Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Morel Supremo - חוות דעת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב.

לדעתי, לא פירטת מה יש לך בפתיחת התרד ומשום מה החלו להעלות כאן תגובות לגבי המגבר של PG.

תיכף אני אתייחס למגבר ולHU שלך שהם לכל הדעות מצויינים.

בכל מקרה, תקשיב:

הסט הזה הוא סט שמורכב מוופר שלא שונה בהרבה מה eleate. זה דבר ראשון. הטוויטר הוא אותו טוויטר suprimo שהם מייצרים כבר כמה שנים, פשוט הוסיפו עוד גרסה קטנה יותר לנוחות התקנה, הגרסה הזו ספציפית טיפה נופלת ביכולות לנגן בתדרים נמוכים יותר.

הסט הוא סט מצויין, אין הרבה מה להוסיף. פרארי של קומפוננט.

לגבי שאר המערכת - אם באמת יש לך רכיבים איכותיים, אז כנראה שווה להשקיע. אתה אולי לא תרגיש הבדלים בין הוופר שלו לבין של ה ELEATE אבל הטוויטר מדהים. בכל זאת מדובר באחד הטוויטרים הטובים בעולם.

אני רק חושב שבהגברה אקטיבית, להשתמש בקרוס של האלפיין לא מיטבי. הוא לא מספיק איכותי והחיתוך שלו בסלופ גבוה בעייתי. לא הייתי מחבר את המערכת אקטיבית על סמך הקרוס של המכשיר אלא קונה מעבד/קרוס רציני לצורך כך.

מבחינת הגברה - הייתי מחפש להחליף את המגבר שלי למגבר 4 ערוצים באותה רמה כדי לפשט את ההתקנה, אלא אם יש לך מקום לשלושה מגברים, קרוס/מעבד, קבל וכו'....

דבר נוסף - הוא צבוע הרבה יותר יפה מהELEATE... ומשקל הטוויטר.... כשתרים אותו תבין...זה לא עוד טוויטר שאפשר לתלות אותו על הקורה עם קצת אפוקסי....:-D

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ממש לא מפתיע.

כשיש טוויטר שמסוגל לנגן מ 1,000HZ ומעלה - איזו סיבה יש לקנות סט שלושה חלקים? מרבית המידבאסים המכובדים בשוק מנגנים בצורה לינארית עד 1,000HZ.

אגב, קוטר הסופרימו פיקולו הוא 7.5 או 6.5 ס"מ (לא זוכר בדיוק) לעומת 10 ס"מ של הסופרימו ובעל תגובות אוף-אקסיס טובות יותר משל הסופרימו הרגיל.

איתמר.

בהחלט יש סיבה, תדרים מתחילים להיות כיוונים מאזור ה150HZ. אם רוצים להגיע לתוצאה מקסימלית מבחינת במה ותמונה דרוש סט שלושה חלקים (אלא אם כן ניתן למקם את הוופר בצורה טובה אבל בגלל הנפח שדרוש, בדרך כלל זה לא אפשרי).

כמו כן לפי מורל ההענות של הסופרימו היא 1600-20000Hz.

עוד פעם אחזור על כך שגם אם טוויטר או כל דרייבר אחר מוצהר שהוא יכול לעמוד בהספק מסויים זה לא אומר שזה הספק שדרוש לו, דנו בזה כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=975748#post975748

ובהרחבה כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=990701#post990701

פורסם

אני רק רוצה להראות עד כמה כייף לנו בארץ שמורל מיוצרים דווקא כאן... :beerchug:

שימו לב למחירים בארה"ב:

http://www.woofersetc.com/index.cfm?fuseaction=page.display&page_id=14&mfg_account_ID=106&category_id=10

חבל רק שאני לא חולה על הצליל של מורל...:sad:

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

אם אני מבין נכון ההתנגדות של הטוויטר היא 6 אוהם. למעשה קיימת בעיה דומה גם בסט של האילייט (רק ששם ניתן להשתמש בקרוס שדואג להתנגדות סופית של 4 אוהם).

מה עושים כל אלה שמחברים בבי-אמפינג גם את הסט של אילייט ללא הקרוס? האם הם באותה בעיה שמצריכה הגברה חזרה יותר?

פורסם

ההיתנגדות הגדולה יותר לא אמור ליצור בעיה...הרי הטוויטרים גם ככה לא דורשים הספק גבוהה מדיי...כל מגבר שיתן 150W RMS ב- 4 אוהם...ויתן באיזור 110-120W RMS ב- 6 אוהם יספק את הטוויטרים של מורל כך שלא יחסר להם עוצמה בכדי להרוס לך ת'שמיעה...

הרעיון דווקא יוצא לא רע כאשר מחברים מגבר 4 ערוצים חזק לסט אקטיבי כמו הסופירמו...כי הריי המיד דורש יותר עוצמה ואותה הוא מקבל והטוויטר בגלל ההתנגדות הגדולה שלו מקבל קצת פחות עוצמה כפי שאנו רוצים בדרך כלל...כדי לא לסכן אותם...:smile:

פורסם

אתה יודע. שמגבר שיתן 120 ב 6 אום. הוא 150 לפחות 4 ולפחות 200 ב 2 אום. והם נדירים!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

טוויטר זקוק להגברה פחותה ממיד באס ומיד. לכן אינך זקוק ל150W ב4 אוהם. חצי מזה בהחלט יספיק לפי דעתי.

מוזר שאנשים עדיין מייחסים כל כך הרבה חשיבות להספק שמצויין על רמקול

פורסם

אתה קונה סט נדיר...תדעג לספק לו מגבר ראוי...ולא מגבר של היפפוניקס או JBL...

וגם נכון שהטוויטר לא דורש הספק גבוהה גם עם הוא מצויין כטוויטר המסוגל לספוג 200-220W RMS...

למרות שאני אוהב לראות את רמקולים מקבלים את כל ההגברה המגיעה להם...בטוויטרים זה קצת שונה...

פורסם

מה גם שרוב אחוזי העיוות שנמדדים הם ב 4 אום.

למשל המגבר של ארק אודיו ARC Audio 2300se

שמספק 334x2 ב 4 אום! [משהו פסיכי כן.. 1300 דולר , בהצלחה :)]

אחוזי העיוות שנמדדו אצלו ב 4 אום הם 0.015! אזי אחוזי העיוות ב 6 אום יהיו הרבה הרבה פחותים.

גם יתרון כלשהו לעבוד ב 6 אום :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אם כל הכבוד שאין לי לאודיסון.

אני חובב של ארק אודיו יותר.

מבחינת עיצוב\אפשרויות\עוצמה\בהירות

מה גם המגבר שלך הוא 6 ערוצים

המגבר הזה הוא שניים ;)

תעשה כמה בדיקות על המגבר arc audio 4200se

יש בו יותר אפשרויות מהרדיו דיסק שלך :)

http://www.caraudiomag.com/testreports/0610_cae_arc_audio_4200se_amplifier/

0_o

חבל שקניתי בית :) הייתי קונה כמה מגברים כאלה

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

אכן נראה מגבר מדהים.. איכות מעבר לכל ואפשרויות..אווו...(אבל וזה אבל ענק פשוט....ל- AUDISON ממש לא חסר אפשרויות...אלו מגברים מלאים באפשרויות חיבור וכיוון ולכל מגבר שלהם יש קרוסים מדהימים בקיצור קניה נכונה מאוד במיוחד כאשר רוצים לתכנן מערכת אקטיבית רב ערוצית)

חבל שאין קומפוננטים שדורשים 334W RMS ב-4 אוהם...צריך להיתקשר ל- MOREL ..לדבר איתם שיחשבו על משהו בנידון...אולי איזה סט 3 חלקים סופירמו שיצרוך הספק שכזה...:twisted:

פורסם

אגב, קוטר הסופרימו פיקולו הוא 7.5 או 6.5 ס"מ (לא זוכר בדיוק)

מצאתי את התמונה.

איתמר.

sf34 (Large).jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אליקו בנאדם תוכל להביא קישור שמוכיח שהאחוזי עוות קטנים בעבודה מול עכבה גבוהה יותר?

:עריכה: ד"א לפי הקישור שנתת המגבר מוציא הרבה פחות ב4אוהם..

אני דילגתי בין שני מגברים שונים בקישור שנתתי יש את המגבר 4200SE שהוא 4 ערוצים.

וכשציינתי את הנתונים של המגבר התכוונתי לזה

http://www.arcaudio.com/arc-05/amplifiers/se_2300.htm

קשר לאחוזי העיוות, אם אתה מעלה את העכבה , אז אחוז העיוות מכפיל את עצמו בהתאם לעכבה,

אז הגיוני שאם תוריד את העכבה , אחוז העיוות ירד. :roll:

מידריינג Hybrid Audio L4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...