Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שנת 2002 עם 129000 ק"מ יד 3 כולם פרטיות

אני כנראה לוקח אותו לבדיקה ביום שני.

אני לא כל כך מכיר את האוטו מבחינת כל המכלולים שלו אבל חבר שלי הדליק אותי עליו :-)

כדאי, לא כדאי, בעיות, לא בעיות מחלות ועם בכללי שווה?!

מחירון שלה 47,000 ואני יכול להוריד אותו ל 43/44000 כי הוא לחוץ.

אודה על תשובתכם המהירה :-)

בברכה

פורסם

אני לא הייתי קונה בשנתון הזה רכב מעל יד 2.

אתה תהיה יד רביעית,תעשה את החשבון שלך.

קח בחשבון שהשוק אמנם מלא בפוקוסים (אבל לפי מה שהבנתי אין הרבה 5 דלתות) ובכל זאת הצרכן הממוצע יעדיף לקנות רכב ליסינג ולהתקדם עוד שני שנתונים לפחות במקום לשחק ברכב שכאשר הוא יקנה אותו הוא יהיה יד חמישית.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
בחשבון שהשוק אמנם מלא בפוקוסים (אבל לפי מה שהבנתי אין הרבה 5 דלתות)

גם אין הרבה פוקוסים עם מנוע 2000. מנוע 2000 + 5 דלתות זה לא אקזמפלר שקל למצוא.

אני כן ממליץ לקחת את הרכב לבדיקה, כמובן תוך שקלול מחירון לפי ידיים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כן אני יודע בקשר לידיים אבל המוכר קנה אותה לפני חודשיים (ראיתי טופס העברת בעלות) ומוכר עקב אי עמידה

בתשלומים של ההלוואה...

עשיתי סיבוב עלייה אבל בגלל שאני לא מכיר את הרכב הזה אין לי כרגע דעה מה גם שהסיבוב היה קצר.

אם אפשר פירוט על האוטו אני אשמח מאוד (נברתי בחיפוש של הפורום אבל לא הצלחתי להגיע לסיכום של כל מה שקראתי

כנראה בגלל שנכשלתי בלשון בבית הספר :-) )

בתודה מראש

פורסם

קודם כל - תירגע.

אל תכניס את עצמך למצב של לחץ מדומה כאילו תכף חוטפים לך את הרכב מתחת לידיים כי זה מתכון מצויין לעשות טעויות.

רכב לא קונים בלחץ.

אז ככה: הפוקוס 5 דלתות, מנוע 2000 הוא רכב טוב.

הביקוש העיקרי לרכב הזה הוא כאן בפורום, כי שאר השוק מעדיף את גרסת ה-4 דלתות.

לדעתי יש לו אלטרנטיבות לא פחות טובות, כמו הגולף, 307, מגאן, קורולה, לכל אחת יתרונות וחסרונות.

הבעיה היא לא בפוקוס 5 דלתות מנוע 2000.

אפילו לא בגיר האוטומטי.

הרכב הנ"ל הוא בעל נתונים לא טובים כ"כ.

ק"מ יחסית גבוה עם ממוצע של כ-21500 לשנה.

יד 3 זה גם לא א-גרוייסע מציאה, אבל זה לא מה שמדאיג, אלא המכירה אחרי חודשים של בעלות, שמעידה בד"כ על משהו מסריח.

נכון שתמיד יש סיפורים אמיתיים, אחרת הנוכלים לא היו מצליחים להתפרנס, אבל רוב הסיכויים שיש כאן בעיה.

פירסמתי כאן כבר כמה פעמים איך יש לנהוג עם רכבים כאלו, תעשה חיפוש.

בכל מקרה, חובת הזהירות הכללית כעת חלה עליך פי 10 יותר.

יש סיכוי יותר מסביר שמשהו כאן לא בסדר, ואתה עם כל הלחץ המדומה לקחת את הרכב תיפול בפח ואחרי זה תתעורר למציאות לא משהו.

לאט לאט, הרבה סבלנות.

תבדוק את הרכב במכון בדיקה לפי בחירתך.

תתקשר לבעלים הקודמים.

תבדוק שיעבודים.

תבדוק היסטוריה במוסך.

תיקח את הרכב לפחח בלתי תלוי שיעיף מבט.

תבקש לראות את המסמכים על הלוואה או הסיפור הזה שלו.

תבקש מחבר אחר שיילך לראות את הרכב ולראות אם הוא שומע את האותו הסיפור שו שפתאום יש הבדלי גרסאות.

אם אתה רואה שמוכר מתחיל להתנגד ליותר מדיי בדיקות אז שוב - כנראה שיש לו מה להסתיר.

האמת? הסיפור נשמע לי פה קצת מסריח, מקווה לטובתך שזה לא ככה.

אני הייתי ממשיך לחפש.

פורסם

גיסנו, תודה על התגובה...

מן הסתם אני אבדוק אותו לעומק וגם שאלתי אותו אם הוא יכול להראות לי מסמכים של ההלוואה

והוא אמר שאין בעיה, מה גם שהאוטו משועבד לחברה שהוא לקח ממנה הלוואה...

אני סקפטי מטבעי ככה שאני אבדוק אם אין כאן משהו פישי . אגב הוא הראה לי דוח בדיקה

מלפני חודשיים וקצת ככה שזה קצת מאמת את הסיפור שלו.

אני אקח את האותו לבדיקה באזור שלי ואח"כ למוסך לחוות דעת על עלויות תיקון..

בבדיקה שלו שראיתי לא נראה שהאוטו עבר תאונה רק תיקון צבע קטן בטמבון האחורי.

אם הסיפור אמיתי ובבדיקה לא ימצאו משהו משמעותי, האם שווה בכל זאת למרות הנתונים?

נדיר למצוא רכב כזה כרגע...

פורסם

בסה"כ הרכב הוא קניה טובה אם הכל בסדר איתו מבחינת מכניקה והרכב שמור.

כמו שרשמו כבר קודם יש המון ידיים שהוא עבר והוא דגם יחסית מתקדם גם ק"מ קצת גבוה.

אני אומר תלך עם מה שנראה לך נכון,הכל עניין של מחיר נכון ומתאים,אם אתה מגיע איתו להסכמה לגבי מחיר מתאים לך ולו אז לך על זה :p

פורסם

תודה רבה לכולם עזרתם לי לא להיות פזיז..

אולי אני אחזור לאופצייה הראשונה שלי שהיא פיז'ו 206 1600 שנת 2002 ידני או גולף 1600 שנת 2001 אוטומט

או ידני אם יש בנמצא.

פורסם

היי

כאחד שמחזיק פוקוס 2003 2.0 4 דלתות - אני יכול לספר לך כמה דברים:

1. צריכת דלק עירונית גבוהה

2. מנגנוני החלונות החשמלים לפעמים בעייתים (נפל לי חלון אחורי - 1300 ש"ח כולל מעמ ועבודה במורשה), ואני לא היחיד.

3. אנשים התלוננו על בעיות עם סלילי ההצתה (קויילים), אך לא נתקלתי בזה באופן אישי.

מעבר לזה הרכב מאובזר - 4 כריות אוויר, מגנזיום

יש מספיק כוח כשצריך

ורמת הפידבק שאתה מקבל מההגה טובה - ההגה מעט כבד

בסה"כ רכב לא נפוץ כ"כ בגירסת ה-2.0 אבל אם אחזיר את הזמן לאחור, הייתי קונה שוב פוקוס 2.0 ולא משהו אחר :-)

מתן

פורסם
היי

כאחד שמחזיק פוקוס 2003 2.0 4 דלתות - אני יכול לספר לך כמה דברים:

1. צריכת דלק עירונית גבוהה

מתן

אשמח לשמוע מספרים, ע"מ לקבל רושם על הבעיה.

כמה כ"ס יש למנוע ה-2000 של פוקוס?

פורסם

הפוקוס 5 דלתות מהשנתון האמור נראית טוב, וברמת גימור GHIA היא אפילו נאה מאוד.

הבעיה היא עם הגיר האוטומטי הפרימיטיבי משהו, ובעיקר עם איכות הגימור. תופעת החלונות הנופלים שהוזכרה אכן קיימת, ובנוסף לה יש עוד בעיות גימור שהייתי עד אליהן, ובהן: סוכך שמש שנושר ממקומו, תריס מזגן שמתעקש להיסגר כל אימת שנושבת דרכו רוח, בעיות מגע בחלק מהכפתורים, חלודה ברמות שאינן מתקבלות על הדעת ברכב של שנות האלפיים ואיכות חומרים זולה באופן כללי. ולמען הסר ספק, כל האמור לעיל מתייחס לרכב מאותה שנת יצור כמו זאת של הרכב שבו אתה מתעניין.

ואם כבר הזכרת את הגולף, מבט מהיר בשתיהן יבהיר כי לפחות נכון לשנת 02', פולקסווגן קבעה את הסטנדרט בכל הקשור לאיכות בניה, חומרים ועיצוב תא הנוסעים.

אז למה בכל זאת כן לקחת את הרכב הזה?

1. אחלה של הגה. אם אתה שוקל לרכוש גולף, אני ממליץ לך בחום לעשות סיבוב בשתיהן רק כדי להבין כמה ההגה של הגולף פשוט מת.
  2. תנוחת ישיבה נוחה מאוד, למרות שהמושבים אינם משובחים.
  3. בשל היות הרכב נפוץ מאוד, הייתי מהמר על כך שיש לו שוק חלפים ער ושיש לא מעט מוסכים שיכולים לטפל בו.
  4. בניגוד לגיר המתקדם אך הרגיש של פולקסווגן, לגיר של הפוקוס אין בעיה גם להחזיק מעל 200K ק"מ ללא תקלות. ויחד עם זאת, אם הייתי צריך לבחור, הגיר האוטומטי של פולקסווגן הרבה יותר מהנה לנהיגה ובנקודה הזאת אין ספק שהגולף מנצחת בנוקאאוט, לפחות מבחינתי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

והאמת היא שהיתרון היחסי היחידי של הפוקוס, התנהגות, לא בא לידיי ביטוי עבור רוב הנהגים.

אני, הרבה יותר נהנה מהנסיעה על הגולף המקבילה, ביום יום היא הרבה יותר כיפית ומפנקת בשבילי.

נכון שמתחילים להשתולל אז מגלים את מגבלות ההגה של הגולף. אבל שוב, לרוב הנהגים יהיה עדיף לדעתי גולף.

וגם הליאון מצויינת, שווה לבדוק את השתיים.

בייחוד לאור הקושי למצוא פוקוס 2.0 ראויה.

בהצלחה.

• תוכן חדש...