Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש עצה בהעברת בעלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לקנות רכב

לרכב אן טסט כבר כשנה

העניין שאני לא מתכונן להשמיש אותו

אלא לחכות קצת

מאחר ואן לו טסט מה כדאי לעשות אם אני רוצה להעביר אותו על שמי

הבנתי שאי אפשר להעביר בעלות בלי טסט .נכון?

עדיין לא אספנות

פורסם

אתה תמיד יכול לעשות הסכם מכר עם המוכר, ובנוסף להסכם המכר תשאיר בידיך יפוי כוח בלתי חוזר מאומת ע"י עו"ד להעברת הרכב על שמך בכל עת שתחפוץ, כמובן תבדוק שאין על הרכב שיעבודים ואולי אף כדאי שתרשום שיעבוד על שמך.

במידה והרכב אינו אספנות, לאחר שתעשה לו טסט, תוכל להעביר את הרכב על שמך.

וכאמור לעיל, אם הרכב הינו רכב אספנות, לא כלל לא חובה שיהיה לו טסט.

פורסם
אתה תמיד יכול לעשות הסכם מכר עם המוכר, ובנוסף להסכם המכר תשאיר בידיך יפוי כוח בלתי חוזר מאומת ע"י עו"ד להעברת הרכב על שמך בכל עת שתחפוץ, כמובן תבדוק שאין על הרכב שיעבודים ואולי אף כדאי שתרשום שיעבוד על שמך.

במידה והרכב אינו אספנות, לאחר שתעשה לו טסט, תוכל להעביר את הרכב על שמך.

וכאמור לעיל, אם הרכב הינו רכב אספנות, לא כלל לא חובה שיהיה לו טסט.

לדיעתך ,לא ניתן להעביר בעלות ללא ת.ז של בעל הרכב גם עם יש יפוי כוח של ע"וד.

פורסם

אם הבנאדם אמין - תחתים אותו על זיכרון דברים .

עליזה הייתה אצלי שנתיים בלי העברת בעלות וברגע שסיימתי את השיפוץ למצב של טסט ביצעתי העברת בעלות ואחרי שלושה ימים היא כבר נסעה עם טסט וכמובן תחת השם שלי !

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם

זיכרון דברים אינו מסמך מחייב מול משרד הרישוי

יפוי כוח אצל עו"ד או נוטריון אינו מסמך שמשרד הרישוי מכיר בו.

למשרד הרישוי טופס יפוי כוח משל עצמו ורק עם טופס זה או טופס שניתן להוריד באינטרנט, הם בלבד הטפסים המוכרים לצורך יפוי כוח.

אין חובה כלל להחתים עו"ד, מספיקה חתימת המוכר על טופס יפוי הכוח

(המקום המופיע לחתימת עו"ד נועד רק למקרה שמדובר בחברה שמוכרת)

בכל מקרה חובה לצרף תעודת זהות מקורית ולא שום צילום אחר.

אלא מה, שיתכן ומה שהיום הוא יפוי כוח סטנדרטי של משרד הרישוי, לא יהיה אותו הטופס ואותו הנוהל בעוד שנה שנתיים או 5. להזכירכם, החוק קובע שיש להעביר בעלות תוך שבועיים מיום הרכישה. כך שקצת בעיה לבוא אחרי שנתיים עם טופס שאולי כבר התיישן אפילו אם הוא חתום.

ומאיפה בדיוק תיקחו את תעודת הזהות אחרי שנתיים, האם תפחדו לנתק קשר עם המוכר... או שתצטרכו להתחנף אליו כל התקופה כדי שבבוא היום יאות לבוא איתכם להעביר בעלות?

ויש עוד נקודה חשובה- אם חלילה המוכר נפטר- העברת הבעלות נחסמת לחלוטין ויש צורך להביא צו ירושה או צו בית משפט. עכשיו תחשבו על זה שאדם נפטר והיורשים חלילה מסוכסכים בינייהם. הנפטר לא רשם אותך בצוואה שלו שאתה יורש רכב מסויים ועכשיו יש לך חגיגה שלמה כי על פי החוק יש לרשום את הרכב על שם היורשים ורק אח"כ אם הם נחמדים הם יוכלו להעביר על שימך,

ואם הם לא נחמדים, תתבע אותם בבית משפט.

רק שבתי משפט לא אוהבים לתת הגנה למי שמנסה להתחכם עם החוק, ולא להעביר בעלות בזמן, זה להתחכם.

תחשבו על זה....

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

נכתב בזמנו בפורום שיש אפשרות להעבר בעלות על רכב ללא טסט, גם אם אינו רשום כ"אספנות".

למיטב זיכרוני זה חייב העברת בעלות במשרד הרישוי, לאחר חתימה על הצהרה של הקונה שהוא יודע ומסכים לכך שהוא רוכש רכב ללא רישוי בתוקף.

הפתרון הפשוט הוא לברר במשרד הרישוי.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם
נכתב בזמנו בפורום שיש אפשרות להעבר בעלות על רכב ללא טסט, גם אם אינו רשום כ"אספנות".

למיטב זיכרוני זה חייב העברת בעלות במשרד הרישוי, לאחר חתימה על הצהרה של הקונה שהוא יודע ומסכים לכך שהוא רוכש רכב ללא רישוי בתוקף.

הפתרון הפשוט הוא לברר במשרד הרישוי.

מחפש תשובה בעניין. האם ניתן לבצע העברת בעלות ללא טסט, (לררכ שהוא לא אספנות, 1982)

ולקבל תשובה בפרום בלי לשלוח אותי למשרד הרישוי לשאול.

פורסם
למה אתה תמיד קופץ?

מה זה "ככל הנראה" או שכן או שלא. אין חצי הריון.

אם אתה יודע, תענה. אם לא, סייג לחכמה שתיקה.

אני יודע את התשובה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...