Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עדיף? להשקיע 15k בסיטרואן 2001\פזו\רנו? או להעדיף יפנית ישנה יותר 94-95? אני מחפשת חיסכון בדלק וכמה שפחות ביקורים במוסך [אבל מי לא, בעצם..?] מה אמין יותר ומה יתאים יותר לסטודנטית שאין לה הרבה כסף?

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמינות של מכונית ישנה היא בעיקר פועל יוצא של רמת תחזוקתה לאורך השנים.

אף אחד לא יכול לחוות דעה או להמליץ לך על מכונית רק לפי מוצאה או שנת ייצורה.

תיתמקדי בדגם מסויים-ותקבלי תשובות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בטח שצרפתייה חדשה!

המיתוס שלפיו רכב יפני אמין יותר מרכבים אחרים הוא שטותי.

נכון שהרכבים היפניים נחשבים דיי אמינים, אך זה לא אומר שיש להעדיף אותם על פני רכבים אחרים כשמדובר על הבדלים כאלו גדולים ברכבים.

רכב משנת 95-94 נמצא על הכביש כ 13-12 שנים, מה שאומר שסביר להניח שעבר בערך 5\6 ידיים ונסע קילומטרים רבים מאוד לאורך חייו.

רכב נחשף לבלאי עם השנים - באמת תעדיפי לרכוש רכב משנת 94, שעבר 6 ידיים ונסע 180K, רכב מיושן שתוכנן אי שם בתחילת שנות ה 90 \ סוף ה 80 על פני רכב יחסית חדשני משנתון 2001 שהוא הרבה יותר בטיחותי, הרבה יותר מתקדם, הרבה יותר נוח רק בגלל שהרכב הראשון הוא יפני :?:

כשמדברים על אמינות, גיל הרכב ואיך שטיפלו בו משחקים משחק הרבה יותר חשוב מאשר האם הרכב יפני או צ'רכסי - כך שאני יכול להבטיח לך שרכב לדוגמת פג'ו 106 \ סיטרואן סקסו למשל משנתונים שיכולים להיכנס לך בתקציב הזה במיוחד אם תמתחי אותו קצת (ב 18K תוכלי למצוא פיג'ו 106 מהשנים 98-99 וסיטרואן סקסו גם כן מאותן שנים),

כך שתקבלי רכב שנמצא על הכביש פחות שנים, עבר מספר בעלים קטן יותר ונסע פחות = בטוח שתבלי פחות במוסך מאשר כבעלת רכב יפני משנת 94.

בקשר לצריכת דלק, גם אין על מה לדבר, הצרפתיות הקטנות כמו ה 106 לדוגמא חסכוניות מאוד - במיוחד בגרסא ידנית אם אין לך בעייה עם זה.

ממליץ לך לנסות למתוח את התקציב כלפי 18K בערך ואז תוכלי לרכוש פג'ו 106 משנתון 99-98 ותהני מאמינות טובה וצריכת דלק נמוכה, אם לא - לא נורא, ב 15 ניתן למצוא אחת משנתון 97.

בהצלחה!

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

סקסו\AX ודומותיה אפשר להשיג במחיר זול יותר מיפאניות (משמע: מודל יותר גבוה). את היתרונות והחסרונות אני מניח שאת כבר יודעית - אז השיקול הוא שלך... :)

דגם טוב (אך מבוקש) הוא הסקסו עם מנוע 1.4 ותיבת הילוכים ידנית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם מדובר בשנים האלו ליפניות.. אז ברור(!) שעדיף ללכת על הצרפתייה, זו בחירה שאני עשיתי בשבועות האחרונים ואני מרוצה מהבחירה שלי..(נקווה שזה ימשך כך)

PEUGEOT // 306

פורסם

תודה רבה לכולם על העזרה!!

ואם ראיתי פרסום של סקסו 2001 ב18k אני צריכה לדאוג או שזה סביר?

וברכב שנת 99-01 מה תחום הקילומטרז' שאני צריכה לחפש?

פורסם
תודה רבה לכולם על העזרה!!

ואם ראיתי פרסום של סקסו 2001 ב18k אני צריכה לדאוג או שזה סביר?

וברכב שנת 99-01 מה תחום הקילומטרז' שאני צריכה לחפש?

בקשר לסקסו, את צריכה לבדוק מול המחירון, זה תלוי בהרבה משתנים.. (למרות שהמחיר נשמע קצת נמוך הוא יכול להיות סביר עם הרכב ידני, עם מנוע קטן)

בקשר לקילומטראג', אם את מחפשת רכב בשנים האלו לא הייתי ממליץ לך לקחת רכב שעבר יותר מ 150 - 160 אלף..

PEUGEOT // 306

פורסם
בטח שצרפתייה חדשה!

המיתוס שלפיו רכב יפני אמין יותר מרכבים אחרים הוא שטותי.

נכון שהרכבים היפניים נחשבים דיי אמינים, אך זה לא אומר שיש להעדיף אותם על פני רכבים אחרים כשמדובר על הבדלים כאלו גדולים ברכבים.

רכב משנת 95-94 נמצא על הכביש כ 13-12 שנים, מה שאומר שסביר להניח שעבר בערך 5\6 ידיים ונסע קילומטרים רבים מאוד לאורך חייו.

רכב נחשף לבלאי עם השנים - באמת תעדיפי לרכוש רכב משנת 94, שעבר 6 ידיים ונסע 180K, רכב מיושן שתוכנן אי שם בתחילת שנות ה 90 \ סוף ה 80 על פני רכב יחסית חדשני משנתון 2001 שהוא הרבה יותר בטיחותי, הרבה יותר מתקדם, הרבה יותר נוח רק בגלל שהרכב הראשון הוא יפני :?:

כשמדברים על אמינות, גיל הרכב ואיך שטיפלו בו משחקים משחק הרבה יותר חשוב מאשר האם הרכב יפני או צ'רכסי - כך שאני יכול להבטיח לך שרכב לדוגמת פג'ו 106 \ סיטרואן סקסו למשל משנתונים שיכולים להיכנס לך בתקציב הזה במיוחד אם תמתחי אותו קצת (ב 18K תוכלי למצוא פיג'ו 106 מהשנים 98-99 וסיטרואן סקסו גם כן מאותן שנים),

כך שתקבלי רכב שנמצא על הכביש פחות שנים, עבר מספר בעלים קטן יותר ונסע פחות = בטוח שתבלי פחות במוסך מאשר כבעלת רכב יפני משנת 94.

בקשר לצריכת דלק, גם אין על מה לדבר, הצרפתיות הקטנות כמו ה 106 לדוגמא חסכוניות מאוד - במיוחד בגרסא ידנית אם אין לך בעייה עם זה.

ממליץ לך לנסות למתוח את התקציב כלפי 18K בערך ואז תוכלי לרכוש פג'ו 106 משנתון 99-98 ותהני מאמינות טובה וצריכת דלק נמוכה, אם לא - לא נורא, ב 15 ניתן למצוא אחת משנתון 97.

בהצלחה!

אתה בטוח?

אתה מוזמן למוסך,ואני אוכיח לך עד כמה אתה טועה.

בברכה.

פורסם

עם כל הכבוד לסובארו שלך, ויש כבוד - זה אחד מהרכבים היותר אמינים שיוצרו אי פעם תודות לפשטות שלו, נראה לי שזה ממש, אבל ממש לא בכיוון של מה שהיא חשבה עליו.

כמו כן, אין מה להשוות - 106 \ סקסו \ קליאו מהשנים הנ"ל יהיו עדיפות בהרבה מבחינת בטיחות ונוחות על סובארו כמו שלך, ואני בטוח שגם בצריכת הדלק אתה אולי משתווה אליהן - אבל לא מתעלה עליהן.

מבחינת אמינות - תתפלא, אולי 106 שמורה לא תהיה אמינה בדיוק כמו הסובארו שלך,זו שלא מתקלקלת לעולם (ושהאמינות שלה נובעת מכך שהרכב מורכב מ 4 גלגלים, מנוע , גיר והגה - שום דבר מעבר :wink:) אבל תהיה אמינה מאוד.

אני מניח שכשהיא דיברה על רכבים יפאניים היא חשבה בכיוון של סוויפט,שרייד ואם נפזול לכיוון יותר גדול אז לאנסר וס' לאנסר ולא על סובארו Crime Edition :wink: ולכן בהחלט עדיף לה לבחור באחד מהרכבים הצרפתיים שנכנסים לה בתקציב והוצגו לה.

אם היא הייתה מחפשת רכב שיכול רק ליסוע ליסוע ליסוע ליסוע ולא להתקלקל בעלות טיפול מינימלית מבלי התחשבות כזו או אחרת בנוחות\בטיחות\פרקטיות התמונה הייתה אחרת.

(כמובן שמה שנכתב בתגובה בטון כזה או אחר בקשר לסובארו שלך הינו בגדר צחוק, זה אחלה רכב למי שמחפש אותו ואני לא מזלזל בו משום סיבה)

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

באמת שהפורום הזה זה המקום האחרון שאת צריכה לשאול לגבי יעוץ על רכב כלשהו מול ה"עליונות" של הרכבים הצורפתיים !

תכנסי לכל מוסך פג'ו- סיטרואן ותראי מה המוסכניקים אומרים לך.

שלא תביני אותי לא נכון , רכב צורפתי יהיה הרבה אבל הרבה יותר מפנק ונוח ומתקשר ואוחז אבל הוא לא יגיע לרמת האמינות (והצריכה בדלק) שיש ברכבים היפנים , ולך כסטודנטית (ואני מאמין שאת לא חובבת נהיגה גדולה) שמחפשת רכב להגיע לאוניברסיטה (או מכללה או טכניון) וחזרה הבייתה בראש שקט הבחירה הנבונה יותר תיהיה רכב יפני אפילו שהוא בעשור ישן יותר מרכב ארופאי .

תסתכלי את כמות הרכבים הארופאים ששרדו משנות ה 90 ואת כמות היפנים ששרדו מאותה תקופה, זה אומר משהו , לא?

פורסם

כן ביגלל זה אני רואה כמות עצומה של פגו 205 ישנות שנוסעות כמו שאני רואה מאזדה ליסינג וגטס.

בקיצור אפרת,קצר ולעניין.

מכל התרדים שאת פותחת כל 2 דקות על אותו הדבר,אני מקווה שכבר הסקת שהרכב המתאים עבורך מכל הבחינות והדרישות היא הסקסו 1.1 בשנתון 2000.

בהצלחה.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

זה בדיוק השיקול שניצבתי בפניו כשבחרתי בין סיטרואן קסנטיה 97' לבין מזדה 626 93'.

על שניהם דרשו את אותו המחיר. (כ-19-20 אש"ח)

המזדה היתה ממודל ישן, פנים הרכב די מוזנח ומתפרק, בנוסף קילומטראז' הרבה יותר גבוה (יותר מ300K) מקסנטיה. כידוע ק"מ גבוה =בלאי=תקלות. עוד מינוס למזדה - כנראה עמדה הרבה זמן, כי המצבר היה גמור ונאלצנו להניע עם כבלים מהאוטו שלי. עם המזדה לא הגעתי לשלב של הבדיקה.

הסיטרואן היתה ממודל הרבה יותר גבוה, פנים הרכב שמור, הכל עובד, שתי בומבות אחוריות גמורות (הוחלפו ב-700 שקל כולל עבודה ומע"מ) וברקסים קדמיים שחוקים שהוחלפו גם הם. בנוסף לקסנטיה פנים הרכב נראה כאילו אתה נמצא באוטו הרבה יותר יקר. חיסרון היחידי של קסנטיה - מנוע 8V לעומת 16V במזדה (שניהם בנפח 2 ליטר, ומצויידים בת.הילוכים אוטומטית בת 4 הילוכים). וכמובן, מערכת הידראולית הידועה לשמצה (שדווקא מתגלה בינתיים כדבר אמין). וכמובן מוזרות סיטרואנית פה ושם.

לזכות הקסנטיה עמד גם עיצוב יותר יפה וייחודיות (אבל זה כבר עניין של טעם).

בסוף הגעתי למסכנה - אם בוחרים לבין רכב ישן או צרפתי - עדיף אוטו צרפתי

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תמיד להעדיף רכב יותר חדש.

בטיחות, פינוק והאמינות לדעתי משחקת לטובת הרכב החדש.

מכיר מאזדות 95 שבורות שכל שבוע רואות מוסך ומכיר אונו 93 שבמשך 5 שנים הוחלפו מצבר ובלמים.

אני בטוח שלכולם יש אלף דוגמאות כאלה כולל 205 שכמו שידידי אמר נמצאות בהמוניהם.

לצערי אני לא הייתי ממליץ על סיטרואן AX מהרבה סיבות.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

• תוכן חדש...