Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חבל על הויכוח, שכולם יקנו רכבים תוצרת יפן וישמרו את מחיר הרכבים המעניינים נמוך.

מחיר נמוך = ירידת ערך גבוהה = באסה לרוכשים את הרכב כחדש = פחות רכבים מעניינים על הכביש .

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום אפרת,

היתה ברשותי הונדה סיויק שנת 95 וכרגע ברשותי פיז'ו 306 שנת 98.

2 המכוניות טופלו ביד אוהבת ושתיהן עבדו קשה בג'ימיקאנות.

אם נתעלם מהעובדה שהפיז'ו היא כמה ליגות מעל ההונדה כשמדובר בהנאה מנהיגה (כי זה פחות מעניין אותך):

ההונדה התחילה לעשות בעיות (המנוע התחיל להתחמם), הצרפתייה טפו טפו לא עושה בעיות (חוץ ממנוע צעדים).

ההנדה היתה עם 130K ק"מ. הפיז'ו כרגע עם 195K.

ההונדה נגנבה, על הפיז'ו לא כל כך מסתכלים.

הביטוח המקיף להונדה עלה לי 4000 ש"ח, לפיז'ו זה 2000 ש"ח.

אני מצטרף לדעתם של חברי שעדיף למצוא צרפתיה שמורה בשנתון גבוה על פני יפנית משנתון נמוך.

אם זה היה להפך: צרפתיות משנתון נמוך היו שוות כמו יפניות משנתון גבוה, הייתי ממליץ על יפנית.

בהצלחה :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

עברתי על התגובות וראיתי שאת מחפשת רכב ידני!

ראשית אברך אותך על טיפה של הגיון שלהרבה אצלנו בארץ אין.

שנית, מנסיון וצרכים דומים, הרכב המושלם בשבילך תהיה 205 1.4 אבל רק שנת 94 ומעלה (מנועים עם הזרקה ושידרוג חומרים)

בתור בעלים גאה של אחת 94' אני מעיד על אמינות ועמידות מופלגת, אני עושה טיפול 10K כל 15-18K עלות של 170 ש"ח עבודה + 170 ש"ח חלקים (כולל שמן חצי סינטטי ב-80 ש"ח) שאני קונה בחנות חלפים לבד. (פשוט לבקש סט ל-10K)

יש מספיק אקזמפלרים על הכביש אז אל תתפשרי על אחד במצב פחות מטוב, השנתון פחות חשוב בשנים אלו ותתרכזי באחת ששמורה ומטופלת (מתסכל אבל אפשר למצוא).

בכל מקרה אני עושה איתה כבר למעלה משנתיים כ- 33K km בשנה ואין שום טענות, אוטו חזק וכתוצאה מכך מאוד חסכוני בדלק, נסיעה רגועה כ- 15-17 ק"מ לליטר, כשאני מרביץ (אבל מרביץ) זה עומד על 12-13 ק"מ לליטר.

מקווה שעזרתי.

נ.ב

ההמלצה היא רק לידני.

חפשי דגמי FOREVER - יותר מפנקים ונעימים.

תזהרי מדגמים שההיסטוריה שלהם התחילה בצבא - חברה, למרות שכאלו אני עדיין נוסעות לא רע בכלל...:roll:

205 94' 1.4, שלוש דלתות אדומות, שני פגושים שחורים והזרקה אחת, מצחיק איך שהאהבה עיוורת... :inlove:

205 1.4 94' 3 דלתות לפניות. :twisted:

KLE 500 2004 לשיוט בקו ישר. :cool:

פורסם
שאני שומע פיאט, אלפא אני מכין רובה :lol:

ואני שומע דייהטסו, אני מכין רובה.:2gunfire:

ולאוטו קוריאני כלשהו אני מכין קטיושה :evil::snipersmi

שתבינו, זה לא שאין רכבים יפניים טובים, מהירים, מתנהגים, נוחים ומעוצבים.

פשוט כולם או נשארים ביפן, או מגיעים בתור ייבוא אישי לכל מיני מדינות שמותר להביא לשם אוטו עם הגה ימני.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עוד פעם אותו הסיפור ?!

אפרת , אישית אני לא מאמין בכל הסטיגמות האלו (יפני אמין , צרפתי לא) , אמינות של רכב היא השתקפות של החזקתו .

כל רכב שיצא מהמפעל ומאותו היום היה מטופל באופן קפדני (בדיקת מיים , שמן ,טיפילים, רצועות וכו') 90 אחוז שיהיה היום רכב אמין בתנאי שתמשיכי את לטפל בו.

בבעלותי סופר לנסר יד 1 , 120K קילומטר שנת 97.

כולם אומרים שלסופר לנסר יש בעיות גיר , מעולם לא היו לי, וזה רק בגלל תחזוקה שוטפת.

כל רכב עד יד 4, עד 160K קילומטרז' , ועם היסטוריית טיפולים מלאה הוא טוב.

זו דעתי!

פורסם

דיון רגיל פה בפורום, מסוג הדיונים שלא מוסיפים לנו דבר.

כל מי שבעלים של רכב יפני ילך לצד ימין וכל מי שבעלים של רכב אירופאי ילך לצד שמאל.

עכשיו שכל בעלי היפניות יגידו שמאזדה 92 יותר אמינה מפיג'ו 2002.

יפה, עכשיו שכל בעלי האירופאיות יגידו שפיג'ו יותר אמינה כי היא יותר חדשה.

דעתי שאמינות של רכב נמדדת על ידי 3 דברים.

1) הבעלים הקודמים - מה שאומר טיפולים בזמן ונסיעה רגועה.

2) קילומטרז' של הרכב - לא יעזור כלום, מנוע שעבד 200K יהיה בעל בלאי גדול ממנוע שעבר 100K.

3) היצרן - יכול להיות שרכב יפני אמין יותר מאירופאי בשנים הראשונות לחייו, לא יעזור, יפן היא מעצמה טכנולוגית.

בכל אופן צריכים לקחת את הדברים בפרספקטיבה הנכונה.

מקווה שחידדתי את הדברים שמכוונים במיוחד לאנשים שעדיין מתלבטים איזה רכב עדיף מבחינת אמינות.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

קילומטרז' של הרכב - לא יעזור כלום, מנוע שעבד 200K יהיה בעל בלאי גדול ממנוע שעבר 100K.

לא נכון.

מנוע שנסע 200K בשיוט בינעירוני באופן יומיומי יגלה יותר אמינות

ממנוע של רכב שעבר 100K ונסע יום אחד ואז שלושה ימים עמד במקום, והכל בעיר, בתוך פקקים, או בנסיעה על המנתק.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

טוב או שאתה מנסה לעצבן או שאתה מנסה לאסוף כמה שיותר הודעות.

אז נשתתף איתך במשחק הילדותי.

רשמתי שיש 3 פרמטרים באמינות של רכב, אשר תלויים אחד בשני.

ברור שרכב שנטחן 100K יהיה עם בלאי יותר גדול מרכב שנסע רגוע 200K.

אבל כאן נכנס הפרמטר ה-1

1) הבעלים הקודמים - מה שאומר טיפולים בזמן ונסיעה רגועה.

עוד משהו?

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

כתבת לגבי קילומטראז' - "לא יעזור כלום...", ולכן הניסוח שלך (להבדיל מהתשובה המנומקת שלך עכשיו) היה לא נכון.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לפני חצי שנה מצאתי את עצמי מול אותה התלבתות, הרי גם אני סטודנט, ולבסוף בחרתי בסיטרואן סקסו 1.4 2001 אוט', בחודשיים הראשונים היו לי קצת הוצאות (ביטול נזילות 900 ש"ח, ניקוי רדיאטור 300 ש"ח, ועוד כמה גרושים בחשמל) אבל האוטו נוסע כמו פנטר על הכביש, לא נתקעתי איתו (דפו דפו) אלה היו טיפולים בשביל להיות רגוע, אני נותן גז בלי לרחם עליו וצורך דלק 1 ל-11, כמובן שאם תסעי בעדינות יותר יהיה יותר חיסכוני.

חוץ מזה יש לו יתרונות: חלקים זולים, כל מוסכניק יודעה לטפל בו, ביטוח זול כי הוא לא גניב, אפילו צמיגים זולים כי זו המידה הכי זולה 165/70/13, רכב סופר קל לנהיגה, מפנק, הכל אוטומם למעט מראות, אוטו נוח ושקט.

פורסם
אוטו חזק וכתוצאה מכך מאוד חסכוני בדלק

משפט השבוע :-)

אם התכוונת שהמנוע יחסית "חזק" כדי לסחוב את המרכב ולכן צריכת הדלק טובה, לפחות היית מציין את זה. ככה זה נשמע ממש חסר היגיון.

• תוכן חדש...