Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מזל שקראתי את זה, התחלתי לדאוג למה כולם צריכים קבל ורק אני לא.

כאילו מערכת החשמל צוחקת לי על המערכת.

בקשר לייצוב מתח AC - אין שום קשר, ייצוב מתח חשוב מאוד ב DC בהרבה מאוד מיקרים.

בילבלת את העניין עם המרת AC ל DC אחרי שמיישרים את מתח החילופין (ומקבלים גל פועם או חצי פועם) אז יש צורך ליישר אותו, בעניין זה דווקא קבל בעל זמן פריקה\טעינה ארוך מועיל יותר בגלל שהאדווה תהיה קטנה יותר (הגלים הקטנים על המתח הישר).צודק , אבל זה למעשה אל פסק , הוא מקבל מתח AC ומכניס לקבל שמוציא אותו מיוצב , אבל השאלה היא אם מהתחלה יש לך DC והוא עובר דרך המעגלים של הר"ד ששם יש גם קונברטר DC , מדוע אז צריך עוד קבל ? יש כזה ביציאה מהר"ד ובכניסה למגבר

מה שכן יש קפיצות מתח שנעות בין ה12V ל14.4 , אבל אם המגבר שלך רגיש לזה , המשמעות היא שהוא צרכן של מתח די גדול ואז ליצור עוד צרכן מתח לא יועיל , מה שאתה צריך זה לשפר את האלטרנטור , ולוודא שאין השראות חשמל ע"י טיפול בשלושת הגדולים , שזה גם פותר את תופעת ה GROUND LOOP

ברובוטיקה ייצוב מתח הפעולה (DC) קריטי ביותר, העמסת המערכת לפרקים ע"י רכיבים בעלי השראות גורמת לקפיצות מתח שעלולים לשבש את המערכת.

דרך אגב, במעגלים אלקטרונים יש מה שנקרא ground loop (בדיוק הרעש ברמקולים של הרכב) ולמנוע את זה שמים קבל במקביל לכל רכיב.

בברכה יהודה

בברכה יהודה

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הבעתי שום עמדה בנושא עדיין, על מה ענית לי לא הבנתי.

בכל מקרה אם נשאר בנושא המקורי, שיפור האלטרנטור בטח לא ישפר את יכולת הפריקה של המצבר, שזה מה שקבל בא להוסיף.

(למיטב הבנתי)

פורסם
נדיר איזה מגבר מחובר לך למערכת מה ששאלתי זה משהו בעניין שאני לא מבין בו ולא יודע מה חשיבות קבלים. ולא קשור לאיזה מגבר יש לי.

באמת תגיד איזה בדיוק. :?

חייב לדעת למה אתה צריך ככ הרבה חשמל. למה כי היצרן של המגבר המליץ על חשמל בריא. כל מי שהתעסק עם אותו מגבר אמר שחובה "הרבה" חשמל נראה לי בגלל שהמגבר דפוק .

וגם טוב לפעמים לשמוע מאנשים שיש להם נסיון עם מוצר מסויים שגם לך יש ואתה רוצה לשמור עליו.

פורסם

nader , אתה הבנת לא נכון

עם מצבר פריקה עמוקה ואלטרנטור חזק , אתה לחלוטין לא צריך קבל.

אתה צריך מקורות אנרגיה , ולא משקולות

זה וזה וזה

המגבר שלו זה המקינטוש MCM 4004 או משהו כזה

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

נזכרתי מה המגבר שלך ועשיתי חיפוש קל.

http://www.sv-art.ru/eng/brands/mcintosh.shtml

פה למטה כתוב בדיוק מה המקסימום שהמגבר שלך מושך.

זה 140 אמפר.

מפה אתה יכול להתחיל לתכנן.

קח בחשבון שכנראה 140 אמפר זה בחיבור של 2 אוהם בטח לכל ערוץ.

אם אתה לא מתכוון לעבוד ככה אז רוב הסיכויים שלא תזדקק ליותר מ100 אמפר וגם זה במצב מקסימלי.

פורסם

אני לא עושה שום חישוב.

אני עושה הערכה.

אם הנתונים שם נכונים (נראה אתר שאפשר לסמוך עליו) אז המגבר לוקח בחיבור מקסימלי ועבודה מקסימלית כ 140 אמפר.

וזה כנראה אם הכל עובד ב 2 אוהם.

ההערכה שלי היא שיותר מ100 אמפר במצב עבודה רגיל הוא לא ימשוך .

100 אמפר ב 12 וולט אפילו זה אומר שהוא מושך 1200 וואט הספק.

אפילו עם הוא לא נציל בצורה הקשה ביותר (הבנתי שזה CLASS A) , אז זה אומר שהוא משתמש בכל מה שהוא לוקח.

1200 וואט בתוך רכב ? נראה לי שאוזניים לא ישארו לך מאוד מהר. שלא נדבר שמגבר שעובד על המקסימום שלו כל המזמן לא יחזיק במיוחד שזה לא מגבר חדיש וזה מגבר של חברה שלא תכננה נראה לי שיעבוד באקלים הים תיכוני/אפריקאי שלנו.

נכון שמומלץ תמיד שיהיו רזרבות . בשביל זה קבלים קיימים לרכב. חברות מכובדות כגון רוקפורד על דגמים מסויימים שמושכים הרבה חשמל מדגישים שיש לחבר קבל בגדול מסויים ואף מסבירים מה הגודל.

חברות כמו אטון יצרו בכוונה חיבורים ייעודיים לקבלים במגברים מתוך כוונה שתחבר כזה.

עכשיו ופה רציתי להוסיף.

למה למשל שלא תחבר לרכב שלך כזה דבר :

http://www.audiotec-fischer.com/englisch/produkte/xxl.html

ככה לא תצטרך שדרוג למערכת החשמל , יהיה לך יותר חשמל ממה שתצטרך .

פורסם

אומנם התשובה של Nadershado

הבנתי
נערכה על ידו, אך בבסיס שאל/(שאלת) מהיכן החישוב שעשה זה וזה וזה, ותשובתי:

לא נראה ש זה וזה וזה עשה חישוב, ולדעתי האישית הוא גם לא צריך.

בסך הכל אנו בפורום וכל אחד רושם את דעתו, בדיוק כפי שעשה זה וזה וזה .

סביר שכל אחד ירשום את דעתו כפי שהוא חושב ו/או רואה מבלי לחשוב ולהתחיל לחשב חישובים מתמטיים של מבחני גמר בטכניון.

בברכת שבת שלום :-P

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...