Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש משהו שטורד את מנוחתי זמן מה.

האם נכון הדבר שבדגמים של הפאסט 1999-2001(שני דורות אחורה) המנוע 1800 אטמוספרי (לא טורבו)מספק 125 כ"ס

ואילו המנוע 2000 מספק רק 115 כ"ס ?

ואם כם מישהו יכול לומר מדוע וכיצד הדבר?

כלומר מהו ההבדל המכאני בין המנועים הנ"ל? (כמות השסתומים או משהו כזה)

אשמח לקבל הסבר טכני.

תודה מראש.

--" האוטו הזה לא רואה מוסך אני אומר לך ..."

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

פורסם

אני לא יודע מאיפה גירדת את הנתונים שציינת.

פאסאט מודל 2001 בעל מנוע 1.8L עם 5 שסתומים לצילינדר ועם טורבו המנוע מפיק 150HP ב-5700RPM יחס הדחיסה הוא 9.3:1.

מנוע 2.0L או ליתר דיוק (1984 סמ"ק) בעל 2 שסתומים לצילינדר מפיק 110HP ב-3500RPM יחס הדחיסה הוא 10.3:1.

איזה כייף לי :)

פורסם

אלי,

הנתונים שרשמת אכן נכונים.

המנוע בנפח 1.8 הוא מנוע עם 5 שסתומים לצילינדר ותזמון משתנה לשסתומי היניקה, בעוד שבמנוע 2 ליטר יש שני שסתומים לצילינדר. לגבי 1.8 עם ובלי טורבו, הרי שההבדל בהספק אינו גבוה - 150 מול 125 כ"ס, אולם ההבדל במומנט עצום, ובמיוחד בסל"ד בו מקבלים את המומנט. בסביבות 1,700 סל"ד בטורבו ונשאר כך עד 5,000, מול כ 3,500 סל"ד באטמוספירי.

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

לא ממש נעים לי. לתקן שני אריות ידע כאלו ובכ"ז: למנוע 2 ליטר 115 כ"ס ולא 110. ההבדל נובע בעיקר מהעובדה שלקטן הנפח, 5 שסתומים לבוכנה ולגדול 2, אבל זה כבר נאמר. לשניהם נתון מומנט זהה אלא שב 1.8 הוא מושג ב 3500 סל"ד, ב 2

ב 2400, מה שנותן לו זמינות כוח שמנועים חזקים ממנו יכולים רק לחלום עליה.

פורסם

הדיון הזה לא יוביל לכלום במידה ולא נרשום קוד מנוע וקוד ייצור של הדגם.

בפאסאט משנתון 1997 מותקנים מספר מנועים בעלי נפחים שונים עם ובלי טורבו ולאחר מספר שנים היצרן שידרג את המנועים.

אותו דבר בפאסאט 2001.

הדגמים הם (וכנראה נוספו עוד במהלך 1997-2001) ראה רשימה מצורפת וגם עבור דגמים של שנתון 2001.

לא צירפתי פרטים על מנועי דיזל.

Pages from SSP 251-The Passat, Model Year 2001.pdf

1-97.JPG

2-97.JPG

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...