Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלך הגיר באודי A6 שנת 2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כ 10 ימים נדלקה לי נורה של בעיה בגיר, הגעתי למוסך מיידית (ללא נסיעה במצב של נורה דולקת כלל)

הכנסתי את הרכב למוסך מורשה של אודי ולאחר בדיקה נאמר לי כי מחשב הגיר לא תקין ויש להחליפו.

המתנתי כ 10 ימים שהגיר יגיע מגרמניה, ולאחר החלפתו נאמר לי כי הגיר לא תקין וצריך להחליפו, מיותר לציין כי הכל היה תקין עד לרגע שנדלקה הנורית, (הגיר נכנס למצב חירום ולכן גם לא המשכתי לנהוג ברכב)

עכשיו כל פעם בתחילת נסיעה ישנה דפיקה של הגיר, מין קפיצה כזאת בתחילת נסיעה, הרכב אינו באחריות אך מטופל מהיום הראשון שעלה על הכביש אך ורק במוסך המורשה של אודי.

עלות התיקון היא אסטרונומית ולא הגיונית, הרכב עשה 135000 ק"מ בלבד, האם גיר יכול ללכת אחרי כל כך מעט קילומטרים?

כמובן שפניתי ליצרן בטענה כי לא יתכן שספינת הדגל של אודי לא מסוגלת לעשות יותר מ 135000 ק"מ עם גיר אחד, אני ממתין לתשובתם.

אנא עצתכם, האם יתכן שזו בעיה אחרת ולא הגיר? האם יתכן שמשהו בתיקון גרם לנזק הזה שכן לפני הכל היה תקין,

האם יתכן שעצם הבעיה במחשב הגיר גרמה לתקלה בגיר עצמו למרות שלא נהגתי ברכב במצב של תקלה?

תודה מראש

ירון

פורסם

אתה שואל שאלה מסובכת על מערכת מאוד מורכבת ברכב ולא מספק מידע טכני מיקצועי ונדרש, אני לא מאשים אותך חלילה כי כאדם לא מקצועי, כנראה, לא תוכל לספק תשובות אלו ולכן לא נוכל לענות לך ולנסות לעזור.

אולי שאר החברים המכירים תופעות דומות יכלו לתרום מנסיונם עם דגם רכב זה.

דובר רבות על תופעות של מקרני קירור שמן ת"ה סתומים ב VAG. בצע חיפוש בפורום לערך "קולר שמן".

פורסם

לחבר

רוב הסיכויים שמדובר בגיר רציף ,אשר מודול הניהול שלו נמצא תחת שטיח רגלי מושב הנוסע ,בדוק שאין מים או לחות עקב השארת חלון פתוח ביום גשום ,או טביעה בעברו של הרכב

גש למוסך יבואן התחבר לסורק יעודי V.A.S ובדוק מפלס שמן

נסה לנתק את כבל המינוס מהמצבר האם יש שינוי?

יגאל

פורסם

למיטב ידיעתי, היחידים שמשפצים בישראל גיר רציף של אאודי הנם "מוסך אדמונד עשה לי טוב" שברח' הסתת 10 (בסמטה) א.ת חולון, טל' 03-6500613/4 ובקש את יורם. הוא נסע ולמד בגרמניה את שיפוץ הגירים האלו ורכש כלים וציוד מיוחדים לכך.

בדאי לך לפנות אליו הן לחוות דעת נוספת ו/או לצורכי השיפוץ עצמו.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

ירון,

אנא ציין איזה נורת חיווי נדלקה ואיזה תקלה נרשמה כאשר בוצע איבחון ממוחשב.

אנא ציין גם את קוד המנוע כפי שרשום ברשיון הרכב.

רשמת שמחשב בגיר נמצא לא תקין והמתנת 10 ימים לגיר חדש (לא ברור).

איזה כייף לי :)

פורסם

טיפ קטן:

מוסך אאודי לא משפץ גירים, הוא שולח למכון חיצוני.

אתה יכול לגשת ישר למכון הגירים החיצוני (כתובתו ניתנה לך כאן כמה הודעות מעל) ולהוריד את עלות התיקון לדעתי לכחצי מהמחיר.

חוצמזה, אם החליפו לך מחשב גיר, והתקלה נשארה כפי שהייתה אז תבקש שיחזירו לך את המחשב הישן ואת הכסף, כי ברור שלא זאת הבעיה.

פורסם

מישהו פה חי בסרט...

תקשיב, הרכבים האלה אינם שיא האמינות, אין מה לעשות.

בלאון 2002, כאשר מלאו לה 3 שנים הלך מחשב ניהול מנוע - 10,000 ש"ח (כולל עבודה)

בתקופה שהחזקתי אותה החלפתי משאבת מים - כמה מאות שקלים, משאבת בלם מרכזית - כמעט 2000 ש"ח (כולל עבודה)

פלאנג' מים - יצאתי בזול...

הבעלים הקודמים של הרכב החליף מנוע לחלון הנהג ומדחס מזגן.

כשמכרתי אותה כאשר הייתה בת 4 וחצי, היו על השעון שלה בסביבות 80,000 ק"מ עם היסטוריית טיפולים מלאה במוסכי צ'מפיון. הרכב לא עבר התעללות מעולם ונקנה ממכר בן 70 שליקק את האוטו מכל הכיוונים.

למרות כל זאת הרכב היה צורך שמן (אמנם בגדר התקין לפי הגדרות היצרן) ואיכות ההרכבה הפנימית שלו הייתה רחוקה מלהיות טובה.

החברה הכי טובה של אמא שלי קנתה בשנת 2001 גולף 2.0 אוט' שבמהלך 4 שנים ו 90,000 ק"מ הוחלף בית מצערת כי הרכב היה כבה במהלך נסיעה והגיר האוט' שופץ אף הוא.

לעומת זאת, הייתה ברשותינו מספר שנים אוקטביה 1.9 TDI ידנית שנסעה ונסעה מאות אלפי ק"מ וביקרה במוסך רק לטיפולים שגרתיים

גם רכב חדש, ששוומרים עליו מכל משמר ומטפלים בו לפי הספר יכול לעשות בעיות והרבה, אמי חוותה את זה על דמה. רנו קליאו 2002 ופיג'ו 206 2003 שלא הפסיקו להתקלקל, אחרי היסטורייה של שנים טובות עם מכוניות יפניות עם אמינות מושלמת. במוסכים טענו שהיא לא יודעת לנהוג והורסת את הרכבים, היום, אחרי 80,000 ק"מ על מאזדה 3 היא קיבלה את האמון בעצמה בחזרה שזה לא היה באשמתה. אתה יכול לקרוא לזה מזל, אני קורא לזה סטטיסטיקה.

פורסם

גיא,

לא כתבתי שאין בעיות לרכבי VW, כתבתי שמישהו פותח אשכולות הזויים, במידה ותרצה מידע (חשאי) אני אמסור לך בפרטי.

בכול מקרה ברשותיי היתה גולף דור 4 שנת 2000 עם אפס תקלות ב-5 שנים. ואני מטפל ברכבים של חברי/משפחה שיש ברשותם גם גולפים משנת 1999/2001 והתקלה היחידה שהרכבים האלה סובלים היא חלונות נופלים.

איזה כייף לי :)

פורסם

היה ברשותי מכשיר וידאו קלטות BETA עם אפס תקלות ב15 שנה!!

די נמאס מהתקשקשויות על אמינות מותג זה או אחר, כל הרכבים מתקלקלים, אם זה טויוטה או טאטה.

אם השרשור לא יכנס לתלם וידון בבעיה, בין אם היא הזויה או לא, השרשור ימחק כולו ללא הודעה מוקדמת.

• תוכן חדש...