר וחנייה, בשכונה האקלוסיבית של ב"ש (רמות).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על הטיפים :wink:

אוקיי, אז הבנתי שהרחובות שבאיזור האוניברסיטה טובים יותר (ביאליק, רגר, וינגייט) ומסתבר שרוב הדירות המוצעות באמת באות מהרחובות האלה.

כרגע אני מחפש יחידת דיור \ סטודיו \ דירה לבד, ואם מישהו יודע על \ מכיר \ שמע על משהו כזהו שמתפנה אשמח לדעת על זה. תיבת ההודעות הפרטיות שלי ממתינה לכך בכליון עיניים.

אני מחפש דירה לתחילת ספטמבר בגלל מכינה.

אגב, למה צריך לשים לב בחוזה? ממה צריך להיזהר?

חן חן,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה מתחיל מכינה, אז אולי עדיף לך לחפש דירה יותר באיזור ההוא ולאו דווקא להתקע על וינגייט, וביאליק. הדירות היותר מרוחקות עולות פחות.

כשאתה הולך לראות דירה, עדיף שתעשה באותו איזור סיבוב בערב ותראה מה הולך ברחוב בשעות האלה.

תנסה גם להכנס לבניינים ולראות האם המנורות בבניין שבורות, זה מסמן על איזור לא כל כך סימפטי.

לפני שבועיים עשיתי סבב חיפוש דירות ובזמן שהסתובבתי בערב קלטתי דיי מהר באיזה מקומות יותר כדאי לשכור ובאיזה פחות.

אם אתה רואה סטודנטים, תנסה לדבר גם איתם בקשר לאיזור שבו אתה מטייל. לי זה חסך איזה עשרים דקות של בדיקת דירה, כי הם סיפרו לי סיפורים לא נעימים על השכונה.

תוכל למצוא פרטים בקשר למגורים בלינק הבא:

http://forum.bgu.co.il/index.php?showtopic=119

בסביבות העמוד ה 20 יש לך שם גם כל מיני קישורים לאתרים, בהם מוסבר מה כדאי להוסיף או למחוק מחוזים.

לדעתי, יותר חשוב לראות פשוט על בעל הדירה האם הוא נשמע בן אדם רציני ולדבר עם הדיירים הקודמים. לשאול אותם שאלות כמו כמה זמן הם גרו, האם כבר סיימו את הלימודים וכו.. אם בן אדם עוזב כי הוא סיים את הלימודים והוא חיי שם כבר כמה שנים, אז רוב הסיכויים שהשוכר בסדר. קיצר, תנסה לעשות כמה שיותר בדיקת רקע על השוכר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני בסוף אוגוסט חותם קלירנס יציאה מב"ש ועובר לכפ"ס.

אחרי סיום של 4 שנים בהנדסת מכונות - אני יכול להגיד רק דברים טובים.

אני גר 4 שנים במעונות ג' (בעיקר עקב נוחות[בריכה,חדר כושר,אוניברסיטה] וכסף [חובב רכב, לא?]) וגם כי לא צריך לחפש דיור ולדאוג לכל החשבונות. 550 ש"ח וזה הכל פרט לחשמל.

מקום מאוד כיפי ללמוד פה, ויחסית ברמה גבוהה.

יש לי חברים בוינגייט, אכן מקום נחמד ביותר לגור בו - יותר משכונה ד', המחירים בהתאם.

לגבי מכינה אין לי מה להגיד, לא עשיתי.

מאוד מתסכל עניין השביתות, מקווה שלא ייצא לכם לטעום מזה.

שיהיה לכולם בהצלחה.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שלושה שבועות עברתי לב"ש, יותר נכון חזרתי לב"ש כי גרתי בילדות שם.

שד' רגר אומנם קרובה לאוני' אבל נימצאת על הכביש הראשי של ב"ש, בלילה יש כל הזמן תנועה וזה פשוט מפריע לישון. אפילו טלויזיה בערב קשה לראות בלי להגביר את הווליום למקסימום.

בליאיק ווינגיט נחשבים לאזורים טובים יותר. חפש דירה בשכונה ב ו-ג, ברמות ניתן למצוא יח' דיור של שני חדרים הכוללים הכול חוץ מחשמל ב-1500 ש"ח-+. דירה 3 חדרים ברחובות שציינתי תעלה סביב ה-1400-1500 ש"ח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עם כל האנשים שמתחילים ללמוד באב"ג אפשר יהיה לארגן שם מפגש קארספורום :-)

אני גם אמור (בעזרת השם) להתחיל ללמוד בנובמבר באב"ג.

עצה שלי, תנסה להגיש בקשה למעונות. דבר ראשון זה יותר זול, דבר שני זה יותר נוח (קרוב יותר, יש חדרי מחשבים, מרכז ספורט וכדומה), ודבר שלישי האווירה של המעונות.

יש לי חבר שמסיים אוטוטו תואר במדמ"ח, ולפי הסיפורים שלו חיי החברה מאוד טובים ומפותחים באב"ג (כולל סמים לצריכה עצמית), ככה שמהבחינה הזאת אתה מסודר.

בכל מקרה אם יש לך עוד שאלות על האיזור (אני גר באיזור ב"ש אז אני מכיר את הדברים פחות או יותר), תשלח הודעה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתור סטודנט שנה שלישית להנדסת חשמל ואחד שגר בדרום כל חיו ומכיר את ב"ש כמו את כף ידו תרשה לי לחזק חלק מהדברים שנאמרו פה ולהוסיף :

האיזורים "הטובים" הם וינגייט למרות שלדעתי שכ"ד שם מופקע לרוב והאיזור אהוב במיוחד על הפקלוטה לרפואה,

איזור שכונה ב' הכולל את מצדה (אני גר ברחוב) ביאליק והרחובות והסמטאות בינהם גם קרוב יחסית לאונ' וגם דירות במחירים נוחים, האיזור האחרון הוא ד' בסביבת האונ' על כביש רגר ישנם דירות נחמדות באיזור אך ממולץ להתרחק מהדירות הפונות אל הכביש או כאלו שנכנסות לעומקי השכונה, בשכונה ד' יש איזורים טובים אחרים שתכיר עם הזמן ולא מומלץ לעבור לשם בשנה הראשונה.

השכונה האחרונה היא רמות שם גרתי בשנה הראשונה, זו שכונה חדשה יחסית ואפשר למצוא שם יחידות דיור, דירות ווילות, בהתאם למה שמתאים לך החסרונות של השכונה הם מרחק מהאונ' (צריך רכב) ובידוד יחסי ממרכזי הסטודנטים, כמו כן האיזור מוכה בגנבים ופורצים (הבני דודים גנבו לי שם את המערכ' :cry:).

האופ' האחרונה שלך היא מעונות שהרמן כבר כתב עליה פה, לדעתי כדאי לשלם כמה שקלים יותר ולחיות באופן עצמאי לגמרי.

אני מבין שאתה לא הולך על שותפים אבל אם כן אז לא יותר מ2 ועדיף אחד/אחת אחרת זה בקלות יהפוך לגן חיות.

לבסוף אומר לך ולשאר החברים שמצטרפים אלינו לדרום (ברוכים הבאים:wink:), לבדוק טוב את מחירי הדירות ולעולם לא להשוות למחירי הדירות באיזורים אחרים בארץ (בטח לא ת"א), כל שנה יש קטע כזה שבעלי הדירות מפרסמים מחירים מוגזמים

ב15-25% מהמחיר הראלי כי הם בונים על כאלו שלא ביצעו סקר שוק בעיר או לחוצי דירה שרוצים לסגור מהר, ככל שהזמן עובר המחיר יורד, במיוחד בחודש אוגוסט שבסופו הסטודנטים שכבר גרים פה מסיימים חוזה ומכירים את המחיר האמיתי של הדירות פה. דירות שנשארות פה ריקות באוקטובר הן הכי זולות אך לרוב גם לא כ"כ שוות למרות שיש מציאות.

רוב הדירות פה מרוהטות ומדוגמות במזגן אם לא בכול הדירה אז לפחות בחדרים/סלון לא כדאי לך להתפשר בנושא אחרת תסבול (כותב שורות אלו שוחה במזגן רוב היום).

דירה של 3 חדרים (67-80 מ"ר) בשכונה ב' לא צריך לעלות יותר מ1700 ש"ח ולרוב זה נמוך מזה. בשכונה ד' המחיר נמוך יותר ובווינגיט (שכונה ג') מעט יותר. ברמות המחירים גבוהים יותר אך גם הדירות שוות יותר (תשתית חדשה ואיבזור בדירה).

מקווה שעזרתי, בהצלחה.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...