Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ברשותי מיצובישי סופר לנסר שנת 95' אוטומטית.

ברכב הותקן קולר גיר והוחלף הגיר לפני 50 אלף קילומטר לערך, בגיר משופץ.

אחת הבעיות של הסופר לנסר, ממה שהבנתי מהודעות קודמות בפורום זה, היא התחממות הגיר, והתקנת קולר גיר אמורה לפתור את הבעיה הנ"ל.

איך יודעים שהגיר מתחמם? במה זה מתבטא? ואיך אדע עכשיו, כשיש קולר גיר, שהגיר לא מתחמם?

כמו כן, שמתי לב שבתחילת נסיעה, כשהאוטו עובר מהילוך ראשון לשני, ישנה קפיצה קטנה, מעין "זריקת קלאץ" כזאת, לא שמתי לב לדבר בהילוכים אחרים, רק כאשר הילוך ראשון מתחלף לשני?

האם הבעיה היא בשמן גיר? מכוון שהאוטו יצא מטיפול גדול לא מזמן ואני לא חושב שמצאו כל בעיה.

שאלה אחרונה, האם זו בעיה להחליף את ההגה הקיים ברכב, בהגה ספורט, לדוגמא של OMP או משהו בסגנון, האם צריך לבצע שינויי התאמה למיניהן?

תודה מראש לעונים!

יום טוב.

פורסם

לגבי הגיר, הבעיה הזאתי ידועה בסופר לאנסר האוטומיות ומותקנים מערכות קירור לגיר/מאווררים וכ'ו.

בכל אופן בדוק שמן גיר שישנו- הומלץ מאד איזשהו סוג של שמן גיר שכחתי את השם בטוח שבהמשך יעזרו לך.

שגיר מתחמם יתר על המידה הפעולה שלא מפסיקה להיות חלקה ותיהיה מורגשת.

לגבי הגה, במידה ואין לך כריות אויר ברכב ישנה בעיה של הגה קשה, במכוניות שאין להם כריות אויר חובה על ההגה להיות רך (לא מעץ או מברזל) אלא מחישוק ברזל דק וספוג מסביבו כך שבעת תאונה או סתם התעקלות קשה עם הראש בהגה על ההגה להשבר מבלי לגרום נזק גדול מידי.

במידה ואכן יש לך כריות אויר אני די בטוח שהדבר אפשרי ע"י חיבור כרית האויר שנמצאת בהגה לשאר המערכת המפעילה אותה.

לגבי הניירת אין לי ממש מושג איך זה עובד, חכה לעוד תגובות.

עדיף מאזדה 3 עם דלקן מאשר M3 בלי דלקן

פורסם

תודה על התגובה!

כמו שציינתי, בהעברה בין הילוך ראשון לשני אני מרגיש קפיצה קלה, כאילו ההילוך לא עובר חלק, אבל זה קורה גם בהתחלת היום, מתי שהאוטו והגיר עוד קרים, לכן אני לא בטוח שהגיר מתחמם, מה גם שכפי שציינתי הותקן קולר גיר ברכב....

פורסם

יש לי שאלה אם דבר מדברים על בעיות כאלה,

בלנטרה שלי 96 GLS אוטמטית , הגיר עבר שיפוץ לפני 3 שנים מאז לא הוחלף פילטר שמן ושמן גיר בחצי שנה האחרונה יש לי בעיה, שאני מעביר את הילוך ל D הגיר לא מתחבר לי צריל חכות איזה שניה, הוא כאילו מתחבר אבל לא ממש יענו לא סוחב, גם שהמנוע חם ולמשל באים להחנות אחרי ניסעה במעברים כל פעם צריך לחכות שנכנסים לD הבעיה קיימת גם אם מכוונים את הילוך לL , יש לציין שב R אין ביעיות כנ"ל לא ל N ולא ל P .

מה נראה לכם הבעיה?

פורסם

נראה לי שהדבר קיים גם אצלי, לא חושב שזאת בעיה...

נניח אני ברמזור ארוך, אני שם על ניוטרל, ואז כשהתנועה מתחילה לזוז אני מעביר לD, אז לוקח שניה, ואז האוטו מתחיל לזוז, כלומר עד שהוא משתלב להילוך........

עוד שאלה שיש לי, כאשר אני במצב OVERDRIVE OFF, הרכב לא יעבור את ההילוך השלישי, ולא יכנס להילוך הרביעי שהוא ה OVERDRIVE?

פורסם

היה לי את אותה הבעיה , השאלה היא האם במצב רגיל שהמערכת על on כלומר לא OVER DRIVE OFF , אז האם בכניסה להיולך 4 הוא בורח לך לניוטרל , ובסוף הילוך 3 שכאילו המנורה של off דלוקה יענו האם הוא סוחב לך את הילוך 3 בלי סוף ?

פורסם
יש לי שאלה אם דבר מדברים על בעיות כאלה,

בלנטרה שלי 96 GLS אוטמטית , הגיר עבר שיפוץ לפני 3 שנים מאז לא הוחלף פילטר שמן ושמן גיר בחצי שנה האחרונה יש לי בעיה, שאני מעביר את הילוך ל D הגיר לא מתחבר לי צריל חכות איזה שניה, הוא כאילו מתחבר אבל לא ממש יענו לא סוחב, גם שהמנוע חם ולמשל באים להחנות אחרי ניסעה במעברים כל פעם צריך לחכות שנכנסים לD הבעיה קיימת גם אם מכוונים את הילוך לL , יש לציין שב R אין ביעיות כנ"ל לא ל N ולא ל P .

מה נראה לכם הבעיה?

בלנטרה שלך (שאגב חולקת עם הסופר לנסר את אותו הגיר) צריך להחליף שמן גיר+פילטר כל 30K קמ'.

יכול להיות שהשמן איבד מתכונותיו או שהפילטר סתום ולכן הגיר לא מתפקד טוב.

אריאל

יונדאי ix35 + i10 שנת 2011

פורסם

כמה העלות של 3 ליטר שמן גיר לרכב כמו שלי ופילטר וכל האטימה ועבודה?

ותאמת יש לי פחד קטן מהחלפת השמן , קראתי פה שאנשים החליפו שמן גיר ואחרי שהם החליפו עברו כמה חודשיים והלך הגיר, וזאת מכיוון שהשמן לא היה סמיך ולא עשו שטיפה עם לחץ לגיר וכאילו השאריות של המתכת נתקעו בגיר, והשמן החדש שהוא דליל לא מצליח להוציא אותם.

בנוסף נאמר שלא מומלץ להחליף שמן גיר אם הרכב עבר מספר מסוים של קילומטרים מעל הזמן שהיו צריכים להלחיף לו.

מה לדעתך אני צריך לעשות במצב הנוכחי אריאל?

פורסם
כמה העלות של 3 ליטר שמן גיר לרכב כמו שלי ופילטר וכל האטימה ועבודה?

ותאמת יש לי פחד קטן מהחלפת השמן , קראתי פה שאנשים החליפו שמן גיר ואחרי שהם החליפו עברו כמה חודשיים והלך הגיר, וזאת מכיוון שהשמן לא היה סמיך ולא עשו שטיפה עם לחץ לגיר וכאילו השאריות של המתכת נתקעו בגיר, והשמן החדש שהוא דליל לא מצליח להוציא אותם.

בנוסף נאמר שלא מומלץ להחליף שמן גיר אם הרכב עבר מספר מסוים של קילומטרים מעל הזמן שהיו צריכים להלחיף לו.

מה לדעתך אני צריך לעשות במצב הנוכחי אריאל?

לפני חודש קניתי 4 ליטר שמן גיר אוטו' (120 ש"ח) + פילטר ואטם (130 ש"ח) והחלפתי לבד.

זה ממש לא קשה עם יש לך ליפט (...) או דרך כלשהי לעבוד מתחת לרכב בביטחה - בוקים וכדומה.

אני לא יודע כמה בדיוק זה יעלה במוסך + עבודה אבל אני מעריך שלפחות עוד כ200 ש"ח.

לדעתי אם הגיר לא עבר התעללות קיצונית והוא אכן שופץ כהלכה לפני 3 שנים אז אין כל בעייה לעשות את הטיפול.

אריאל

פורסם

כמו כן, שמתי לב שבתחילת נסיעה, כשהאוטו עובר מהילוך ראשון לשני, ישנה קפיצה קטנה, מעין "זריקת קלאץ" כזאת, לא שמתי לב לדבר בהילוכים אחרים, רק כאשר הילוך ראשון מתחלף לשני?

האם הבעיה היא בשמן גיר? מכוון שהאוטו יצא מטיפול גדול לא מזמן ואני לא חושב שמצאו כל בעיה.

אין לך תקלה, ככה זה בגירים האלו.

יש נורה של חום שמן גיר בלוח השעונים שנדלקת אם הגיר מתחמם מעבר למידה, אך אני לא זוכר אם זה קיים בדגם שלך.

פורסם

שאלה, גם אם השמן גיר אדום ונקי ונכנס למערכת לפני 3 שנים , אחרי 3 שנים גורם לבעיות ? הבנתי שאפשר להריח אותו ולדעת אם זה שרוף וככה לדעת אם זה מבשר רעות אני צודק?

הרכב נוסע לאט ולא עובר את ה100 אף פעם, לא משתוללים איתו בכלל.בקשר לשאלה אם הוא נסע בצורה נורמלית.

האם קולר לגיר גורם לשינוי מבחינת הרגשה בנסיעה?

שכחתי לציין שלפעמים במהירות נמוכה במעבר מהילך ראשון לשני מקבלים מכה כזאת כאילו אם אתה משחק עם הגז בעדינות. קורה לפעמים.

נראה לי אם נוסעים בעלייה.

זה בסדר?

פורסם
שאלה, גם אם השמן גיר אדום ונקי ונכנס למערכת לפני 3 שנים , אחרי 3 שנים גורם לבעיות ? הבנתי שאפשר להריח אותו ולדעת אם זה שרוף וככה לדעת אם זה מבשר רעות אני צודק?

הרכב נוסע לאט ולא עובר את ה100 אף פעם, לא משתוללים איתו בכלל.בקשר לשאלה אם הוא נסע בצורה נורמלית.

האם קולר לגיר גורם לשינוי מבחינת הרגשה בנסיעה?

שכחתי לציין שלפעמים במהירות נמוכה במעבר מהילך ראשון לשני מקבלים מכה כזאת כאילו אם אתה משחק עם הגז בעדינות. קורה לפעמים.

נראה לי אם נוסעים בעלייה.

זה בסדר?

קולר לגיר כשמו כן הוא- מספק קרור נוסף לגיר.

אם תבצע חיפוש תמצא הרבה אינפורמציה אודותיו, אך בכול מקרה הוא לא מורגש בשעת נסיעה.

אני לא מכיר שיטה לבדיקת איכות שמן לפי הריח...

שוב, אם הגיר משופץ ולא סבל מהתעללות אז למרות הזמן שחלף לדעתי (הבלתי מקצועית אך המנוסה...) השמן שלך איבד מתכונותיו ולאחר שתחליף אותו תרגיש בהבדל בסחיבה של הרכב.

אריאל

פורסם

שאמרת שעלה לך 120 שקל השמן התכוונת גם שביחד עם הפילטר עלה לך הכל 130 או פילטר 130 לבד?

והאם חובה להתשתמש בשמן מקורי לגיר או שיש כל מיני סוגים כמו למנוע?

פורסם

נצל"ש: בסופר-לנסר של אמא כשמשלבים לרוורס גם לוקח שנייה (ארוכה) עד שהרכב מתחיל לנסוע ברוורס. אם לוחצים גז ולא ממתינים לקפיצה, אז יש מכה רצינית. זה קורה גם ב-D, אבל פחות מורגש.

תקין או לא?

• תוכן חדש...