Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Morel Supremo - חוות דעת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה רוצה הוכחה שאחוז העיוות יורד כאשר ישנה עלייה בהתנגדות?

הריי ככל ששהתנגדות יורדת העוצמה עולה וזה חייב לפי חוקי הפיזיקה לבוא על חשבון משהו מכייון שכעת יש יותר עומס על כל המגבר (על כל הספקים בו והקבלים וכו'...) לכן אחוז העיוות במצב הנ"ל גדל בהתאם לאיכות הרכבת המגבר (מגבר איכותי יותר = פחות עלייה באחוזי עיוות בהתנגדות נמוכה יותר)...

ומכאן כאשר ההתנגדות גדלה המגבר מספק פחות הספק...לכן ישנו פחות עומס על המגבר ולכן אחוז העיוות קטן...

ההסבר שלי אני יודע שהוא מאוד זול ולא רציני 8-) אבל הוא להמחיש לפחות קצת מה קורה במגבר...ישנם הסברים מדוייקים הרבה יותר פשוט לא מצאתי עדיין אתר שמסביר זאת טוב..

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

זרם חשמלי יוצר שדה שדה מגנטי.

עכשיו מבלי להיכנס לכל מיני קללות כמו טרנספורמציות לורנץ, חוק פלמינג ושאר ירקות פיסיקליים אפשר עדיין לתת הסבר פשוט יחסית.

ככל שהעכבה יורדת כך זורם במעגלי המגבר זרם גבוה יותר. ככל שהזרם גבוה יותר כך גם עולה כוחם של השדות המגנטיים שקיימים במגבר. כתוצאה מהפולסים החשמלים, שהם בעצם ה"מוזיקה" שלנו, השדות המגנטיים וההשראה המגנטים "מהבהבת" במגבר ויוצרת הפרעות.

קצת פשטני (קצת הרבה בעצם) אבל מסביר את הנקודה.

תכנון נכון של מגבר ושימוש ברכיבים איכותיים יוכלים לצמצם משמעותית את הרעשים הבלתי רצויים במגבר.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

אמממ... מה שהוא אמר ^^ :)

well said oogee

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

עוגי צודק בעיקרון , מבחינה תיאורטית זה נכון לגמריי.

במקרה הנ"ל אין הבטחה שהדבר יקרה ברמקול מה עוד שברמקול איכותי ומגבר איכותי אחוזי העיוות בשינוי של 2 עד 4 אוהם לא צריכים ליצור תנודות גדולות ב THD אלא רק במספרים שאחרי האפסים ולא במספר האפסים באחוזר העיוות.

לגבי חוות דעת על מורל סופרימו , אז את הסט השלם לא שמעתי אפילו שאני לא מבין איך אפשר לשפוט סט בלי קרוסאובר.

לגבי הטוויטר אותו שמעתי , אני חושב שהוא בינוני ואפילו לא מתקרב במה שהוא נותן למחיר שלו.

הגזמה פראית . סתם טוויטר מוגזם שבגלל הבניה שלו מתלבהים ממנו אבל במבחן המציאות הוא לא עומד.

כמעט כל טוויטר מתכתי נשמע יותר טוב ונכון ממנו .

בברכה,

קורווין.

פורסם

איך אפשר לשפוט סט בלי קרוסאובר?

זה רק מראה על הוורסטיליות שיש לך בבחירת נקודת החיתוך של הטוויטר \ וופר.

אפשר לדעת באיזו התקנה שמעת את הטוויטר הנ"ל ?

הגברה\ מיקום ועוד כל מיני דברים יוכלו לעזור

אני יכול להתערב איתך שאני יכול לגרום לפוקאל בריליום להשמע גרוע ;)))

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם
איך אפשר לשפוט סט בלי קרוסאובר?

זה רק מראה על הוורסטיליות שיש לך בבחירת נקודת החיתוך של הטוויטר \ וופר.

אפשר לדעת באיזו התקנה שמעת את הטוויטר הנ"ל ?

הגברה\ מיקום ועוד כל מיני דברים יוכלו לעזור

אני יכול להתערב איתך שאני יכול לגרום לפוקאל בריליום להשמע גרוע ;)))

אלי... תגיד זה שהוא יגיד לך באיזה זוויות הטוויטר היה ו מיקום שלו ו כל "מיני דברים". זה יתן לך להבין משהו? ככה אתה תבין איך היה נישמע הטוויטר "שלו" (שהוא שמע). לא חושב.

למה לדבר סתם ולעשות רושם כהילו כולם פה מדענים גדולים. כש אנשים מדברים לעניין אז ישר קולטים את זה. כשאני שומע על בן אדם, אדם פשוט שזוכה בתחרויות אם סטים הכי פשוטים... אז אני גהה בוא. ו כש מתחילים לדבר תסביר לי עכשיו זה ו זה ו זה. אז לדעתי זה סתם דיבורים כי לא נירה לי שתחלית משהו לפי התשובות לשאלות ששאלת.

וכש אני קורה דברים שרשם קרווין אז המילים שלו נראים לי היגיוניים. למה? כי הוא לא אומר "וואי סופרימו זה הכי טוב זה, זה, זה..." כי הוא שמע על זה בפורום ו ראה את הסופרימו הגדול ו היפה.

אלה יש לו דעה משלו שהיא שונה מרוב החברה ש 80 % מהם לא שמעו את הסופרימו ביכלל.

זה דעה שלי ו רק שלי.

מעניין גם אם שמעתה את הביריליום!

בהצלחה.

פורסם

לגבי חוות דעת על מורל סופרימו , אז את הסט השלם לא שמעתי אפילו שאני לא מבין איך אפשר לשפוט סט בלי קרוסאובר.

לגבי הטוויטר אותו שמעתי , אני חושב שהוא בינוני ואפילו לא מתקרב במה שהוא נותן למחיר שלו.

הגזמה פראית . סתם טוויטר מוגזם שבגלל הבניה שלו מתלבהים ממנו אבל במבחן המציאות הוא לא עומד.

כמעט כל טוויטר מתכתי נשמע יותר טוב ונכון ממנו .

בברכה,

קורווין.

1. הסט סופרימו מורכב מוופר סופרימו וטוויטר סופרימו פיקולו, הוא מגיע ללא קרוס ומיועד להגברה אקטיבית בלבד.

לשפוט סט מאוד קל במיוחד בהגברה אקטיבית לא צריך יותר מידי רק לדעת האם הוא עומד בקריטריונים שהוא נבחן בהם.

למשל במגזינים האירופאים הם בודקים יכולת ספיגה ועמידה בהצהרות,פירוט,חדות ונאמנות למקור.

2. אני לא יודע איזה טוויטרים שמעת אם זה הסופרימו או אם זה הסופרימו פיקולו.

אבל לפי המשפט האחרון שלך , אני מבין למה אתה כותב את זה:"כמעט כל טוויטר מתכתי נשמע יותר טוב ונכון ממנו . ".

חשבת שאולי שאתה פשוט לא אוהב טוויטר שעשוי ממשי ?

חשבת אולי לרגע שלא שמעת את הסט מותקן כמו שצריך?

לא מוגבר כמו שצריך?

לא מכוון כמו שצריך?

או במילים אחרות, בידיים הלא נכונות הטוויטר הנ"ל ישמע זוועה, ובידיים הנכונות הוא ישמע פנטסטי ואת זה אני יכול להבטיח לך, ואת זה אני מבסס עפ"י נסיון גם עם הסופרימו וגם עם הסופרימו פיקולו.

אין לי בעיה עם חוו"ד שונה משלי, כי מה שאני אוהב לא בהכרח זה מה שאתה תאהב, אבל להגיד שהסופרימו הוא בינוני וכמעט כל טוויטר מתכתי ישמע טוב יותר אז אתה טועה ובגדול.

דווקא הטוויטרים הכי נחשבים הם או עשויים משי או ריבון טוויטר.

ופרט לכך, להגיד שהוא בינוני ממש לא נשמע נכון, אתה יכול להגיד שאתה אישית לא אהבת.

אבל טוויטר שמסוגל לספוג 150-200 וואט RMS ועדיין לא לצרום גם על FLAT ולא דורש ריסון מטורף (כמו טוויטרים אחרים ברמה הזו), ובנוסף לכל תחום התדרים שלו הוא מדהים ומסוגל להיות מכוייל על 700HZ ומעלה , ומגרד את ה50KHZ(לא שמיע אבל מראה לך את ההענות השטוחה שלו עד ה20KHZ, וזה מה שאנחנו מחפשים).

בקיצור טוויטר בעל תחום הענות כל כך רחב, ובעל הענות כמעט שטוחה לאורך כל התחום גם באקסיס מלא, וגם באוף אקסיס 30 מעלות זה טוויטר לא בינוני אלא טוויטר מדהים.

מעטים הטוויטרים שמסוגלים לעשות זאת.

ואלו שגם מסוגלים אף עולים יותר מהסופרימו, ואגב, פה בארץ אנחנו נהנים ממחירים מעולים, כי מחירו באירופה עומד על 650-700 אירו(3600-3850 ש"ח!!).

בקיצור קורווין, כנראה שהוא פשוט לא קלע אז לטעמך, אבל לדעתי אתה פשוט לא שמעת אותו בידיים הנכונות וכן, אני יכול להבטיח לך שאני יכול לחרבש כל טוויטר גם אם הוא יעלה מליון דולר, עדיין אפשר לגרום לו להשמע כמו TLM...

הנה ציטוט של אריק הולדווי, מרדרוק אקוסטיקס מתוך מבחן שערך לסופרימו בCAR AUDIO MAGAZINE:

"

If you are serious music lover, you should get these tweeters. Thankfully, no funky chrome to polish like on some speakers. Morel put their money into research that improved the sound quality and performance. So, yes, these tweeters are expensive, but it is money well spent to achieve a high level of sound. --E.H.".

וזה הקישור למבחן המלא:

אגב גם שמעתי רמקולים ביתיים שמחירם עולה מעל 100K ש"ח וגם לא אהבתי, אז מה? הם רמקולים בינוניים? לא נותנים תמורה לכסף?----> לא, הם פשוט לא לטעמי.

על טעם וריח אין מה להתווכח, אבל להגיד שהסופרימו הוא בינוני זה כמו להגיד שBMW סידרה 6 היא בינונית וכמעט כל משפחתי 1.6 אוטומט תהיה יותר טובה.

בידידות,

ניר

under construction..

פורסם

אז ככה, אמנם אני לא אוהב לענות אבל יש פה דרישה .

את המורל סופרימו שמעתי עוד לפני שהוא יצא לשוק. בפעם הראשונה.

ההגברה הייתה ביתית מקצועית ולא ברכב.

את הפעם השניה שמעתי אצל המתקין הכי טוב במדינת ישראל ואמרתי לו שזה מה שאני חושב.

לגבי האם אני אוהב מתכתי יותר מסילק? נכון אבל זה מה שכתבתי שזה טעם אישי.

אני חושב שטוויטר סילק נשמע פחות טוב תמיד כיוון שזה אופי של סאונד שאני לא אוהב ככ ועדיין אצלי ברכב מותקן כזה עקב המחיר הגבוהה של הטוויטר המקורי שלי שנשבר באשמתי .

לגבי ריבון וסילק הם ממש לא הכי מוערכים אלה יש להם אופי צליל מסויים.זה כמו לומר שהכי מוערכים זה מגברי מנורות .

העובדה השלטת היא שברוב הרמקולים היוקרתיים בעולם תמצא טוויטרים ממתכת כלשהיא או היום מיהלומים .

לגבי מבחנים בעיתונים: דובר על הנושא רבות בקהילת האודיופילים וברור לכולם שהעיתונים מקבלים הרבה כסף כדי להאדיר שמות מסויימים או מוצרים מסויימים. אפילו שאני איש אלקטרוניקה בנשמה אני לא מאמין בסאונד במספרים בלבד והוכחתי זאת לאנשיפ פעם אחר פעם , וזאת כיוון שהאוזן האישית של כל אחד לא עומדת במבחן המספרי .

אם אתה נהנה מזה שהמערכת שלך עומדת במספרים מסויימים ואתה נהנה לומר זאת לכולם , מה טוב.

אני אישית מעדיף לשמוע טוב אישית מאשר שאחרים יגידו שזה טוב כי דעתם של אחרים בקשר לדברים האישיים שלי היא לא נחשבת. כל אחד ודעתו שלו.

ודעתי היא שהסופרימו הוא טוויטר בינוני וזהו. לא יותא ולא פחות. בעל מחיר מופרז . ויכולים עד מחר לנפנף לי ביכולות המספריות שלו. אצלי את מבחן התוצאה, הוא וכל הרמקולים של מורל לא עברו !

בברכה,

קורווין.

נ.ב.:

אגב גם שמעתי רמקולים ביתיים שמחירם עולה מעל 100K ש"ח וגם לא אהבתי, אז מה? הם רמקולים בינוניים? לא נותנים תמורה לכסף?----> לא, הם פשוט לא לטעמי.

על טעם וריח אין מה להתווכח, אבל להגיד שהסופרימו הוא בינוני זה כמו להגיד שBMW סידרה 6 היא בינונית וכמעט כל משפחתי 1.6 אוטומט תהיה יותר טובה.

פורסם

corwin

תשמע מה יש לי לומר לך..

לדעתי האישית מורל לא הצליחו לקלוע לטעמי רק בגלל המידים ה"רגועים" שלהם וגם זה עדיין לא מבוסס הייטב מכיוון שכנראה לא שמעתי את המידים שלהם עם המוזיקה שלי...המידים שלהם נחשים למידים הכי "אמיתיים" ונותנים את הצליל כפי שהוא הוקלט באולפן...ואני מסכים עם זה! עכשיו להגיד שהטוויטר להם בינוני אין לך כל זכות...זכותך לא לאהוב את הצליל שלהם...אבל להגיד שזה טוויטר בינוני..ומחירו מנופח? מחירו באיזור ה- 1300 ש"ח זה הרבה לדעתך עבור אחד הטוויטרים החזקים והמדוייקים בעולם? (הטוויטרים של פוקל אוטופיה ברליום יעלו לך לפחות פי 3 יותר! אותו דבר לגבי הטוויטרים של BRAX..ועוד לא חסר חברות HI END..).. הטוויטרים שלהם לא פחות ממדהימים והם נותנים את הצליל מפורט והכי קרוב למקור ללא כל תוספת של "צבע" למוזיקה...להגיד שאני לגמרי אוהב את הטוויטרים

שלהם אני לא אומר

....

אבל לדעתי בארץ זו הקנייה הכי כדאית שיש...

אבל לדעתי שילוב של הטוויטרים שלהם עם מידים יותר "פעילים" יתן את אחת התוצעות הטובות ביותר שניתן לקבל היום מסט...אני מאוד מקווה שהמידים החדשים הסופירמו יתנו קצת יותר מידבאס "נע" ואולי אכן למורל יצא הסט המושלם לדעתי לפחות..:grin:

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם
אלי... תגיד זה שהוא יגיד לך באיזה זוויות הטוויטר היה ו מיקום שלו ו כל "מיני דברים". זה יתן לך להבין משהו? ככה אתה תבין איך היה נישמע הטוויטר "שלו" (שהוא שמע). לא חושב.

למה לדבר סתם ולעשות רושם כהילו כולם פה מדענים גדולים. כש אנשים מדברים לעניין אז ישר קולטים את זה. כשאני שומע על בן אדם, אדם פשוט שזוכה בתחרויות אם סטים הכי פשוטים... אז אני גהה בוא. ו כש מתחילים לדבר תסביר לי עכשיו זה ו זה ו זה. אז לדעתי זה סתם דיבורים כי לא נירה לי שתחלית משהו לפי התשובות לשאלות ששאלת.

וכש אני קורה דברים שרשם קרווין אז המילים שלו נראים לי היגיוניים. למה? כי הוא לא אומר "וואי סופרימו זה הכי טוב זה, זה, זה..." כי הוא שמע על זה בפורום ו ראה את הסופרימו הגדול ו היפה.

אלה יש לו דעה משלו שהיא שונה מרוב החברה ש 80 % מהם לא שמעו את הסופרימו ביכלל.

זה דעה שלי ו רק שלי.

מעניין גם אם שמעתה את הביריליום!

בהצלחה.

מזל שאני לא צריך לכתוב את זה מחדש :)

אפשר להשתמש בתגובה הזו כתשובה כמעט לכל הודעה בת'רד הזה

תודה רומן שחסכת לי מילים :)

אלי

בהצלחה. ;)

נ.ב

מיותר לציין שבכמה מקומות בעולם הסופרימו וה genesis ablolute הולכים בראש בראש

ורומן , מצטער שלא ניחנתי בכשרון כתיבה והבעת הנקרא כמו אחרים בפורום

אבל זה מה יש , Deal with it .

שוב בהצלחה ! :)

מידריינג Hybrid Audio L4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...