Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איני מכיר את בני הנ"ל, אבל דומה שאין ספק שיש לו דיעה מאוד מוצקה בקשר למוצרי VAG. אין לי צל של מושג על אופן גיבוש הדיעה הזו אצלו וגם אין לי ענין בקבלת מושג כזה. העובדה שהצד המכני במכוניות הוא עיסוקו אמנם רלבנטית, אבל איננה מהוה אסמכתא למשהו חוץ מדעתו שלו. ההתייחסות הכמעט ריגשית שלו רק מפחיתה מאמינותה של דעתו.

ההתנצחות בינך, מרק, לבינו פשוט נראתה לי מיותרת. כל טיעון שתביא, רציונלי ככל שיהיה, לא ממש ישנה מתוקפה של אמונתו בדבר נחיתות מוצרי VAG. פשוט חבל על הויכוח.

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לחברים - דעתי על מוצרי VAG:

ב- 10/97 רכשתי אודי A4 חדשה. הרכב שירת אותי עד 8/06 - כמעט 9 שנים. במהלך השנים לא נרשמו לרכב כמעט שום תקלות למעט: תפוח הגה שהוחלף וטרמוסטט שגרם לקירור יתר בירידות וגם הוחלף. סה"כ הוצאה על תקלות - פחות מאלף ש"ח לכל התקופה.

ב- 10/98 רכשנו לאשתי פולו חדשה, 1600, ידנית. הרכב הארור הזה לא הפסיק להתקלקל, עד שהוחלף ב- 5/03 אחרי 40,000 ק"מ בלבד.

בין התקלות שנרשמו: המפלג הוחלף אחרי שנוצר חופש במיסב, לוח שעונים הוחלף אחרי שהשתגע, צינורית הוואקום של הבלמים החזיקה מעמד יפה במשך שנה וחצי, טרמוסטט שנתפס והרכב הגיע למוסך בגרירה, פלסטיקים שהתפרקו בלי סוף, המצבר החזיק שנתיים, השילוב לראשון ולרברס היה בעייתי ולווה בחריקות רמות (מחלה של הדגם).

לא נדרשתי לתקן - אבל הכנתי כסף - לחלונות חשמל.

במוסך הסבירו לי את זה בכך ש"תכניס לך טוב לראש - אודי זה לא פולקסווגן והוא טוב בהרבה".

השירות לכשעצמו היה גרוע במיוחד. ולמי שעדיין לא הבין - אני במוצרי החברה הזו לא מוכן לגעת יותר.

מה אני רוצה לאמר? ההתנסות האישית שלי עם "מכונית העם" הראתה שמיתוס האמינות הוא מיתוס ולא יותר. הרכב סובל מאמינות ירודה. חיזוק לדעתי זו קיבלתי הן מסקרים כמו JD POWER והן מדבריו של יו"ר פולקסווגן עצמו. שניהם ממקמים את החברה נמוך מאוד במדד האמינות.

ולסיכום: מכוניות זה דת, יהיו מאמינים שיסגדו לפולקסווגן ויהיו כאלה שיפנו את מבטם למזרח - ליפן. אני המרתי את דתי, אני היום מתבונן למזרח.

שבת שלום!

פורסם
אשכולות שבהם הוא כתב דברים בגנות רכבי VW שהם לפי דעתי לא מוצדקים וחסרי בסיס מה שגורם לאנשים לחשוב שהרכבים הם מתחת לכול ביקורת.

לטעמי הבעיה אצל פלוצגגן החלה עם המעבר לגולף דור 4 והפאסאט הקודמת. דגמים אלה אמנם שינו לחלוטין את הקונספט בקבוצה שלהם (כ"א בקבוצתו) ע"י INTERIOR שהיה בסטנדרט גבוה מעל ומעבר למקובל, ורוב המכוניות מאז פשוט רודפות כל הזמן אחרי הגולף והפאסאט עפ"י הקבוצה (למי שלא הבין, תשוו 307 ל-306, מאזדה 3 ל-לאנטיס , מגאן 2 למגאן 1 , פוקוס לאסקורט, ולמעשה כל רכב אחר (אותה תופעה גם בקבוצת המנהלים, מאז הפאסאט).

זו למעשה הייתה הבשורה הגדולה ברכבי פולקסווגן בתחילת שנות ה-90. מרחב מחייה פנימי משופר משאר המתחרים באותה עת, ומוניטין אמינות שנבנה במשך עשרות שנים עם מנועים דלי הספק ומכלולים מיושנים אך עתירי אמינות (זוכרים שמנוע ה-1600 הוציא עד אז בקושי 75 סוסונים?).

הבעייה שפולקסווגן החלו להאמין לעצמם, שהם באמת עדיפים על השוק עשרות מונים, והחלו לשווק את עצמם בתור מותג יוקרה (ע"ע פייתון). מוצר יוקרתי ראוי לתג מחיר יוקרתי - לא? ואז מצאו עצמם הגרמנים יקרים בכ-30 אחוז מהשוק, שסגר פערים במהירות.

עם זה- החלו הגרמנים להכניס טכנולוגיות חדשות וספקי משנה זולים יותר, והתוצאה - אמינות מופחתת בהרבה.

כיום, במחיר הנוכחי - אין לדעתי הצדקה לרכישת מוצרי הקונצרן, ומסתבר שעוד כמה חושבים כמוני - למשל כל רוכשי האסטרה שהפכה לנמכרת ביותר בסגמנט שלה, ישירות ע"ח הגולף.

פורסם
מוניטין אמינות שנבנה במשך עשרות שנים עם מנועים דלי הספק ומכלולים מיושנים אך עתירי אמינות (זוכרים שמנוע ה-1600 הוציא עד אז בקושי 75 סוסונים?).

הבעייה שפולקסווגן החלו להאמין לעצמם, שהם באמת עדיפים על השוק עשרות מונים, והחלו לשווק את עצמם בתור מותג יוקרה (ע"ע פייתון).

עם זה- החלו הגרמנים להכניס טכנולוגיות חדשות וספקי משנה זולים יותר, והתוצאה - אמינות מופחתת בהרבה.

.

שמר - כל מילה בסלע.

פורסם

אני מסכים עם כך שלא משתלם לקנות VW חדשה.

אבל כמשומשת, כחבילה, אין בחירה טובה ממנה, אלא אם כן אתה רוצה לפנות ליפניות משעממות.

בני ל. , מה דעתך על אמינותן ואיכות החלקים של הצרפתיות? פיג'ו רנו וסיטרואן?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לפי דעתי הרמה של השירשור לא גבוהה במיוחד ולאחר רפרוף קט הבנתי כי למשתמש "בני לי" לא תהייה גולף חדשה, אפילו אם הוא יזכה באחת.

רבאק, הורדתם את המצב-רוח.

פורסם
לפי דעתי הרמה של השירשור לא גבוהה במיוחד ולאחר רפרוף קט הבנתי כי למשתמש "בני לי" לא תהייה גולף חדשה, אפילו אם הוא יזכה באחת.

רבאק, הורדתם את המצב-רוח.

וטוב שכך...

פורסם
אני מסכים עם כך שלא משתלם לקנות VW חדשה.

אבל כמשומשת, כחבילה, אין בחירה טובה ממנה, אלא אם כן אתה רוצה לפנות ליפניות משעממות.

בני ל. , מה דעתך על אמינותן ואיכות החלקים של הצרפתיות? פיג'ו רנו וסיטרואן?

שלום.

שאלה נהדרת!

אין ויכוח גם לצרפתיות לא חסר הצרות שלהם אתה צודק 100 אחוז

אבל! תיבדוק את עלות התיקונים והאחזקה של הצרפתיות ביחס לגרמניות ואתה תקבל הלם.

כ"ל לגבי פיאט. בנוסף תיראה את עלות המכוניות יחי ההבדל

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

חברים יקרים,

השתכנעתי שגולף זה חרה של אוטו !! אני מוכר את הגולף שלי, דור V מנוע 1.6L מנוע FSI חסכוני מאוד עם 115 כוחות-סוס גרמניים (לא יפניים).

6 כריות אוויר וכול אביזרי הנוחות והבטיחות.

גיר טיפטרוניק 6 הילוכים, ליפניות וגם לרוב המכוניות יש מה ללמוד מתיכנון הגיר המופלא הזה שלמעשה הינו תוצרת חברה יפנית בשם AISIN (טוב עכשיו לבני. ל קצת קשה לקלל אותם), מי שלא נסע עם הגיר זה לא חווה חוויה מרגשת של גיר מעולה (גם זה מ-PDF אני לא נסעתי על הרכב הוא רק עומד אצלי בחנייה).

מחיר סופי 20K (מחיר מחירון 140K)

איזה כייף לי :)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...