Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הצעות ייעול למשרד התחבורה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מציע לרשום כאן הצעות ייעול למשרד התחבורה לחוקים חדשים וטובים, שיעזרו לנו בחיים.

אני לא מבטיח שמי שצריך ייקרא את זה, אבל אולי במקרה הוא יעבור בפורום ויראה את השירשור ויגיש הצעת חוק טובה סוף סוף.

טוב, בשביל הסיפתח:

לחייב את יבואני הרכב להתקין באוטו שעון טיפולים עפ"י הוראות היצרן:

להתקין באוטו שעון ק"מ שנותן התראה כל 10K או 15K ק"מ(לפי הוראות היצרן) על צורך לגשת למוסך ולעשות טיפול לרכב. מומלץ לעשות את השעון ניתן לאיפוס ע"י מכונאי רכב, ולחייב את המכונאים לאפס אותו כל פעם שנעשה טיפול.

לחייב את יבואני הרכב להציע ללקוח גם גירסה בעלת תיבת הילוכים ידנית מכאנית:

גם אם זה לא משתלם להם כלכלית (טיפטרוניק לא נחשב). כמובן, ישנם רכבים שלא מיוצרים עם תיבת הילוכים הנ"ל, עבור אלו יש להמציא למשרד הרישוי אישור רשמי מהיצרן על כך שהרכב אינו מיוצר עם תיבת הילוכים ידנית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לפני שאני מתחיל להגיב ביתר פירוט, אתה חי בסרט ממש ורוד אם אתה חושב שמישהו שמערכת התעבורה בארץ שם על משהו..

יבואני הרכב לא יעשו דבר וחצי דבר שהוא מעבר מלמכור ולשווק, כי המטרה שלהם היא לעשות כסף. שעון טיפולים? ממש יושב להם בראש האג'נדה.

מצטער להוציא אותך מהסרט השני שלך, אבל לצערנו תיבת הילוכים ידנית די פסחה מן העולם. להרבה מכוניות, ולא רק בארץ, כבר מזמן לא מוצעת תיבת הילוכים ידנית מכנית פרופר.

לחייב אותם, גם אם זה לא משתלם? וכמו שנאמר במדינתנו, למה מה קרה?

יום נעים.

אור.

פורסם

יש לי גם הצעת חוק!! לאסור על תאונות!

דבר שני, יש לי עוד הצעת חוק, והיא זולה בהרבה מההצעה הלא הגיונית שלך, המילה היא גסה, אז אני אכתוב אותה באפור כדי שיהיה קשה לראות:

חינוך.

פורסם
לפני שאני מתחיל להגיב ביתר פירוט, אתה חי בסרט ממש ורוד אם אתה חושב שמישהו שמערכת התעבורה בארץ שם על משהו...

תשמע, אני יודע שבמשרד התחבורע שמים קצוץ עלינו, ויבואני רכב הם אותם סוחרי רכב ידועים לשמצה(פשוט הם סוחרים במכוניות חדשות), כתבתי את זה בעיקר בשבילי

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

1- יש מכוניות שבמחשב הדרך שלהן כבר מותקן מחשב כזה שאומר לך עוד כמה ק"מ הרכב צריך לעבור טיפול.

2- לא הגיוני לשים בארץ התקן של "שעון" כזה ברכב. ובטח שלא לחייב את היבואנים.

אני לא רוצה שעון כזה ברכב אם זה יכער לי את הדש בורד.. מספיק לי המד קילומטר הרגיל שיש באותו כדי לדעת מתי הרכב צריך טיפול.

3- אתה לא יכול לחייב אף אחד להביא משהו שהוא לא רוצה להביא. כמו שאתה לא יכול להכריח את המכולת שאתה קונה בא להחזיק אותם מוצרים של תנובה, גם של שטראוס וגם של טרה (לדוגמא - קוטג').

אם המכולת תחשוב שזה רווחי עבורה, היא תביא את כולם. אם לא - אז לא.

אתה לא מתערב בהחלטות שיווקיות וכספיות של חברות פרטיות - אלה אם הן מונופול וזה מפלה את הציבור.

כל עוד אתה יכול לקנות רכב ממספר יבואנים שונים - אין פה מונופול (ויש מי שיגיד שזה מונופול כי יש רק יבואן אחד למאזדה, אז מצטער - תקראו את ההגדרה המילונית של המילה).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

כמו שנאמר, רוב המכוניות החדשות מגיעות היום עם מונה קילומטראז' עד הטיפול הקרוב, אותו אמור המכונאי לאס בתום סוף טיפול.

עם זאת - זה כולה גאדג'ט.

כמו מחשב דרך שמראה לך כמה ק"מ עד התידלוק הבא. לא תחיה בלי זה?

תיבות הילוכים ? נו באמת. עוד מעט תבקש ממשרד התמ"ס לחייב יבואנים להביא גם פטיפונים לארץ , כי יש כמה משוגעים שמעדיפים את זה על CD. הסוכנויות ישמחו למכור לך כל דבר תבקש, אם רק תהיה לזה הצדקה כלכלית.

לדעת כמה יבואנים - אין צידוק כלכלי לייבא רכב עם גיר רגיל. חושב אחרת ? צור ביקוש (באמצעות קבוצה למשל) או ייבא לבד.

פורסם

1) להטיל אגרת זיהום על טוסטוסים 2 פעימות מסריחים מזהמים ורעשניים, ולהציע במקום טוסטוסים 4 פעימות עם אותו ההספק.

2) לעשות בדיקות זיהום אוויר "פתע" לרכבים בכביש, בעיקר לכל הטנדרים והמסחריות שמעלים ענני עשן שאפשר לראות מרחוק.

3) שנוכל לקרוא בזמן קנית הרכב כמה עסקאות עשה המוכר בשנה האחרונה (לראות אם הוא סוחר).

4) לעשות יותר בדיקות לתחנות דלק, כמובן בדיקות פתע.

5) לתקן תוך חודש או לתת פירוט בכתב מדוע לא יתקנו, כל מפגע בכביש שאזרח דיווח עליו, ונבדק על ידי רשות שתפקידה לבדוק, למדוד, להעריך כמה אכן מסוכן המפגע.

6) כנ"ל לגבי שילוט לא ברור, מטעה, חסר, או שמופיע מאוחר מדי ולא מספיק זמן לפני הפניה.

פורסם
1) להטיל אגרת זיהום על טוסטוסים 2 פעימות מסריחים מזהמים ורעשניים, ולהציע במקום טוסטוסים 4 פעימות עם אותו ההספק.

לגבי "מזהמים", מסכים. מנוע 2 פעימות אכן מזהם יותר מ-4 פעימות.

(אם כי, בזכות היותם קטנועים, המנוע שלהם עובד פחות ממנוע 4 הפעימות של הרכב שלך - הם לא עומדים בפקקים כמעט, ברובם הכמעט מוחלט לא משתמשים בשבתות, ובכל מקרה - לא מסתובבים עימם דקות ארוכות בחיפוש אחר חנייה, כך שבסופו של דבר - זה מתקזז לעומת זיהום שהרכב הפרטי שלך מייצר).

לגבי "הרעשניים" - אז על אותו משקל, אפשר גם להטיל אגרת זיהום רעש על כל רכב שניתן לשמוע מחוצה לו את המוזיקה שבתוכו, שלא לדבר על רעש הפריקה שיוצרים מגדשי רכבים מסויימים או אגרת זיהום רעש על רכבים בעלי אגזוז עם פתח בקוטר של ג'ורע בצידם האחורי, כן?

אגב, קטנוע 4 פעימות באותו הספק של 2 פעימות, יהיה חייב להיות בעל נפח גדול יותר. כרגע לפחות, תקנות משרד הרישוי לא מאפשרות זאת.

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

• תוכן חדש...