Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צה"ל של היום, פשוט איום.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הענין הוא שהמשקית ת"ש שלי על הפנים.

עזבו את זה. הייתה לי היום שיחה עם אותו קצין, הוא בדיוק ההפך ממה שחשבתי עליו ואני לוקח הכל בחזרה.

הוא הסביר לי שהוא רוצה שאני אחשוב קדימה 3 צעדים ולא אחד, ז"א לראות מה יקרה במקרה ואני לא יעבור לאותה יחידה שאני רוצה, מה אז? בקיצור הוא אמר לי שברור שיש לו אינטרס להשאיר אותי כי אני עושה את התפקיד טוב מאד, אבל הוא יחתום לי אם אני אצטרך, הוא אמר שהוא חושב לטובתי שאני צריך לחשוב עוד קצת, לבדוק ולנסות להגדיל את הסיכויים לכך שאני באמת יעבור לאן שאני רוצה. אני מאמין שהעניין הסתדר, אני רק צריך למצוא מישהו מאותה יחידה שימשוך אותי ואני מסודר, אז אני אגיש טופס 55. כנראה שזה יקרה ביום ראשון. תודה לכולם בכל זאת :wink:

גם אני עברתי משהו דומה ובסוף נשארתי ביחידה שבה אני נמצא כיום.

מניסיון אני רוצה להגיד לך שהקצינים שלך יגידו לך כל דבר (יחמיאו,יגידו שתחשוב קדימה וכו') כדי שתישאר.

אם אתה באמת רוצה לעבור תיהיה תקיף בעניין. תגיש טופס 55,אף אחד לא יכול לעצור לך אותו אחרת - קבילה.

ואם יחזירו לך תשובה שלילית (ולא נראה לי שיחזירו לך תשובה שלילית כי זה לא שעברת איזה קורס או משהו) אז תשקול אפשרות של ניפקדות (לרוב זה עושה את העבודה.. עם כל הצער שבדבר).

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טופס 55 לא קשור למפקד, ואין צורך באישורו בכדי להעביר אותך.

אתה מחוייב לקבל תשובה תוך 45 יום.

אם אתה מעוניין להגיע ליחידה התנדבותית, האפשרות קיימת.

אם אתה מקבל דרגת סמל, זכותך להגיש טופס מיוחד, המצהיר בנכונות להתחיל שרות מחדש, לוותר על דרגתך, ובכך מבטיח מקום כלוחם (נעשה בעבר ע"י חייל שלי שרצה לעבור לטייס, אחרי שסיים מסלול של שנתיים וחודש ביחידה!)

תורד לטוראי ותוחתם לשרות מחדש (בהתאם לפרמטרים מסויימים)

אם ברצונך להתנדב לסיירת מיוחדת, בחיל האויר, צור איתי קשר.

פורסם
טופס 55 לא קשור למפקד, ואין צורך באישורו בכדי להעביר אותך.

.

כמה שאת טועה ידידי, כמה שאת טועה,

הטופס הזה עובר מהמשק"ית ת"ש למפקד הישיר (הקצין) , והוא בהתייעצות עם המפקד שמפקד עלייך (הנגד), קובעים את מה שהקצין ירשום,

אח"כ זה עובר למפקד יחידה (או בחיל האוויר מפקד טייסת) שגם לו יש רובליקה משלו (שמין הסתם תגבה באופן חד משמעי את החלטת הקצין שמתחתיו,

ואח"כ יש את החבר'ה בקריה, אז זה הולך בערך כך,

"טוב יש לנו חייל שרוצה לעבור, מה המפקד שלו רושם? לא מסכים להעביר אותו? טוב תרשמו שהוא לא עובר לשום מקום ותרשמו את הנימוק של המפקד שלו כסיבה שאנו לא מאשרים "

והם גם יכולים לתת תשובה מטומטמת כמו "תעלה לוועדה לפסילת מקצוע" , במידה ואתה משלב סיבות רפואיות.

ובגדול זהו.

אז בא נגיד שלרוב הטופס הזה די טיפשי הרי לאף אחד לא אכפת מה אתה רוצה, אם המפקד שלך מסכים לוותר עליך ושאתה תעבור אז יופי הם יאשרו ואם לא ,יתהפך העולם ואתה לא תעבור, (אלא אם כן תנג'ס ותשלח 3 מכתבים לפחות)

מניסיון

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

ואח"כ יש את החבר'ה בקריה, אז זה הולך בערך כך,

"טוב יש לנו חייל שרוצה לעבור, מה המפקד שלו רושם? לא מסכים להעביר אותו? טוב תרשמו שהוא לא עובר לשום מקום ותרשמו את הנימוק של המפקד שלו כסיבה שאנו לא מאשרים "

והם גם יכולים לתת תשובה מטומטמת כמו "תעלה לוועדה לפסילת מקצוע" , במידה ואתה משלב סיבות רפואיות.

ובגדול זהו.

אין חבר'ה בקריה.

יש חבר'ה בתל השומר. בבקו"ם.

והתהליך אחרי שהוא מגיע אל הראש תא שעושה את זה (שבמקרה היא חבר שלי) - ממש לא כמו שאתה רושם.

ויש די הרבה חיילים שמקבלים העברה למרות שהמפקד רושם חוו"ד נגד העברה.

הטפסי 55 שמגיעים מתחלקים לבקשות רגילות - החייל רוצה לעבור, המפקדים מסכימים.

ובקשות חריגות - החייל רוצה לעבור, המפקד לא רוצה שיעזוב.

בקשות חריגות עולות לדיון של ראש התא, הרמ"ד והרע"ן - ושם מוחלט בהתאם למקרה הספציפי.

לפי מה רשם החייל, למה הוא רוצה לעזוב וכו' ומה רשם המפקד ולמה הוא לא מסכים שהחייל יעזוב.

אין לי נתונים עכשיו (כי אני בבית), אבל אני יכול להגיד לך שגם ב2006 וב2007 כמות האישורים של בקשות חריגות היה הרבה מעל ל50 אחוז.

בנוסף, קצינים מדרגת סא"ל ומעלה מרגישים שהם רשאים לבצע פנייה ישירה לרע"ן/רמ"ד שמשתתף בדיון לגבי אישור/אי אישור הבקשות החריגות.

ולכן אם הם מאוד לא רוצים שתעזוב - אז סביר להניח שלא תעזוב.

(למרות שמפקד הבקו"ם החדש (מה שנקרא - "מיטב") החליט שתם עידן הקומבינות וכל פנייה חריגה שכזאת שבא ישירות לרמ"ד או רע"ן צריכה להיות מדווחת ישירות אליו)

-

לגבי המקרה שלך, אם החייל עבר קורס ומגיש 55 הוא יכול לעבור לעשות את אותו מקצוע בבסיס אחר. אחרת הוא חייב פסילת מקצוע.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
במיוחד ששולחים ילדים לשדה הקרב במשכורות רעב.על גביי הלוחמים הטובים יושבים הקצינים מרופדיי הישבנים במפקדה שעושים על גביהם פנסיות ותנאים שאנשים במדינה הזו יכלו רק לחלום עליהם.

גם אותם קצינים "מרופדי ישבנים"(כלשונך) היו פעם ילדים שנשלחו לשדה הקרב עם משכורות עוד יותר רעב ממה שיש היום.

הם, תרמו "קצת" יותר מעל שאר האזרחים במדינה על מנת שיהיה להם גם פנסיה ותנאים "משופרים" מעל שאר האזרחים.

אני רק יכול להגיד לך שגם לא יזיק לך מעט פירגון לאותם "מרופדי ישבנים" שמשרתים את המדינה למעלה מ30 שנה עם שחיקה יותר מכל תפקיד אחר.

אגב, התנאים והמשכורות בשירות הקבע הם כבר ממש לא בגדר חלום, מי שמחפש להתעשר שירות בקבע זה לא בשבילו.

כנראה שבמקום עבודתך בהיי-טק אתה גם מרוויח יותר וגם תקבל תנאים טובים יותר.

לחנך את ילדך להשתמטות? מצויין רק חסר שתדביק את החברים שלך באותו החיידק וכולנו נעלם מפה ברגע שיגיעו לגיל גיוס לצבא:roll:.

מאוד קל לדבר מתוך הג'יפ בסביון עם משכורת היי-טק, מעניין מה היית אומר אם היית גר בשדרות?:idea:

"רחוק מהעין- רחוק מהלב".

איך אמר שייקה, "הצחקתני":arrow:.

under construction..

• תוכן חדש...