Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דילמה צבאית - צנחנים או גבעתי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה כבר חייל אתה תצתרף לאחד המחזורים הקרביים. נוב' אוג' מרץ.

לא בטוח שיהיה לך את 3 השבועות של תרום טירונות (בזמן הזה גם עוברים את הגיבוש לסיירות).

היו איתי כמה חברה שעברו מג'וב להיות לוחמים אחד גם מחימוש, כולם סיימו את שרותם כלוחמים.

אל תדאג נשק אתה תקבל (בשבוע הראשון של הטירונות) להיפרד ממנו כבר לא תוכל :wink:.

כדי לעבור לחיר לא צריך גיבוש.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

להגיע ליחידה קרבית, צריך נתונים מסוימים.

הדבר הראשון - הכנה נפשית, לדעת לקראת מה אתה הולך, ולא סתם התלהבות, או החלפת ג'וב..

הדבר השני - הכנה גופנית , האם אתה באמת בכושר קרבי, ( מצבך הגופני ) הרבה התלהבו, ונפלו, ונפצעו, בגלל כושר נמוך.

הדבר השלישי - לא סיפורים של החברים כאן, אם יש לך קרובי משפחה קרביים, התייעץ איתם, הם מכירים את היחידות,

ומכירים אותך.

אני יוצא, יחידה קרבית, ולאחי הצעיר,המלצתי ללכת לתותחנים, יותר מתאים לנתונים שלו, וגם בתחום העניין שלו - מחשבים

בליסטיקה, הבחור אוהב לחשוב ...ואוהב חברה, אני לעומתו, אוהב שטח, ולעבוד בלילה, בקבוצות קטנות .

אסוף את הנתונים - אבל קבל החלטה חכמה, אשר תעזור לך בחיים.

ואולי - עדיף להשאר בחימוש, דבר אשר אתה מכיר, ויהיה לך מקצוע, לחיים אחרי הצבא.

לדעתי - לפני קבלת החלטה סופית, דבר גם עם המפקד שלך, אולי יהיה לו, קורס מעניין להציע לך, כדי לא לאבד אותך .

בהצלחה בכל החלטה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

יש לי שאלה למי שמבין, מתי חייל הופך להיות חריג פז"מ במקרה והוא רוצה לעבור לקרבי?

לדוגמא אם אני בעל פז"מ של שנה ו7 חודשים מחליט שנמאס לי ורוצה לעבור לשרת בקרבי, מה קורה אז?

נאמר ואני מתאים ב100 אחוז, מעבירים אותי או שמוותרים על זה? לאיזה נקודה של הטירונים אני מצטרף, האם יהיה יחס מיוחד למי שכנראה יהיה בעל פז"מ גבוה יותר של המפקד ואולי גם המ"מ?

הבנתי גם שאפשר יהיה לחתום שס"ן, זו תהיה משכורת רגילה של כמה מאות שקלים או כמה אלפי שקלים כמו של אנשים שחותמים שס"ן בשביל להאריך מעט את השירות בכמה חודשים כי הצבא ביקש (נאמר אפסנאי או חמ"ליסט שנשאר עוד חודשיים לדוגמא עד אשר יימצא לו מחליף ועד אז הוא מקבל משכורת של איש קבע רק בלי ההטבות של "חבר" וכד').

וגם אם לא קרבי, מה האפשרות להגיע לתפקיד של נהג לדוגמא, אפילו נהג מבצעי (עדיף), הצבא מוותר מראש בגלל הפז"מ או שיש עדיין סיכוי טוב?

תודה,

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

עם כל הכבוד אתם עונים תשובות רציניות לבחור לא רציני שהגחמה הזמנית שלו נכון לעכשיו זה ללכת לקרבי בגלל הנשק והמדים.

לפותח השרשור אם מה שמדאיג אותך זה מתי מקבלים את המדים אז אתה בבעיה.

פורסם
יש לי שאלה למי שמבין, מתי חייל הופך להיות חריג פז"מ במקרה והוא רוצה לעבור לקרבי?

לדוגמא אם אני בעל פז"מ של שנה ו7 חודשים מחליט שנמאס לי ורוצה לעבור לשרת בקרבי, מה קורה אז?

איתי בפלוגה (שקד גבעתי, נוב' 04) היה חייל שהתגייס באוג' 01 הוא היה טכנאי D9 או משהו בסגנון ואמר שהוא חתם ויתור פז"ם כדי להגיע אלינו.

התחיל טירונות מהתחלה (היה לו רובאי 02,צריך 05 כדי להגיע ישר לאימון מתקדם).

לא קיבל שום יחס מיוחד,עד סוף מסלול לפחות לא מעניין אף אחד איזה מחזור אתה ובן כמה אתה (היה איתנו גם חייל בפלוגה שבמהלך הטירונות מלאו לו 29).

ולפותח השרשור: אל תלך לצנחנים,הם לובשים שמלות.

פורסם
עם כל הכבוד אתם עונים תשובות רציניות לבחור לא רציני שהגחמה הזמנית שלו נכון לעכשיו זה ללכת לקרבי בגלל הנשק והמדים.

לפותח השרשור אם מה שמדאיג אותך זה מתי מקבלים את המדים אז אתה בבעיה.

אל תשפוט אותי . נקודה.

אתה לא מכיר אותי מספיק טוב בשביל זה.

מה לגבי מג"ב? הטירונות יותר קלה וזה גם מעניין.

פורסם
אל תשפוט אותי . נקודה.

אם "מעניין" בשבילך זה להיות כלב שמירה בעיו"ש ביחד עם חבורה של ערסים אוהדי בית"ר, לך למג"ב.

benj-

זה שאתה ממליץ לבחור "רק גולני" זה הכל טוב ויפה, אבל אם היית רואה מה הלך בבקו"מ בימים האחרונים ואת כמות האנשים שנכנסו למעצר ולכלא בגלל שרצו גולני, אולי היית מבין שזה בגדר בלתי אפשרי.

הביקוש לגולני עצום ומכסת נוב' כבר מלאה ממזמן.

אני בספק שחייל שכבר התחיל את שירותו בחיל חימוש יקבל דח"ש לגיוס מרץ.

חזרתי לפורום לאחר 3 שנים מהנות במיוחד בצה"ל. :-D

(שבמהלכן קצת התבגרתי ולכן אני מעוניין מאוד לשנות את שם המשתמש שלי, אם זה אפשרי).

"172..one day you will be mine"

פורסם
אל תשפוט אותי . נקודה.

אתה לא מכיר אותי מספיק טוב בשביל זה.

אבל הוא צודק... בחודש האחרון, כתבת בחתימה שלך גבעתי בובה, למרות שהתגייסת לחימוש ואתה ג'ובניק. מאז, פתחת את השרשור הזה, והחלפת את החתימה שלך לצנחנים- מורשת קרב.

בשרשור עצמו אתה רק מדבר על מתי מקבלים מדים, מתי יוצאים עם נשק, ובקיצור, על כמה פוזה יש בצנחנים ומתי מקבלים אותה?

די נו מה אתה ילד קטן?!

לפי מקדם הפוזה אתה בוחר את השירות הצבאי שלך?!

בינתיים אתה ג'ובניק. לא התגייסת לשום יחידה קרבית ועשית טירונות בניצנים/זיקים/whatever.

אל תכתוב בחתימה שלך תפקידים שאתה אפילו לא קרוב אליהם! חוצפן...

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

X plane זה לא בהכרח נכון מה שאתה אומר.

גם לי יש ראש מלא בתפקידים קרביים שלא היו מספיקים לתקופת חיים אחת, כי כל יעוד של כל יחידה מעניין ומספק בדרך היחודית שלו. אבל בנתיים אני בח"א, ובוא נגיד שבנתיים זה מפסק לי את יצר ההגנה על המולדת (אתה אפילו לא יודע עד כמה), אם התפקיד יאכזב אותי אני אעשה בדיוק מה שמקס מתכוון לעשות

טופס 55 זמין לכולם ולכל תפקיד (בוא נגיד גם שאם אתה רוצה לצאת לתפקיד קרבי אז הסיכוי הוא קלוש שתידחה) ומקס לא כתב שום תפקיד שהוא לא מבצע אלא (בוא ניקרא לזה) שאיפה עתידית.

עוד משהו זה שאף אחד לא נולד צנחן או תותחן או לוחם

אתה מתאמן ולומד והכל עם הזמן.

מה שכן אני אמליץ לך על גיבעתי דווקא, שיחקתי עם לוחם גיבעתי פוטבול אמריקאי שנה שלמה לפחות, ואם זה מה הוא עשה במשחק אז אני שמח שהוא הגן עליי שלוש שנים

יש מאמץ פיזי עצום (במיוחד שאתה משחק גם הגנה וגם התקפה), ואני לא ראיתי אותו אף פעם עייף או מתלונן, ליפעמים נשאנו את הכדור רק כדי לנסות לטקל\לישבור טיקול אחד של השני, ותמיד צחקנו אחרי טיקול טוב.

יש מאמץ קבוצתי והקרבה עצמית, והוא עשה מה שנדרש ממנו ויותר אפילו.

עכשיו בדיעבד אני שמח שכשהתחלקנו לקבוצות כמעט תמיד לא היינו באותה קבוצה, וזה מחמיא לדעת שהשוו אותי ביכולות אליו, וכשהיינו משחקים ביחד הייתה לו ראיה אסטרטגית והוא תמיד ידע לעבוד עם הראש גם אחרי שהוא קיבל עליו הרבה מכות.

בקיצור ראיתי ממקור ראשון מה גיבעתי הביאו לו גם אם זה בקטנה ומה שבטוח שזה לא היה רק סיפורים.

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
אבל הוא צודק... בחודש האחרון, כתבת בחתימה שלך גבעתי בובה, למרות שהתגייסת לחימוש ואתה ג'ובניק. מאז, פתחת את השרשור הזה, והחלפת את החתימה שלך לצנחנים- מורשת קרב.

בשרשור עצמו אתה רק מדבר על מתי מקבלים מדים, מתי יוצאים עם נשק, ובקיצור, על כמה פוזה יש בצנחנים ומתי מקבלים אותה?

די נו מה אתה ילד קטן?!

לפי מקדם הפוזה אתה בוחר את השירות הצבאי שלך?!

בינתיים אתה ג'ובניק. לא התגייסת לשום יחידה קרבית ועשית טירונות בניצנים/זיקים/whatever.

אל תכתוב בחתימה שלך תפקידים שאתה אפילו לא קרוב אליהם! חוצפן...

אורן,כל מה שרץ בחתימה שלי זה צחוקים.

נכון,כי זה דברים שמעניינים אותי לפחות אני מדבר דוגרי חלק מלהיות לוחם זה גם הכבוד של להסתובב עם נעליים אדומות ונשק על הגב.

למה לא קרוב אליהם? יותר קרוב אליהם ממה שאתה חושב :wink:

אורן, פחחחחח.

פורסם

אני עם X-PLANE.

פותח השרשור אתה באמת מתנהג כמו ילד. אולי גם כי אתה בעצם ילד, אפילו שאתה בצבא וזה אומר לפחות גיל 18, אבל עדיין ילד.

אתה עדיין מתלהב מהקטע של יציאה הביתה עם נשק. אם אתה רוצה לך תהיה מאבטח מתקנים תעשה שבוע שבוע בשנתיים שירות ויהיה לך נשק. גם ההכשרה היא 03.

אם אתה רוצה לעבור לקרבי כי מעניין אותך מתי יוצאים כבר עם הנשק הביתה או מתי מקבלים את הירכית של הצנף אז אולי באמת עדיף שתשאר בתפקיד שלך וזהו.

יוסי.

פורסם

מה זה הפלצנות הזאת שכולכם תפסתם?

יוסי,שאלתי אותך עם מי אתה?מה אתה חושב?

לא מעניין אותי בכלל.

שאלתי לגבי הבחירה בין צנחנים גבעתי ושאר היחידות הלוחמות.

לא מה כל אחד ממכם חושב בעניין.

פלצנות כזאת לא ראיתי כבר הרבה זמן אני חייב לציין.

כל אחד מתפזם עליי כאילו הוא הרמטכ"ל.

פורסם

תרדו מהבחור, מה אתם רוצים ממנו, מקס כל הכבוד שאתה רוצה לעבור לקרבי, הלוואי עוד 1000 חברה כמוך.

אני הייתי הולך על צנחנים וזה רק בגלל שאני רואה את חברים שלי שם כמה הם מרוצים והחברים מגבעתי שהם שבוזים יותר.

ועזוב אותך, בוא לצוללות 8)

פורסם
מה זה הפלצנות הזאת שכולכם תפסתם?

יוסי,שאלתי אותך עם מי אתה?מה אתה חושב?

לא מעניין אותי בכלל.

שאלתי לגבי הבחירה בין צנחנים גבעתי ושאר היחידות הלוחמות.

לא מה כל אחד ממכם חושב בעניין.

פלצנות כזאת לא ראיתי כבר הרבה זמן אני חייב לציין.

כל אחד מתפזם עליי כאילו הוא הרמטכ"ל.

אתה קורא לי פלצן? אתה שואל שאלות לא רציניות ומגיע לך לקבל תשובות לא רציניות. ובינתיים עדיין לא עניתי תשובה לא רצינית.

לא שאלת מה אני חושב? שאלת מה כל הפורום חושב, אני חלק מהפורום ואני עניתי, התגובה שלי נמצאת בתחילת השרשור ולא תוכל למחוק אותה, מה אפשר לעשות לא עם כל תגובה אפשר להסכים. תתבגר תלמד לחיות עם דברים שאתה לא אוהב - לא הכל מושלם בחיים. עניין אותך לדעת מה אנשים חושבים, אני חלק מהאנשים ועניתי, אם אתה לא אוהב את התגובה זו בעיה שלך אבל אתה לא יכול לבקש דעה ואז בגלל שאתה לא מסכים איתה פשוט לפסול אותה מבלי לקבל ולנסות להבין ולהגיב בהתאם במקום לשבת מול המחשב ולהתעצבן מבן אדם שאתה לא מכיר.

ואתה רואה פה מישהו שהתפז"מ עלייך? אני לא התפז"מתי, אמרתי שאתה נראה לי עדיין ילד וזה כנראה נכון, אתה מוכיח את זה שוב ושוב בכל הודעה שלך. ילד זה לא רק בגיל זה גם בראש.

אם הייתי רוצה להתפז"מ עלייך הייתי אומר לך ללכת לנקות את הבמבה מהפה לפני שאתה פונה לוותיקים יותר או להגיד לך שאתה כ"כ צעיר שעדיין לא חרבנת את השניצל של הבקו"ם. וכו' וכ'ו...

אבל לא אמרתי את זה :)

יוסי.

פורסם
אתה קורא לי פלצן? אתה שואל שאלות לא רציניות ומגיע לך לקבל תשובות לא רציניות. ובינתיים עדיין לא עניתי תשובה לא רצינית.

אבל לא אמרתי את זה

יוסי.

למזלך לא אמרת את זה.

יוסי,את הפלצנות והצדקנות שלך כבר ראינו עם הסמלים ... אממ לקחת סמל זה סבבה כשלוקחים לי אני בוכה.

ובכלל? מה אכפת לך למה אני רוצה להיות לוחם?

העיקר שאני רוצה.

לא לא שאלתי את דעתך לגביי,שאלתי מה דעתכם על צנחנים גבעתי גולני ומג"ב.

מי פה יכול להגיד שכשהוא היה קטן הוא לא העריץ את החיילים שעומדים בתחנה?

אני ממש נגעל מלראות חיילים עם נעליי ספורט וחולצה בחוץ.

אני רוצה לטחון 21/3 ,לנשום חול אבק וחצץ העיקר להמנע מכל הג'ובניקים שרבים למי יש יותר פטורים.

עכשיו הכל מובן?

• תוכן חדש...