Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לשים דלק 98 במקום 95? (רנו מגאן 2003)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעתי (ממקור לא מהימן) שאפשר לשים דלק 98 במקום 95 ואז צריכת הדלק פוחתת ואתה חוסך כסף (למרות ההבדל במחירים). מישהו יכול לאשר\להפריך?

יש לי רנו מגאן 2003 אוטומתית

מה בכלל ההבדל בין הדלקים הנ"ל? יש מכוניות שבהן חייבים לשים 98?

פורסם

אם המכונית לא חייבת דלק באוקטן 98,מדובר בביזבוז כסף די יותר.

הרנו מגאן מיסתדרת מצויין עם דלק באוקטן 95,וגם אם תיתקבל תוספת הספק היא תהיה שולית למדי.

לא מעט מכוניות חייבות להשתמש בדלק 98 אוקטן-אימפרזה WRX,גולף FSI,וולבו XC90 ועוד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ברכב שלי יש מנוע של WRX.

אני משתמש בדלק 95, ואין שום בעיה.

רק שאצלי יש מחשב ניהול מנוע, והפרמטרים מכוונים ל-95 (וזה כי ויתרתי על ניצול היכולת המירבית של המנוע).

אם הרכב שלך אמור לנסוע על 95, אין טעם להשתמש ב-98. אם הרכב מצלצל, נסה 98. ואם זה עוזר- אולי שוה לך לעבור ל-98 (או, אם אפשר. לכוונן את מחשב המנוע).

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

עד לפני כמה חודשים ( סה"כ 13 שנים ) היתה לי סיטרואן ZX 1.8 . בשנים הראשונות פניתי בתלונה למוסך שהאותו "מצלצל" לפעמים בלחיצות על הגז וקיבלתי הנחייה ממוסך מורשה סיטרואן-פיזו לעבור לדלק 98 .

כששאלתי את מנהל המוסך מדוע במכוניות יפניות זה לא משנה והן מתדלקות 95 ללא הפרעה קיבלתי הסבר קליל שפעולת המנוע שונה .

מניסיון בסיטרואן , הצלצולים פסקו והרכב ללא ספק נסע טוב יותר ומשך יותר טוב בטורים גבוהים .

היתה לי גם שנתיים מאזדה לאנטיס 98 שתודלקה באוקטן 95 ונסעה מצויין ( נראה לי שמאזדה נוסעת מצויין גם אם מתדלקים מים וחול ).

לאחרונה רכשתי סיטרואן C4-VTS ובספר הרכב כתוב שניתן להשתמש באוקטן 95 אבל ואני מצטט " לביצועים מיטביים יש להשתמש באוקטן 98 " .

לסיכום : זה מאוד תלוי ברכב וזה עניין של ניסיון ספציפי בכל דגם .

יפניות פחות מפונקות לעומת הצרפתיות .

מקווה שעזרתי

עדי

פורסם

יש לי רכב יפאני, 6 צילינדרים, יחס דחיסה 1-12, שני מזרקים לצילינדר.

היצרן ממליץ (בספר הרכב באנגלית) על בנזין 95 לפחות.

אחרי הרבה נסיונות הגעתי לתובנות האלה:

- אין הבדל ממשי בהתנהגות המנוע בתדלוק של 95 או 98 אוקטן. ב- 95 אוקטן צליל המנוע עולה מעט (אבל ממש מעט משהו כמו חצי אוקטבה), צריך ממש להכיר את הרכב כדי לחוש בהבדל וגם אז זה די בקושי.

- בנזין 98 מעט חסכוני יותר, מדובר בכ- 3% ובוודאי שלא יותר מ- 5% חיסכון.

- בשכלול עלות / תועלת אני בחרתי באוקטן 95. גם אחרי רישום לפזומט וקבלת ההנחה

(70 אג' לליטר) על בנזין 98, הבנזין הזה יקר ביחס לתועלת המתקבלת.

אם אין לך רכב שממש זקוק ל- 98 (צילצולים וכיוצ"ב) - סע ב- 95.

• תוכן חדש...