Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תא"ל גל הירש - "אני מאשים"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אינני מבין את הקשר לגל הירש והמניות של חלוץ. מה גם שהוא הקדיש להן רבע דקה ואחר כך פיקד על הצבא.

שכל אחד יקח אחריות על עצמו ושיפסיק להחליק אותה לאחרים.

ולגבי הפרטים המזעזעים, הרי הם ידועים (וידוע גם שנסראללה מתחבא מאז, כלומר יש עוד תוצאות למלחמה...).

מה שמעצבן אותי שלגל הירש יש את החוצפה (בדיוק כמו ליעלון) לדבר על כולם חוץ מעל עצמו.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
על מה לא תסלח לו? על זה שהוא קיבל פקודות והעביר לכם אותן? על זה שבלבלו אותו? על מה?:|

על מה אתה מדבר?! מה הוא סמל שמעביר פקודות?! הוא אחד הקצינים הבחירים בצבא. הוא נותן את הפקודות. אחרת יכולים לקחת אותי אני אשלח SMSים לחיילים בשטח עם הפקודות היישר מהרמטכ"ל.

הכי נוח להגיד "אני כולה אלוף מה אתם רוצים ממני זה הרמטכ"ל אשם"

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

אתה יכול להיות סופרמן אבל בזמן שאתה מקבל פקודות לא ברורות וסותרות (וכן גם תת אלוף מקבל פקודות) אתה לא תצליח לנהל מלחמה בצורה נכונה, ועל הפקודות הסוטרות יש מאות עדויות כאשר חיילים קיבלו הוראה להכנס ללבנון ובאמצע הדרך הוחלט להחזיר אותםף דוגמא נוספת היא הכנסת החיילים בליל שישי כאשר היה ברור שהולכים לחתום על הפסקת אש ולמרות זאת מר אולמרט החליט על הכנסת החיילים שלאחר מכן נהרגו לחינם.

גל הירש הוא קצין מעולה שניהל בצורה מופתית את המלחמה בשטחים בזמן חומת מגן מכיון שהמפקדים מלמעלה כדוגמת שרון ובוגי יעלון ידעו מה הם רוצים מעצמם ומהחיילים שלהם, ולא נתנו פקודות שגויות וסוטרות.

המעניין הוא שגם קפלינסקי שהיה מועמד וודאי לרמטכלות החליט לפרוש מהצבא כנראה שהוא יודע דברים שאנחנו לא יודעים או לא רוצים לדעת.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
אתם יודעים בכלל מה חלוץ עשה במהלך המלחמה? מכר מניות. ומילא, אם מניות של הצבא, לא אכפת לי. למרות שאין כאלו. אבל מניות פרטיות שלו!! לכל הרוחות! התדרדרנו עד כדי כך שהמושחתים מגיעים גם לצבא, שאמור להיות צבא ההגנה לישראל, ולא צבא החרבנה (סליחה על הביטוי) לישראל.

מסכימים איתי?

לא, אני לא מסכים איתך.

כמו שהיטבת לכתוב באותיות קידוש לבנה, המניות שאותן חלוץ מכר הן פרטיות שלו. דווקא משום כך זה לא עסק שלך, שלי, או של כל אדם אחר במדינה הזאת זולת חלוץ וחלוץ עצמו.

אני בכלל לא מבין איך כל הקטע הזה דלף לתקשורת. אם אני הייתי במקומו, הייתי מנקנק את הברוקר שלי (במקרה זה, כנראה שזה היה בנק לאומי, אבל אני לא סגור על זה אז לא לתפוס אותי במילה) עם כזאת תביעה שהוא היה מצטער על היום שבו הוא נולד.

ממתי זה עסק של הציבור מה הרמטכ"ל עושה ב-ד' אמותיו? האם היה עדיף שהוא היה מנהל את המלחמה מבלי שמכר את תיק ניה"ע שלו תוך שהדבר גורם לו לחוסר ריכוז ולקבלת החלטות שגויות?

די כבר ללכת עם העדר. אין לי בעיה להעביר ביקורת וגם לדעתי חלוץ עשה במלחמה הזאת כמה פאשלות קשות, אבל בואו נהיה לפחות כנים עם עצמנו ונעביר עליו ביקורת הוגנת ולא סתם קנטרנית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אתה יכול להיות סופרמן אבל בזמן שאתה מקבל פקודות לא ברורות וסותרות (וכן גם תת אלוף מקבל פקודות) אתה לא תצליח לנהל מלחמה בצורה נכונה, ועל הפקודות הסוטרות יש מאות עדויות כאשר חיילים קיבלו הוראה להכנס ללבנון ובאמצע הדרך הוחלט להחזיר אותםף דוגמא נוספת היא הכנסת החיילים בליל שישי כאשר היה ברור שהולכים לחתום על הפסקת אש ולמרות זאת מר אולמרט החליט על הכנסת החיילים שלאחר מכן נהרגו לחינם.

גל הירש הוא קצין מעולה שניהל בצורה מופתית את המלחמה בשטחים בזמן חומת מגן מכיון שהמפקדים מלמעלה כדוגמת שרון ובוגי יעלון ידעו מה הם רוצים מעצמם ומהחיילים שלהם, ולא נתנו פקודות שגויות וסוטרות.

המעניין הוא שגם קפלינסקי שהיה מועמד וודאי לרמטכלות החליט לפרוש מהצבא כנראה שהוא יודע דברים שאנחנו לא יודעים או לא רוצים לדעת.

לא מסכים איתך

במלחמת יום כיפור היה בילבול ואריק שרון קיבל פקודות סותרות ובכל זאת ניהל מלחמה בצורה נכונה. כמו שכתבו כאן, תא"ל הוא לא בורג.

ובקשר לקפלינסקי, אינני מבין איך הוא יצא חלק מכל העניין. הרי לשיטתך אם גל הירש קיבל פקודות סותרות מ"הדרגים שמעליו" אז זה כולל גם את יקירך קפלינסקי שניהל את המלחמה בצפון...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

יש הבדל בין בלבול או חוסר ארגון ראשוני שבו יש בלאגן ותוך מספר שעות/ ימים כולם מתאפסים על הכל ואתה יודע שאתה יכול בסופו של דבר לסמוך על המנהיגים שלך לבין מה שקרה במלחמה האחרונה.

המלחמה האחרונה נוהלה ע"י אולמרט ושות' בחובבנות ללא ידע מתאים ללא התייעצות ומתוך מחשבה שהם כל יכולים ואת זה גם ועדת החקירה טענה. ההראות מהם היו מבולבלות וסותרות כששר הביטחון אומר משהו ולאחר מכן ראש הממשלה אומר אחרת

ואם גל הירש או כל מפקד צריך לנהל מלחמה כאשר המנהיגים מעליו נותנים לו הוראות סותרות ולא ברורות אז הוא מסכן.

מה שהתכוונתי על קפלינסקי שהמצב במערכת הצבאית/ פוליטית כל כך דפוק שגם קצין מצטיין כמוהו החליט שזה לא המקום בשבילו וגם הוא פרש ללא קשר לתוצאות המלחמה למרות שהוא היה יורש כמעט ודאי של הרמטכ"ל.

ומה שאתה אומר על אריק שרון יכול להיות שגל הירש היה צריך לעשות בדיוק אותו הדבר, פשוט להתעלם מחבורת החובבנים ולנהל את המלחמה הזאת כמו שהוא חושב.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
יש הבדל בין בלבול או חוסר ארגון ראשוני שבו יש בלאגן ותוך מספר שעות/ ימים כולם מתאפסים על הכל ואתה יודע שאתה יכול בסופו של דבר לסמוך על המנהיגים שלך לבין מה שקרה במלחמה האחרונה.

המלחמה האחרונה נוהלה ע"י אולמרט ושות' בחובבנות ללא ידע מתאים ללא התייעצות ומתוך מחשבה שהם כל יכולים ואת זה גם ועדת החקירה טענה. ההראות מהם היו מבולבלות וסותרות כששר הביטחון אומר משהו ולאחר מכן ראש הממשלה אומר אחרת

ואם גל הירש או כל מפקד צריך לנהל מלחמה כאשר המנהיגים מעליו נותנים לו הוראות סותרות ולא ברורות אז הוא מסכן.

מה שהתכוונתי על קפלינסקי שהמצב במערכת הצבאית/ פוליטית כל כך דפוק שגם קצין מצטיין כמוהו החליט שזה לא המקום בשבילו וגם הוא פרש ללא קשר לתוצאות המלחמה למרות שהוא היה יורש כמעט ודאי של הרמטכ"ל.

ומה שאתה אומר על אריק שרון יכול להיות שגל הירש היה צריך לעשות בדיוק אותו הדבר, פשוט להתעלם מחבורת החובבנים ולנהל את המלחמה הזאת כמו שהוא חושב.

נו, באמת

קפלינסקי פרש כי הוא לא התמנה לרמטכ"ל. הרי אם הוא היה מתמנה אז פיתאום המקום כן היה בשבילו. ואינני מבין במה הוא כל כך הצטיין במלחמה האחרונה...

ולרמטכ"ל יש יורש אחד וכמה שהם "כמעט"...

פורסם
לא, אני לא מסכים איתך.

כמו שהיטבת לכתוב באותיות קידוש לבנה, המניות שאותן חלוץ מכר הן פרטיות שלו. דווקא משום כך זה לא עסק שלך, שלי, או של כל אדם אחר במדינה הזאת זולת חלוץ וחלוץ עצמו.

אני בכלל לא מבין איך כל הקטע הזה דלף לתקשורת. אם אני הייתי במקומו, הייתי מנקנק את הברוקר שלי (במקרה זה, כנראה שזה היה בנק לאומי, אבל אני לא סגור על זה אז לא לתפוס אותי במילה) עם כזאת תביעה שהוא היה מצטער על היום שבו הוא נולד.

ממתי זה עסק של הציבור מה הרמטכ"ל עושה ב-ד' אמותיו? האם היה עדיף שהוא היה מנהל את המלחמה מבלי שמכר את תיק ניה"ע שלו תוך שהדבר גורם לו לחוסר ריכוז ולקבלת החלטות שגויות?

די כבר ללכת עם העדר. אין לי בעיה להעביר ביקורת וגם לדעתי חלוץ עשה במלחמה הזאת כמה פאשלות קשות, אבל בואו נהיה לפחות כנים עם עצמנו ונעביר עליו ביקורת הוגנת ולא סתם קנטרנית.

תאר לך שאתה עכשיו בפגישה עסקית חשובה. אתה עובד, ופתאום מוציא את המחשב הנייד שלך, ומתחיל לדבר במסנג'ר. זה עסק פרטי שלך, אבל אתה עסוק, כם אנשים אחרים, שיותר חשובים!!!

המלחמה פחות חשובה מתיק המניות המז****?

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

בתור מישהו שבמקרה גם עובד במקצוע, אני יכול להבטיח לך שמכירה של תיק מניות שלם זה דבר שאורך לכל היותר מספר קט של דקות. ודאי לא מדובר כאן על מהלך שיש בו כדי להכריע מלחמה שנמשכה שבועות.

בנאדם, כנס קצת לפרופורציות :roll:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הירש גם אשם, בן-בעש"ט (שהוא מכר של אבא שלי) עם כל הצער שבדבר-אשם, חלוץ/אולמרט/פרץ אשמים.

אין מה לעשות, מלחמה כזאת כושלת מול פלאנגות כאלה היא כשלון! ומכאן שכל מי שנוגע בדבר (אלו שמוזכרים לעיל+כל הקצינים כדוגמת הירש שישבו בפיקוד) אשם!

בואו נחזור אחורה בזמן..6 שנים למען הדיוק, יצאנו מלבנון..הידד!!

6 שנים אנחנו יושבים במוצב המחורבן "הר-דב" ומשקיפים על שכנינו.

אנחנו משקיעים בביון מיליוני שקלים/דולרים בשנה, יחידות עלית לאיסוף מודיעין, צפלנים ושאר בלה בלה בלה ועדיין אף אחד לא ראה את ההתחמשות המטורפת הזאת של החיזבאלונים או את בניית הבונקרים שלהם לאורך הגבול.

מי היה אז אלוף פיקוד צפון? אשכנזי. גם הוא אשם.

עכשיו בוא נחזור לפרופורציות:

חטפנו בראש, יצאנו בשן ועין (יכלנו לחטוף פי כמה וכמה), כל הדרג הבכיר אשם ללא יוצא מהכלל (עד רמת ניהול המלחמה מול הפלזמות)- עכשיו בואו נתקדם ונמשיך הלאה, נפיק לקחים להבא ונמנע פאדיחה כזאת בעתיד.

למרות שגם לאשכנזי יש חלק רטרואקטיבי במה שקרה בצפון, אני חושב שהוא רמטכ"ל מצויין.

בשקט בשקט, רחוק מהחלאות בתקשורת (שחלוץ מאוד אהב להתדיין איתם) הוא מנסה לשקם את הצבא על הצד הטוב ביותר.

אגב, הירש שמירש, כאחד שנטל חלק במלחמה הזאת אני גיבשתי 2 דעות ספציפיות:

1) אודי אדם לא ראוי להיות גנרל/אלוף

2) מינוי דן חלוץ לרמטכ"ל הוכיח כמה שהקומבינה והפולטיקה בארץ גוברים על השכל הישר:

הוא יהיר, שחצן, גאוותן, טיפש, סוציומט- והוא ניצח במלחמה על התזמורת מלמעלה.

(כל זה מבלי לגרוע מכבודו כאחד שנתן וסיכן את חייו למען ישראל במשך כל חייו)

תודה לחלוץ על שבזכותו זכיתי להיחשף לכל מקרי המוות של השריונרים בחטיבה 401.

פורסם
לא, אני לא מסכים איתך.

מכל אדם שממלא תפקיד כלשהו אני מצפה שבעת משבר בעבודתו (חיילים שנחטפו יחד עם טנק לכוד בשטח ונמצא בעיצומם של מנסיונות חילוץ זה סופר משבר) לא יענה לשיחות פרטיות ולא יקדיעש להם אפילו שנייה.

אתה מתאר לעצמך שכשאתה נמצא במוסך למשל ורכב נופל מהליפט על אחד העובדים שתענה לברוקר שלך במקום לנסות לסייע בחילוץ?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בתור קצין במילואים ש"התחנך" על סיפורי גל הירש,אומר כמה דברים:

ראשית,למי שיודע או לא יודע,גל הירש נחשב ל"עילוי" במושגים צבאיים,הוא היה הראשון שהגיע לדרגתו בגיל כה צעיר ולתפקיד עם אחריות כה רבה.

אישית מאוד כעסתי עליו במהלך המלחמה,כיוון שהוא היה מאוד נמהר בהצהרותיו ("בינת ג'בל תחת שליטתנו"), ומאוד לא ברור בפקודותיו ("נבצע היסתערות נחילית רב שלבית").

אני לא כועס עליו על כך שעשה טעויות מבצעיות,כל אדם שוגה,ונכון שעל הטעויות שלו מתו אנשים,אבל זו היתה מלחמה,ובמלחמה מתים אנשים,וגם מתים אנשים בגלל טעויות.

מה שכן,מאז תום המלחמה הפכתי להיות מעריץ שלו,או ליתר דיוק,מאז רגע ההתפטרות שלו.

הוא היה הראשון שלקח אחריות ותלה את המדים,וזה לא משנה בכלל הסיבה למה עשה זאת,הנקודה היא- הוא עשה זאת.

יותר מזה,הוא תלה את המדים וסתם את הפה,הוא לא יצא במתקפה רב חזיתית כדי לנסות לנקות את עצמו מאחריות (כאמור,הוא הראשון שגילה אחריות,האלוף אדם לא גילה אחריות,הוא התפוטר).

אני חושב שזו פעולה שהיתה ועדיין ראוייה להערכה,ואני שמח שהיום הוא פותח את הפה,זה מראה על סוג של בגרות,שהוא לא פותח את הפה כדי להתחשבן,אלא כדי להוציא את האמת,וכמו שהראש שלו נערף,ראשם של עוד כמה היה צריך להערף אי שם בצמרת הפוליטיקה\צבא.

למלחמה הזאת ולכשלונה היו הרבה אחראים,קוראים להם פעילות בשטחים (שתרמה קשות לירידה במוכנות לעימות בגבול הצפון), קוראים לה גם "הרדמות" (של הצמרת הבטחונית שנתנה לחיזבאללה להתעצם במשך 6 שנים מתחת לאף שלנו), קוראים לה גם חוסר נסיון ("נראה אותך הטירון"- נאמר ע"י נסראללה לראש הממשלה חסר הנסיון שלנו),קוראים לה חוסר מקצועיות ("מזה לבנה?"- שאלה ששאל שר הבטחון דאז,עמיר פרץ,בעת שדיווחו לו ש"לבנה" צה"לית נפגעה מאש חיזבאללה),קוראים לזה שוב חוסר מקצועיות ("כמה חיילים יש בצוות מרכבה?"- השאלה ששאל הרמטכ"ל דאז,דן חלוץ,כאשר דיווחו לו שטנק מרכבה עלה על מטען גחון במהלך המרדף אחרי החוטפים (פקודה מוטעית שניתנה ע"י גל הירש)).

למי שאמר מקודם "גל לא בדרג שמקבל פקודות,הוא בדרג שנותן", טעות מרה בידייך,צה"ל הינו הזרוע הביטחונית מתוקף הממשלה, משמע,הרמטכ"ל מקבל פקודה מראש הממשלה\שר הבטחון,ומשם דברים מתחילים לרדת מטה,גל היה באותה עת בתפקיד מפקד אוגדת גליל,משמע מעליו ישב אלוף הפיקוד,מעליו ישב קחצ"ר,מעליו ישב מז"י,מעליו ישב......וכן הלאה.

שורה תחתונה,עד שהפקודה הגיעה להירש,היא עבר דרך בערך 5 אנשים שונים,כל אחד מאותם אנשים השמיט מילה אחת ביחס לקודמו,ועם מה שנותר גל עשה סלט ומסר ללוחמים (יותר נכון למפקדי הלוחמים).

למי שפנטז על "חצי דקה עד הגעת סיוע ללוחמים בכל נקודת גבול", או שאתה חי באופוריה,או שמעולם לא היית בגבול הצפון, בלתי אפשרי לקיים את מה שדיברת עליו,במונחים של ציר סיור,מדובר בציר גדול,שחלק גדול מהנקודות בו (כמו הנקודה בה בוצעה החטיפה) אינם נשלטים באש ותצפית ע"י צה"ל,יותר מזה,קיימות נקודות בהן גם אין תקשורת רדיו,משמע,אתה לבד,והדרך היחידה שייראו שנפגעת היא רק כאשר העשן יתרומם מספיק גבוה (עצוב,אבל נכון).

לראייה,בחטיפת 3 החיילים בסופ"שית,לקח חצי שעה עד שהבינו שהיה אירוע חטיפה (נכון,הכריזו לפני כן על אפשרות שמתקיים נוהל חניבעל,אבל בפועל.....חצי שעה).

בחצי שעה של מנוסה,נניח והחיזבאללה יכול לעבור 20 קילומטר בתנאי שטח.

בחצי שעה של רדיפה,צה"ל עובר הרבה פחות (מהסיבה שצריך להיות זהירים,מטענים,מארבים וכדומה,לא פשוט).

אני כואב את המלחמה הזאת כמו כולם,ויותר מזה,המלחמה הזאת התחילה באירוע החטיפה שהתרחש ב-12.7,שזה תאריך יום ההולדת שלי,וזה התאריך שבו נהרג חבר שלי (סמ"ר שני תורג'מן,היה מפקד אחד ההאמרים באירוע החטיפה).

זו הסיבה שאני שמח,שגם אם זה לוקח זמן,האמת יוצאת לאור לאט לאט,ואולי באיזשהו שלב גם ראש הממשלה הסמרטוט שלנו יבין שגם הוא היה צריך לתלות את החליפה מזמן.

עריכה***

אני שם לב שאנשים פה מדברים על טעויות ובלבול וכדומה,אני ממליץ לכם להפסיק לדמיין לחימה כמו סרט הוליוודי, המציאות רחוקה מכך,במציאות יש הרבה בלבול במהלך לחימה,יש לא מעט אירועי דו"צ (ירי של כוח צה"ל על כוח צה"ל אחר),לחימה זה לא משהו "סטרילי",יש המון אדרנלין בדם,המון אנרגיות ולחצים,וכל אלה יחד משפיעים על התגובות, אז טבעי שיהיה בלבול וטעויות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שני דברים

מה שאתה אומר בעצם זה לקדש את ראש הקטן.

איך אמר פעם משה דיין? מוטב לעצור סוסים דוהרים מאשר להזיז פרד עקשן.

לזכותם של אולמרט ופרץ ה"רכרוכיים" ו"חסרי הנסיון" הוא שהם הראשונים שהיו להם ביצים מספיק גדולות כדי להגיד "עד כאן".

אינני חושב שהמלחמה נחשבת לכשלון כי יש לה השפעות מעבר למצב מחסני החירום של צה"ל. הגלים שהיא שולחת מגיעים עד למיליונרים בערב הסעודית שמושקעים בבירות ולא כל כך רוצים לראות את התמונות של העיר הזאת הרוסה וכו' וכו'.

מעבר לכך האחריות לכשלים מוטלת אך ורק על הדרג הצבאי וכן על ראשי מערכת הביטחון שקדמו לאולמרט ופרץ. הגנרלים והמומחים,אהוד ברק וביבי נתניהו ואיציק מרדכי ומי יודע מי עוד, הם הם שנתנו למפלצת מביירות להרים ראש.

פורסם
הירש גם אשם, בן-בעש"ט (שהוא מכר של אבא שלי) עם כל הצער שבדבר-אשם, ...אגב, הירש שמירש, כאחד שנטל חלק במלחמה הזאת אני גיבשתי 2 דעות ספציפיות:

1) אודי אדם לא ראוי להיות גנרל/אלוף איך אתה אומר את זה?! אודי אדם היה אחד האלופים הטובים ביותר בכל הזמנים בצה"ל! גם אבא שלו, יקותיאל אדם היה בין האנשים הטובים בצה"ל. זו אבידה לצבא שפרש ממנו אלוף כמו אודי אדם!

2) מינוי דן חלוץ לרמטכ"ל הוכיח כמה שהקומבינה והפולטיקה בארץ גוברים על השכל הישר:

הוא יהיר, שחצן, גאוותן, טיפש, סוציומט- והוא ניצח במלחמה על התזמורת מלמעלה. בזה אני מסכים איתך בכל מילה ומילה. אם היו יודעים מה הוא מעולל, אני בספק שהיו ממנים אותו לרמטכ"ל.

(כל זה מבלי לגרוע מכבודו כאחד שנתן וסיכן את חייו למען ישראל במשך כל חייו) סיכן סיכן, אבל יש גבול של עד כמה אדם יכולת להיות שפל!

תודה לחלוץ על שבזכותו זכיתי להיחשף לכל מקרי המוות של השריונרים בחטיבה 401. :evil:

ה' יעזור!

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

לזכותם של אולמרט ופרץ ה"רכרוכיים" ו"חסרי הנסיון" הוא שהם הראשונים שהיו להם ביצים מספיק גדולות כדי להגיד "עד כאן".

.

סלח לי שאני פוסל אותך,אבל אתה טועה,ובגדול.

לא יודע אם קראת את הספר "האדמה רעדה",בכל אופן זה ספר שמתעד בצורה אמיתית ומוחשית להחריד את המלחמה המדוברת.

אם כבר מדברים על מישהו עם ביצים גדולות שידע להגיד "עד כאן",הרי שזה לא היה אולמרט ולא היה פרץ.

היחידה שקמה ואמרה לעצור,היתה ציפי לבני,שלאורך כל המלחמה הזאת התגלתה כשפוייה היחידה בכל חבורת הצמרת.

יותר מזה,האו"ם הכריז על הפסקת אש,אולמרט נתן פקודה לעצור,מר פרץ עקף את אולמרט ונתן לרמטכ"ל אור ירוק להפר את הפסקת האש ולצאת להתקפה אוירית.

רוצה עוד דוגמא ?

שאול מופז (שגם בתורו היה אחראי למלחמה,גם לו היה חלק בעצימת העיניים) הציע לאורך כל המלחמה לסייע בפן הצבאי ולתרום מנסיונו הצבאי (העשיר לכל דעה).

אולמרט היסס,ולבסוף פסל את הצעתו של שאול מחשש שמר פרץ ייפגע.

רוצה עוד דוגמא ?

בבקשה.

פורום השבעייה ביצע ישיבה כדי לגבש מהלך סיום הולם למלחמה,כזה שייסב מקסימום אבידות לאוייב במינימום נפגעים לכוחותינו.

אולמרט הציג הצעה על פי תוכנית שהגה עבורו שאול מופז במשך 24 שעות,התוכנית השנייה שהוגשה היתה תוכניתו של עמיר פרץ, שאותה כפה על דן חלוץ (שהודה לאחר ימים שהסכים לתוכנית בגלל לחצו של עמיר) ובעצם התוכנית הוגשה כתוכנית משותפת של השניים.

כאשר אולמרט הציג את תוכנית מופז,פרץ פסל אותה על הסף תוך אמירה (ציטוט) "או שהולכים על התוכנית שלי,או שלא הולכים בכלל".

בלית ברירה,נאלץ אולמרט הרכרוכי לקבל את תוכנית פרץ,שעיקרה הנעת הכוחות הרגליים והמשוריינים מכיוון דרום לצפון וחציית וואדי סלוקי (תוכנית צפוייה ונוגדת כל עקרונות הלחימה).

התכנית שהגה מופז דיברה על הנחתה מאסיבית של כוחות מצפון לליטאני ואז ביצוע תנוע לכיוון דרום תוך לכידת לוחמי החיזבאללה בקו שמצפון לליטאני,ואז כתישה מהאויר (פעולה דומה בוצעה בהצלחה מרובה במלחמת ששת הימים על כוחות מצריים).

הבחירה בתכנית של פרץ עלתה בחיי 32 לוחמים-הקרב עם מספר האבידות הגבוה ביותר במהלך המלחמה.

9 טנקים ספגו טילים והושבתו תוך פחות מ-12 דקות,היו כלים שספגו מעל 5 טילים בפגיעה ישירה.

ואז הוא עצר,שר הבטחון שלנו.

כשוועדת וינוגרט קיבלה ממצאים למטרות חקירה,קיבלו גם את תכנית מופז ותוכנית פרץ,הקביעה של הגנרלים שבחנו את התכניות היתה חד משמעית:

הפעולה כפי שהוצעה ע"י מופז היתה טובה משמעותית,היתה הרבה פחות מסוכנת ועם סיכויי הצלחה גבוהים משמעותית מהתכנית של פרץ.

אפרופו,טרם היציאה למשימה,התריעו בפני פרץ שהתכנית שלו,במידה ותבוצע עד הסוף,עלולה לגבות חיי 600 לוחמים,לעומת התכנית של מופז,שהעריכו שתעלה בחיי עשרות בודדות של לוחמים,במידה ותבוצע עד סופה.

32 חיילים נהרגו.

לצד השני של הסלוקי לא הגענו באותה משימה (היו 5 טנקים שכמעט הצליחו,הם הושמדו טרם חציית הוואדי ע"י מארב של יותר מ-20 חוליות ציידי נ"ט של החיזבאללה).

אגב בני,זה יפה שאתה לא רואה את המלחמה ככישלון,אני אישית חושב ש-3 חטופים שנשארו אצל האוייב,אירגון גרילה שהצליח להפיל לנו מסוק,שהצליח לפגוע קשה בספינת מלחמה שאמורה להחשב לחמקנית,יותר מ-2000 טילים שנפלו על הצפון,מעל 150 הרוגים ויכולת הרתעה אפסית הם אחלה תעודת כישלון עבור המלחמה האחרונה.

למען הסר ספק,אין לי שום תלונות עבור הלוחמים בשטח,אני חושב שהם היו קרן האור היחידה בכל הסרט הרע הזה,אם היה תלוי בי,למרות כשלון המלחמה,הייתי מעניק צל"ש לכל חיילי ולוחמי צה"ל על תפקודם במלחמה.

עד רמת המ"פ.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...