Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברלינגו 24 אלף מתחת למחירון?

תודה על ההסבר המקיף על היצא וביקוש כבודו שר התעשיה והמסחר.

טוב לדעת שטויוטה היפנית מספר 1 בעולם.

מזדה צריכים לשפר את הגיר האוטומט שלהם כן לוי יצחק.

לסיכום, עברת שטיפת מוח עקב חשיפת יתר למזדה 6\3.

המלצתי לך היא לעשות סיבוב על קליאו 172 לשתות כוס מים קרים ולחזור אלינו רענן.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בטח שצרפתייה חדשה!

המיתוס שלפיו רכב יפני אמין יותר מרכבים אחרים הוא שטותי.

נכון שהרכבים היפניים נחשבים דיי אמינים, אך זה לא אומר שיש להעדיף אותם על פני רכבים אחרים כשמדובר על הבדלים כאלו גדולים ברכבים.

רכב משנת 95-94 נמצא על הכביש כ 13-12 שנים, מה שאומר שסביר להניח שעבר בערך 5\6 ידיים ונסע קילומטרים רבים מאוד לאורך חייו.

רכב נחשף לבלאי עם השנים - באמת תעדיפי לרכוש רכב משנת 94, שעבר 6 ידיים ונסע 180K, רכב מיושן שתוכנן אי שם בתחילת שנות ה 90 \ סוף ה 80 על פני רכב יחסית חדשני משנתון 2001 שהוא הרבה יותר בטיחותי, הרבה יותר מתקדם, הרבה יותר נוח רק בגלל שהרכב הראשון הוא יפני :?:

תגיד,מי מכר לך את הבולשיט הזה.

לי יש אפלאוז 97 ששוה 23K היא יד שלישית ועברה 130,000 ומתוחזקת כמו שעון,אז מה הקשקוש הזה ?

צרפתיות אוטומטיות אינן מומלצות בעליל,גם מהחברה לא הייתי נווגע בהן במקל.

אז... חוץ מבטיחות ו"פינוק" לצרפתיות אין מה להציע אבל זה כמו בבחורות... מושך כמו דבש את הלקוחות הטיפשים שקונים אותן.

רוצה לבין למה ? הנה דוגמא קטנה....

חבר שלי קנה ב-2003 מגאן חדשה מהחברה.

קצת לפני תום האחריות הגיר עשה בעיות והם משכו אותו עד לסוף האחריות.

ב-40,000 זו לא טעות,שופץ הגיר לרכב ולא רק מכוניות זוועתיות הם מייצרים הצרפתים האלו גם החברה שלהם נותנת שרות דב.

עוד דוגמא ?קח !

דודה שלי קנתה פג'ו 307 חדש בשנת 2002 מהחברה ,אחרי שנה וחצי הוחלפו פנסים לא בגלל תאונה....

למרות שהרכב עבר רק 42K וכמעט לא נוסע עד שצריך לנסוע איתו בעליות לי-ם הוא עולה כמו ע-ג-ל-ה !!!

בפורום הזה תמצא מוסכים שמתמחים בצרפתיות כמו של אורן וניצן והם שמים את קרסו בכיס הקטן.

אם פותחת השרשור תמצא מאזדה 323 אוטומטי שמור ומטופל היא יכולה אם תתחזק אותו בזמן לנסוע בו גם עוד 5 שנים וזה לא משנה אם היא משנת 93-4-5.

גם סובארו ג'אסטי תהיה אמינה יותר מכל העגלות הצרפתיות שעלו כאן לשרשור.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שוב תודה על העזרה. אני מחפשת רכב ידני וקטן. השאלה הגדולה היא האם היפנית הישנה יותר [95] תהיה יעילה יותר מבחינת חיסכון בדלק וביקורים במוסך יותר מהצרפתיה שצעירה ממנה ב5 שנים? היפאניות עד כדי כך יותר אמינות שעדיף לי לקנות רכב [באותו סכום] שנמצא 12 שנה על הכביש?

אני לא מחפשת את הנוחות במושבים או את הדשבורד הנוצץ, אני צריכה את הרכב הכי חסכוני ואמין שאני יכולה לקבל בתקציב [אמרנו 15k] שיש. שיהיה הדייהטסו?

פורסם

וואלה, טוב לדעת שכל מי שקונה רכב צרפתי הוא טיפש.

דבריך מעידים על טיפשות מהסוג שלא נתקלים בה הרבה בפורום הזה.

5 שנים זה בלאי שלא הולך ברגל.

אפרת, הרשי לי לקרוא לך אפרתו'ש 8), 80% מאמינותו של רכב נובעת מהיחס של הבעלים הקודמים שלו.

תחפשי לך פיג'ו 106\סיטרואן סקסו\רנו קליאו, מאובזרת בטיחותית ונוחה, תבדקי את ההיסטוריה שלה,

תעשי בדיקה במכון הקרוב לביתך וטפלי בה כמו בת משפחה.

היא תחזיר לך כגמולך :D.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

פורסם
וואלה, טוב לדעת שכל מי שקונה רכב צרפתי הוא טיפש.

דבריך מעידים על טיפשות מהסוג שלא נתקלים בה הרבה בפורום הזה.

5 שנים זה בלאי שלא הולך ברגל.

אפרת, הרשי לי לקרוא לך אפרתו'ש 8), 80% מאמינותו של רכב נובעת מהיחס של הבעלים הקודמים שלו.

תחפשי לך פיג'ו 106\סיטרואן סקסו\רנו קליאו, מאובזרת בטיחותית ונוחה, תבדקי את ההיסטוריה שלה,

תעשי בדיקה במכון הקרוב לביתך וטפלי בה כמו בת משפחה.

היא תחזיר לך כגמולך :D.

אני לא אגרר "לחוכמת היתר" שלך.

כנראה ששכחת את מודד האיי קיו בבית גם אתה לא ממש חכם.

צרפתיה ב- 15K תתפרק לה ביומיים והיא תבכה על הרגע שקנתה את האוטו.

אפשר לקנות בתקציב הזה סוזוקי סוויפט 1300,תמורה מעולה לכסף,אם הרכב טופל נכון.

גם מאזדה 93 ואולי יותר באה בחשבון בגירסה הידנית.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

חוכמת הבייגלה, החזרת את השרשור בדיוק לנקודת ההתחלה איינשטיין.

מאזדה 93 בהשוואה לסקסו 99.

6 שנים ברכב זה בלאי עצום, יפנית זה לא מכונית ללא תקלות צא מהסרט.

פורסם

עוד משהו, אתה באמת חושב שכל מי שיש לו רכב אירופאי

שזה 50% מהפורום מבלה כל שני וחמישי במוסך?

אנשים חושבים שרכב יפני לא מתקלקל, אפשר לחשוב שביפן אין מוסכים יש רק מכוני טיפול 10,000.

ושבאירופה כל בעל מוסך הוא מליונר.

נקודה למחשבה.

לילה טוב שיהיה.

פורסם

תגיד,מי מכר לך את הבולשיט הזה.

לי יש אפלאוז 97 ששוה 23K היא יד שלישית ועברה 130,000 ומתוחזקת כמו שעון,אז מה הקשקוש הזה ?

צרפתיות אוטומטיות אינן מומלצות בעליל,גם מהחברה לא הייתי נווגע בהן במקל.

אז... חוץ מבטיחות ו"פינוק" לצרפתיות אין מה להציע אבל זה כמו בבחורות... מושך כמו דבש את הלקוחות הטיפשים שקונים אותן.

רוצה לבין למה ? הנה דוגמא קטנה....

חבר שלי קנה ב-2003 מגאן חדשה מהחברה.

קצת לפני תום האחריות הגיר עשה בעיות והם משכו אותו עד לסוף האחריות.

ב-40,000 זו לא טעות,שופץ הגיר לרכב ולא רק מכוניות זוועתיות הם מייצרים הצרפתים האלו גם החברה שלהם נותנת שרות דב.

עוד דוגמא ?קח !

דודה שלי קנתה פג'ו 307 חדש בשנת 2002 מהחברה ,אחרי שנה וחצי הוחלפו פנסים לא בגלל תאונה....

למרות שהרכב עבר רק 42K וכמעט לא נוסע עד שצריך לנסוע איתו בעליות לי-ם הוא עולה כמו ע-ג-ל-ה !!!

בפורום הזה תמצא מוסכים שמתמחים בצרפתיות כמו של אורן וניצן והם שמים את קרסו בכיס הקטן.

אם פותחת השרשור תמצא מאזדה 323 אוטומטי שמור ומטופל היא יכולה אם תתחזק אותו בזמן לנסוע בו גם עוד 5 שנים וזה לא משנה אם היא משנת 93-4-5.

אני לא אגרר "לחוכמת היתר" שלך.

כנראה ששכחת את מודד האיי קיו בבית גם אתה לא ממש חכם.

צרפתיה ב- 15K תתפרק לה ביומיים והיא תבכה על הרגע שקנתה את האוטו.

אפשר לקנות בתקציב הזה סוזוקי סוויפט 1300,תמורה מעולה לכסף,אם הרכב טופל נכון.

גם מאזדה 93 ואולי יותר באה בחשבון בגירסה הידנית.

אם מישהו חיפש את הסיבה למה כולם עוזבים.

פורסם

בטווח מחירים שציינת - לכי על מזדה או סובארו, עדיפות קלה לסובארו כי זה רכב שממעט להתקלקל - גם סוזוקי סוויפט יכולה להיות אופציה טובה.

טיפ קטן, רכב משנת 94 (או 95 - לא זוכר בדיוק כרגע) ומטה לא צריך בדיקת גזים ברישוי השנתי, כך שאת פותרת את עצמך מהעול הזה כשאת הולכת לטסט.

בהצלחה!

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

סבבה, אז לך ותקנה סובארו ג'אסטי שנת 93 שתוכננה אי שם בסוף שנות ה 80 במקום 106\סקסו שנת 99.

מקווה שתחייה איתה באושר ותהיה מרוצה עם הקנייה, אני מעדיף רכב הרבה יותר צעיר,הרבה יותר בטיחותי, הרבה יותר מודרני וחסכוני ואמין בדיוק באותה מידה.

תמשיך לדבר שטויות - אולי אם תמצא ג'אסטי או 323 שטופלה בקפדנות במהלך כל חייה הארוכים היא עדיין תהיה אמינה וחסכונית, רוב הסיכויים שהרבה מהרכבים האלו עברו הזנחה במשך חלק מחייהם על הכביש ולאור גילם הם יכולים למרר לך את החיים.

תתפלא כמה רכב ישן יכול לעשות צרות - יפני או לא.

תבין כבר, אמינות היא משתנה שתלוי הרבה יותר בגיל הרכב ובאופן שטיפלו בו מאשר בארץ היצרן - כבר בשנות ה 90 נגמרו הימים שבהם צרפתיות באמת היו מכוניות בעייתיות מבחינת אמינות.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

גם רכב צרפתי משנת 99 - 2000+ יכול למרר לו את החיים.

הכול תלוי באיך תחזקו את הרכב,אם הזניחו אותו או לא.

כל מקרה לגופו.

אתה לא יכול להכליל.

אבל רכב יפני ישן יהיה יותר קל לתחזק,אולי בגלל שאין לו הרבה להציע ואין הרבה שיתקלקל.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
כן ביגלל זה אני רואה כמות עצומה של פגו 205 ישנות שנוסעות כמו שאני רואה מאזדה ליסינג וגטס.

אני חושב אחרת, פיג'ו 205 נמצאת בארץ משנת 84 עד שנת 99 כולל, לא פלא שאתה נתקל בהרבה 205 (16 שנה שווקה פה מה ציפית?) אבל כבר כמה שנים טובות שאני לא רואה 205 עם 2 הספרות הימניות שמראות "80 ומשהו" (אני לא מדבר על GTI שיש לאנשים אינטרס להשקיע ולשמר אותן), על כל אחת כזאת שאני נתקל בה אני יכול להגיד לך שראיתי מעל 100 יפניות שנות 80 אחרות ושלא נדבר על הליסינג.

גם הסיומת 04 לא כזאת נפוצה כמו פעם ולא יעבור הרבה זמן עד שישארו 205 רק עם סיומת 15 ועוד 10 שנים אם תרצה לראות פיג'ו 205 תוכל לפגוש את ה GTI במפגשי מועדון החמש.

וזה לא רק 205, AX למשל מתי מישהו ראה אחת לאחרונה? אני לא מצליח להיזכר במקרה כזה, גם 106 ואני לא מדבר על הגרסאות שזוכות ל"טיפול מיוחד" אלא על הרגילות אלה עם הפגוש השחור אלה שהבעלים שלהם קונים אותן לא בשביל שהן יהיו רכב FUN אחרי השקעה כל שהיא, היום שכולן יעלמו הוא לא כזה רחוק.

יצחק לוי לא כזה טיפש כמו שכולם חושבים, אני בטוח שהמחירים הגבוהים של היפניות מול המחירים ה"זנותיים" של הצרפתיות נקבעו בעיקר לפי אורך החיים של הדגמים, מישהו פעם חשב מה היה קורה אם רכב יפני היה עולה כמו צרפתית מאותן שנים, איזה קליינטים היו למוכרי הצרפתיות עכשיו? מי היה נוגע בהן? תגידו תודה ליצחק לוי שיצר לכם איזון בשוק הרכב.

על דבר אחד אני חייב להסכים, רכב שעבר הרבה הוא בדרך כלל מתקון לצרות, בניגוד למה ש blavie אומר לא כל רכב ישן כנראה הוזנח ולא כדאי להתקרב, חלק נכבד מהאוכלסיה קונה רכב לא כדי למכור אותו מיד או אחרי 3 שנים, אלה כדי לשרת את המשפחה שנים רבות וככל שהזמן עובר והערך יורד לבעלים לא תמיד משתלם למכור את הרכב כשהוא יודע שיש לו ביד רכב שמור ולכן הרבה רכבים בעיקר רכבי מנהלים ולא חסר משפחתיים מתגלגלים במשפחה עד שיום אחד הן נמכרות.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

נראה לי שכל ההודעות בגנות הצרפתיות נכתבו על ידי בעלי יפניות, אנשים שעד היום לא החזיקו

או אפילו נסעו ברכב צרפתי, אבל קראו מספיק פורומים "מקצועיים" שמדברים על כך שכל מי שקונה

רכב שהוא לא יפני, סופו לגמור במוסך כל יומיים.

פורסם

כרגע אין לי רכב יפני יש לי רכב ספרדי(במקור גרמני) ובעבר היה לי רכב צרפתי , כשהשתחררתי מהצבא קניתי סוזוקי סוויפט שנת 93 ,ואף פעם לא הייתה לי את ההרגשה של נראה מה יתחיל לקרקש או להרעיש היום כמו שיש את ההרגשה הזו ברכבים הארופאים . שוב אני אומר, אין תחליף לפינוק ולהתנהגות של הארופאיות אבל היא לא מחפש התנהגות או פינוק , היא מחפשת אמינות וחיסכון ועובדה שאין שום יצרנית בעולם שיכולה להתחרות ביצרניות היפניות.

כמו שאמרתי רוב הפורום הזה הוא בעל מכוניות צורפתיות לכן הוא ממש לא אובייקטיבי , אז העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה שתעשי סיבוב אצל המוסכניקים שמתעסקים עם צורפתיות , ותקראי דירוגים באינטרנט לשביעות רצון של הנהגים למכוניות שלהם ותראי מה כולם (פרט לפורום הזה) אומרים על מכוניות ארופאיות .

בהצלחה!

פורסם

טוב תראו, בינתיים ראיתי כמה מודעות של רנו קליאו, שנראות לי ממש טוב. יד ראשונה עם קילומטרז'נמוך יחסית, ויד שניה שגם סבבה. שתיהן שמורות ויש קבלות על הטיפולים. הבעיה היא שאני לא מבינה מספיק [בכלל] כדי ללכת לבד ולבדוק בעצמי, ואין אף גבר שמבין בסביבה.. כדאי לי לקחת את "המומחה" הזה שאף אחד לא ממליץ עליו? או לחילופין, יש גבר נחמד באזור שמוכן להתלוות לעלמה במצוקה?:oops:

• תוכן חדש...