Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שלא יהיה, הגיר הרובוטו של הקורולה החדשה פשוט זוועה, הופך אותה ללא נוחה כלל באיחוד בתוך העיר שכל שניה מאיטים ומאיצים, העברות של הגיר הזה יותר גרועות מעברות של מישהו בשיעור ראשון בנהיגה.

פורסם
בדגם הקודם הגיעו כ-6-7 ידניות (רק בגרסאת סדאן).

הגיעו קצת יותר ידניות מ6-7 וגם בדגם הRUNX יש ידניות. רובן למורי נהיגה אבל גם מעט מהשוק הפרטי, במקרה אבא שלי מורה נהיגה אז אני יודע את זה. יש פה רק ברחובות לפחות 10-12 מורים שמלמדים/לימדו על קורולה ידנית (הדור הקודם.)

כמו כן דגם הRUNX הגיע גם כן בגירסא ידנית אבל רק במנוע בנזין, המורים עשו הסבה לגפ"מ. בקורולה הרגילה הגיעו מנועי דיזל במיוחד למורי נהיגה.

פורסם

הקורולה החדשה משווקת בארה"ב עם מנועים שונים מאשר באירופה (או אצלנו): 1.8 ל' או 2.4 ל', שניהם עם תיבות אוטומטיות רגילות. יש עוד שווקים בהם היא קיימת עם מנוע ה-1.8 ותיבה אוטומטית, אבל לא באירופה. לא נתקלתי בשום מקום בו היא קיימת עם מנוע 1.6 ותיבה אוטומטית רגילה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

יצא לי לדבר עם הידיד שלי אתמול,הוא עובד באחת הסוכניויות של טויוטה בגרמניה, אז הוא מסר לי שהחל מאביב הם יתחילו לקבל רכבים עם תיבת הילוכים אוטומטית למהדרין.

אלי גם אלינו זה מתקרב?

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם
הגיעו קצת יותר ידניות מ6-7 וגם בדגם הRUNX יש ידניות. רובן למורי נהיגה אבל גם מעט מהשוק הפרטי, במקרה אבא שלי מורה נהיגה אז אני יודע את זה. יש פה רק ברחובות לפחות 10-12 מורים שמלמדים/לימדו על קורולה ידנית (הדור הקודם.)

כמו כן דגם הRUNX הגיע גם כן בגירסא ידנית אבל רק במנוע בנזין, המורים עשו הסבה לגפ"מ. בקורולה הרגילה הגיעו מנועי דיזל במיוחד למורי נהיגה.

אכן גם באיזור הקריות יש המון מורי נהיגה עם קורולות ו RUNX ידניות. בנוסף לזה, היתה תקופה שהקורולה שעמדה באולם התצוגה (אחד מהאולמות בחיפה, נדמה לי שהמרכזי אבל אני לא סגור 100%) היתה ידנית, מה שאומר שכנראה הן היו יחסית פופולריות. גם דיזלים לא מאוד נדירים כאן, הם היו רק ידניים? או שהיה גם דיזל אוטומטי?

אגב, ביפן הקורולה משווקת עם תיבה רציפה, ונדמה לי שגם בגרסת 1600. ביפן, למיטב ידיעתי, יש חוקי זיהום די מפותחים, מה שאומר שהתיבה הרציפה כנראה "מזהמת" פחות גם כן.

ממה שהבנתי ממישהו שעובד בתחום, האינטרס היחיד לשווק תיבה רובוטית (מהפשוטות, כמו בטויוטה, לא DSG ודומותיה) הוא שהיא הרבה יותר זולה לייצור מתיבה אוטומטית. לכן, אם אני מבין נכון, ייתכן שקורולה מהדור הנוכחי בגרסה אוטומטית תהיה יקרה יותר בכמה אלפים.

"ai motoare capul doare"

פורסם

לפי ד"וח המסירות (רישוי) לשנת 2006, מתוך 13,754 קורולות חדשות שעלו על הכביש, 49 היו ידניות.

לפי אותו דו"ח לשנת 2007, סך כל הידניות - אוריס וקורולה יחד - עומד על 0 עגול.

ואם אנחנו כבר מדברים על זה, מתוך 925 מכוניות ב.מ.וו שנמכרו באותה שנה, לא היתה אף אחת ידנית (אם כי אחת היתה רובוטית... M5). כל "מכונות הנהיגה המושלמות" שנקנו בישראל ב-2007 היו אוטומטיות.

עצוב.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

TShavit אמר:

ואם אנחנו כבר מדברים על זה, מתוך 925 מכוניות ב.מ.וו שנמכרו באותה שנה, לא היתה אף אחת ידנית (אם כי אחת היתה רובוטית... M5). כל "מכונות הנהיגה המושלמות" שנקנו בישראל ב-2007 היו אוטומטיות.

עצוב.

הטכנולוגיה לא מה שהיתה פעם , מי כמוך יודע וכיום התיבות האוטומטיות במכוניות הספורט נותנות תחושה וביצועים מספקים ולמעלה מזה. רואים את זה בתאוצה וגם ביכולת (אולי קצת מסורסת) לשלוט בהילוכים בעזרת המחשב.

מנסיון אישי,רכב מול רכב, אקורה cl type s (20003 שהוחלפה באקורה2006 tl , האוטומטית היתה מהנה יותר בסך הכל למרות המכללים היותר ספורטיביים שבידנית ,יתכן גם בגלל שהאוטומטית היתה מהמודל החדש. הנוחות נצחה ולא על חשבון ההנאה מהנהיגה. המשחק עם הקלאץ' אולי כיפי במידה מסויימת אבל מייגע בפקקים .

ברכב הנכחי נהגתי גם בגרסה הידנית ובסוף בחרתי באוטומטי ללא עפעוף.

עברו הימים שמכונית עם גיר אטומטי זה היה מן עגלה משעממת.

פורסם
אגב, ביפן הקורולה משווקת עם תיבה רציפה, ונדמה לי שגם בגרסת 1600. ביפן, למיטב ידיעתי, יש חוקי זיהום די מפותחים, מה שאומר שהתיבה הרציפה כנראה "מזהמת" פחות גם כן.

ממה שהבנתי ממישהו שעובד בתחום, האינטרס היחיד לשווק תיבה רובוטית (מהפשוטות, כמו בטויוטה, לא DSG ודומותיה) הוא שהיא הרבה יותר זולה לייצור מתיבה אוטומטית. לכן, אם אני מבין נכון, ייתכן שקורולה מהדור הנוכחי בגרסה אוטומטית תהיה יקרה יותר בכמה אלפים.

ביפן אין כעקרון מנועי 1.6, אני לא בטוח למה (נדמה לי שמדרגות רישוי או ביטוח). הקורולה, כמו כל המקבילות שלה, נמכרת שם עם מנועי 1.5 או 1.8 (וכן, יש לה שם CVT).

המישהו שעובד בתחום טועה. הסיבה המרכזית לתיבות רובוטיות היא שהן מציעות - לפחות על הנייר, ובהרבה מקרים גם בפועל - את היתרונות של תיבה ידנית, בעיקר בכל הקשור לצריכת דלק, יחד עם היתרון המרכזי של תיבה אוטומטית, דהיינו ביטול הצורך לתפעול מצמד. גם הביצועים אמורים להיות טובים יותר מאשר בתיבה אוטומטית, אם כי בפועל זה ממש לא תמיד נכון. באירופה יודעים להעריך מכוניות חסכוניות (המכונית הנמכרת ביותר שם היא סופרמיני), ולכן גם אוהבים את הרעיון של תיבה רובוטית. שם היא הופיעה לראשונה. במקומות אחרים יש קורולות עם מנועים גדולים יותר (1.8 ל' בדרך כלל) שמקבלים תיבות אוטומטיות רגילות.

הטכנולוגיה לא מה שהיתה פעם , מי כמוך יודע וכיום התיבות האוטומטיות במכוניות הספורט נותנות תחושה וביצועים מספקים ולמעלה מזה. רואים את זה בתאוצה וגם ביכולת (אולי קצת מסורסת) לשלוט בהילוכים בעזרת המחשב.

מנסיון אישי,רכב מול רכב, אקורה cl type s (20003 שהוחלפה באקורה2006 tl , האוטומטית היתה מהנה יותר בסך הכל למרות המכללים היותר ספורטיביים שבידנית ,יתכן גם בגלל שהאוטומטית היתה מהמודל החדש. הנוחות נצחה ולא על חשבון ההנאה מהנהיגה. המשחק עם הקלאץ' אולי כיפי במידה מסויימת אבל מייגע בפקקים .

ברכב הנכחי נהגתי גם בגרסה הידנית ובסוף בחרתי באוטומטי ללא עפעוף.

עברו הימים שמכונית עם גיר אטומטי זה היה מן עגלה משעממת.

אתה מפספס לחלוטין, מבחינתי על כל פנים. הסיבה המרכזית שבגללה צריך לטעמי לאהוב תיבה ידנית איננה ביצועים, אלא פשוט כי זה יותר כיף. חלק מההנאה שבמכונית ספורטיבית הוא עצם התפעול, התזמון המדוייק בין הדוושות, ההתחברות למכונה. בכלל לא אכפת לי אם גרסה ידנית תהיה איטית יותר. אני אישית גם מעדיף את החיבור הישיר בין המנוע לגלגלים המניעים - זה נותן לי יותר בטחון - ולא דרך ממיר-מומנט, אבל זה רק אני.

טל

פורסם
ביפן אין כעקרון מנועי 1.6, אני לא בטוח למה (נדמה לי שמדרגות רישוי או ביטוח). הקורולה, כמו כל המקבילות שלה, נמכרת שם עם מנועי 1.5 או 1.8 (וכן, יש לה שם CVT).

המישהו שעובד בתחום טועה. הסיבה המרכזית לתיבות רובוטיות היא שהן מציעות - לפחות על הנייר, ובהרבה מקרים גם בפועל - את היתרונות של תיבה ידנית, בעיקר בכל הקשור לצריכת דלק, יחד עם היתרון המרכזי של תיבה אוטומטית, דהיינו ביטול הצורך לתפעול מצמד. גם הביצועים אמורים להיות טובים יותר מאשר בתיבה אוטומטית, אם כי בפועל זה ממש לא תמיד נכון. באירופה יודעים להעריך מכוניות חסכוניות (המכונית הנמכרת ביותר שם היא סופרמיני), ולכן גם אוהבים את הרעיון של תיבה רובוטית. שם היא הופיעה לראשונה. במקומות אחרים יש קורולות עם מנועים גדולים יותר (1.8 ל' בדרך כלל) שמקבלים תיבות אוטומטיות רגילות.

אתה מפספס לחלוטין, מבחינתי על כל פנים. הסיבה המרכזית שבגללה צריך לטעמי לאהוב תיבה ידנית איננה ביצועים, אלא פשוט כי זה יותר כיף. חלק מההנאה שבמכונית ספורטיבית הוא עצם התפעול, התזמון המדוייק בין הדוושות, ההתחברות למכונה. בכלל לא אכפת לי אם גרסה ידנית תהיה איטית יותר. אני אישית גם מעדיף את החיבור הישיר בין המנוע לגלגלים המניעים - זה נותן לי יותר בטחון - ולא דרך ממיר-מומנט, אבל זה רק אני.

טל

אני מקבל את מה שאתה אומר, אפשר להגיד שפספסתי את הנקודה. אני לא מספיק נהג מקצועי כדי שהדברים שהצגת יהיו חשובים לי מספיק.

אם כך, אפשר יהיה להגיד שאתה מעדיף תיבה ידנית על תיבה אוטומטית כמו זו בפרארי? אם נהגת בכזו?

פורסם

לא צריך להיות נהג מקצועי. זה ענין של טעם והעדפה אישית.

התיבה בפרארי היא רובוטית, לא שונה במהותה מזו שבפיאט פנדה (או טויוטה קורולה). לא נהגתי בכזו ספציפית אבל בהחלט כן במגוון די רחב של תיבות רובוטיות, כולל כאלו שמכוילות ספורטיבי. מבחינתי זו בכלל לא אלרנטיבה לתיבה ידנית רגילה, אפילו שהתיבה הרובוטית עושה את החיים מאד קלים בכל מיני מצבים, מאפשרת להשאיר שתי ידיים על ההגה כל הזמן ומשמיעה צליל מגניב בהורדות הילוכים.

טל

פורסם
לא צריך להיות נהג מקצועי. זה ענין של טעם והעדפה אישית.

התיבה בפרארי היא רובוטית, לא שונה במהותה מזו שבפיאט פנדה (או טויוטה קורולה). לא נהגתי בכזו ספציפית אבל בהחלט כן במגוון די רחב של תיבות רובוטיות, כולל כאלו שמכוילות ספורטיבי. מבחינתי זו בכלל לא אלרנטיבה לתיבה ידנית רגילה, אפילו שהתיבה הרובוטית עושה את החיים מאד קלים בכל מיני מצבים, מאפשרת להשאיר שתי ידיים על ההגה כל הזמן ומשמיעה צליל מגניב בהורדות הילוכים.

טל

שלום טל,

על מנת להרגיש בדברים שצינת בהודעה הקודמת ("התזמון המדוייק בין הדוושות, ההתחברות למכונה ") אני חושב שצריך להיות נהג מקצועי באמת. ומאחר ורוב רובם של הנהגים שרוכשים מכוניות ספורטיביות יוקרתיות אינם עונים על ההגדרה הזו, סביר להניח שהם מאד מרוצים מתיבה אוטומטית עם ביצועים פנטסטיים.

לעניות דעתי, התיבה האוטומטית של פרארי מאד שונה בהתנהגות שלה מתיבה רובוטית אחרת בגלל זמן התגובה והיעילות שלה שמתורגם לביצועים (נלקח מהf1).

נהגתי ולא מעט בפרארי. 360 ספיידר חדשה בשנת (שחורה ) 2003, לפני חודש סוף שבוע עם הפרארי f430 ספיידר (אדומה ) ובקרוב מאד (מחכים למזג אוויר יפה בסוף שבוע ) בפרארי f599 ולה אני ממש מחכה בכליון עיניים אולי אצרף בפורום סקירה עם תמונות.

בכולם תיבה אוטומטית ואני חייב להגיד לך שזה לא מזכיר שום תיבה אוטומטית שהתנסתי בה , אפילו לא במעט. ואם נפלה בארזים שלהבת ואם בf1 יש תיבה אוטומטית , אז מה יגידו איזובי הקיר? אני גם לא יודע אם הפרארי הזו מגיעה בכלל עם תיבה ידנית.

• תוכן חדש...