Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לרכוש מאזדה 3 שנת 2005 מנוע 2000, העניין שאני נוסע די הרבה בין עירוני, והבנתי שהרכב לא הכי חסכוני.

האם משתלם להשקיע 7000 שקל ולהעביר לגז? הבנתי שבערך תוך שנה אני מכסה את המערכת.

האם אפשרי לשים ברכב הזה גז? וכמה עולה המערכת?

האם הביצועים של הרכב יפגעו בנסיעה על גז?

הבנתי שיש חוק שב 10 שנים הקרובות לא יעלו את המיסים על הגז, האם זה נכון?

תודה רבה.

GOLF TDI

תמונות של הרכב

אם היה לי אוגר רוסי הייתי קורא לו איגור.

פורסם

אני דווקא נדג המערכת גז הזאת לדעתי סתם השקעה ביגלל שפה בארץ שום דבר לא צפוי יכולים תוך שנה לעלות את מחיר הגז כמו המחיר של הדלק, וגם אם תהיה לך בעיה ברכב במנוע ותיגש למוסך לא כל מוסך ירצה להתעסק עם הרכב כי המערת גז משבשת הכל ובמוסך לא ידעו מאיפה הבעיה, וגם ההתנעה אתה חייב להניע עם דלק אי אפשר להניע על גז צריך להניע עם דלק ואז להפעיל את המערכת גז.

יש רכבים שבאים עם מכרכת גז כבר מהיצרן שהיא הרבה יותר טובה ועובדת הרבה יותר טוב..

וליסוע עם בלון גז ברכב זה מפחיד האמת!..

לא שמעתי על החוק הזה..

אם שווה או לא זה השיקולים שלך מה שנכון הוא שבינתיים מחיר הגז זול וכדאי להתקין את המערכת ביגלל המחיר של הגז.

לפי מה שהבנתי מאיזה חברה שמתקינה מערכות גז הם טוענים שניתן להתקין אותה בכל רכב..

פורסם

כן.

ביצועים יורדים.

משקל עולה.

מחיר התקנה אתה כבר יודע.

מחיר טיפול שוטף כל 15, כ200 שקל.

מחיר הגז 3 ומשהו שקל.

תא מטען מצטמק.

פורסם

על החסרונות במע' גפ"מ (גז) כבר כתבו והכל נכון רק שמותר כן להחנות הרכב בחניון תת קרקעי מאוורר.

היתרון טמון אצל מי שנוסע הרבה ק"מ בשנה ואז החזר ההשקעה מגיע מהר ואח"כ יש חסכון בהוצאות התדלוק בכ 40% פחות

(הגפ"מ זול בכ 50% מסנזין אבל תצרוכתו גבוהה יותר בכ 10%).

הנהג שולט ע"י מתג באיזה מע' ישתמש, בנזין או גז כך שזה לבחירתו.

חשיבות רבה היא לבצוע ההתקנה אצל מתקין איכותי שיודע איזה מע' להתאים לכל מכונית, מתקין את המע' טוב ויפה ומאובטח ומבצע היטב הכיולים והכוונים ונותן אח"כ שרות טוב ושהוא גם מוסך מכונאות רכב כדי שבפתרון בעיות לא תיפול בין 2 הכסאות.

קרוב משפחה שלי נוסע כ 40000 ק"מ בשנה עם מע' גפ"מ והוא מרוצה ממנה מאוד ומהחבכון הכספי העצום אצלו

(שברולט טרייל בלייזר).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

קח בחשבון שעדיין המערכת חדשה יחסית בארץ, ואין עליה מספיק ידע , כך שבכל תקלה (אפילו ברכב) תצטרך להתרוצץ יותר.

חבר רץ שבועיים בין מוסכים עד שגילו שהבעיה היא כיוון שסתומים בכלל.

פורסם

האם אני יכול לקבל תשובה חד משמעית לגבי פגיעה בביצועים?

אני מעוניין להתקין במאזדה 3 מודל 2005, מנוע 2000.

האם בנסיעה על גז יפגע ולו כוח סוס אחד מביצועי האוטו? האם תהיה בעיה בסחיבה בעליה? האם המזגן יפגע?

GOLF TDI

תמונות של הרכב

אם היה לי אוגר רוסי הייתי קורא לו איגור.

פורסם

תשובות חד משמעיות כאלו תוכל לקבל רק ממי שהתקינו במזדה 3 עם מנוע 2000 מע' הנעה בגז וגם אז יש הבדלים בהתנהגות המערכות בין יצרנים שונים שלהן.

במקרה והנהג מרגיש שבנסיעה בגפ"מ נפגם כוח נמהוע בעליות אז הוא יכול תמיד לעבור מיידית להנעת בנזין בהפעלת מתג הבורר.

בברכה - רפי לין

פורסם

גם אם נניח שלא היתה פגיעה ישירה בנצילות המנוע, המשקל העודף (ויש) יפגע בביצועים.

אז בתור אחד שהתקין על מנוע 2000 של סיטרואן, כן, יש פגיעה, משני הכיוונים.

פורסם

חסרונות :

כבעל ניסיון ולא הכי מוצלח אני יכול להגיד לך שעברתי התקנה ואצלי זה לא היה מוצלח ,המנוע היה נכבה באמצע נסיעה והתיצרוכת של הדלק היית 1 ל 6 .

הטורים היו עולים ויורדים .

כל הכיוונים שעשו ,לא עזרו המנוע המשיך לזייף

אין בעיה להיכנס לכל החניונים , מורשה לא הסכים לטפל המכונית ונאלצתי למצוא מוסך לא מורשה.

בסופו של דבר נאלצתי להוריד את זה לאחר שמומחה מעבדה קבע שמכונית שלי לא יכולה לנסוע על גז (וכאן אני רוצה להגיד תודה לרפי לין ששלח אותי ) למזלי קיבלתי את רוב הכסף .

אם אתה מחפש יתרונות אז :

בכל זאת שמעתי על אנשים מרוצים ואני הבנתי מבעל החברה לגז שזה מתאים בעיקר למכוניות חדשות

שלא עשו הרבה קילומטרג'.

למרות זאת יש לי דוד בגרמניה שיש לו שברולט ואן 3000 סמ"ק שנת 1994 ואצלו זה פשוט מצויין , אבל בגרמניה הם מקצועים בכל דבר ובתחום הרכב בפרט,הוא גם אמר לי שזה מתאים למכוניות עם נפח מנוע גדול.

לעומת ישראל שהם עובדים פה בצורה חובבנית .

במקרה היה בחברה איש אחד שיש לו מאזדה והוא גר במודיעין , גם לו המכונית הייתה נכבית אני לא זוכר אם זה 1600 או 2000

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

ברכבי מותקנת מערכת גפ"מ, ובהתחלה הייתה לי בעיה עם מיכל הגז. המיכל רוקן מכל האוויר, והוחלפו כל האביזרים האחרים, ומאז המערכת עובדת בצורה מצויינת.

לעומת זאת, אצל חבר בסובארו אימפרזה, המערכת מכבה את הרכב לפעמים.

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

עבר זמן מאז השרשור האחרון, האם יש פה חברים עם נסיון שיכולים לעדכן האם כדאי להעביר לגפ"מ?

תודה מראש, אבי

פורסם
אני דווקא נדג המערכת גז הזאת לדעתי סתם השקעה ביגלל שפה בארץ שום דבר לא צפוי יכולים תוך שנה לעלות את מחיר הגז כמו המחיר של הדלק, וגם אם תהיה לך בעיה ברכב במנוע ותיגש למוסך לא כל מוסך ירצה להתעסק עם הרכב כי המערת גז משבשת הכל ובמוסך לא ידעו מאיפה הבעיה, וגם ההתנעה אתה חייב להניע עם דלק אי אפשר להניע על גז צריך להניע עם דלק ואז להפעיל את המערכת גז.

יש רכבים שבאים עם מכרכת גז כבר מהיצרן שהיא הרבה יותר טובה ועובדת הרבה יותר טוב..

וליסוע עם בלון גז ברכב זה מפחיד האמת!..

לא שמעתי על החוק הזה..

אם שווה או לא זה השיקולים שלך מה שנכון הוא שבינתיים מחיר הגז זול וכדאי להתקין את המערכת ביגלל המחיר של הגז.

לפי מה שהבנתי מאיזה חברה שמתקינה מערכות גז הם טוענים שניתן להתקין אותה בכל רכב..

אשמח לקבל חוות דעת מנסיון אישי לגבי המערכת למאזדה 3. תודה מראש, אבי

• תוכן חדש...