Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש חוות דעת על פונטו S55 שנת 96 ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

בשמחה אך גם בצער רב מכרתי את המאזדה 121 שלי והחלטתי להשתדרג בשנתון(מעל 94),בק"מ(מתחת ל200 אלף),

ובידיים(רכב לא מהשכרה) ולהלן הרכב שמצאתי:

פיאט פונטו S55 שנת 96 עם 75 אלף ק"מ ידנית מאיש הייטק שלא נוסע האוטו שמור מאוד מלבד מכות חנייה...

כלומר פנס איתות ימני מפוצץ ומכה בצד מעין מעיכה כאילו הוא נכנס ברוורס באוטובוס זה הגובה.

הוא אומר שהשילדה נקייה כמובן שאני לוקח אותה לבדיקה אבל יש לי מספר שאלות...

המזגן ברכב פשוט לא עובד כלומר הוא מוציא אוויר אבל ממש לא דומה לקירור.

המחירון של הרכב הוא 13.500 והוא דורש 12.500 השאלה היא כמה יכול לעלות לי תיקון סדר גודל של החלפת מזגן?

באיזה מחיר כדאי לרכוש את הרכב?ובאיזה כדאי לחשוב פעמיים?

בנוסף הקלאץ לקראת סיום חייו נסעתי על הרכב והוא ממש נמוך ובנוסף יש צורך בטיימינג

כמה הייתם מציעים?

תודה מראש

יוסי

נ.ב

אני צריך להחזיר לו תשובה מחר

פורסם

שלום,

לי יש פונטו s75 , בוא נגיד ככה המכוניות האלה לא מוצלחות בכלל!!

הרבה בעיות התחממות, לא אמינות בכלל!

וגם לא שומרות על השוק שלהם, אני מנסה למכור כבר הרבה זמן אבל אנשים לא מוכנים לשלם אפ' שהרכב מטופל רק בחברה מהרגע שנקנה, כדאי לך ללכת על יפנית כמו קורולה 93,94 הם לא רואות את הפונטו. בהצלחה...

פורסם

ולי מצד שני יש פונטו 55 97' ובא נגיד ככה, המכונית הזו מוצלחת מאוד,

מרווחת יתר מהמתחרות (סויפט ופיאסטה), הנדסת אנוש יותר מודרנית, הרבה תאים מושבים נוחים, שדה ראיה מצויין ומתאימה גם לגבוהים.

אין בעיות התחממות, אמינה מאוד.

אין סיבה שרכב יתחמם אם המנוע תקין, מערכת קירור תקינה עם נוזל קירור תקין.

שומרת על השוק שלה (המחירון ירד מאמצא השנה שעברה רק ב 1000 שקל), כשחיפשתי רכב גיליתי שהששמורת כפי שתיאת דווקא מאוד סחירות.

בכל אופן גם מיבחינת בטיחות לאותם שנים היא נחשבת לקומפקטית אחת הבטוחות.

אם תלך על יפנית כמו קורולה, היא תעלה לך יותר, לא תהיה חסכונית יותר, יהיה לך קשה לימצא אחת במצב טוב ואם תקנה אחת במצב בינוני יהיה לך קשה לימכור.

לגבי מחיר הרכב, לדעתי תפחית לו מהמחירון את עלות סידור הקלאץ והמזגן ואת טיפול הטיימינג ואפילו את עלות הטסט אם נשארו פחות מ 3 חודשים וגם את עלות תיקון הפנס.

תיידע אותו שאם הוא לא יתחשבן איתך על פרטים אלו הוא הול להיתקע עם הרכב הרבה זמן כי אנשים לא מחפשיפ ליקנות רכב ב 1000 פחות מהמחירון ולתקן אותם בעצמם ולעבור את מחיר המחירון.

תכלס כל הדברים האלו שלא תקינים אלו ליקויים משמעותיים שצריך לסדר.

זו דעתי, בהצלחה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לחבר היתה אחת כזו, הוא קנה אותה במצב מוזנח יחסית, עשה לה יישור קו שכלל טיפול גדול, קלאצ' ומסרק הגה שהושחת ע"י הבעלים הקודמים ועכשיו לאחר שנתיים שבה הוא נכנס למוסך רק לטיפולים , הוא החליף מנוע פעם שניה בספייס 2002 שלו.

הבנאדם נתקף געגועים לפונטו הישנה שלו.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

אני יכול להגיד לגבי בתיקונים

קלאץ+עבודה יעלה בסביבות 800-700 ש"ח

טיימינג בסביבות 600-500 ש"ח

לגבי שהרכב נמוך אולי הקפיצים, ואת זה תבדוק מול מוסך (כי בסה"כ הרכב אמור להיות די גבוהה)

אם מבחינה מכאנית הרכב תקין כרגע, אז לא צפויות שום בעיות איתו גם בעתיד במידה ותטפל כמו שצריך.

ממליץ לך לבדוק במוסך מתמחה בפיאט שם יגידו לך בדיוק מה מצב הרכב.

בדרך כלל חלקים זולים מאוד ובמוסכים פרטים גם לא לוקחים יותר מדי על עבודה כי הרכב די נוח לעבודה.

במזגן תלוי מה הבעיה. אולי בסה"כ פיוז שנשרף אולי הלך מדחס ואלי אין גז.תלוי גם אם המזגן מקורי או לא.

יש בבני ברק את אשר מזגנים הוא ממש מומחה בפיאטים (במיוחד בפונטו) מבחינת המיזוג אויר שווה לגשת אליו לקבל הערכת מחיר לעבודה.

לדעתי עדיף לך לחפש את דגם ה75 הרבה יותר זריזה, יש חלונות חשמל, הגה כוח ומזגן מקורי שמקרר טוב מאוד ובמיוחד יחסית למזגנים שהרכיבו בארץ.

כמו כן בגלל שהרכב די נפוץ אני לא רואה סיבה(גם לא קילומטראז נמוך) לקנות רכב ולהתחיל ישר לתקן,אפשר לקנות כאלו במצב די מושלם וגם להוריד קצת במיחרון.

כמו כן קילומטראז נמוך מדי זה גם לא ממש בריא כי הרכב לא נסע הרבה טיפולים אולי לא נעשו בזמן(מבחינת של לעשות טיפול פעם בשנה לפחות), צינורות ואטמים שהתיבשו.

לשיקולך.

פורסם

דבר ראשון, גם לי יש את דגם 75 אך רמת גימור S , שהיא הכי נחותה ובלי הגה כוח שזה חיסרון אדיר וממש מציק לפעמים,מלבד זה, זהו אוטו מוצלח מאוד ואמין.

אני ממליץ לך לחפש דגם רק עם הגה כוח, מפני שכמו שאמרתי זה חסרון ממש גדול אצלי לפחות.

שנית, האוטו די זריז, אבל כמה שזה נשמע מוזר, נהגתי בדגם 60 שאמור להיות יותר חלש על הנייר מדגם 75 ,אך בפועל הוא הרגיש הרבה יותר זריז וחי.

ושלישית, הייתי ממליץ לך לחפש אקזמפלר אחר. עם עוד קצת כסף אתה יכול לרכוש אוטו יותר שמור וכאלו לא חסרים, מאחר והוא לא אוטו שחביב ממש על צעירים.

בהצלחה בקנייה:lol:

פורסם

לצערי כבר רכשו אותה

אשמח ליעוץ לגבי פגו 306 XN

מצאתי אחת שהיא יד רביעית עם 180,000 קילומטר

היא באה ללא הגה כח וללא חלונות חשמליים

להלן מה שהבעלים השקיע ברכב:

טיימינג, רדיאטור, מעקף למזגן, ברקסים, גלגלים אחוריים חדשים. קלאץ לפני חודש, טסט עבר לפני שבועיים, מצבר במצב טוב, מצב חיצוני מעולה.....ופנימי גם.

נראה לי אוטו מעולה נסעתי איתו והוא לא התחמם.

רציתי לדעת כמה דלק היא "אוכלת"?

האם כדאי לרכוש את הרכב עם 180,000 ק"מ(הוא דיי מתעקש לרדת רק 1000 ש"ח מתחת למחירון בגלל ההשקעה)

המחירון שלה הוא 17.300 כמה אתם הייתם משקיעים?

האם כדאי לקחת לבדיקה?או שלא?

תודה מראש

יוסי

פורסם
שלום,

לי יש פונטו s75 , בוא נגיד ככה המכוניות האלה לא מוצלחות בכלל!!

הרבה בעיות התחממות, לא אמינות בכלל!

וגם לא שומרות על השוק שלהם, אני מנסה למכור כבר הרבה זמן אבל אנשים לא מוכנים לשלם אפ' שהרכב מטופל רק בחברה מהרגע שנקנה, כדאי לך ללכת על יפנית כמו קורולה 93,94 הם לא רואות את הפונטו. בהצלחה...

מסכים עם כל מילה. ברגע שמתחילות בעיות גיל הכיס שלך מתחיל להרגיש את זה.

בקשר ל306 אני הייתי מחפש רכב עם יד וק"מ יותר נמוך. אבל זאת רק דעתי.

פורסם

לבסוף החלטתי לקחת את הפגו עם ה-180 אלף ק"מ לבדיקה

ומלבד כמה הערות בקוח בדיקה על נזילות שמן בינוניות(בכל בדיקה נרשם)

ומזגן שלא עובד על רמה 4 הכל היה תקין....מערכת הפליטה תקינה,היגוי,בולמים,תאורה הכל

חשבתי האוטו יצא חצי גמור בבדיקה אך הוא עבר בצורה מעולה.....

אפילו הפליטת גזים יצאה ברמה מעולה ההספר גבוה יחסית לק"מ

אז מחר אני לוקח את הרכב....

אשמח באם תוכלו ללמד אותי איך לא להרוס את הקלאץ כמה שיותר מהר(חשוב לציין ששנתיים לא נהגתי על ידני מאז שיעורי הנהיגה

תודה מראש

יוסי

• תוכן חדש...