Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני גם לא מכיר אותו
אולי באחד הימים.

וצר לי לאכזב אותך, אבל אם אתה חושב שתושבות מקוריות יחזיקו פי 5, אתה הוזה.

בוא נראה, הרכב שלי יצא מהמפעל בירושימה ב- 26.09.1995 ונחשב בארץ לדגם 1996, וממה שידוע לפי הרשומים במוסך המורשה, לא הוחלפה תושבת מנוע עליונה אף פעם, לאחר 10 שנה החלפתי בעצמי את התושבת העליונה לתחליפית אשר החלה להיקרע כעבור שנה אחת, להשאיר לך את החשבון...?
פורסם

גיורא, אתה מבין שאני לא יכול לקחת מקרה אחד בתור דוגמא לכלום.

ואני גם לא יכול לקחת שמועות בתור דוגמא לכלום.

אם היו שומעים פה פעם בחודש שנקרעה למזדה תושבת חליפית, הייתי מסוגל לקבל את זה כהוכחה, אבל מאחר ואתה מספר פה על מקרה בודד, אני אהיה ממש טיפש אם אני אחשוב שכך המצב.

מסכים איתי?

פורסם

אבל מאחר ואתה מספר פה על מקרה בודד, אני אהיה ממש טיפש אם אני אחשוב שכך המצב.

מסכים איתי?

אנו, חברי מועדון מאזדה, נתקלים בהרבה מאוד פניות בנוגע לרעידות עקב בלאי התושבות וגם שומעים על הרבה תלונות שהתושבות התחליפיות נקרעות מהר מהצפוי, או לפחות בחלקם, כך שבעצם הבעיה בחלקה ידוע לרבים והתופעה נחשבת ל"מחלה".

נכון שהצגתי פה מקרה בודד שלי, ונכון שאת השאר ניתן להחשיב כשמועות כל עוד לא בוצע מרחב מדגם סטטיסטי.

כמובן שיש להוסיף שיש תושבות המיוצרות ע"י ייצרנים שונים, אני אישית לא שמעתי על תושבת תחליפית שיש בתוכה שמן יעודי בניגוד לתושבת מקורית, אולי פה נמצא הקטץ'.

פורסם

ואני גם לא יכול לקחת שמועות בתור דוגמא לכלום.

אם היו שומעים פה פעם בחודש שנקרעה למזדה תושבת חליפית, הייתי מסוגל לקבל את זה כהוכחה, אבל מאחר ואתה מספר פה על מקרה בודד, אני אהיה ממש טיפש אם אני אחשוב שכך המצב.

מסכים איתי?

הנה, קח עוד מקרה.

323F שנת 98, ירדה לגביש בסוף מרץ 98, ורק עכשיו החלפתי שלושה תושבות.

ארז היקר, יש הבדל משמעותי בין תושבות תחליפיות לתושבות מקוריות. ובכלל, כל מה שקשור בגומי, כדאי מאוד לרכוש חלפים מקוריים.

ועוד דבר, לדגמי BA, המחירים של התושבות מרקיעי שחקים. רוצה דוגמא ? בבקשה :

תושבות קדמית תחתונה : 600 ש"ח

שתי תושבות צדדיות - כל אחד 800 ש"ח

תושבת אחורית : אין לי מושג אבל היא דיי יקרה.

כל המחירים שציינתי הם ללא עבודה. תוסיף לזה עבודה ובקלות תגיע ל-3000-4000 ש"ח.

רוצה ברבע מחיר ? קנה תושבות תחליפיות, אבל אתה תחליף אותן בתדירות גבוהה יותר.

ובכלל, פותח השרשור התכוון לדגמי BJ ולא ל-BA (הסתכלתי באחת ההודעות בהיסטוריה שלו).

בדגמי BJ, המחירים לתושבות מקוריות הוא יותר נמוך עקב הפופאלריות שלהן.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אם אתה מגיע למצב שאתה משלם על החלפת תושבות למזדה 323 4000 שקל, אתה אחד הצרכנים הכי לא נבונים שאני מכיר. עם כל הכבוד לך ולכל מועדון מזדה.

אני מאוד מצטער, אבל תושבות תחליפיות שיעלו 150 שקל, ויחזיקו שנתיים, עם עבודה של חצי שעה החלפה, קצת יותר הגיוני.

4000 שקל להחלפת תושבות למזדה 323, איפה אתם חיים.

אני גם לא יודע מי מבצע לך את העבודה, אבל אם אתה מגיע למחיר עבודה בלבד של כ1500 שקל, אתה באמת לא יודע לצרוך. (ועמך הסליחה)

פורסם
אם אתה מגיע למצב שאתה משלם על החלפת תושבות למזדה 323 4000 שקל, אתה אחד הצרכנים הכי לא נבונים שאני מכיר. עם כל הכבוד לך ולכל מועדון מזדה.

אני מאוד מצטער, אבל תושבות תחליפיות שיעלו 150 שקל, ויחזיקו שנתיים, עם עבודה של חצי שעה החלפה, קצת יותר הגיוני.

4000 שקל להחלפת תושבות למזדה 323, איפה אתם חיים.

אני גם לא יודע מי מבצע לך את העבודה, אבל אם אתה מגיע למחיר עבודה בלבד של כ1500 שקל, אתה באמת לא יודע לצרוך. (ועמך הסליחה)

ארז ידידי, אני עבדתי במוסך מורשה למאזדה במשך שנתיים. אני מכיר את המחירים שלהם טוב מאוד.

אני לא יודע איפה ראית שרשמתי שהשקעתי 4000 ש"ח על תושבות.

אני השקעתי על תושבת אחת מקורית ושתיים תחליפיות כי המחיר באמת בשמיים.

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

אמרת שהמחיר מגיע ל4000 שקל לתושבות למזדה, אבל לא חשוב כרגע, זה ויכוח מיותר.

עם שמן בגומי או בלי שמן בגומי. (שמן בגומי אני מכיר רק במקום אחד)

בהצלחה בקניה לפותח השרשור.

פורסם
אמרת שהמחיר מגיע ל4000 שקל לתושבות למזדה, אבל לא חשוב כרגע, זה ויכוח מיותר.

עם שמן בגומי או בלי שמן בגומי. (שמן בגומי אני מכיר רק במקום אחד)

בהצלחה בקניה לפותח השרשור.

אין פה ויכוח.

המחיר יכול להגיע ל-4000 ש"ח במוסך מורשה וחלפים מקוריים.

שמוליק

פורסם

ועוד ארז - אתה אולי מכיר את הכל - אבל את התושבות מנוע של פורד טאורוס.

יש בהן איזה שמן בפנים והם משוכחות "הידרוולית".

עדיין - כ-40$ ליחידה בארה"ב.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
ועוד ארז - אתה אולי מכיר את הכל - אבל את התושבות מנוע של פורד טאורוס.

יש בהן איזה שמן בפנים והם משוכחות "הידרוולית".

עדיין - כ-40$ ליחידה בארה"ב.

בפעם השלישית כי מסתבר שאתה מתעקש.

פותח השרשור מדבר על תושבות למזדה 323.

תושבות עם הידראוליקה, חיישנים ושני היספנים בפנים - לא קשורות כרגע, ואם ברכב שלך יש תושבות מהסוג שכתבתי, זה לא רלוונטי מן הסתם כי למזדה 323 אין כאלה, אז למה להציע הצעות מוזרות ועוד להתעקש.

פורסם

700 ש"ח סט של 4 תושבות (אחת לגיר) חזי דאלאל...סוף הדרך של סחורה-לא צריך מהחברה ולא כלום...

תקנה ותמצא מישהו שאתה סומך עליו להרכבה...ות ת ח ד ש!

• תוכן חדש...