Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלוםלכולם,

נתחיל בזה שעד לפני כחודשיים לא היתה לי שום בעיה בהנעה, בין אם מדובר ביום קפוא או ביום חמסין, וגם אחרי שהאוטו עמד יום וחצי בלי לזוז.

אז מה השתנה מאז?

זה התחיל ביום אחד שבו האוטו התחיל לגמגם ולאבד סחיבה.

הוחלפו פלאגים + כבלי פלאגים אצל חשמלאי רכב.

המצב השתפר, אבל עדיין היו התופעות שציינתי, רק בתדירות הרבה פחות גבוהה.

לאחר מכן הוחלפו סלילי הצתה, שוב אצל אותו חשמלאי רכב.

התופעות שצויינו בהתחלה נעלמו, אבל במקומם הגיע משהו חדש - בעיות בהנעה בעיקר אחרי לילה שבו האוטו עמד.

לאחר מספר ימים, בוקר אחד האוטו לא הניע בכלל.

שוב לחשמלאי רכב, הוחלף מצבר.

עברו מספר ימים שוב באחד הבקרים, האוטו לא מניע. שוב חשמלאי רכב, הוחלף סטרטר.

בשלב הזה כבר הייתי בטוח שזהו, גמרנו עם הסיפור.

אבל אחרי כמה ימים, שוב האוטו עושה בעיות בהנעה, ומניע אחרי 5-10 ניסיונות.

בשלב זה כבר הגעתי למסקנה, שאולי המצבר והסטרטר הם תופעות שנגרמו כתוצאה מתקלה אחת שעדיין לא נפתרה. כלומר המצבר הגמור והסטרטר הדפוק, אולי הלכו כתוצאה מכל הניסיונות הנעה הכושלים (בכל זאת מצבר ישן - 4 שנים)

כרגע המצב הוא שלפעמים בבוקר אחרי לילה קר, יש בעיה להניע, והאוטו מניע אחרי כמה ניסיונות, במקום להניע במכה אחת כמו שהיה פעם. בנסיעה לא מורגש משהו מיוחד, הכל כרגיל, וגם אם האוטו הונע בהפרשים של כמה שעות או שהטמפרטורה בחוץ לא קרה אז זה מניע במכה.

למישהו יש רעיונות, מה זה יכול להיות?

מצטער אם זה היה ארוך ומייגע,

תודה לכולם...

פורסם

היתה תקלה דומה לזה שלך ל davidmzr, הסיפור נגמר בדלק לא איכותי. כדאי שתשאל אותו על זה, כי אתם מתארים סימפטומים דומים.

פורסם

נכון, יש לגמור את הדלק עד הסוף, או להוריק את טנק הדלק.למלא בתחנה אחרת ולהחליף מסנן דלק.

לא עזר להתחבר למחשב פיאט, הא לך בקובץ רשימה של מה יכול עוד לגרום לתקלה.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

פתרון טוב ומעשי זה להשאיר המכונית ללינת ליילה אצל מוסך/חשמלאי/מכון הזרקות דלק וכו' המצוידים במחשב/סורק אבחון ולפני הנעת הרכב לבצע סריקת אבחון וביחוד לשים לב לנתוני חיישן טמפרטורת מנוע אם הם מציאותיים.

לפני כן נסה בבקר להפעיל את מתג ההצתה למצב ON ללע נהעת המנוע ואז תשמע מאחרו את מש' הדלק פועל לכמה שניות ומפסיקה ורק אז המשך להניע הרכב ונא עדכן בממצאים ובתוצאות. מתי הוחלף מסנן דלק?.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי בוקר טוב !

האם בהתחברות למחשב/סורק אבחון, אפשר לגלות שהדלק מהול ?.

תודה דוד.

פורסם

כמובן שלא ניתן לבדוק את איכות הדלק בבדיקת מחשב/סורק אבחון.

דוד, כתוב אתה איך לבדוק ולאבחן דלק מהול.

לא לשכוח שרק אם מתדלקים קבוע באותה תחנת דלק עלול להיות שבכל תדלוק מקבל הרכב דלק מהול במיים/נפט/סולר ושאר מרעין בישין. אם הבעיה קיימת גם לאחר תדלוקים בתחנות דלק אחרות אז כנראה שלא הדלק הוא הגורם לבעיה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

"דוד, כתוב אתה איך לבדוק ולאבחן דלק מהול."

אני אכתוב רק איך אני בודק, הבדיקה הנכונה היא במעבדה. הרי לא הגיוני שכל חשד לדלק מהול ברכב, יחכו יומיים לתוצאות.

אני נוסע 5 מטר לאחור נותן ברקס חזק, חוזר קדימה ונותן שוב ברקס על המקום, כדי שהדלק בטנק יתערבב עם הג'יפה.

אחרי זה שואב מהטנק כרבע ליטר דלק לתוך צינצנת נקיה ושקופה, נותן לזה לעמוד מכוסה במשך כרבע שעה . ואז מביט ורואה אם יש שקיעה של חומר זר או ציפה.

בברכה דוד.

פורסם

מישהו שעבד פעם בתחנת דלק אמר לי שיש ערכות ביתיות של בדיקת איכות דלק שאנשים לפעמים היו באים איתן לתחנת הדלק. מישהו שמע על זה?

פורסם

לגבי משאבת הדלק - אני תמיד נותן למשאבה לבצע את הבדיקה שלה לפני הנעת המנוע, ותמיד שומע אותה פועלת.

מסנן דלק הוחלף לפני כחצי שנה, אולי קצת יותר.

לגבי דלק מהול, לא חשבתי על זה, ייתכן ואתם צודקים. אני מתדלק כבר כמה חודשים באותה תחנה.

אני אנסה למלא בתחנה אחרת ונראה אם התופעות נעלמות, במידה ולא, אני אעשה כמו שרפי הציע (להתחבר למחשב אחרי לילה במוסך)

רפי, אתה מכיר אולי מוסך בעל ציוד אבחון של פיאט באזור חולון-בת-ים-דרום ת"א? יש את המוסך ביהוד שנתת לי פעם, אבל אם יש משהו שיותר קרוב אליי זה יעזור (אני מבת-ים)

ותודה לכולם, אתם אחלה!

פורסם

בעל תחנת דלק שדווקא נקנס פעם בשל מהילה אמר לי, שיש אנשים שיכולים להבחין בדלק מהול לפי הריח.

בברכה דוד.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

רציתי לעדכן את כולם בפתרון הבעיה,

וגם להבין ביחד איתכם למה זה מה שגרם לבעיה הזו.

אז פיתרון התעלומה הוא בחיישן ששמו "חיישן גלגל תנופה".

מסתבר שהוא הגורם לכל הצרות.

הוחלף, 300 שקל עבור החיישן, 200 שקל עבודה.

ולשאלה, למה חיישן כזה גורם לחוסר יכולת להניע?

ההשערה שלי היא שהחיישן מקולקל, גורם למחשב ניהול מנוע לקבל נתון שגוי כאילו אין סטרטר (כי במצב כזה אין כביכול סיבוב של גלגל התנופה) ואז לא מתבצעת הזרקה של דלק, כי כביכול המנוע לא מסתובב.

מה אתם אומרים על התאוריה שלי? נכונה?

פורסם

התקלה אובחנה אצל אותו חשמלאי שסיפרתי עליו בכל הסיפור.

הוא נקרא "חשמל הג'ינג'י" באזור התעשיה של בת-ים. (יש לו מדבקות של "הג'ינג'י חישמל אותי" למי שמכיר)

ביום רביעי האוטו כבר לא הניע בכלל, והשארתי אותו בבית.

אני רציתי כבר לגרור אותו למוסך מורשה, שיתחברו למחשב,

אבא שלי לא חיכה לי יותר מידי, וקרא לחשמלאי הזה לבית, ואין לי מושג אפילו איך הוא איבחן את זה בלי מחשב.

החיישן הוחלף ומאז מניע כמו שהיה פעם, במכה הראשונה.

• תוכן חדש...