Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש ייעוץ בקשר לגולף GTI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לאחר חיפוש בפורום עדיין לא מצאתי תשובה מספקת לשאלה שלי כך שנאלצתי לפתוח ת'רד חדש.

אז ככה.

עד עכשיו (אתמול בבוקר) הייתה לי גולף 1600 אוטומט שנת 1999 , ומכיוון שכוח היא לא סיפקה ובעיות היא סיפקה בקצב מסחרר (עקב בלאי המנוע אני מאמין) נאלצתי למכור אותה.

לאחר חיפושים רבים מצאתי את מושא חלומותי כבר הרבה מאוד זמן, גולף GTI שנת 2000 יד 1 עם 80K קילומטר.

השאלה שלי היא כזו: האם הגולף GTI הוא אוטו הנוטה לעשות בעיות רבות?. ליוקר הטיפולים אני כבר מודע וזה לא ממש מעודד אותי , ולאחר שהגיעו לאוזניי "שמועות" שהרכב הנ"ל נוטה לייצר בעיות בקצב מסחרר נרתעתי מעט.

בנוסף אני אציין שאני לא מעוניין להוסיף לרכב כל שיפור שהוא כגון צ'יפ , אגזוז , צנרות וכדומה (150 הסוסים מספקים אותי) וחוץ מכמה דחפים פתאומיים לאדרנלין מידי פעם ופעם הנסיעה שלי מאוד מתונה.

אז אם תוכלו לאמת את ה"שמועות" , או להפיכין , להפריך את משמע אוזניי , או סתם להשכיל אותי אני אשמח ואודה לכם.

תודה מראש.

ת.

נ.ב

אם היה ת'רד דומה שעייני לא קלטו לאורך החיפושים אז אני מתנצל מראש.

פורסם

לכמה וכמה חברים שלי היה הרכב הזה (רכבים שונים כמובן), חלקן משופרות יותר וחלקן פחות או בכלל לא.

2 דברים שאמרו לי (בזמנו כשחשבתי לקנות את הרכב) שנחשבים בתור "מחלה" של הרכב:

1- חלונות נופלים.

2- טורבו שנוטה "ללכת" (להשרף?) אם לא שומרים עליו טוב.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

חלנות נופלים - משמע? מנגנון נוטה לההרס? אז זה בלי לקשר לאוטו עצמו לא?

שומרים על הטורבו משמע..?

פורסם

חלונות נופלים משמע המנגנון של החלונות נוטה להישבר ויש צורך להחליפו.

שומרים על הטורבו משמע מחכים שיתקרר לפני שמכבים מנוע ולא מתחילים נסיעה כשהמנוע קר ב6.5 אלף סל"ד, ובכלל - מחכים לשהמנוע יגיע לטמפרטורת עבודה לפני ש"מפעילים" את הטורבו.

פורסם

מנסיון של 4 שנים עם GTI שנת 2000 והיום עם 125K ק"מ

הרכב יחסית אמין, במהלך השנים הוחלף אצלי ברכב:

פעמיים צמיגים (בלאי כמובן)

בולמים (שיפור)

משאבת מים שנזלה - עלות למשאבה תחליפית גרמנית + עבודה (+/-) 1200 שקל

פעמיים ריסט למחשב כריות אויר - 80-100 שקל כל פעם

טרמוסטט - בחברה עולה בסביבות 500 שקל לא כולל עבודה, תחליפי גרמני עולה 80 שקל, כולל עבודה בערך 300-400 שקל

משולשים קדמיים כתוצאה מבלאי אחרי 100K קמ - הוחלפו לתחליפי גרמני ב(+/-) 500 שקל (עבודה בוצעה לבד)

כמובן שטיפולים כל 15K וברקסים לפי הצורך

בסך הכל לא מדובר ברכב מאוד זול לתחזוקה אבל בהחלט עלויות שפוייות ביחס לרכב ספורטיבי

קח בחשבון צריכת דלק של 1/9-10 לליטר

ביטוחים - מקיף בסביבות 3000 שקל וחובה רגיל

טסט קבוצה 4 - 1600 שקל

מעבר לזה מומלץ למצוא מוסך טוב שמתמחה ברכבים מסוג הזה ומחיר הטיפולים/תיקונים ירד משמעותית

נ.ב

גם אני עברתי מגולף 1.6 לGTI וחשבתי שאין צורך בצ'יפ, אל תפסול את האופציה לשים צ'יפ בעתיד

לא מעט רכבי 1.8T נוסעים עם צ'יפ ומורצים, כך שאין סיבה להתנזר:)

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם
חלנות נופלים - משמע? מנגנון נוטה לההרס? אז זה בלי לקשר לאוטו עצמו לא?

שומרים על הטורבו משמע..?

חלונות נופלים זאת בעיה שלפני כמה שנים הוכרזה בrecall בצמפיון והוחלף חלק במנגון שפותר את הבעיה

יתכן מאוד שבעיה זו נפתרה גם ברכב שאתה רוצה לרכוש

הטורבו בגולף לא ידוע כבעייתי בכלל, בכל מקרה עלות רכישה של טורבו חדש היא לא כל כך יקה, החל מ1000-2000 יבוא ועד (+/-) 8000 שקל בחברה.

שי

פורסם

תודה רבה על התגובות.

אז שי , כמו שאני מבין יש לך צ'יפ באוטו והוא עדיין אינו נוטה להרבות בבעיות?

פורסם
תודה רבה על התגובות.

אז שי , כמו שאני מבין יש לך צ'יפ באוטו והוא עדיין אינו נוטה להרבות בבעיות?

לא, עד היום לא הובחנה שום תקלה כתוצאה מהצ'יפ, חוץ מהחלפת צמיגים קדמיים בתדירות גבוהה יותר:)

פורסם

טוב תודה אנשים הצלחתם להרגיע אותי קצת.

עכשיו למחיר..

האם משתלם להביא את הרכב כמו שתיארתי בהודעה הראשונה (יד ראשונה 80K קילומקר שנת 2000)

בסביבות ה70 אלף? שזה בסביבות 5 אלף מעל למחירון.

פורסם

במידה והרכב באמת שמור מבחינה פנימית וחיצונית, נשמע כמו מציאה.

קילומטראז' נמוך (אפילו מאוד).

יד ראשונה לרכב בן כ7-8 שנים זה בהחלט יפה.

לא משופר - אין יותר מידי כאלה על הכביש.

נשמע לי מעולה..

אני לא יודע אם הרכבים האלה נמכרים במחירון - אבל במידה וכן, 5K מעל נשמע סביר בהחלט!

• תוכן חדש...