Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגעתי (קצת באיחור) למסקנה שהראלי פשוט לא מתאימה לי.

לא משנה כמה אני משקיע בה, כמה אני משנה אותה, כמה אני מטפל בה - היא אף פעם לא תשביע את רצוני.

הראלי רכב נפלא לנהיגה, אבל זה לא משנה את העובדה שהוא רכב פשוט מיסודו.

באמת חבל שזה קרה כ"כ הרבה באיחור, אחרי שכבר השקעת ברכב השקעה עצומה שבאופן עקרוני תרד מבחינתך לטימיון - כי אתה כבר לא תהנה מזה יותר. להבא, באמת, אולי כדאי שתסיק את המסקנות הנדרשות מהמקרה הזה (חבל שכולם ראו את זה חוץ ממך - אבל שיהיה :p).

להשוות בין נתונים של 0-100 זה אכן טיפשי להפליא. זה לא מעיד במאום על התנהגות המנוע, התנהגות הרכב, התחושה בו וכו'.

מצד שני, אין לי שום דרך אחרת פשוטה לנפות רכבים שלא יתנו לי שיפור ניכר בכוח מהראלי (וזו הרי דרישה שלי).

יש לך רעיון כיצד לעשות זאת?

אם אתה מחפש שיפור משמעותי בביצועים - אין ספק שזה המדד הראשון, מבחינתך, לבדיקה.

בעניין המכוניות שהמליצו לך עליהן - ה 206GTI וה 306GTI הן מכוניות נהדרות. קשה לי להוסיף בעניין האחרות כי לא נהגתי עליהן בשביל לחוות דיעה אישית.

ה 306 מעבירה תחושה יותר נעימה ממושב הנהג (לדעתי מקור התחושה הזו, מבחינתי, נעוץ ברוחב הרכב) ביחס לסביבת תא הנוסעים - ובכלל על הכביש. ה 206 היא גם כן מכונית מצויינת אבל חסרה בה מעט מהתחושה שיש ב 306GTI. במונחים של היום כבר לא מייצרים מכוניות כאלה.

הבעיות והשאלות שנשאלות במקרה האקסמפלרים הנ"ל מתרכזות סביב עברן בשילוב של קצת מזל (כמו שצריך שיהיה בכל דבר בחיים). יחידת ההנעה (מנוע+גיר) ב-2 הנ"ל מאוד עמידות ובד"כ אין בעיות בכלל. פה ושם תמיד אפשר למצוא סיפור זוועות אבל ברמת העיקרון אוטו שטופל טוב לא יסבול מבעיות מיוחדות במנוע או בגיר. היסטוריית טיפולים מלאה זה פשוט *חובה* במכוניות הללו - ולא לכולן יש כזו (מה שמתחיל לצמצם אט אט את היצע האקסמפלרים עבורך).

באופן עקרוני אני סבור שמבחינת ביצועים אתה תרגיש הבדלים דיי גדולים בין ה 1.6 שהורגלת אליו למנוע 2.0 16V גם אם "על הנייר" נראה לך שההבדלים קטנים יחסית. זו התנהלות אחרת שתצטרך להתרגל אליה מעט עם המעבר הזה.

בעניין האופציות שהועלו, לא יודע עד כמה "תקבל" בשמחה את המעבר מהתנהגות ה 106 למכונית קצת פחות מתקשרת (ע"ע הגולף והסיאט שהוזכרו). ההונדה מאוד יקרה והקליאו חזקה מאוד אבל הטיפולים לא זולים (ביחס ל 306GTI או 206GTI) - ע"ע טיימינג, מצתים, מש' מים, מצמד וכד'. בעניין טעם אישי - אני פחות מעדיף את הקליאו (בגלל זווית ההגה והמראה הפנימי) ביחס ל 206-306.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלומי,

ברור שה BMW לוקחת את כל המכוניות כאן בהליכה. (ואני לא מדבר על 0-100 אלא כמכלול)

שמועות אומרות שעלויות הביטוח גבוהות עד שערורייתיות וכך גם עלויות האחזקה.

האם יש אמת בדברים או שמדובר באגדה אורבנית?

ליאור, פולו GTI קיימת בשנים 2000 בלבד (מנוע 1.6 אטמוספרי) ו2006 ומעלה עם 1.8 מוגדש.

על כן מה שכתבת לא נכון.

לדעתי לאון נותנת התמורה הטובה ביותר לכסף. עם זאת , אני אישית תמיד אעדיף לשלם יותר ולקחת גולף.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הרכב הזה לא תואם את מה שליאור מחפש...

גם השנתון ישן מדי(אני לא חושב שהוא רוצה לרדת בשנתון)

וגם הרכב משופר (ואם תרצו - מקומבן) ואין לי ספק שידרוש התעסקות ותחזוקה יקרה עקב בלאי מואץ מכל מיני סיבות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תודה על ההערות שלכם.

איציק - תודה על הפירוט.

אני בא מתוך מוכנות לוותר קצת על התנהגות תמורת איכות בניה וביצועים.

אני עדיין חושב שהצרפתיות לא ישביעו את תיאבוני מבחינת כוח. אני אנסה לעשות סיבוב ב-206/306GTI בקרוב כדי לאושש את הטענה.

אני מודע לעובדה שהגרמניות לא יתנו לי התנהגות כמו של הפג'טות, אני לוקח את זה בחשבון.

בינינו - זה לא שהייתי עושה סטייג'ים בנס-הרים כל יום :lol:

לגבי ההצתה המאוחרת שלי, זה אכן חבל, אבל כמו שאומרים - עדיף מאוחר מאשר לעולם לא (ויפה שעה אחת קודם...)

אייל קלע די נכון. ה-306 המוגדשת זה בדיוק ההפך ממה שאני מחפש. לא רוצה רכב מקומבן.

מעדיף שיהיה מקורי כמה שיותר. כמה שפחות בעיות אמינות, כמה שפחות תחזוקה, כמה שפחות בעיות חוקיות.

אגב, אייל, לא נתקלת בבעיה דומה בחיפוש הגולף? נדמה שרוב הגולפים והאיביזות משופרות וקרועות... (אני חושב שהמצב קצת פחות חמור עם הסיאט והאאודי).

משום מה אני לא כ"כ אוהב את המראה (החיצוני) של הגולף.

על אימפרזה אני לא חושב בעיקר מהפאן הכלכלי.

מועמדות עיקריות כרגע:

סיאט לאון 1.8 VT20 דור ראשון (99-05)

אאודי A3 1.8T דור ראשון (96-03)

הונדה סיוויק Type R (רק אם אמצא אחת במחיר שאני יכול לדגדג)

רנו קליאו ספורט דור 1/2 (01-03)

אם אינני טועה, ההונדה והקליאו אמנם יותר חזקות מהמוגדשות, אבל המנוע בועט רק בטורים ממש גבוהים, לא כך?

במקרה זה, אולי אני אעדיף את המוגדשות שנותנות מומנט בריא כבר בטורים בינוניים.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם
מועמדות עיקריות כרגע:

סיאט לאון 1.8 VT20 דור ראשון (99-05)

שוב, ממליץ בחום לחפש 2003 ומעלה שהגיעו ללא מערכת האלדקס המיותרת והנוראית (וחסרת האמינות).

אמיר.

פורסם

עלויות הביטוח קצת גבוהות , אבל הכול יחסי (אני משלם 4400 שקל על מקיף) .

עלויות אחזקה לא יקרות יותר ממכונית ספורטיבית רגילה.

סה"כ זה בדיוק כמו להחזיק קליאו ספורט או מיאטה או משהו בסגנון הזה.

שלומי,

ברור שה BMW לוקחת את כל המכוניות כאן בהליכה. (ואני לא מדבר על 0-100 אלא כמכלול)

שמועות אומרות שעלויות הביטוח גבוהות עד שערורייתיות וכך גם עלויות האחזקה.

האם יש אמת בדברים או שמדובר באגדה אורבנית?

ליאור, פולו GTI קיימת בשנים 2000 בלבד (מנוע 1.6 אטמוספרי) ו2006 ומעלה עם 1.8 מוגדש.

על כן מה שכתבת לא נכון.

לדעתי לאון נותנת התמורה הטובה ביותר לכסף. עם זאת , אני אישית תמיד אעדיף לשלם יותר ולקחת גולף.

פורסם

האמת שלאחר קריאה של רוב השרשור אני מתחיל להחזיק בדעתו של שלומי.

נראה לי שהBMW עומדות בדרישות.אולי אפילו (ופה תתקנו אותי אם אני טועה) אולי Z3 2.8 ?

כמו כן עליי לציין שהמכוניות שהעפת או פסלת על סמך "דעות קדומות" , אפס למאה ושאר ירקות...

אם אתה חובב נהיגה אתה יודע שז לא נכון . 0-100 שההבדל בין מכוניות הוא 0.3 שניות זה לא מדד לחוזק. כמו כן יש מכוניות רבות עם ביצוע קו ישר מאוד טוב אבל התנהגות כביש זוועה, ופניה אחת לא נכונה ו...

ההרגשה האישית שלי כמתבונן היא שאתה מנסה לאכול את כל העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

אתה בעצם לא יודע מה אתה רוצה חוץ מזה שאתה לא מרוצה מהראלי שלך.

אני במקומך הייתי מוותר טיפה עכשיו. אולי חוסך עוד 5000-10000 ש"ח.. מחליט יותר , מתכוונן יותר , ואז מחליט.

כיוון שכמו שאמרת אתה עדיין לא בן 30 (וגם אז? מה החיים נגמרים בגיל הזה? שמת לך דד ליין לגיל 30? )

הימים לא נכנסו לשק ואתה יכול בשקט לקנות רכב עוד חודשיים שלושה

עם תקציב גדול יותר שיעזור לך לקנות רכב שאתה רוצה.

שוב הכל בגדר המלצה והסתכלות , אין פה ביקורת ואין פה עניין אישי. רק הרצון בטובת הכלל.

פורסם
אם הנני זוכר מסתובבת ב-YAD2 פיג'ו 306 המושתלת עם מנוע של 605 טורבו ,הבעלים טוען ל-200 כוחות סוס.

תעיף מבט אולי תתעניין.

לא ראיתי מישהו עם מנוע 605 טורבו שטוען לפחות מ200 כ"ס :wink:

פורסם

ההונדה מאוד יקרה והקליאו חזקה מאוד אבל הטיפולים לא זולים (ביחס ל 306GTI או 206GTI) - ע"ע טיימינג, מצתים, מש' מים, מצמד וכד'. בעניין טעם אישי - אני פחות מעדיף את הקליאו (בגלל זווית ההגה והמראה הפנימי) ביחס ל 206-306.

איציק

איציק- השוואה קלילה בין ה-206 לקליאו (עזרתך נדרשת)

טיימינג- בקליאו זה בסביבות 3K, כמה ב-206? (אני מעריך שלפחות 1.5K)

מצתים- צריך להחליף כל 120K לעומת 30K ב-206? מצתים מקורים של קליאו אפשר לקנות היום ב-450 ש"ח, אם ניקח בחשבון את תדירות ההחלפה הנמוכה אין פה בעצם עניין כלכלי.

מצמד- בקליאו בסביבות 3K. אני ראיתי עלות מצמד ב-206GTI במוסך מורשה, הסכום היה דומה עד זהה.

משאבת מים- לא מאוד יקרה בקליאו, בטח שלא הרבה יותר, אם בכלל, מב-206.

לגבי זוית ההגה ופנים הרכב, כל אחד והדעה שלו, פה ליאור צריך להחליט.

ה-206 איכותית ויפה יותר מבחינת פנים הרכב לעומת הקליאו דור 1, אם מדברים על קליאו דור 2 הסיפור שונה לגמרי.

אני חושב שה-206 תעשה את העבודה היטב בשביל ליאור, 306GTI אפילו יותר...

לך תמצא אחת...תתאזר בהרבה סבלנות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...