Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כחלק מישור קו שרק עכשיו יש זמן לעשות הגיע זמנה של תושבת המנוע העליונה (בצד הנוסע, סמוך לפתח הוספת השמן).

כידוע, מדובר במחלה בדגמי הקליאו ספורט.

מכיוון שתושבת מקורית עולה בסביבות 900 ש"ח לפני מיסים, עולות האלטרנטיבות.

נאמר לי בעבר שהתושבת זהה לתושבת של רנו קנגו (שזולה משמעותית) ממודלים מסויימים, איזה מודלים?

האם יש דגמים נוספים של רנו בהם התושבת זהה?

יש חלקים חליפיים מומלצים בתחום תושבות המנוע?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני החלפתי אצלי בעבר.

עלה לי מקורי בחברה 500 שקל ואת העבודה עשיתי עם חבר לבד.

זה לא כ"כ מסובך.

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם

אני החלפתי אחת לפני כמה ימים - לא זוכר כמה עלתה - תחליפית כמובן.

את העבודה עשיתי לבד- בלי חברים(מי שעושה לבד עושה ב3$%ד):-D

לגבי סוג התושבת - לי דווקא נאמר שהתשובת זהה לכל דגמי הקליאו...אבל אני לא סגור על זה

פורסם

לא מומלץ להתעסק עם תושבות מנוע תחליפיות, במיחוד ברנו שיוצרות ויברציות חזקות.

מעבר לכך לא מכיר סוג תושבת של רנו אחר שיתאים ולדעתי לא כדאי להתעסק אם זה, כי יתכן שהתושבת מתאימה חזותית, אך תכונות החומר והחוזק לא תואמות.

פורסם

רק שתדע,

לרוב -כל חלק תחליפי יהיה לא פחות טוב מהמקורי-כמובן במאמר מוסגר.

ואם התחליפית שעולה 200 ש"ח תתבלה אחרי 20K לא ממש אכפת לי...

ודרך אגב-כל המנועים מייצרים וויברציות-זה התפקיד שלהם...

פורסם

תושבת מקורית ברנו צרפת עולה שליש - קח לתשומת ליבך.

כך שאם לא מדובר בחירום שווה לברר אולי מישהו נוסע לשם.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

קחו ממני עצה חינם - תושבות מנוע רק מקורי. התחליפיים ידועים כעושי צרות צרורות, רעשים, ויברציות, חבטות ואורך חיים קצר לתושבת ולבראקט שלה (תומך מנוע).

אגב, מנוע מייצר ויברציות ותפקיד התושבות לשכך אותן.

פורסם
רק שתדע,

לרוב -כל חלק תחליפי יהיה לא פחות טוב מהמקורי-כמובן במאמר מוסגר.

ואם התחליפית שעולה 200 ש"ח תתבלה אחרי 20K לא ממש אכפת לי...

ודרך אגב-כל המנועים מייצרים וויברציות-זה התפקיד שלהם...

תרשה לי לגחך.

אני כבר מזמן הגעתי למסקנה שלא להתעסק עם תחליפי. אמנם עולה שליש מחיר אבל גם מחזיק עשירית זמן ועושה את עבודתו חרא.

אם אין למישהו כוונה למכור את רכבו תוך שנה אין שום סיבה, בוודאי שלא כלכלית, להשקיע בחלק תחליפי.

אני מסייג את דבריי כמובן לחלקי OEM.

פורסם

אביב, יש תחליפיים טובים שלא נופלים ברמתם מחלק OEM, אפילו תתפלא חלקים דינאמיים כגון בוכנות, ראשי מנוע, אטמי ראש מנוע ו"סט שלייף" מאוררים, חלקי חשמל וכו'.

צריך נסיון מצטבר כדי לדעת עם איזה חלקים לעבוד כדי להוזיל עלות של תיקון ובאיזה חלקים אסור לגעת.

מנסיון אישי ושל קולגות למקצוע, בתושבות מנוע תחליפיות אסור לגעת.

אבל אני גם בטוח שיש דגמי רכב ישנים שתושבות תחליפיות יהוו תחליף טוב למקורי או תואם OEM.

פורסם

תראה אני מסכים לחלוטין עם האמירה שלנסיון אין תחליף. לא סתם נאמר "אין חכם כבעל נסיון" זה נכון לכל תחום בחיים. כשמשלבים את הנסיון עם ידע תיאורטי ולמידה עצמית מקבלים את התוצאות הטובות ביותר. כוונתי הייתה לתחליפיים ההמוניים שכל אחד מקבל כתשובה ראשונה כאשר הוא נכנס לחנות חלפים רגילה. סביר להניח שהוא יקבל את התחליף הזול ביותר שיש, סביר להניח שזה ייה גם סיני.

ברור שיש את ברמבו, ברו, ענקיות המיסים למינייהן וכו' וכו', אפילו חברות שמייצרות במיוחד כדי לקבל ביצועים משופרים.

מעבר לנסיון שכבר הסכמנו שאין תחליף לו אני חושב שמוצרים יפניים, גמרניים, אמריקאיים ואוליי גם איטלקיים בגדול הם טובים גם אם הם לא OEM. כמובן שיש הרבה יוצאים מהכלל דוגמה חיה- צינורות דלק אמריקאיים שפעם שמתי ואחרי שנה נסדקו.

ספציפית לגבי תושבות מנוע אני מצטרף לדעה שלא כדאי לגעת בתחליפי.

אני עדיין דבק בדעתי שאם הרכב איננו מיועד למכירה ב 1-3 שנים הקרובות עדיין כדאי לשים מקורי במחיר מופקע, אבל זה כבר ויכוח פילוסופי ועל כן נאמר "איש איש באמונתו יחיה" (אני לא דתי למי שתהה).

פורסם

מבדיקה זריזה שעשיתי עולה שהמק"ט של התושבת הנ"ל זהה לאותה תושבת במגאן שלי.

(הסתמכות על דגם מנוע cb0m בקליאו).

דווקא בקנגו המק"ט שונה.

סימנתי באדום. אומנם בציור זה נראה שונה אבל המקט"ים תואמים אחד לאחד

ובשניהם מדובר על - 751 112 00 82 - mounting eng me

עצה שלי: לקחת מס' רכב/דגם מנוע של מגאן ואת כנ"ל בקליאו ולגשת למורשה ולבדוק אם אכן יש תאימות בין התושבות.

ליאור

*דניאל - לא אמרתי שאני צודק בהכרח אבל תמיד ניתן לבדוק. גם לי זה קצת מוזר היות והציור שונה אבל המק"ט אותו אחד. רק ויזואלית (אפילו לבדוק בתא מנוע של מגאן וקליאו אחת ליד השנייה.

clio.jpg

megane_coupe.jpg

Veni Vidi Vici

פורסם

צריך נסיון מצטבר כדי לדעת עם איזה חלקים לעבוד כדי להוזיל עלות של תיקון ובאיזה חלקים אסור לגעת.

.

הוא שאמרתי...וסייגתי את דבריי בדיוק כמוך - ולגבי החלק הזה ספציצית- לקחתי חליפי טוב...

לגבי התושבת WILL - אנחנו מדברים על חלק 12 בציור הראשון - צדק המהנדל והתושבות לא זהות למגאן.

אולי תצליח יותר בשרטוט של הקנגו...:)

• תוכן חדש...