Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות לפני רכישת WRX

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חן,

את הנ"ל באמת לא הבנתי.

אם ארבעת הצמיגים במצב טוב וצמיג אחד נגמר, למה אי אפשר להחליף רק את שני האחוריים לחדשים?

ישראל

אם אני לא טועה, בגלל ה4X4, נכון?

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נכון, בכל רכב של סובארו שבו מותקנת מערכת 4*4 חובה לשים אותם צמיגים בדיוק כולל אותה רמת שחיקה!

המעבר מ 106 לאיפרזה עצום, סיגנון הנהיגה שונה לגמרי, כמובן שהבדל הכח ואיך שהוא מתבטא עצום וההיתנהגות של הרכב שונה לחלוטין, תלמד את הרכב טוב טוב לפני שאתה לוחץ עליו!

הבעייה של הרכב היא שבגלל ההנעה הכפולה כל נהג מעפן מרגיש שהוא מדהים עקב רמת האחיזה הגבוהה וברגע שעוברים את המגבלות והכישרון\ניסיון\ידע ניגמרים התוצאות הרסניות.

שיהיה המון בהצלחה עם הקנייה של הרכב ואני בטוח שתהנה ממנו ותלמד לנצל את כל היכולות שלו!

פורסם

תודה, אני יודע שהרכב אכן שונה מאוד מהפגו, באמת אחיזה מדהימה ללא ספק, יש לו התנהגות מאוד שונה וייחודית ותגובות מאוד חריפות אחרי שעוברים עם המגבלות (זה לא כמו הגז הקטן שנותנים ב106 בהיגוי יתר ופתאום התחת נדבק בלי לעשות פוזות) אבל צריכים להתקדם, כמובן שזה יעשה בקצב הנכון ולמידת מגבלות הרכב תהיה בדרך בטיחותית ומבוקרת שתהיה מלווה גם בקורס נהיגה.

בעניין הצמיגים, מובן לי ההגיון שחייבת להיות שחיקה שווה בכל 4 הצמיגים בשל ה 4 על 4, אבל, מבחינה הגיונית השחיקה בפועל לעולם לא תהיה שווה, גם אם ארכוש רבעיית צמיגים, סביר להניח שאחרי שנה יהיו הבדלי שחיקה בין הסרן האחורי לקדמי, במיוחד בתרגולי החלקות זה יבוא מאוד לידי ביטוי.

פורסם
הרכב מיועד לצעירים ולא לזקנים בני 70

אני לא נכנס לויכוח וגם לא מביע דעה, כי לא הייתה לי WRX.

עם זאת, מי קבע ש"הרכב מיועד לצעירים"?

מה רע שבן 70, במידה ובריאותו תקינה ותגובותיו עדיין מהירות, ינהג ב WRX?

אולי בישראל בספורטיביות נוהגים בעיקר צעירים, אבל בארה"ב ובאירופה זה לא כך.

לפעמים אני רואה מישהו מעל גיל 40 באיוו או ב STI ואני מתמוגג.

את המיאטה מכרתי לאדם מעל גיל 50, כי ידעתי שהסיכוי שהוא ירסק אותה יותר נמוך מאשר ילד שרק קיבל רישיון.

פורסם

מכר מהעבודה שלא מזמן רכש wrx משלם 8500 ש"ח רק על המקיף והוא בגילי אוטוטו 24 עם עבר נקי.

אם אתה בן 20 קח בחשבון שפחות מהסכום הנ"ל אין סיכוי שתשלם ורוב הסיכויים שתשלם אפילו יותר( זאת מבלי לבאס),

איכשהו יש לי את ההרגשה שהם התבלבלו ונתנו לך הצעת מחיר ל-rx ולא ל-wrx.

ביטוח מקיף אימפרזה טורבו wrx לנהג צעיר בן 20 במחיר סביר בישראל!אני בספק גדול מאוד.

יסלחו לי חברי הפורום:אבל כבר נמאס לשמוע בפעם המי יודע כמה על כל דרדק בן 20 שופע ביטחון עצמי מופרז שבגלל שעשה קורס של נהיגה מתקדמת ו/או נהג על רכב ספורטיבי חזק וחושב שהוא מינימום אלונסו ושהכל קטן עליו!!

על איזה נסיון אתה מדבר מדבר? אתה נוהג כולה 3 שנים בלחץ!!נו באמת!

בעניין של האחזקה אימפרזה איך שלא תסתכל על זה הוא רכב יקר לאחזקה בכל קנה מידה(לא צריך להיות גאון כדי להבין שזה לא מסתכם בטורבו וצמיגים).

שיהיה בהצלחה

turboy

פורסם
תודה, אני יודע שהרכב אכן שונה מאוד מהפגו, באמת אחיזה מדהימה ללא ספק, יש לו התנהגות מאוד שונה וייחודית ותגובות מאוד חריפות אחרי שעוברים עם המגבלות (זה לא כמו הגז הקטן שנותנים ב106 בהיגוי יתר ופתאום התחת נדבק בלי לעשות פוזות) אבל צריכים להתקדם, כמובן שזה יעשה בקצב הנכון ולמידת מגבלות הרכב תהיה בדרך בטיחותית ומבוקרת שתהיה מלווה גם בקורס נהיגה.

בעניין הצמיגים, מובן לי ההגיון שחייבת להיות שחיקה שווה בכל 4 הצמיגים בשל ה 4 על 4, אבל, מבחינה הגיונית השחיקה בפועל לעולם לא תהיה שווה, גם אם ארכוש רבעיית צמיגים, סביר להניח שאחרי שנה יהיו הבדלי שחיקה בין הסרן האחורי לקדמי, במיוחד בתרגולי החלקות זה יבוא מאוד לידי ביטוי.

בגלל זה מחליפים מידי פעם בין האחוריים לקידמיים.

לא רמזתי אפילו לרגע שאתה לא מוכן לסובארו, מי אני שאקבע מי מוכן ומי לא, נתתי חוות דעת אובייקטיבית לכל מי שהולך לקנות אחת.

פורסם
מכר מהעבודה שלא מזמן רכש wrx משלם 8500 ש"ח רק על המקיף והוא בגילי אוטוטו 24 עם עבר נקי.

אם אתה בן 20 קח בחשבון שפחות מהסכום הנ"ל אין סיכוי שתשלם ורוב הסיכויים שתשלם אפילו יותר( זאת מבלי לבאס),

איכשהו יש לי את ההרגשה שהם התבלבלו ונתנו לך הצעת מחיר ל-rx ולא ל-wrx.

ביטוח מקיף אימפרזה טורבו wrx לנהג צעיר בן 20 במחיר סביר בישראל!אני בספק גדול מאוד.

יסלחו לי חברי הפורום:אבל כבר נמאס לשמוע בפעם המי יודע כמה על כל דרדק בן 20 שופע ביטחון עצמי מופרז שבגלל שעשה קורס של נהיגה מתקדמת ו/או נהג על רכב ספורטיבי חזק וחושב שהוא מינימום אלונסו ושהכל קטן עליו!!

על איזה נסיון אתה מדבר מדבר? אתה נוהג כולה 3 שנים בלחץ!!נו באמת!

בעניין של האחזקה אימפרזה איך שלא תסתכל על זה הוא רכב יקר לאחזקה בכל קנה מידה(לא צריך להיות גאון כדי להבין שזה לא מסתכם בטורבו וצמיגים).

שיהיה בהצלחה

לרגע לא השוותי את עצמי לאלונסו.

אגב, סבא של חבר שלי בן 85, יש לו נסיון של 65 שנה על הכביש, מכאן מבינים שהוא נוהג טוב יותר כמעט מכל אדם בישראל, כי יש לו נסיון והרבה (65 שנה לא הולך ברגל)

ואגב אתה לא מכיר אותי כל כך אבל ביטחון עצמי מופרז זה לא אני בכלל, בניגוד להרבה אנשים אני לומד ורוצה ללמוד ובשביל זה אני גם פעיל בפורום כאן, גם הולך לקורסים ומתעניין בכל מה שקשור לרכב.

לגבי ביטוח - אולי חבר שלך ניסה לבטח מודל מתקדם יותר, עשיתי הצעה באתר של ביטוח ישיר (לפי מודל 2001) יצא 5000 שח פלוס מינוס למקיף.

פורסם

נסיון בשנים חשוב בעיקר בנסיעה (שגרתית או ספורטיבית) בכבישים ציבוריים עם תנועה מסביב, אין קשר לגיל / נסיון בשנים / קורסים למניהם בשליטה על האוטו או נהיגה ספורטיבית, להיפך, החל מגיל 21 התגובות שלנו נהיות פחות ופחות חדות, השכל מונע ממנו להגיע למצבים שהגענו אליהם מבלי לחשוב פעמיים בתור צעירים (על הכביש).

היום אני אולי נהג יותר מנוסה ממה שהייתי כשהייתי נהג צעיר אך אני מתבייש להגיד שאני ככל הנראה גם נהג יותר איטי.

בסופו של דבר זה מה שכל אחד מביא איתו, לא מחייב שאיש בן 30 שעבר קורסים והשתלמויות ינהג יותר טוב (ספורטיבי) מילד בן 18 שלמד להכיר את הרכב ושפשוט נולד עם זה.

205 94' 1.4, שלוש דלתות אדומות, שני פגושים שחורים והזרקה אחת, מצחיק איך שהאהבה עיוורת... :inlove:

205 1.4 94' 3 דלתות לפניות. :twisted:

KLE 500 2004 לשיוט בקו ישר. :cool:

פורסם
לפי הפרטים שלך אתה כולה בן 18 שאני בספק אפילו אם נהגת פעם על משהו עם יותר מ 100 כוח סוס או יצאת שלא בכוחות המזל והפוקס מהיגוי יתר.

כפו שרבים רשמו לך פה כבר, הרכב מיועד לצעירים ולא לזקנים בני 70, נכון שחייב נסיון כשעולים על רכב כזה אבל טרחתי אפילו לכתוב לך את עברי שהוא לא של סיבוב ברכבי ספורט, ויש לי אפילו רכב דיי חזק (106), משופר, שמכוייל ספורטיבי (בולמי קוני צהוב).

בכל אופן, תודה רבה לכל המגיבים, ביום ראשון אני יעשה בדיקה לרכב אם יהיה טוב אני קונה.

כאן בהחלט חשפת את טיפשותך,אתה יודע בכלל על מה נהגתי ועל מה לא שאתה בא ישר לשפוט?

אם לדעתך 106 רכב דיי חזק סע לשלום קנה WRX ותמכור אותה עוד חודשיים בעקבות שלילה,או חס וחלילה בגלל היכרות עם איזה קיר.

פורסם

זה נגרר לויכוח טיפשי וכאן לא כל כך מעוניינים לשמוע על גודל איבר מינכם . ( בטח לא אם הוא פחות מ 27 אינץ' )

בכל מקרה , אין סיבה לגרום לנו לחלק לכולכן בנות סתם אזהרות . זה הזמן לשתות שוקו ולהרגע .

לפתוח השרשור ,

יש כאן בחור בשם עומר שלא מזמן היתה לו 106 ועכשיו יש לו GT .

אני מניח שהוא יכנס ויתחיל לספר על המעבר , היתרונות , החסרונות ובו בזמן ינסה לדחוף לכם רכב מקונצרן פולקסוואגן...

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
כאן בהחלט חשפת את טיפשותך,אתה יודע בכלל על מה נהגתי ועל מה לא שאתה בא ישר לשפוט?

אם לדעתך 106 רכב דיי חזק סע לשלום קנה WRX ותמכור אותה עוד חודשיים בעקבות שלילה,או חס וחלילה בגלל היכרות עם איזה קיר.

אני לא יודע על מה נהגת, אבל לפי איך שאתה מדבר והגיל שלך ביחד (שתי האלמנטים האלה) נראה שאתה לא מבין דבר.

כנראה גם שרמת ההבנה שלך היא רמה של חינוך מיוחד, כתבתי כבר שאני מכיר את הכרב, כי נהגתי בו, אם זה מעניין אותך אז כמה פעמים נסיעות מאילת למרכז (כל נסיעה כזאת 300 קילומטר, בערך כל מה שנסעת בחיים שלך)

אגב, נהגת בכלל על WRX פעם שאתה ככה נותן את דעתך?

עשית קורס נהיגה מתקדמת בכלל?

פורסם

בשנים האחרונות ה"קשקעס" כאן מגזימים. cut the bullshit.

פותח השרשור שאל שאלה? תענו. אל תשפטו. אתם לא במקום מתאים לזה.

ירצה שיקנה wrx ואם הוא והיא תשרוד או לא העניין אישי שלו.

לגופו של עניין, הסובארו אמינה וצריכת הדלק שלה עומדת בין 1 ל8 ל1 ל5 תלוי בסגנון הנהיגה.

היא אמינה ומהנה.

ביטוח הוא עניין אינדיבידואלי כפוף לגיל ולעבר ביטוחי, שכל אחד יברר לעצמו בבקשה.

טיפולים עושים כל חצי שנה או 12 אלף ק"מ.

טיימיננג ב100 ק"מ.

קלאץ' וגיר נוטים להישבר תחת לחץ רב.

מציע שתיקח את הרכב למוסך המתמחה ברכבים ייחודיים וכאלה לא חסרים.

רוצה המלצה ספציפית? אם אתה מאיזור המכרז ברעננה יש כמה מוסכים המתמחים ברכב זה, פנה בפרטי.

הכותב שואף לגיל 40 ונוהג על wrx בסופ"ש כשהאישה מרשה או ישנה שנת ישרים.

שבת שלום

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם
החל מגיל 21 התגובות שלנו נהיות פחות ופחות חדות

לא נכון.

בסופו של דבר זה מה שכל אחד מביא איתו, לא מחייב שאיש בן 30 שעבר קורסים והשתלמויות ינהג יותר טוב (ספורטיבי) מילד בן 18 שלמד להכיר את הרכב ושפשוט נולד עם זה.

באמת?!

מי תרצה שיהיה מציל בבריכה, בן 18 "שנולד עם זה" או בן 30 שלמד, עבר קורסים והשתלמויות?

יש כישרונים יותר ופחות (ומה הכישורים הקוגניטיבים שהופכים אדם לנהג טוב, טכנית, קצרה פה היריעה מלפרט), אבל בלי לדעת, ללמוד ולתרגל אף אחד לא יהפוך להיות יותר מנהג סביר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...