Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת לגבי וולוו s60 ו s80

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברצוני לקנות וולוו מדגם s80/s60 שנים 2001-2002

היית שמח לגבי תגובות לגבי הרכב הנ"ל

1. אמינות - האם האוטו בשנים אילו מתחיל לעשות בעיות

2. טיפולים - מחירים +-

3. האם התיקונים יקרים? (התייחסות למחירים)

4. אחזקה?

5. ביטוח?

6. דברים נוספים שלא עלו לי

כמו כן אשמח לקבל תגובות לגבי עדיפות והבדלים בין s60 ל- s80

תודה:-D

פורסם

תקרא בעצמך מה אנשים חושבים:

http://www.carsurvey.org/modelyear_Volvo_S80_2001.html

http://www.carsurvey.org/modelyear_Volvo_S60_2001.html

לפי רושם ראשוני נראה שה 60 עדיפה מבחינת אמינות,

החלקים יקרים זה בטוח, היה פה שירשור על חיישני חמצן ב S80 (ויש 4 כאלו !!!) חפש אותו.

וזה:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=74144

חפש את: "רק צרות בדגם הזה. בהצלחה!"

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

תודה על היחס :)

הייתי מעדיף לקבל מידע מאדם אשר מכיר את הרכב \ חבר אשר נוסע על הרכב על מנת לקבל אינדיקציה

של עלות טיפולים בארץ.

אני מניח שאיכות הטיפול בארץ ובכל אינה זהה.

פורסם

ועוד שאלה חשובה,

כיצד הגיוני שרכב כל כך "יוקרתי" משוכלל עולה כל כך זול ביחס למחירים של מכוניות באותה קטגוריה?

האם יש פה איזה קאצ' ?

פורסם

בקשר למחיר הזוועתי - צודק, אומנם זה נראה "הרבה רכב קצת כסף" אך שלא תטעה, וולוו זאת שחיטה במחיר, מוסכניק מורשה של וולוו מרוויח לשעה יותר מרופא, תאמין לי יש לי וולוו כבר 5 שנים, ואתה יודע מה ? נראה את הביצים שלך להכניס את הרכב הזה למוסך של חאפרים, אפילו למוסך "כללי" תבין אחרי כמה זמן שלא כדאי להכניס, בוולוו יש לי ידע, תאמין לי, מוסכניק רגיל לא בדיוק יודע מה הולך מאחורי מכסה המנוע המפחיד של הרכב הזה, וטעות קטנה תעלה ביותר, היזהר.

פורסם

תודה על העזרה.

אפשר לקבל יותר פרטים לגבי אמינות האוטו ? אם אני מטפל בו באופן קבוע במוסך מורשה, האם האוטו בעייתי סידרתי ? נקודות תורפה ?

כמה עולה טיפול שנתי ? (עם או בלי החלפת דברים כגון: ברקסים...)

צריכת דלק ? 1 לכמה ?

המלצות כלליות ?

ובעיקר האם אתה ממליץ על s60 או s80 ?

הבדלים ?

בטח המון שאלות :) אבל אני רוצה להיות בטוח שאני לא נופל לאחר הקנייה (אני יודע שאין לאוטו שוק לכן אני גם קונה הרבה מתחת למחירון).

תודה

פורסם

משה אל תגזים, ל 940 אין מנוע מפלצתי, אבל ל 80 יש בטוח עם טורבו כפול ומנוע 3 ליטר רוחבי הרבה מקום לא נשאר.

בעניין הקאצ זה בדיוק העניין, רכב שאחזקתו גבוהה לא יכול להחזיק מחיר כמשומש כיוון שמי שיש לו לא קונה משומש, ומי שאין לא לא רוצה להוציא אלפי שקלים לתיקונים, הרי בסופו של דבר רכב ישן דברים מתקלקלים.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

אני לא דיברתי על המנוע של 940, דיברתי ספציפית על S80

בקשר למחיר הזוועתי - צודק, אומנם זה נראה "הרבה רכב קצת כסף" אך שלא תטעה, וולוו זאת שחיטה במחיר, מוסכניק מורשה של וולוו מרוויח לשעה יותר מרופא, תאמין לי יש לי וולוו כבר 5 שנים, ואתה יודע מה ? נראה את הביצים שלך להכניס את הרכב הזה למוסך של חאפרים, אפילו למוסך "כללי" תבין אחרי כמה זמן שלא כדאי להכניס, בוולוו יש לי ידע, תאמין לי, מוסכניק רגיל לא בדיוק יודע מה הולך מאחורי מכסה המנוע המפחיד של הרכב הזה, וטעות קטנה תעלה ביותר, היזהר.

אבל בו נגיד שגם ל940 יש מנוע שתופס מקום :idea:

פורסם

לאמא שלי יש את הS80 T6,אין הרבה מה להגיד על הרכב חוץ ממושלם.

מפנק,נוח,בטיחותי,אמין,חזק וכו'.

חוץ מ2 דברים,במחיר של הטיפולים והחלקים בשנה אתה יכול לקנות כל שנה רכב נוסף.

ביטוחים וכו' כמובן יקרים יותר בהרבה.

עקב כך שהחלקים מאוד יקרים (דוגמא:800 שקל טרמוסטט בחברה),אנשים שמחזיקים ברכבים האלה תמיד מחפשים שיטות לקומבינות מאשר להחליף למקורי,אז תבדוק טוב טוב את הרכב.

קח גם בחשבון שלא קיים דבר כזה "תחליפי" הכל מקורי בלבד.

אם הכיס שלך מאפשר להחזיק אוטו כזה אז לך על זה,בהצלחה.

פורסם

בתור אחד שהיו כבר (כמעט) את כל הדגמים שיש לוולוו להציע (הום מחזיק בעיקר אספנות אבל הידע נשאר) אז ככה:

מבחינת אמינות ועלויות אחזקה, המנועים נטולי הטורבו/הקטנים יותר עדיפים בהרבה הן ב-S60 והן ב-S80.

הדגם המומלץ ב-S80 ב-2002 הוא דווקא החלש יותר (2435 סמ"ק 5 צילינדרים)

ב-S60 המנועים נטולי הטורבו אמינים יותר.

עלויות האחזקה בשני הדגמים דומות ולא נורא יקרות במיוחד אם מקפידים על החלפת שמן כל 7500 ק"מ וטיפול תקופתי כל 15000 ש"ח.

המכוניות מאד רגישות להזנחה וכדאי לטפל במוסך מורשה המכיר את הרכב על בוריו משום שיש מחלות שאם מטפלים בהן בזמן העלות קטנה, ואם מזניחים הכיס נקרע.

אישית, לו הייתי צריך לבחור בין השתיים בשנת הדגם המדוברת, הייתי בוחר ב-S80 מנוע 2435 סמ"ק.

בהצלחה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הייתי מאוד שמח לשמוע נימוק להעדפה של S80. אני עד היום ראיתי 3 וולוות S60 ובאף מקרה המוכר לא היה מסוגל להציג את כל הטיפולים בספר. כמובן שברחתי מהרכבים.

אין סיבה לברוח מרכבים בגיל 7 שנים ללא הסטוריית טיפולים, א-ב-ל:

כדאי לקחת לבדיקה מכנית וממוחשבת אצל מומחה לוולוו.

לקחת בחשבון כמה אלפי שקלים ליישור קו.

סיבה להעדפה של S80, דעתי, היא פשוט יותר נוחה ויותר סאלונית מה-S60.

כש"התקדמתי" ל-S70 ו"הורשתי" את ה-940 בת השלוש וחצי (אז) להורי, שמחתי מאד להפגש עם ה-940 מדי פעם, ואני חייב לומר שלמרות היותה מיושנת יחסית עדיין אהבתי אותה יותר מה-S70 וכנראה שבגלל זה אני גם יותר נוטה ל-S80 מאשר ל-S60.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני תיכננתי להתוודאות שכל הטיפולים נעשו בזמן וכל החלפים היו מקוריים ואז לקחת את הרכב לבדיקת מומחה אשר כמובן לא בא בחינם כלל וכלל. לפי הבנתי, בחירת רכב יוקרה על ידי אדם בעל משכורת אשר איננה יוקרתית צריכה להעשות ב-7 עיניים, כי חוששני שאישור קוו יהיה לא אלפים אלה אשרות אלפים. ויש לי גם מחשבות בכלל לותר על הרעיון. לפחות למדתי הרבה דברים מעניינים.

פורסם

מבדיקה באתר, נכון הטיפולים יקרים יותר אבך פחות גרוע ממה שחשבתי. (טיפול יקר יותר ב- 20%-30% מרכב יפני)

מניסיון של מישהו, אם אני לוקח את האוטו למכון בדיקת רכבים, עושה ישור קו (טיפול חפי ק"מ) האם יש סיבה לבעיות באוטו או סך הכל רמת האמינות גבוה ?

אני סה"כ חושב על וולוו 2002-2003 ומפחד לא ליפול על רכב בעייתי - כי אני לא יצא מזה.

יש למישהו הערכת ביטוח?

ובאיזה מחיר אפשר לקנות 2002-2003 (ידוע שוולוו נמכר פחות מהמחירון.

אשמח לשמוע חוויה אישית (טובה\רעה) על הרכב.

תודה

• תוכן חדש...