Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

TWEETERS MT-37 או TWEETERS SUPREMO

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיתוך דיגיטלי מתבצע על קוד בינארי של ( 0 , 1 )ולכן האיכות שלו תלויה בקצב הדגימה, ובאיכות העיבוד.

לעומת זאת חיתוך אנלוגי שמבוצע עם סליל וקבל אינו תלוי בקצב הדגימה ולא קשור לעיבוד.

אפ נעשה הקבלה לעולם הייצור זה כמו להשוות עבודת יד לאוטומציה (ברוב המקרים עבודת יד יותר איכותית ויותר מבוקרת ).

לכן סביר יותר שחיתוך אנלוגי יהיה יותר טוב מחיתוך דיגיטלי במרבית המקרים.

לגביי הוספת רעשים - כל רכיב בדרך לרמקול מוסיף רעשים זה בלתי נמנע .

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לדעתי בשביל הגברה אקטיבית לא צריכים את הפרוססור המהולל של אלפיין או P9 של פיוניר.

הקרוס האקטיבי שנמצא ביחידות ראש כמו פיוניר 880 או אלפיין 9887 \ 9855 הם די ומעבר למה שהמשתמש הממוצע צריך והם נותנים פתרון מצויין למי שמעוניין לעבוד בצורה אקטיבית.

חיתוך אקטיבי מתבצע אלקטרונית בתוך הפרוססור של יחידת הראש, בלי שום התערבות של קבלים סלילים ונגדים. החיתוך מתבצע בעיבוד האות, עוד לפני שהוא מגיע למגבר ולרמקול, מה שמבטיח 0% איבוד ועיוות על הדרך.

לגבי מה שאמרת על חיתוך דרך המגבר - צודק ב 100%.

איתמר.

לכל רכיב אלקטרוני יש עיוות וסטייה, אין דבר כזה 0% עיוות, זה קיים ולרוב גם מדוד.

DSP של HU כמו אלפיין 9855/9887, פיוניר 880 ודומיו ,קלריון 955/766 ועוד' או אקליפס CD700/7100 וכו'1 הם רכיבים שעולים דולרים בודדים.

אל תיקח אותם כלכך כמובן מאליו, לפרוססורים חיצונים כמו הH700/900 של אלפיין או הפרוססר של הP9 יש DSP טוב יותר בכמה רמות ממה שמוצע ביחידת ראש סטנדרטית.

כל האלקטרוניקה הזאתי בתוך מכשיר קטנטן היא לא ממש מבטיחה לא 0% עיוות ולא רחוק מזה.

קצת חומר למחשבה, רדיודיסק לרכב הוא גם נגן CD+קדם מגבר+ממיר DAC+קרוסאובר+אקולייזר+BT+USB ועוד כל מיני פיצ'רים כאלו ואחרים.

כאשר באודיו ביתי ברמה בינונית ומעלה הנגן CD הוא בנפרד לקדם המגבר, ולמהדרין יש גם DAC חיצוני וגם אקולייזרים חיצוניים.

כאשר את כל עבודה הפריאמפ, מבצע הקדם מגבר שלעצמו.

לעבודה בחיתוך אקטיבי יש הרבה יתרונות שהם בעיקר הגמישות בנקודות החיתוך ודרגות החיתוך, אך בפועל אם חיתוך פסיבי של 12DB לסלופ בקרוס ברמה טובה עושה את אותה עבודה אז למה לעז#$% צריך את זה.

מצד שני, בשימוש בקרוס אקטיבי אנלוגי ולא דיגיטלי יש עוד יותר גמישות כי אין שימוש בשנתות שקופצות בין תחום מסויים(63/80/12HZ וכו').

הממ.. אנלוגי זה הכי,אחי?:wink:

under construction..

פורסם

קרוס פסיבי זה "הימור" מאוד לא בטוח.

אני למשל לא סובל שטוויטר צועק, אני לא הצלחתי אף פעם להגיע לתוצאה שאני ממש אוהב על קרוס פסיבי, שלא לדבר על סטים שני חלקים.

עד היום הסט הפסיבי היחידי שאני ממש אהבתי את התוצאה שלו ועדיין הטוויטרים היו חזקים מידי לטעמי זה במערכת של איתמר וגם אז הדיעה שלי היא שהטוויטרים לפחות היו אמורים להיות מוגברים בנפרד.

יתכן ונקודת החיתוך תהיה טובה על קורס פסיבי, אבל ההגברה לרכיבים תהיה חייבת להיות אקטיבית בכל מקרה. לפחות במקרה שלי.

הקרוס שאני משתמש בו הוא הכלאה מוזרה של השניים, הוא קרוס אקטיבי אבל נקודות החיתוך שלו הן קשיחות וניתנות לשינוי ע"י החלפת מודולים (גשר נגדים שעולה פחות משני שקלים). הקרוס הוא אחד הטובים שיוצרו בשוק אבל היות והרכיב שאחראי על שינוי נקודות החיתוך הוא גשר נגדים, העלויות של החלפת הרכיבים הן זולות מאוד.

תחשבו מה זה להחליף קבל של מונדורף בכל פעם שנקודת החיתוך לא מוצאת חן בעיניכם. פשיטת רגל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כאשר הטוויטר צועק זה לא אומר שצריך לשנות את נקודת החיתוך, ניסית פעם לעשות איקולציה של 2 הערוצים עם מכשיר נורמלי? ולא עם אקלוייזר פרמטרי שמגיע בילט אין יחד עם קרוס 3 WAY, מנגנון תיקוני זמנים,GPS,שן כחולה,USB,SD או כל קיצור אחר באנגלית?

אם יש לך פיק של 8DB בערוץ ימין בתדר 2KHZ, אם תשנה את נקודת החיתוך ל2.2KHZ תפתור את הבעיה רגעית בנושא של הטוויטר אבל עדיין אותו פיק ישאר לך גם כאשר מיד ינגן רק אולי בעוצמה חלשה יותר כי הוא לא נציל כמו הטוויטר.

לעומת זאת- הנחתה של 8DB בתדר 2KHZ תשאיר אותך אם נקודת חיתוך של 2KHZ רק ללא הבעיה של טוויטר צווח, וללא אותו שינוי בתדר הנקוב.

under construction..

פורסם

חלק ממה שאמרתי הוא בעצם זה שנקודת החיתוך היא רק חלק מהעניין.

אני יכול להיות מאוד מרוצה מנקודת החיתוך של הטוויטר והוא עדיין יצרח כי הוא פשוט מקבל יותר מידי הגברה, ויש גם מייק-אפ של איקולציה ושאר ירקות.

אני שייח הרבה יותר למועדון של הקרוס האקטיבי.

ולעוד כמה מועדונים שהשתיקה יפה להם :|

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הדאנג'ן? גם שם הולך אקטיבי \ פאסיבי.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר? משהו שאתה רוצה לספר לנו? :-P:oops:

לא, חשבתי יותר על מועדונים כמו מועדון הלא מאמינים בוודו של חיווט.

מועדון הלא מאמינים בנתון הRMS.

מועדון המורליסטים שלא יודעים לפרסם נתונים נכונים באתר שלהם :lol:

תשמע, יש לי חץ וקשת, יש לי כל מיני נונ-צ'אקות ועוד דברים מוזרים אחרים - אבל הבנתי שלמועדון הנזכר מעלה רצוי להגיע עם שוט ושרשרת - איי!

Pioneer TS-X150

פורסם

מועדון המורליסטים שלא יודעים לפרסם נתונים נכונים באתר שלהם :lol:

ושמוכרים קרוס עם BI WIRE ו BI AMP שלמעשה זה אותו דבר :lol:

תשמע, יש לי חץ וקשת, יש לי כל מיני נונ-צ'אקות ועוד דברים מוזרים אחרים - אבל הבנתי שלמועדון הנזכר מעלה רצוי להגיע עם שוט ושרשרת - איי!

יצא לי לשמוע רמקול היי אנד בייתי לא מזמן ואני חייב לציין שהפעם הבנתי מה זה תכנון של רמקול ומה זה עושה . אז יתכן מאוד , שקרוס פאסיבי יכול להיות יותר טוב מקרוס אקטיבי .

בברכה יהודה

פורסם

קרוס פסיבי איכותי, שבנוי מרכיבים טופ של הטופ, כאשר כל הנ"ק חיתוך והקבלים והנגדים והסלילים מותאמים לאלמנטים שיהיו מחוברים - יהיה יותר טוב מכל קרוס אקטיבי אם זה אנלוגי ואם זה דיגיטלי (אני מדבר אך ורק על אודיו לרכב). בחיבור פסיבי יש הרמוניה בין הצלילים ואיזון טונאלי שקשה מאוד להשיג בחיבור אקטיבי. אבל עוד פעם - אני לא מדבר על קרוסים פשוטים של ייצור המוני.

rockband2.gif

פורסם

משה טוב בקרוסים של אליית, זה שיש להם כיוונים לכול רכיב, ואם הוא נגיש אז זה בכלל לא בעיה:-), אתה מככון אותו לפי סוגי מוזיקה, בגלל זה אני בנתים לא יורד מקרוסים אלו.

פורסם

דרך הגב,עד כמה שידוע לי,במערכות היי-אנד ביתיות ,ז.א. ברמקולים אין קרוס אקטיבי.אולי מהסיבה של שפה בחשמל?:-)

אוליי פספסתי משהו?

HU - Alpine 9815 / front amp - Genesis Dual Mono

component - Xtant Slim xcs2.25 5.25

sub amp - Genesis profile sub / subwoofer - Genesis Audiophile 25.01

פורסם

יש קדמי מגברים שגם עושים את החיתוכים דרכם במערכות הגברה מקצועיות שגם חלק מהאנשים משתמשים בהם לבית.

ולגבי כל הנושא של קרוסים פסיביים - אצלי הבעיה היא בעיקר בהגברה ולא בנקודות חיתוך, אני חייב שהטוויטר יהיה מופרד משאר הרכיבים.

Pioneer TS-X150

פורסם

LANOSFORSE, יש אבל את אקבוליזר, וגם בקרוס של אליית יש גם כיוון של טוויטר, אם תוריד ל-2- תקבל ירידה בהשווה לכלל רכיב.

יש לי גם בעיה עם טוויטר, ואני פוטר אותה באזרת קרוס אליית ברוב מקרים, לא זוכר שהיתי מכוון דרך אקבליזרים של יוניט, שזה גם אפשרות.

פורסם

אני לא מדבר על שימוש באקולייזר, השימוש אצלי ברכב באקולייזר הוא ממש מינורי והוא יותר עובד אצלי כפרי אמפ מאשר אקולייזר.

וכן, אני יודע שאפשר לשחק באקוסט ולשנות את האות שמגיעה לטוויטר אבל אצלי זה כל כך רגיש שאני לא מצליח למצוא פתרון הולם מבלי להפריד ערוצי הגברה.

כל אחד וטעמו.

Pioneer TS-X150

פורסם

אך הטוויטרים שלך ממוקמים? אולי זות הבעיה. לטעמי טוויטרים צרכים להיות כמה שיוטר רחוק ממני, להיות בפינה בן דג'בורד לשמשה, כמו אצל אחד המנהלים של פורום (עם סיטרוין שחורה). אצלו טוויטרים רחוקים, ויש נפח לאופי של צלילים גבועים, שזה ממש מדגיש את הבמה.

• תוכן חדש...