Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לוי יצחק ויצחק ויצחק.....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו מוכן להסביר איך נהיה המחירון הזה למחירון של המדינה? זה עסק פרטי לכל דבר, (אם אני טועה - תקנו אותי), ומתיחסים אליו כמו לעשרת הדיברות! אין לו מתחרים אמיתיים, והאיש עושה מה שהוא רוצה. וזה לא שהוא הכי מקצועי: מחירון לא אמור לומר כמה רכב שווה, כיוון ששווי של רכב הוא לא שווי אמיתי, אלא דבר יחסי הנקבע לפי מחירי השוק, ולכן, ברגע שהמחירון לא משקף - וברכבים מסוימים בהפרשים עצומים! - את מחירי השוק הוא מאבד את ערכו.

דוגמא: סובארו ליאונה 90 אוט' שווה לפי המחירון בסביבות (אסור לכתוב מחירון בפורום) ה-16000. בשוק? - מופרך לחלוטין! על רכב שמור ומושקע תקבלו אולי 12-14. המחיר הממוצע הוא באזור ה-8/9. ויש דוגמאות רבות, בעיקר בשנתונים ישנים. ברור שהמחיר יורד עם השנים עפ"י מצב הרכב אבל - גם את זה המחירון צריך לקחת בחשבון. בקיצור - קצרה דעתי להבין את מקור הקדושה המיוחסת לו ואשמח אם מישהו ינסה להסביר לי.

פורסם

התמחור של הרכבים זה פונקציה של הרבה מרכיבים יחד (סוג הרכב,מוצאו,זמינותו בשוק המשומשות,הביקוש שלו בשוק המשומשות ועוד).

להגיד לך שלוי יצחק אכן משקף את המחיר הריאלי שרכב צריך לקבל ?

אני מאמין שבחלק הוא כן משקף נאמנה,ובחלק הוא רחוק מהמציאות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הבדיחה היא שהמחירון של יצחק לוי מתיימר לשקף את מחיר השוק, איך הוא יודע מה מחיר השוק? הוא מבצע סקר טלפוני לאנשים שמציעים את רכבם למכירה ושואל אותם כמה הם רוצים? מה התשובה שהוא מקבל לרוב? מחירון (כמובן לפי יצחק לוי) ואז יש לנו כאן מעגל שוטים.

ומה שקורה בפועל זה שרוב המוכרים מבקשים מחירון בידיעה שבמשא ומתן הם ירדו במחיר, הם לא יורדים בגלל סיבות אובייקטיביות אלא בגלל שכך נהוג במשא ומתן בארץ.

תחשוב על זה, שיצחק לוי מתמחר רכב שנת 90 במחיר מסוים הוא לוקח בחשבון (או יותר נכון אמור לקחת) שהרכב לא חדש ויש בו תקלות אשר נובעות מכך שהרכב 17 שנים על הכביש, לכן אין סיבה אובייקטיבית להוריד את המחיר אלא אם יש לרכב תקלה ייחודית כגון שאסי.

אגב, מי באמת יכול להעריך את שווי רכבו, אלא אם כן הוא שמאי רכב, לכן רובנו סומכים על מחירון יצחק לוי ולכן לא משנה מה נעשה הרוב ימשיכו לסמוך עליו.

פורסם

לא חסר ללוי יצחק כסף, ככה שאל תדאגו למחירון של ה-A6.

חוץ ממה שרשמת נוצרת אפלייה כלפי בעלי רכב אחרי שמחיר המחירון הלא משקף שנקבע לרכב שלהם נשחט ונשחט כל חודש.

אין למחירון כל משמעות אצל הרבה מבעלי הרכבים בארץ.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

מחירון של קווליר 96 גיר רגיל אוטומט יש הבדל של 10 אלף שקל רכב מאותה שנה ...

איפה פה ההגיון ממתי גיר רגיל עולה 10 אלף פחות מרכב אוטומט?

אבסורד!

פורסם

המחירון מלא אבסורדים. את הרכב שלי קניתי לפני שנה במחיר מחירון - 20K. מאז הוא ירד עוד, אבל - נסו למצוא אחד כזה שמור. הרכב מבוקש בטירוף, אז למה המחירון שלו לא עולה? ככה . מאותה הסיבה שהוא ירד.

פורסם

שיא הבדיחה- לפעמים נופלת "טעות" ורכב שנקנה לפני שנה עולה כיום "קצת" יותר ממה שהוא עלה בזמנו.

ואתם עוד אומרים שרכב הוא לא השקעה טובה לזמן הרחוק .

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

השאלה הגדולה היא: בעיני מי הוא נחשב? :roll:

אני יכול להגיד לך שאני רק נעזר בו שאני קונה או מוכר רכב במשפחה.

הוא לא מהווה לי שום אינדיקציה מעבר לכך.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

לוי יצחק זה מחירון הקומבינות.

תבדקו שם מחירונים של רכבים שנפוצים בחברות הליסינג ותראו פלאים איך מחיר הרכב נשאר כמו ברזל בשנים הראשונות.

פשוט שחיתות ואין מה לעשות כי אנשים מתייחסים למחירון הזה כאילו זה יותר קדוש מהתורה.

פורסם
לוי יצחק זה מחירון הקומבינות.

תבדקו שם מחירונים של רכבים שנפוצים בחברות הליסינג ותראו פלאים איך מחיר הרכב נשאר כמו ברזל בשנים הראשונות.

פשוט שחיתות ואין מה לעשות כי אנשים מתייחסים למחירון הזה כאילו זה יותר קדוש מהתורה.

הוא עלה על הנקודה . יש המון אינטרסים משולבים בענף הרכב , יש את חברות הליסינג והיבואינים שיד לוחצת יד , ויש את חברות הביטוח שיודעות שלא כדאי להן לטלטל את הספינה , משום שאם הם ילכו חזק נגד הקומבינה של היבואנים וחברות הליסינג , הם ישתפו פעולה וישאלו איך בדיוק קובעות החברות את המחירון שלהם , ואז למפקח על הביטוח תהיה בעיה ויצטרך להתערב בתמחור שלהן , ואז גם הן יפסידו .

מה עוד שלפי הידעות על אובדן להלכה לעומת טוטאל לוס אמיתי , מסתבר שיש לחברות הביטוח אינטרס שהיבואנים לא יתחילו ללכלכך את הביצה .

ועקב כך ברור למה המחירון הוא לטובת כול האינטרסים האלו כי אף אחד לא רוצה לטלטל את הספינה ו/או לשחוט את האווזה המטילה ביצי זהב לכולם

בברכה יהודה

פורסם

עם כל הביקורת המוצדקת על אדון לוי, האם לפני עידן המחירון מצב השוק היה יותר טוב?

נכון שיצחק לוי הוא רגולטור מעצבן ושהמחירון שלו מלא אבסורדים, אבל האם מישהו כאן יכול להציע אלטרנטיבה מוסכמת טובה יותר?

בקיצור - מחירון יצחק לוי הוא דבר רע, אבל זהו הרע במיעוטו.

• תוכן חדש...