Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קרלוס פייס (PACE) היה נהג פורמולה-1 ברזילאי שהשתתף ב-71 מרוצי גראן-פרי בין השנים 1972-1977 , ניצח במרוץ אחד

והגיע לפודיום בעוד 6 פעמים, כמו כן השיג פול-פוזישן יחיד בקריירה שלו.

בעונתו הראשונה בפורמולה-1 נהג בקבוצת וויליאמס אך לא בהצלחה רבה והשיג רק 3 נק'.

בגראן-פרי הברזילאי של 1975 כאשר נהג במכונית מרטיני עם שילדת ברבהאם BT44 ומנוע קוזוורט השיג את נצחונו היחיד בקריירה.

PACE נהרג בתאונת מטוס בשנת 1977 והקריירה שלו נגדעה לפני שהגיע לשיאו או כמו שהגדיר זאת ברני אקלסטון-" אם קרלוס פייס

לא היה נהרג הוא לא היה צריך את ניקי לאודה בברבהאם" .

וכל הפתיחה הזו, והרבה לפני הרגיל היא כי המסלול שיארח את הגראן-פרי הברזילאי שחותם את עונת 2007 יארח בברזיל במסלול שקרוי

על שמו של קרלוס פייס .

קצת היסטוריה לפני שנכנסים לאקשן האמיתי.

תהנו

דובי

391px-Jose_Carlos_Pace_bust.jpg

1.jpg

2.jpg

picture.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סוף השבוע הגדול של הפורמולה-1 מתקרב לשיאו והלחץ הולך וגובר.

מי צריך מה בכדי לזכות באליפות ואיזה סיטואציה תתאים לאיזה נהג, בכל זה נדון מאוחר יותר.

הבנים שלי, שאוהבים את פרארי, החליטו למעשה כי אלונסו והמילטון יזנקו מהשורה הראשונה והשורה השנייה תאוכלס בצמד אדום.

כשיכבה האור ברמזור, בפנייה הימנית הראשונה פרננדו אלונסו יעשה "שומאכר" לנהג האנגלי- יענו תמות נפשי עם פלישתים וצמד חיצי הכסף יהיה מחוץ למרוץ, הוא לא ירוויח מזה כלום אבל גם המילטון לא...ורייקונן ישייט לדגל השחמט, כי מאסה, שזכה להבעתו אמון בפרארי והחוזה שלו הוארך עד 2010 לא יסכנו אותו, והאליפות תטוס לאיטליה או פינלנד ץלוי איך מסתכלים על זה.

יום טוב

דובי

XPB_0O5AT4W09IYMIP035MMF5-4.jpg

פורסם

טוב, נגמרו 24 ק"מ של ריצת יום שישי ואפשר להיכנס ל-MODE של סופ"ש מותח בפורמולה-1.

במקלארן מנסים להרגיע את העניינים בכל הנוגע לשוויון בין שתי המכוניות שלהן.

לכל מי שחשש שפרננדו אלונסו ינצל את המצב וימשיך להתלונן, דווקא הוא פונה ואומר כי אין שום

צורך בנציג של ה-FIA בפיטס של מקלארן, בכדי לבדוק באם יהיה אי שוויון או העדפה מסויימת

לטובת נהג אחד, המילטון.

ומה שהכי מעניין הוא מה אלונסו אומר במסיבת העיתונאים לגבי יחסיו עם המילטון -

"They have been saying many, many things about us but they were not true," Alonso said. "We never had problems with each other, we are fighting on track but outside the track we had very good relationship from day one."

והמילטון...? הנה מה שהוא אמר-

"I think it is as good as ever," he said when asked about their relationship. "I think we have got on quite well this year despite what the media have said. They have always tried to put a big gap between us but they have not succeeded, we continue to do our job."

."

בסוף עוד נאמין להם...

דובי

r_2007-10-18T141432-4.jpg

r_2007-10-18T141712-4.jpg

פורסם

הקולות קולות אלונסו והמילטון והידיים ידי רון דניס?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

סיום עונה יותר מותח מזה לא יכולנו לבקש, בעצם יכולנו..להכניס גם את פליפה מאסה למשוואת האליפות,

אבל למעשה הוא כבר שם כי הוא היחיד שמגיע למרוץ הזה ללא לחץ של אליפות אבל מצד שני זה המרוץ

הביתי שלו, הוא ניצח פה בשנה שעברה ובוודאי ירצה לעשות זאת שוב, במידה והתנאים מסביב יאפשרו זאת.

כבר היינו במצב באליפות העולם שבו האליפות נמתחה עד לקצה ו..כן היינו גם במצב שבו שני נהגים מאותה

הקבוצה היו מועמדים לאליפות- זוכרים את סנה ופרוסט בצמד המקלארנים? זה התחיל טוב ונגמר שהם

דוחפים אחד את השני בשיקאן בסוזוקה, פרוסט עם מנוע דומם, סנה מתעשת וממשיך, רק בכדי לגלות שנפסל,

אלסנדרו נאניני מנצח עם הבנטון והאליפות הולכת לצרפת (אגב, שירד דגל השחמט האליפות היתה של סנה

ואני רקדתי, בסוף היום הודיעו שהוא נפסל..)

בפעם הנוספת שהם הגיעו כמעט לקו הסיום, למרוץ האחרון בעונה עם סיכוי זהה לאליפות לשניהם פרוסט

החליף קבוצה, פרארי וסנה ניגח אותו בפנייה הראשונה, לא רצה לחכות לסוף, הפעם האליפות שלו בכיס !

כבר ראינו בעבר מיקרים שבגלל "אלימות" על המסלול נחרץ גורל האליפות והאוהדים של פרארי ושל מיכאל

שומאכר משוכנעים שבשנה שעברה בברזיל המגע של פיסיקלה בפרארי של שומאכר, מה שגרם לפנצ'ר מוקדם,

כניסה לפיטס להחלפת גלגל ותצוגת נהיגה מדהימה מצידו של הנהג הגרמני, גם המגע הזה היה מכוון מצד רנו,

אולי כן ואולי לא אבל אם אני הייתי מיכאל שומאכר הייתי האחרון שמתלונן על אלימות...:lol:.

דובי

פורסם

האם החלו הצרות של המילטון ?

במקצה האימון הגשום של היום באינטרלגוס, המילטון יחד עם ג'נסון באטון וטאקומה סאטו "חשודים" בשימוש ב-2 סטים של צמיגי גשם, בעוד על פי התקנון מותר להשתמש רק בסט אחד של צמיגים.

העניין כרגע תחת בדיקה .מעניין ויותר מעניין מה אלונסו חושב על כך.

בהנחה שימצא אשם, לדעתי רוב הסיכויים הם שיענש בהורדה במיקום, מה שיכול לטרוף את הקלפים במאבק .

דובי

פורסם

כמה עובדות על המסלול באינטרלגוס-

זוהי הפעם השלישית בארבע השנים האחרונות שברזיל מארחת את מרוץ הגראן-פרי האחרון של העונה.

המסלול עצמו באינטרלגוס, סאו-פאולו ארח את הגראן-פרי 24 פעמים, כשהפעם הראשונה היתה בשנת

1973.

המסלול ממוקם 800 מטר מעל לפני הים ומנועי המכוניות יאבדו כתוצאה מכך כשמונה אחוז מהיכולת שלהם,

בגלל דלילות האויר.

מסלול אינטרלגוס נבנה בשנות ה-40 והיה ממוקם בין שני אגמים שסמוכים למקום, כיום סאו-פאולו שמכילה

כ-10 מיליון תושבים "חונקת" את המסלול ונמצאת קרוב מאד לגדרות.

המסלול הברזילאי הוא בין הבודדים בסבב בו נוסעים נגד כיוון השעון, ממש כמו באימולה (שעזב אותנו, וחבל..)

ואיסטנבול-פארק בטורקיה.

אינטרלגוס נחשב כמסלול העתיק ביותר בסבב הגראן-פרי כרגע ומאופיין באספלט קופצני ביותר. אתם בטח

זוכרים את הניצוצות שיוצאים מתחת למכוניות בישורת הראשית .

אישית אני מאד אוהב את הפניות השמאליות המהירות שמובילות לישורת הראשית, את הישורת עצמה וכמובן

את הפנייה השמאלית בסופה שמובילה ל-S שקרוי על שם איירטון סנה.

דובי

XPB_0POH6RK0LOQEIO0TLSVWG-4.jpg

l__h0y1333-4.jpg

l__h0y1345-4.jpg

l__h0y1364-4.jpg

l__h0y1382-4.jpg

פורסם

מקצה אימונים רטוב עבר על הנהגים והקבוצות בברזיל, צמד הפרארי בראש ואלונסו בוחר שלא לקחת חלק במקצה.

קימי רייקונן ופליפה מאסה יצאו למקצה האימון הרטוב רק ברבע השעה האחרונה של המקצה, איפשרו לשאר הנהגים

לתפוס את המקום הראשון בלוח התוצאות.

לואיס המילטון סיים רק חמישי וסבסטיאן ווטל ממשיך להרשים בגשם ומסיים את המקצה במקום השביעי, לפני בן קבוצתו

לויצי.

מזג האויר היה רטוב עד כדי כך שלא ניתן היה למצוא קו יבש אחד לנסיעה במסלול.

דובי

XPB_0CNTO8X08JBWJL05X13B5-4.jpg

r_2007-10-19T151955-4.jpg

פורסם

15,000 יורו זה מה שיעלה למקלארן-מרצדס, הונדה וסופר-אגורי השימוש בסט הנוסף של הצמיגים הרטובים אתמול, כך הוחלט על ידי השופטים של ה-FIA בגראן-פרי הברזילאי ועכשיו מחשבותיו של לואיס המילטון יכולות להיות רגועות יותר לקראת מקצי הדרוג שיהיו מאוחר יותר היום.

ההחלטה, כך נראה, נבעה מאי רצון של ה-FIA להתעסק בהחלטות שאולי ישפיעו על גורל אליפות העולם ובהחלט יתכן שבצדק.

למרות שבשיקול קר אולי העונש הוא לא ממש משמעותי למקלארן, ביחוד לאחר המיליונים שתאלץ לשלם על סילוקה מהאליפות...

דובי

פורסם

מקצה האימון השני כבר היה יבש מה שאיפשר לצמד המקלארנים לתפוס את שני המקומות הראשונים, כאשר המילטון ראשון ואלונסו אחריו.

ממש לקראת סיום המקצה הרכיבו צמד הנהגים את צמיגי הברידג'סטון בעלי התרכובת הרכה, והמסלול שהתייבש ברובו נענה לכך בשמחה.

המילטון סיים את המקצה 0.122 שנ' לפני פרננדו אלונסו. אחריהם סיימו פרארי .

מי שהפתיע ואולי לא בעצם היה נאקג'ימה, הנהג של וויליאמס-טויוטה שסיים שמיני וצמוד לניקו רוזברג בן-קבוצתו.

נקג'ימה נלחם כאן בעיקר על הרצון להוכיח למנהלי קבוצתו כי הוא ראוי לקבל את המפתחות למכונית לעונת 2008 וזאת למרות שמועות רבות על משחק כיסאות גדול שיהיה בקיץ הקרוב.

דובי

פורסם

brazilian.gif

בשנה שעברה הנהג הדומיננטי של מקצי הדרוג היה פליפה מאסה בפרארי שזכה במרוץ הביתי שלו בעמדת הזינוק הבכירה, בצל הקרב שהתחולל בין פרננדו אלונסו למיכאל שומאכר על אליפות העולם, 2006 אתם זוכרים, נכון ?

מיכאל שומאכר נכון לעכשיו בחר לצפות בסוף השבוע הזה בטלויזיה וכעת הבמה לקראת מקצי הדרוג שייכת לצמד נהגי המקלארן- פרננדו אלונסו, פעמיים אלוף עולם ולואיס המילטון בעונתו הראשונה בפורמולה-1 שמועמד לזכות באליפות, לקחת אותה מידיו של הנהג הספרדי וזאת לאחר דו-קרב רווי במהלך העונה האחרונה, שהגיע לשיאים בכל פעם מחדש.

מהצד יצפה בקרב קימי רייקונן של פרארי שאולי, למרות סיכוי קלוש, יצליח לעשות את הבלתי יאמן ולגנוב את האליפות בשנייה האחרונה, באם יעשה זאת הוא יזכה למעמד של אל במאראנלו .

דובי

פורסם

שלום לכולם !

בהחלט מצפה לנו מרוץ מותח , אני רק מקווה שנראה לפחות חצי מכמות העקיפות שהיו לנו בשנה שעברה.

מרוץ נעים .

דן

פורסם

הסתיים סבב הזמנים

מאסה עלה לראש עם יתרון מזערי

המילטון "האדיש" שני

"ידידו" לקבוצה רק במקום רביעי

יותר מטורף מזה לא יכול להיות מחר !!!

נראה לי שהמירוץ מחר יהיה אחד המותחים שהיו בשנים האחרונות בכל ענפי הספורט המוטורי, כל התנאים מתאימים.

ואח"כ בWRC יהיה שידור חוזר עם לואב וידידו

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אז נכון שאנחנו עומדים לפני סיום מותח של העונה ובינתיים מאסה תפס את הפול פוזישן אבל עד כמה שנראה ממקצי הדרוג אלונסו נסע עם יותר דלק ולכן גם היה כבד יותר, מה ששלח אותו למקום הרביעי בדרוג.

מחר אלונסו מזנק כנראה עם יותר דלק ולפחות בחלק הראשון של המרוץ הוא כנראה ישאר יותר זמן על המסלול בזמן שצמד הפרארי והמילטון יכנסו לעצירה הראשונה שלהם.

התקרית בין המילטון לרייקונן בהחלט יכלה להגיע לצוות השופטים מכיוון שהיציאה המהירה של המילטון, שללא ספק גרמה לרייקונן לקחת קו רחב והרסה לו את ההקפה, היא על גבול החוקיות, ראינו כבר מיקרים פחות חמורים שנהגים נענשו בגללם.

המילטון כרגיל היה מספיק ג'נטלמן בכדי להתנצל בפני הפיני, שקיבל את ההתנצלות.

שימו לב לצמד הרד-בול עם מנועי הרנו שהצליחו להיכנס לעשירייה הראשונה בעוד צמד הרנו הרשמיות נשארו בחוץ.

האספלט החדש שסללו באינטרלגוס זכה לשבחים עד כה במהלך כל סופ"ש ונקווה שמחר הוא גם יתן לנו קצת אקשן ועניין.

דובי

r_2007-10-20T145458-4.jpg

• תוכן חדש...