Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

TWEETERS MT-37 או TWEETERS SUPREMO

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גם בעד הגברה עם קרוס.הסאונד מדוייק יותר = מאוזן יותר.הרי מהנדסים ישבו על זה ,ובדקו,וניסו....

HU - Alpine 9815 / front amp - Genesis Dual Mono

component - Xtant Slim xcs2.25 5.25

sub amp - Genesis profile sub / subwoofer - Genesis Audiophile 25.01

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אלברט, מסכים איתך בכל מילה לגבי קרוס פסיבי, הבעיה שרוב הקרוסים הפסיביים היוצאים בייצור המוני הם לא איכותיים (פרט לכמה מסדרות מאוד גבוהות כמו סופרימו), היצרנים אוהבים "לחסוך" גם באיכות הקבלים וגם בגודל של הסלילים שזה קשר ישיר לגודל ויופי הקרוס.

שמעתי סט 3WAY שמוגבר דרך קרוס בנייה עצמית (אם להכניס אותו לפלטה יצא גודל של מגבר ממוצע+) וזה פשוט מדהים עד כמה זה משפיע ומשנה, בכל הפרמטרים.

כל הקטע שהקרוס היה מחובר לצד אחד של הסט, וצד שני עם קרוס שבנוי מרכיבים יותר פשוטים, אז היתה לנו אפשרות להשוות בLIVE:wink:

ד"א עלות הרכיבים של קרוס כזה מגיע ל1.5K (צד אחד).

פורסם

יש קרוסים שעוברים את ה 5K$ :)

תעשה חיפוש על רכיבי duelund :)

http://www.humblehomemadehifi.com/Cap.html

http://www.tnt-audio.com/accessories/duelund_xover_e.html

להלן מתחרה מפינלנד בקטגוריית ה full passive :)

מישהו מוצא את הקרוס?:)

IMG_2217.jpg

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

כן, חמוד מאוד, אלפי שנות אור מישראל כל התמונות והקישורים האלה,

אבל (וזה אבל ענק) יש בארץ אנשים עם הרבה ידע ונסיון באלקטרוניקה אשר חולים ב"מחלה" הזאת שנקראת אודיו לרכב.

פורסם

כן ויש אצלנו בארץ הרבה ח"כים ושרים שלא רוצים להוריד קצת מיסים. זה שיש הרבה אנשים עם ידע וניסיון זה טוב אבל רכיבים טובים עולים כסף והרבה במיוחד בארץ

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

דיברנו על זה המון פעמים בעבר, מה עדיף קרוס פאסיבי או אקטיבי.

יש כאלה שישארו נאמנים לשיטה הפאסיבית ויש כאלה שיעדיפו את יתרונות השיטה האקטיבית.

בשורה התחתונה - קרוס פסיבי יקר ואיכותי יעשה עבודה לא רעה בכלל ביחס לקרוס אקטיבי. הקרוס האקטיבי תמיד יהיה מדוייק יותר, נוח יותר לשליטה ויינצל את מלוא הכוח של המגבר.

איתמר.

(עריכה: בזמנו מורל אף הצהירו שאין בכוונתם לייצר קרוס פאסיבי לסט הסופרימו)

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

גם אם יבוא מישהו ויוכיח שקרוס פסיבי נשמע יותר טוב עדיין לקרוס אקטיבי יש יתרון ענק והוא הגמישות שלו. במעבד סאונד מודרני כמות האופציות לחיתוך היא אדירה והיכולת להתאים נקודת חיתוך לסט תוך התחשבות בתנאי האקוסטיקה של הרכב היא משמעותית מאוד .

החיסרון העיקרי פה הוא הצורך בפרוססור יקר ובעוד מגברים ..

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אלי זה ראיתי את קרוסים אלו איפו שו פעם, נראלי זה מישהו שקיבל פרס ראשון באחד התחרויות.

עופר אני מסקים איתך ב-100% שחיסרון היחיד והגדול בהגברה אקטיביט זה המקום למגברים ואת כסף למגברים נוספים וגם פרוססור, שבגלל המקום אני לא מגביר מערכת שלי.

אני לא ממש הבנתי על חיתוך על ידי מגברים או על ידי פרוססור של יוניט אתם מדברים. אם זה על ידי מגבר אז אני חוזר שזה לא שווה במקרים של מגבר פחות ממעולה, הקרוסים שלהם לא ממש טובים יותר מ קרוסים של אלמנטים.

לגבי סוגי הגברה דרך קרוסים של סט מורל, נכון שקיימים 3 סוגים, ושנים מהם הם דומים אף לא אותו דבר. לאוזן שלנו זה לא ממש מורגש (תלוי באוזן :-D), משכן יש אבדל, כמו שאמור לפני.

לגבי MT-37.:twisted:

שעתים, מתוכם שעה וחצי ברכב של הבעל טוויטר וחצי שעה ברכב שלי.

מערכת של בעל טוויטר שמורכבת ממגבר BRAX כי אמור מקודם, ויוניט DENON DCT נראלי, לא זוכר, בקיצור יוניט נראה מרשים, קלסי. מחוברים אקטיבי לכל 4 ערוצים של מגבר, דרך קרוסים אליית 3-WAY, כול שער רכיבים מקורים של אליית. דלתות עברו עיבוד עם חומר איתום של BRAX (ממש אהבתי, כלו בלוק), וגם יש תאבות בדלתות, הוא אמר שבתוך דלת, ולא על דלת.

סוף סוף אופי של צליל: (לטעמי)

1. ממש לא דומה לצליל של מורל

2. ברור יותר מסופרמו.

3. חם פחות.

קיצור לא ממש שלי, לא מתחבר אלי.

אחרי שעתים חיברנו טוויטר לרכיבים שלי.:-D (עד שהוא הסכים 8))

כן אני קיבלתי שוק. סאונד אחר, ממש דומה לכול אופי צליל של כל מורלים :-o. אחרי השמעתי איתו, אני נסקרתי במישהו עם ניסיון של 20 שנה וגם בתחום אלקטרוניקה, שאמר לי שיש הבדל בן אופי צליל ארופאי, לאופי אמריקאי, ומדובר לא איפו מיוצר את רכיב, אלה בחומרים וטכנולוגיות שמשתמשים בה עד היום במוצרים שונים (במקרה זה, זה מגברים) ושחיבור של רחיבים דומים הם משלמים אחד את השני, ולא מעורבב כמו סלת. אולי יש בזה משו.

קיצור אני ציפיטי לזה, טוויטר נכשל לטעמי, ואני שוב פעם בוחר את סופרמו, אבל מקודם זה היה "אליית 3-WAY או סט סופרמו 2-WAY" ושה בחרתי סט אליית עם טוויטר סופרמו, שלתעמי הוא ממש טוב ששומעתי עד היום.

פורסם
אדי, אני לא נכנס איתך שוב לויכוח הזה, אזלו כוחותיי, באמת.

אני לא זוכר שהתווכחתי איתך על הנושא הזה :-P

הבנתי - תודה.

אפרופו - רשמתי את התשובה של מורל לגבי נקודות החיתוך של הטוויטרים בין הסטים של דוטק - בת'רד המקורי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עופר אני מסקים איתך ב-100% שחיסרון היחיד והגדול בהגברה אקטיביט זה המקום למגברים ואת כסף למגברים נוספים וגם פרוססור, שבגלל המקום אני לא מגביר מערכת שלי.

אני לא ממש הבנתי על חיתוך על ידי מגברים או על ידי פרוססור של יוניט אתם מדברים. אם זה על ידי מגבר אז אני חוזר שזה לא שווה במקרים של מגבר פחות ממעולה, הקרוסים שלהם לא ממש טובים יותר מ קרוסים של אלמנטים.

לדעתי בשביל הגברה אקטיבית לא צריכים את הפרוססור המהולל של אלפיין או P9 של פיוניר.

הקרוס האקטיבי שנמצא ביחידות ראש כמו פיוניר 880 או אלפיין 9887 \ 9855 הם די ומעבר למה שהמשתמש הממוצע צריך והם נותנים פתרון מצויין למי שמעוניין לעבוד בצורה אקטיבית.

חיתוך אקטיבי מתבצע אלקטרונית בתוך הפרוססור של יחידת הראש, בלי שום התערבות של קבלים סלילים ונגדים. החיתוך מתבצע בעיבוד האות, עוד לפני שהוא מגיע למגבר ולרמקול, מה שמבטיח 0% איבוד ועיוות על הדרך.

לגבי מה שאמרת על חיתוך דרך המגבר - צודק ב 100%.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, אני התכוונתי על פרוססור, זה לא משנה איזה פרוססור, או שזה ביוניט או חיצוני, ברגעה שזה פרוססור, וחיתוח הוא אלקטרוני ולא אנלוגי זה טוב מהכול.

גם ב-CD7100 פרוססור טוב שחותך הכול מה שצריך :-D

פורסם

חיתוך אלקטרוני ממש לא טוב יותר מאנלוגי :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

קרוס פאסיבי עם הוא בנוי הייטב בבניה עצמית, מותאמת והוא כולל רכיבים באמת איכותיים (לא בהכרך יקרים בטירוף)

אז הצליל המתקבל יהיה הרבה יותר חם ו"שלם" בחיתוך אקטיבי יש לפעמים תחושה שהסאונד נורא מחולק לגורמים.

לגביי מה שבוריס (GTI1980) דיבר על אותו הבחור עם הקרוסים בבניה עצמית.

הבחור לא פחות מגאון!

אני הייתי בשוק כששמעתי את הבמה שלו מנגנת כל כך חזק ונקי (על מגבר בודד של פוקל 2 ערוצים 150W RMS)

בפעם השנייה כשיצא לי לשמוע את הבמה עם הקרוס המשופר (ועוד כמה תיקונים קטנים) אני ממש חשבתי לצאת למסע אחר המגברים שאני לא רואה ברכב שלו. הכל עבד יותר טוב/מעניין מאשר בהגברה אקטיבית!

הוופרים K2P הורידו לנו את הראש! ומידריינג'ים (פוקל 4" מ- V3) והטוויטרים (TN47) המשיכו לנגן צלול חזק ומדוייק!

2 הדרכים טובות, הכל עניין של כסף וידע (שלרוב חסר יותר מהכסף).

~ לא לכל אחד יש כסף ל HU מטורפים ופרוססורים ומגברים וחייווט וחשמל ו..ו..ו..

~ אבל גם כמעט ואין אנשים עם הידע בסאונד ואלקטרוניקה בכדיי לבנות לעצמך קרוס פאסיבי שיתאים בדיוק לדרישות האישיות שלהם.

~ כאשר מדובר בהגברה פאסיבית הרבה יותר קל להשיג מגברים ו HU, מגבר אחד הכי איכותי וחזק שהכסף יכול להשיג 250W RMS כפול 2 ורדיו דיסק בעל צליל איכותי 2 זוגות RCA. אחד לסט ואחד לסאב.

~ בהגברה אקטיבית אין צורך בהגברה כל כך חזקה ונדירה (המגבר הכי חזק שנדרש זה כ- 150W לוופרים)

~ אם זאת וכל הגמישות בכיוונים וכו'.. לא כל אחד יודע איך לכוון נכון את הפרוססור האקטיבי בשביל למצות נכון את הרכיבים והאקוסטיקה שיש ברכב.

מנואל. (תלכו לאן שהלב לוקח אתכם - זאת לא כזאת פיזיקה מדוייקת האוזניים שלנו 8))

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

אלי, אני מסקים איתך רק אם הקרוסים ברמה כזות:

krosschm.jpg

t_imgp5332_153.jpg

ברוב מקרים אדיף קרוס דיגיטלי (אלקטרוני :-D), אין יותר מדי מה לעשות:

1.קשה להסיג בארץ

2.מחיר גבועה

3.אין מספיק ידע

4.אין מספיק זמן :-D

באידיאליות זה כן יותר טוב.

• תוכן חדש...