Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איציק- השוואה קלילה בין ה-206 לקליאו (עזרתך נדרשת)

טיימינג- בקליאו זה בסביבות 3K, כמה ב-206? (אני מעריך שלפחות 1.5K)

לא עובר את ה 1500 שח.

מנוע 2 ליטר מוכר, גישה סבירה וחלקים לא יקרים. החל מ 1000 שח ועד ל 1500 אם צריך להחליף עוד דברים על הדרך (במילים אחרות - חצי מהקליאו ואולי אף פחות). החלפה כל 90K ק"מ.

מצתים- צריך להחליף כל 120K לעומת 30K ב-206? מצתים מקורים של קליאו אפשר לקנות היום ב-450 ש"ח, אם ניקח בחשבון את תדירות ההחלפה הנמוכה אין פה בעצם עניין כלכלי.

ב 206 כל 60K.

סדר גודל של 30 שח למצת אקווים (אלו המצתים ה"יקרים") = 120 שח לרביעיה - ועבודה: קלי קלות. עדיין, רק עלות החלקים היא חצי מחיר על פני 120K ק"מ (למרות שהמחיר ש WIL נקב לפני הורדת המחיר היה בסדר גודל של כמעט כפול ממה שאתה אומר - אבל גם לפי המחיר הריאלי שלך עדיין יותר שהמצתים עולים חצי מחיר [לאותה נסועה] והעבודה בקליאו, להזכירך, לא תענוג גדול; תפרק סעפת יניקה, תחליף אטם ואז גם תחליף מצתים).

בעניין התכיפות של החלפתם; לפי חיפוש בפורום ננקב ש MK1 דורשת החלפה כל 120K לפי הוראות יצרן ואילו MK2 כל 60K לפי הוראות יצרן).

משאבת מים- לא מאוד יקרה בקליאו, בטח שלא הרבה יותר, אם בכלל, מב-206.

החלק עצמו זה הקטע הקל - העבודה זה כל ה Xין. תא המנוע בקליאו (כל קליאו) תמיד היה ה Xין בכל סוג של עבודה נדרשת. פשוט אין מקום לזרוק סיכה, שלא לדבר במקרים של מנוע 2 ל' שזרקו שם בפנים.

בעניין מחירי תושבות מנוע - בפורום נזרקו מחירים של בין 500 ל 900 עבור תושבת מנוע. יקר מאוד בסדר גודל של המחירים ל 206. אומנם תושבת מקורית זה סדר גודל של מאות שקלים - אבל לא משהו שמתקרב לאלפיה (לתושבת אחת בלבד).

בעניין המצמד - אתה אומר שראית קבלה לכן אני הרבה על מה לדון בעניין, אך ללא ספק 1900 שח (מחיר שננקב בפורום ע"י בעלי רכב זהה) עבור סט מצמד, לפני עבודה כמובן, זה עדיין לא זול.

ובעניין נוסף: אינני יודע עד כמה חשוב לתדלק 98 בקליאו ספורט, אבל ב 206GTI אין שום בעיה לתדלק ב 95.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עלויות הביטוח קצת גבוהות , אבל הכול יחסי (אני משלם 4400 שקל על מקיף) .

עלויות אחזקה לא יקרות יותר ממכונית ספורטיבית רגילה.

סה"כ זה בדיוק כמו להחזיק קליאו ספורט או מיאטה או משהו בסגנון הזה.

4400 למקיף זה בכלל לא נורא,

לפני מספר חודשים יצא לי להתקל בBMW 320 יד 1 שנת 94 ידנית (או שאולי זאת היתה 325, אני כבר לא זוכר)

מבירור ביטוחי קצר שערכתי דובר על סכום של 5 ספרות שאילץ אותי לרדת מהעניין.

ליאור, עם איביזות בכלל לא הייתי מתעסק, ברוב המקרים (ובלי לפגוע בחברי הפורום) מדובר ברכבים של

ילדים מתלהבים שכבר קיבלו מכה איפשהו.

בקשר לגולף, קשה עד בלתי אפשרי למצוא GTI במצב סביר פלוס, חיפשתי בצורה אינטנסיבית במשך כשנה ואני עדיין מחפש בקטנה.

בקשר לליאון , יש הרבה יחסית בשוק, חלקן שבורות, וחלקן לא. יהיה הרבה יותר קל למצוא מכל הרכבים האחרים שציינת ברשימה.

לא לשכוח לשים ג'נטים כמו שלי להשלמת הלוק 8)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לפני מספר חודשים יצא לי להתקל בBMW 320 יד 1 שנת 94 ידנית (או שאולי זאת היתה 325, אני כבר לא זוכר)

מבירור ביטוחי קצר שערכתי דובר על סכום של 5 ספרות שאילץ אותי לרדת מהעניין.

תחליף את הסוכן ביטוח שלך...

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

OK, ה-206 זולה יותר לאחזקה מהקליאו, אבל ההפרש ממש לא משמעותי...בטח לא שמדובר ברכב ספורטיבי שמטרותיו הן מעבר לעלויות תפעול זולות.

דרך אגב, חלק מההפרש מתקזז בעלות ביטוח זולה יותר משמעותית של הקליאו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
OK, ה-206 זולה יותר לאחזקה מהקליאו, אבל ההפרש ממש לא משמעותי...בטח לא שמדובר ברכב ספורטיבי שמטרותיו הן מעבר לעלויות תפעול זולות.

דרך אגב, חלק מההפרש מתקזז בעלות ביטוח זולה יותר משמעותית של הקליאו.

בעניין משמעותי או לא - איש איש ודעתו הוא; אומנם מדובר ברכב ספורטיבי - אבל מרבית האנשים שאני מכיר עם "רכב ספורטיבי" משתמשים בו גם כרכב יום-יומי (וגם כך מרבית באי הפורום), והוא בעיקר רכב יום-יומי מאשר רכב ספורטיבי מנוצל כראוי - לכן עלויות תיפעול שוטפות הן גם משהו שצריך לתת עליו את הדין.

בעניין עלויות הביטוח, לפחות לפי אתרי אינטרנט המתיימרים לתת הצעות מחיר אונליין, ההבדל הוא באיזור ה 400-500 שח יותר ל 206. לא קטסטרופה ובכלל לא משמעותי.

אני לא מכיר את מחירי החלפים לקליאו ספורט, אבל מהיכרות עם ה 206GTI - המנוע הוא מנוע מוכר, החלקים יחסית לא יקרים (לא להיכנס לפאניקה, אמרתי "יחסית" :D) והטיפולים דיי קלים באופן כללי. הקליאו, למיטב ידיעתי, לא חולקת את המנוע עם דגמים אחרים הנמצאים בארץ ותא המנוע צפוף באופן קטסטרופלי.

יאמר לזכות הקליאו שהיא יותר חזקה - אבל בכל שאר הפרמטרים ה 206GTI פרקטית יותר ואפילו טובה יותר (לדעתי האישית, אין לי מה להתכווח איתך בעניין הזה :p).

עריכה:

אפרופו עלויות תפעול, השירשור בטכני הזכיר לי את העניין... שמת לב לעלויות בלמים אחוריים בקליאו ספורט ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, כשאני מדבר על שיקולי רכישה וה(א)חזקה של רכב ספורטיבי אני מדבר על כך שבשביל אחותי הבדל של 300 ש"ח בחודש באחזקת רכב הוא גם משמעותי וגם מיותר כאשר בשבילי אם ההפרש אומר בעלות על רכב על יכולת גבוהה יותר בהרבה דברים חשובים אז ההפרש זניח.

הקליאו טובה מה-206 בכל האספקטים שקשורים להנאה מנהיגה ספורטיבית (כביש טכני+ביצועים בקו ישר). ה-206 יותר נכונה בתור רכב יום יום נוח ולנסיעות ארוכות. גם עם הקליאו ירדתי לאילת, להגיד לך שסבלתי...ממש לא! קצת יותר רעש מאוטו רגיל, אז מגבירים את הסטריאו.

הקליאו לא ספרטנית, מושבי עור מפנקים ורק איכות ההרכבה הבינונית מפריעה בקליאו.

כשאני בדקתי את מחירי הביטוחים ההפרשים היו בסביבות ה-700 ש"ח.

מחירי הבלמים האחוריים הם נקודה מבאסת בהקשר לקליאו, אבל לא סיבה לפסול את הקליאו שנחשבת לאחת ההוט-האץ' הטובות מהשנים האחרונות.

דרך אגב, אם הולך משהו בסאן רוף המגניב (באמת מגניב) של ה-206 אז התיקון יעלה לפחות כמו טיימינג לקליאו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אלפא 156 2.5 ליטר ידנית יכולה להיות בחירה מוצלחת לפחות מההיבט של ביצועים והתהנהגות.

בתור בעלים של אחת כזו (ולא, היא לא למכירה).

נתוני יצרן: 0-100 7.3 שניות

מהירות מירבית - 240 קמ"ש.

190 כ"ס.

שישה הילוכים.

מנוע V

שישה צילינדרים 24 שסתומים.

כח זמין בכל סל"ד כמעט.

הגה מתקשר בצורה מדהימה.

מודל 98 ניתן למצוא בסביבות ה- 60K

מודל 2000 ניתן למצוא בסביבות ה-70K

חסרונות:

הרכב קצת יקר לאחזקה.

תצרוכת הדלק שלי עומדת על כ-1 ל6.5 קילומטר.

פורסם
קנה 206 GTI יש כרגע שתיים מפורסמות ביד 2.

אתה כבר מכיר את לובינסקי.

דווקא בגלל זה הייתי רוצה להכיר את קרסו... (או במילים אחרות: Keep dreaming...)

:D:D:D:D:D:D:D:D

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לדעתי, להעדיף את הלאון על פני הגולף וה-A3. רק בגלל הבדלי המחירים הרציניים לטובת הלאון, ללא כל הצדקה.

וכמובן הלאון היא אחת המכוניות ה'משפחתיות' היפות שמסתובבות היום על הכביש.

אביעד

פורסם
דווקא בגלל זה הייתי רוצה להכיר את קרסו... (או במילים אחרות: Keep dreaming...)

:D:D:D:D:D:D:D:D

איציק

לגבי ההיכרות עם לובינסקי, כוונתי הייתה לפותח השירשור שמחזיק ב- 106.

הרצון שלך איציק להכרות קרובה עם קראסו גובלת במזוכיזם. :shock:

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

להכיר את קרסו :shock:

זו אחת הנקודות הפחות סימפטיות בקליאו (עלויות מוסך, האמינות לא ממש גרועה אבל כשנכנסים למוסך...)

נקודות הזכות (לדעתי):

1. פרקטית לחלוטין לכל שימוש יומיומי (כמו ה-206, אבל בניגוד למיאטה נניח)

2. לא מושכת תשומת לב שלילית (כולל גנבים, דרדסים) - אנונימית לגמרי. בניגוד גמור לאימפרזה נניח.

3. עלויות ביטוח זולות, צריכת דלק מצויינת (1:11 כולל 50% עירוני)

4. יש די והותר כח בסטנדרט, אין מה (וגם אין כל כך איך, בתקציב סביר) לשפר.

לגבי הנקודות שהועלו פה:

1. רעש - אכן במהירויות גבוהות שומעים את המנוע (3000 סל"ד=108 קמ"ש) אבל אני לא רואה את זה כחיסרון :-P

2. עיקר הכח מגיע בטורים גבוהים - נכון, אז מה? יש יותר ממספיק כח להתנהלות יומיומית בין 2000 ל-3000 סל"ד, ואם אתה רוצה להתגרזן אז תוריד הילוך וסע. ככה פשוט.

3. תא נוסעים - לדעתי איכותי, ואני אפרט:

א. מושבים (קדמיים ואחוריים) איכותיים מאוד שמחזיקים יפה גם לאורך השנים. עשויים אלקנטרה. המושבים תומכים ונוחים.

ב. הגה מתקלף (בדור הראשון) - מחלה ידועה. מה לעשות. (לתפור כיסוי במקום שמתמחה בכך - ניתן להגיע לתוצאה מדהימה בלי לפגוע בתפקוד כרית האוויר)

ג. דשבורד - אמנם לא שיא הפאר הגרמני, אבל אני יכול להעיד שאצלי הדשבורד שלם לחלוטין אחרי 6 שנים ו-160K+ ק"מ. כל הכפתורים והפתחים עובדים. בקיצור - אין בעיית התפרקות.

יש את השרשור שלי בפורום הטכני שמפרט עלויות אחזקה לשנה, אפשר ללמוד מזה מה העלות הצפויה.

יצא לי קצת מעל 3000 לחודש, אבל זה היה בשנה שכללה טיימינג, ירידת ערך קטלנית (יותר מ-20%), ו-18000 ק"מ נסועה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

Fireball,

ראשית, אני רוצה לברך אותך על אחד השרשורים הממוקדים ביותר שיצא לי לקרוא בפורום היעוץ ברכישה.

דרישות המינימום שלך וסדר העדיפויות שלך ברורים כשמש.

אין לי הכרות אישית עם מרבית הדגמים שהציעו לך אך מקריאת השרשור עולה שעליך לפסול את הקליאו משום שגם חסידיה לא משבחים דוקא את איכות החמרים

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1129030&postcount=30

וכאב הראש באחזקה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1129239&postcount=59

לפדנט שכמוך נראה לי שאחת מהאחיות לבית פולקסווגן הן הבחירה המתאימה.

לאור העובדה שאתה יורד מרכב קיצוני למדי הייתי ממליץ על הגרסה ה"צעירה" יותר - קרי סיאט, על פני הגרסאות ה"מכובדות" יותר - הגולף והאודי.

מהדגמים שהוזכרו יש לי הכרות אישית טובה עם הגולף דור רביעי (לא GTI) ואני חייב לשבח ולהלל את האיכות והתחושה של עיצוב הפנים שלה. בזמנה היא הציגה קפיצת מדרגה באיכות החמרים של מכונית קומפקטית, בשנתון שלה לא היתה קומפקטית שהתקרבה לאיכות הסלונית של הגולף. כמובן שההצלחה גרמה למתחרים לישר קו בשנים הבאות אבל עד שיצאה ה 307 הגולף החזיקה כמה רמות מעל השאר. במסגרת רמות הגימור של הגולף, ה GTI הגיעה ברמת הגימור הגבוהה.

הבנתי כאן שקשה למצוא אחת שלמה.

It's life, Jim, but not as we know it

• תוכן חדש...