Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה קרה לי פעמיים לאחר נסיעה ארוכה.

בפעם הראשונה בפקק המים רתחו והמאורר לא פעל חיברתי את המאורר חיבור קבוע וכך נחלצתי לאחר מיכן החלפתי יונית חום מאורר וניראה שהבעיה נפתרה.

בפעם השניה העכשוית לאחר שפירקתי טרמוסטט ראיתי תופעות משונות של מיים רותחים יחד עם פעולת מאוור או קודם פעולה של מהירות גבוהה ולאחר מיכן נמוכה חיברתי את המאורר קבוע בקצר בשקע יונית והכול המים מיד ירדו והרכב היה מותק וכך היגעתי הביתה. ניראה לי שיש בעיה ברדיאטור בצד של היונית הוא קר ובצד השני הוא חם. כך שהיונית לא מקבלת אינדקציה נכונה.

הרדיאטור חדש ובאחריות . מה אני אומר למתקן הרדיאטור? ניראה לי שזה שעשה את הראש לא שטף את מערכת המים מה אני אומר לו?. היתכן שאני יכול פשוט לשתוף את מערכת המים בלחץ ולהכניס מים לרדיאטור בלחץ בכיוון ההפוך ולשטוף אותו?.

מה יקרה אם אני יסע ללא טרמוסטט בחורף?

פורסם

שלום רב!

ראשית ערוך את הודעתך מחדש וציין שמדובר בפיאט פונטו 75.

יש להחליף טרמוסטט, ולבצע ניקוז אוויר.

אין לנסוע ללא טרמוסטט לא בחורף ולא בקיץ, ערוך חיפוש בנושא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הרדיאטור שלך חדש ותקין.

אין צורך לגשת למתקן הרדיאטורים.

בעייתך קשורה לתרמוסטט תפוס, אשר לא מאפשר לצמים חצים להגיע ליוניט מאורר, וכך יוניט המאוור לא נכנס לפעולה, ובשל כך הרכב מתחממם והמי קירור גולשים.

בנוסף לאחר החלפת הטרמוסטט, יש לבצע ניקוז אוויר.

בברכה

צביקה

פורסם

הצד של היוניט הוא צד הכניסה לרדיאטור? (צינור עליון מהמנוע, בד"כ בצד ימין במבט מחזית הרכב)

אם כן, מה שאתה מתאר לגבי שוני הטמפ' בין צידי הרדיאטור, לא ממש הגיוני, למעט אופציה של תרמוסטט תפוס - יש להחליף תרמוסטט.

אם לא (או שהבדלי הטמפ' הם בגובה שונה), אז הרדיאטור סתום. אני לא חושב שזה כלול באחריות (היא כוללת נזילות), אז תצטרך למסור את הרדיאטור לניקוי. לנקות אותו עם זרם הפוך - יעיל, כשאין הרבה ג'יפה ברדיאטור, ואם המעברים סתומים כהם בד"כ סתומים - זה לא יעזור, צריך לנקות עם חוטר לאחר פירוק.

[עריכה] פרסמתי הודעה וראיתי שצביקה הגיב לפניי ובאותה דעה.

פורסם
אלפא 75?

רובר 75?

פונטו...? (צביקה, איך הגעת לזה?)

:roll:

אלעד בתור נתנייתי, בוודאי ידוע לך שחובה להיות בלש בעיר הזאת.

בברכה

צביקה

פורסם
. הרדיאטור חדש ובאחריות . מה אני אומר למתקן הרדיאטור? ניראה לי שזה שעשה את הראש לא שטף את מערכת המים מה אני אומר לו?. היתכן שאני יכול פשוט לשתוף את מערכת המים בלחץ ולהכניס מים לרדיאטור בלחץ בכיוון ההפוך ולשטוף אותו?.

מה יקרה אם אני יסע ללא טרמוסטט בחורף?

גק R1 שים לב פותח השרשור מציין שהרדיאטור חדש.

בברכה

צביקה

פורסם
גק R1 שים לב פותח השרשור מציין שהרדיאטור חדש.

בברכה

צביקה

ראיתי אותו כותב את זה, אבל הנחתי שהרדיאטור נקנה לפני תיקון ראש, ואם כך, כמה חימומי יתר של רכב וערבוב שמן עם מים יכלו כבר להתחיל לסתום אותו. בגלל זה סייגתי.

בכל מקרה, אם התאור שלו נכון והצד של היוניט הוא הצד של הכניסה לרדיאטור מהמנוע, והוא קר מהיציאה - מסכים עם קביעה חד-משמעית של תרמוסטט. :)

פורסם

כתבתי שפירקתי טרמוסטט והיחלפת יונית מאורר.

בכול אופן לדברי המכונאי לא היו סימני חום או טתם שרוף והבעיה היתה בראש של פיאט לאחר 150000 שנאכל ע"י מים.

כרגע אני חוזר מהאוטו ובמבצע לילי עם צינור כיבוי אש החדרתי מים בכיוון ההפוך מלמעלה למטה וניקיתי את הראדיאטור וכמו כן כך עשיתי גם למים במנוע ( אני חושב שכאן טעיתי הייתי צריך לישטוף בכיוון מלמעלה למטה) וניקזתי ובדקתי הכול עובד כמו שצריך

כניראה עשיתי מה שהמכונאי היה צריך לעשות.

האם אני צריך לחזור ולשטוף את המנוע מלמלע למטה? והאם בכול זאת אני צריך ללכת למכון רדאטורים?

פורסם

שטיפת המערכת היתה מיותרת.

האם מילאת מי קירור יעודיים או מי ברז?

ציינת שהוצאת תרמוסטט, האם הרכבת תרמוסטט אחר?

אם לא בצע זאת כבר מחר.

על יתרונות של נסיעה עם תרמוסטט תקין, ערוך חיפוש בנושא.

בברכה

צביקה

פורסם
שטיפת המערכת היתה מיותרת.

האם מילאת מי קירור יעודיים או מי ברז?

ציינת שהוצאת תרמוסטט, האם הרכבת תרמוסטט אחר?

אם לא בצע זאת כבר מחר.

על יתרונות של נסיעה עם תרמוסטט תקין, ערוך חיפוש בנושא.

בברכה

צביקה

קודם הנוזל היה יעודי כרגע מי ברז בעתיד אני יחליף אותם יחד עם הטרמוסטט

• תוכן חדש...