Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

טוב, אז פרויקט האופל מנטה מתחיל ללבוש צורה (בקרוב תמונות).

רכשתי לי אסטרה GSI לאחר תאונה והיא תהיה תורמת האיברים הראשית למנטה.

המנטה תקבל את כל הדש-בורד, לוח שעונים,מערכת בלימה כולל ABS ומנוע, אבל כידוע, עם האוכל בא התאבון ואמרתי לעצמי, למה לא להתקין כבר את כל צמת החשמל במלואה וכך אקבל גם את מחשב הדרך ומערכת ה ESP.

בינתיים כל הדש בורד פורק והותקן במנטה אבל (וזה אבל גדול) עיניי חשכו כשראיתי את ספגטי החוטים שמסתתר מאחורי הדש בורד.

ועכשיו לשאלות:

1. עד כמה זה יהיה מסובך עבורי להעביר את כל צמת החוטים הזאת?

יש לי ידע בסיסי בחשמל בכלל ובחשמל רכב בפרט, אבל מעולם לא ניסיתי עבודה כ"כ מורכבת?

2. במידה וזה בעייתי לדעתכם, עד כמה זה בעייתי עבור חשמלאי רכב ממוצע.

3. בשל שיקולי בטיחות אני לא מתקין אביזרי בטיחות כמו מותחני חגורות וכריות אויר (התקנה לא נכונה וזה עוד יתפוצץ לי בפנים תוך כדי נסיעה), האם אני פשוט יכול לחתוך את החלקים האלה בצמה או להשאיר אותם לא מחוברים?

4. איך נקראת הסדנא של איל נויימן ומה הטלפון?

תודה מראש

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם העברת את הדשבורד ואתה מעביר את המנוע, לדעתי לא תהיה לך ברירה אלא להעביר את צמת החשמל. בעצם יש ברירה - לבנות בפי חמש עבודה צמה חדשה שתהיה כמעט זהה לזו מהאסטרה.

אם יש לך שרטוטי מערכת חשמל של האסטרה, זו לא צריכה להיות בעיה גדולה מדי אם עובדים בצורה מסודרת ושיטתית.

שים לב שרוב הספגטי שמאחורי לוח השעונים דווקא קשור לבקרות אקלים\מערכות שמע\חלונות חשמל\אזעקות ועלוקות ושאר ירקות, ושהצמה מתחלקת בדרך כלל לכמה צמות משנה שמאוגדות יחד כך שמה שחשוב לך ירוכז מן הסתם בשתי צמות משנה שיוצאות אחת באיזור ההגה לכיוון הדשבורד והשניה באיזור תא הכפפות לכיוון המחשב (אם זה המיקום שלו באסטרה). רוב השאר יהיה מיותר, אבל רק אחרי שתשב עם שרטוט מפורט של מערכת החשמל של האסטרה תוכל לדעת מה באמת.

פורסם

לא מכיר את מערכת החשמל של האסטרה - אבל יש לבדוק אם יש אימובילייזר מקורי, וכן אם יש קשר בין מערכת ניהול המנוע לבין המפתח (אימובילייזר). אם כן - לא תוכל להניע את הרכב ללא שינוי במעכרת, או ע"י העתקתה AS IS.

אם אתה מסוגל לקרוא שרטוטי מערכת חשמל עד לרמת הרכיב- לך על זה, אחרת - תן למישהו שיש לו כבר נסיון, אחרת תשרוף שעות על גבי שעות, ולא בטוח שתתגבר על העסק.

בכל מקרה- לא לחתוך שום דבר בלי שאתה בטוח שהוא לא נחוץ !

פורסם

לדעתי פרוייקט כזה אפשרי לחובב המתקדם, אבל ח-ו-ב-ה להחזיק שרטוטים של מערכת החשמל המקורית + המון המון סבלנות, כי פרוייקט כזה דורש הרבה זמן, גם למקצוען.

פורסם

בהמשך לתגובותיכם המלומדות:

1. אם למישהוא פה יש סכמה חשמלית של אסטרה GSI שנת 94 ויכול לשלוח לי לאי-מייל,

[email protected] אני אודה לו.

2. פרקתי את הכל בצורה חכמה וכל כפתור/מתג שפרקתי, החזרתי אותו לצמה לאחר פרוק החלק בדש שאליו הוא שייך, ככה שלא תהיה בעיה למצוא את "הכיוון" של הצמה לאחר פירוקה.

3. אייל חבר שלי מלפני 20 שנה, לצערי נותק הקשר ביניינו , אבל אם מישהוא יכול לעזור לי, זה הוא, הוא עבד איתי בליאו גולדברג (יותר נכון אני עבדתי איתו) כשהאסטרות GSI הראשונות הגיעו לארץ והוא היה מאוד מקצועי בהן.

שמר, אין באסטרה אימובלייזר מקורי במפתח, ברוך השם.

שוב,

תודה לכולם.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...