Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מירושלים, אבל רכב אחד מתלאביב והשני מעפולה. ושניהם נשמעים טוב לפחות בטלפון אבל אין לי שום מושג במכוניות ואני אפילו לא בטוחה שאני אדע אם הרכב במצב מספיק טוב כדי לקחת אותו לבדיקה. חוצמזה, אם למדתי משהו מהאתר הזה זה שיראו שאני לא מבינה, יעבדו עליי. לא?

פורסם

דעתי בעניין: קחי את הרכב השמור והמטופל ביותר שתמצאי בתקציב שלך, לא משנה אם זה יפני או אירופאי. מה שכן, רכב אירופאי ידרוש טיפולים שוטפים מדוקדקים לפי הספר שכן אם תזניחי הבעיות יתחילו.... רכב יפני פחות רגיש להזנחה בטיפולים וניתן "להתעלל" בו יותר, עד גבול מסויים כמובן (מנסיון אישי של פיז'ו 205 וסוזוקי סוויפט מאותו השנתון...).

בהצלחה...

פורסם

משום מה רוב הכותבים יוצאים מנקודת הנחה שסביר יותר להניח שרכב בשנתון של 1993-1995 יהיה מוזנח יותר מרכב

בשנת 1998-1999, שבמקרה, הישן יותר יפני והחדש ארופאי.

למה שהיא לא תחפש רכב יפני בשנתון 1993-1994 שמור, אמין ומטופל ובעל הסטוריה מוכחת של טיפולים ומעט ידיים?

אני בטוח שבמקרה כזה מספר המצדדים ברכישה כזו גם מבין חובבי הארופאיות יגדל.

זה אולי יהיה לה קשה למצוא אך אפשרי.

--" האוטו הזה לא רואה מוסך אני אומר לך ..."

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

פורסם

בגדול אתה צודק אבל אין יפאניות שנת 93-94 שמורות עם הסטוריית טיפולים למכירה. לא ראיתי לפחות. והקליאו שראיתי היא 98, יד ראשונה, עם 107k קילומטר, בלי תאונות ועם קבלות לכל הטיפולים. זו לא אופציה יותר טובה בכל מקרה? הבעיה היא שזה לנסוע רחוק וזה אומר בדיקה במקום שאני לא מכירה, והזכרתי כבר שאני לא מבינה כלום בבדיקות רכב?

פורסם
בגדול אתה צודק אבל אין יפאניות שנת 93-94 שמורות עם הסטוריית טיפולים למכירה. לא ראיתי לפחות. והקליאו שראיתי היא 98, יד ראשונה, עם 107k קילומטר, בלי תאונות ועם קבלות לכל הטיפולים. זו לא אופציה יותר טובה בכל מקרה? הבעיה היא שזה לנסוע רחוק וזה אומר בדיקה במקום שאני לא מכירה, והזכרתי כבר שאני לא מבינה כלום בבדיקות רכב?

אין לך איזה ידיד שמבין קצת ויכול להתלוות אלייך לבדיקה? ואם כבר, הייתי מתמקד יותר ברכבים בסביבת מגורייך! לא חסר רכבים למכירה באיזור ירושלים!

פשוט חבל שתסעי עד עפולה לראות את הרכב או אפילו לעשות בדיקה ותתאכזבי...

פורסם

שלום אפרת,

יש לי די והותר סיפורים על אנשים שרכשו יפניות משומשות כי כל מני מומחים הסבירו להם ש"לא לגעת עם מקל באירופאיות" וש"יפניות לעולם לא מתקלקלות".

בסיפור אחד, זוג חברים שיפץ ראש מנוע לדייהטסו שרייד (שלעולם לא מתקלקלת). עניין של איזה 3500 ש"ח (לא כולל עוגמת הנפש של התקעות עם ילדים במכונית באמצע שום מקום).

סיפור אחר, זוג חברים שיפץ גיר למאזדה לאנטיס ימים ספורים אחרי הרכישה. עניין של 7000-8000 ש"ח (לא זוכר את הסכום המדויק).

סיפור שלישי, סיטרואן AX מודל 92, שקניתי אני בשנת 1999. נמצאת במשפחה עד היום. מתוחזקת באופן מינימאלי שבמינימלי (אפילו לא טיפולים תקופתיים בזמן :? ) ולא מפסיקה לנסוע, ולא נתקעה מעולם.

אז מה מוסר ההשכל ?

רק אחד:

מי שיודע לספר לך בוודאות איזה רכב משומש יהיה אמין ואיזה לא, מדבר שטויות.

עצתי אליך - רכב שמור ומטופל עם היסטוריית טיפולים מפורטת. כפי שהמליצו לך.

וגם אז יכולות להיות הפתעות. אין בטחון מוחלט בחיים. גם אם כל מני חובבי יפניות היו מעוניינים לשכנע אותך (ובדרך גם את עצמם) שיש.

פורסם

על דבר אחד אני חייב להסכים, רכב שעבר הרבה הוא בדרך כלל מתקון לצרות, בניגוד למה ש blavie אומר לא כל רכב ישן כנראה הוזנח ולא כדאי להתקרב, חלק נכבד מהאוכלסיה קונה רכב לא כדי למכור אותו מיד או אחרי 3 שנים, אלה כדי לשרת את המשפחה שנים רבות וככל שהזמן עובר והערך יורד לבעלים לא תמיד משתלם למכור את הרכב כשהוא יודע שיש לו ביד רכב שמור ולכן הרבה רכבים בעיקר רכבי מנהלים ולא חסר משפחתיים מתגלגלים במשפחה עד שיום אחד הן נמכרות.

לא אמרתי שכל רכב ישן כנראה הוזנח ולא להתקרב, פשוט הסיכויים למצוא רכב שמור יותר עולים ככל שהרכב שאתה מחפש הוא משנתון יותר גבוה - ולכן יהיה לה הרבה יותר קל למצוא רכב שמור ומטופל משנת 99 מאשר רכב משנת 93.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
שלום אפרת,

יש לי די והותר סיפורים על אנשים שרכשו יפניות משומשות כי כל מני מומחים הסבירו להם ש"לא לגעת עם מקל באירופאיות" וש"יפניות לעולם לא מתקלקלות".

בסיפור אחד, זוג חברים שיפץ ראש מנוע לדייהטסו שרייד (שלעולם לא מתקלקלת). עניין של איזה 3500 ש"ח (לא כולל עוגמת הנפש של התקעות עם ילדים במכונית באמצע שום מקום).

סיפור אחר, זוג חברים שיפץ גיר למאזדה לאנטיס ימים ספורים אחרי הרכישה. עניין של 7000-8000 ש"ח (לא זוכר את הסכום המדויק).

סיפור שלישי, סיטרואן AX מודל 92, שקניתי אני בשנת 1999. נמצאת במשפחה עד היום. מתוחזקת באופן מינימאלי שבמינימלי (אפילו לא טיפולים תקופתיים בזמן :? ) ולא מפסיקה לנסוע, ולא נתקעה מעולם.

אז מה מוסר ההשכל ?

רק אחד:

מי שיודע לספר לך בוודאות איזה רכב משומש יהיה אמין ואיזה לא, מדבר שטויות.

עצתי אליך - רכב שמור ומטופל עם היסטוריית טיפולים מפורטת. כפי שהמליצו לך.

וגם אז יכולות להיות הפתעות. אין בטחון מוחלט בחיים. גם אם כל מני חובבי יפניות היו מעוניינים לשכנע אותך (ובדרך גם את עצמם) שיש.

הכל טוב ויפה,סיפור אחד,סיפור שני....כמה כאלה כבר יש?

סיפור שלישי גם יפה ומפתיע,אבל שוב, על כל סיפור כזה שלך אני יכול למנות לך 20 סיפורים מהקצה השני(זה שאתה לא אוהב לשמוע), ואני יכול להוכיח לך גם אחד אחד.

לפי דעתי ונסיוני,צריך גם קצת מזל עם העניין הזה,אפשר ליפול עם רכב לא עלינו,צרות בלי סוף ואפשר גם ליפול על רכב שמור שלא יעשה בעיות מיותרות.

על מה יותר טוב או מה פחות מתקלקל,זה צריך לעשות סבב מוסכים קצר ולקבל תמונה נכונה יותר שלא ניזנת רק משמועות,אלה מעובדות תכלס בשטח!.

בברכה.

פורסם
הכל טוב ויפה,סיפור אחד,סיפור שני....כמה כאלה כבר יש?

סיפור שלישי גם יפה ומפתיע,אבל שוב, על כל סיפור כזה שלך אני יכול למנות לך 20 סיפורים מהקצה השני(זה שאתה לא אוהב לשמוע), ואני יכול להוכיח לך גם אחד אחד.

ושוב, אתה מתעקש לקפוץ.

ההבדל ביני לבינך זה שבעוד שאני נותן את הדוגמה הזו כדי להדגיש שכלום לא בטוח - לא אירופאי משומש ולא יפני משומש, אתה ישר קופץ, ומזמין אותי למוסך כדי להוכיח לי את המציאות, כפי שאתה רואה אותה.

ומה המציאות? שיפניות משומשות אמינות יותר ?

אז מה תגיד לחברים שלי עם השרייד ? שבמקרה הם נפלו?

ומה היית אומר לי, אם בגלל "מומחה" שכמוך לא הייתי קונה את ה- AX, אלא איזה לאנטיס שהיה הולך לה הגיר ?

בפורום הזה, עצות אחיתופל מסוג "רק יפני, לא מתקלקל אף פעם" לא יתקבלו בברכה.

אתה יכול לאהוב את זה או לשנוא, אבל תשובות נחרצות שמתיימרות לחזות את העתיד, לא כאן.

פורסם

פתאום אני רואה פה בשרשורים אחרים שהרנו ידועה בבעיות הגיר שלה. מדובר רק באוטומטי? ממה אני צריכה להיזהר במיוחד ברנו קליאו 98 ידנית?

• תוכן חדש...