Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכולם.

לאחר שעשו לי הגברה השבוע בוונטה של המנוע שמתי לב שביום שישי בבוקר כל פעם שאני מדליק את האוטו (ולא בהכרח מתניע) הוונטה עובדת מבלי להפסיק. הלכתי לבחור שעשה לי ההגברה (חבר משפחה מוטב לציין שהוא חשמלאי רכב) ואחד שעובד אצליו בדק לי את הבעיה. הוא פתח את הרדיאטור (בהתחלה לא הבנתי בכלל למה) ואז אמר לי שהיוניט ברדיאטור הלך וזה כנראה כתוצאה מתאונה שהייתה בעבר בקדמת הרכב אשר דפקה את הרדיאטור וזאת הסיבה שהוא גם לא מקרר את המנוע כמו שצריך גם שהוונטה לא פועלת. חשוב לציין שזה מספר ימים יש לי בעיה עם החום מנוע שעולה בתחילת נסיעה ובמשך הנסיעה מתקרר אך יכול לעלות שוב במצב עמידה ממושכת. נאמר לי לפי החשמלאי כי עליי להחליף את הרדיאטור (800 שח לדברו) וככה גם מצב זה יעלם וחום המנוע ישאר יציב. אציין כי הסירקולציה של המיים מהמיכל לרדיאטור וחזרה נראה בסדר גמור וללא נזילות.

נכון לעכשיו הוחלף היוניט והוונטה פועלת רק כשהמנוע מגייע ל100 מעלות (מדובר ד"א באופל קורסה 94) אך עדיין חום המנוע אינו יציב גם אם עדיין בתחום המותר לו (בין 90 ל-100 נאמר לי שזה בסדר ).

לאחר שסירבתי לעת עתה להחליף רדיאטור הבחור אמר כי לא יתן לי אחריות במידה והיוניט ילך שוב וזאת בגלל שהרדיאטור הפגום הוא שעושה את הבעיות.

אשמח לתגובתכם בעניין ובכלל להצתעותיכם לאלו שמבינים בדבר וכאלו שעברו חוויה דומה ומה עשו בנידון.

נ.ב נאמר לי גם שאולי מספיק לעשות ניקוי אבנית של הרדיאטור ולא חייב בהכרח לקנות חדש במידה ולא תאונה היא זאת שגורמת לו לפעול לא כראוי (נע בין 200ל300 שח).

בברכת שבוע טוב,

עידן.

HU : Pioneer 770, AMP : Hifonics Titan TX4405

F.Comp : Morel Dotek Ovation+MT22, R.Speaker : Pioneer 450w, Sub : P.Gold ZR12

פורסם

idb1, לפי התיאור שלך מישהוא הוציא או ניסר את הטרמוסטט.

שאוטו מתחמם הולכים קודם למתקן רדיאטור,ולא לחשמלאי.

אני מוכן להמר על כל הסולד שלי,שמשאבת המים שלך דפוקה.עזוב את סירקול המים.

בנוסף, יתכן שגם הראדיאטור שלך זקוק לניקוי.אבל קודם לבדוק מ. מים ע"י זרימה(לא סירקול).

אכן ניקוי רדיאטור עולה כפי שכתבת בין 200-300 ש"ח.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
idb1, לפי התיאור שלך מישהוא הוציא או ניסר את הטרמוסטט.

שאוטו מתחמם הולכים קודם למתקן רדיאטור,ולא לחשמלאי.

אני מוכן להמר על כל הסולד שלי,שמשאבת המים שלך דפוקה.עזוב את סירקול המים.

בנוסף, יתכן שגם הראדיאטור שלך זקוק לניקוי.אבל קודם לבדוק מ. מים ע"י זרימה(לא סירקול).

אכן ניקוי רדיאטור עולה כפי שכתבת בין 200-300 ש"ח.

בברכה

דוד

דוד היי,

לשאלתך למה הייתי אצל חשמלאי ושוב מאותה סיבה שוונטה היא זו שהביאה אותי לשם.

ועוד סיבה היא שתאמין לי בעיות שהייתי אצל מוסך Umi שיסדרו (ולקחו לי 600 שקל) לי ובסוף כלום לא סודר, הבחור סידר אותם שהוא בכלל חשמלאי ב80 שקל בעוד ש umi הוציאו לי את הרכב מהמוסך לאחר 6 ימים בטענה שהוא סודר שלאחר חצי שעה הבעיה חזרה שוב. בקטע הזה אני באמת רגוע לתת לו לבדוק את הרכב כי אתה יודע, יש אנשים שיש להם עין טובה וידיים טובות להכל. בכל מקרה כמובן שהוא רק איבחן את הבעיה והסביר לי למה אך לא הפציר בי לעשות את זה אצלו או בכלל. כמו שאמרתי הוא חבר משפחה.

פורסם

אם צריך אז פשוט תחליף רדיאטור חבל למשוך את זה סתם . אם ילך לך ראש מנוע בגלל זה אתה תצטרך לתקן את שניהם , מה שצריך להחליף מחליפים לא מושכים אם מושכים זה מביא עוד נזק !

פורסם

***אין צורך לצטט את כל ההודעה הארוכה- ברור לחלוטין לאיזה הודעה את מגיב****

לא כל כך ברור לי הסיפור...

מה פירוש עשו לי הגברה לוונטה ?

למה עשו את ההגברה ??

וגם ממש לא נראה לי הסיפור ש"היוניט ברדיאטור הלך וזה כנראה כתוצאה מתאונה שהייתה בעבר בקדמת הרכב אשר דפקה את הרדיאטור וזאת הסיבה שהוא גם לא מקרר את המנוע כמו שצריך גם שהוונטה לא פועלת".... לפי מה הוא הגיע למסקנה הזאת ???

אם תוכל להוסיף פרטים אולי זה ייתן עוד כיוונים כי זה נראה מאוד מאוד תמוהה...

פורסם

אני יכול לספר לך את נסיוני הארוך עם הרדיאטור של הקוואליר שלי.

לאחרונה הרכב התחמם מאוד בעליות. הוסבר לי שזה בסדר שהוא יגיע עד ל-100 מעלות, אבל עדיין לא הייתי שקט.

הלכתי למתקן רדיאטורים שבעבר כבר ניקה לי את הרדיאטור.

הוא עשה לי ניקוי + החלפת טרמוסטט (שזו הייתה הבעיה כל הזמן) והרכב נוסע כמו חדש (טפו טפו טפו).

בתוך העיר הוא קבוע על 90 גג עד ל-92.

רק בעליות הוא נושק ל-95.

המלצתי.. בצע ניקוי + החלפת טרמוסטט.. יחסוך לך רדיאטור חדש.

פורסם

ולא לשכוח לבדוק אם מאורר הרדיאטור פועל בכוון סבוב נכון, כלומר יונק אויר מקידמת הרכב דרך הרדיאטור לכוון המנוע. אם חוטי המאורר יהיהו הפוכים, אז הוא יסתובב הפוך ולא יצליח לקרר המכונית וביחוד בנסיעות בינעירוניות.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

ידידי רפי שלום.

idb1 כתב:י "יש לי בעיה עם החום מנוע שעולה בתחילת נסיעה ובמשך הנסיעה מתקרר אך יכול לעלות שוב במצב עמידה ממושכת". זאת הוכחה שהוונטה מסתובבת לכיוון הנכון,אין צורך לבדוק.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

מצטער על העיכוב בהודעת החזרה , יש אנשים שעובדים כאן.. :)

בכל מקרה, אכן בדקתי את סיבוב הוונטה והיא פועלת לכיוון הנכון וניתן להבין זאת לפי מה שאמר דוד מה גם שהמנוע מתחיל להתקרר שהמאוורר עובד אך לא לפני כן.

באשר ליותר פרטים? מממ... האוטו מתחמם! נעזוב מה מו מי.. ומה המוסכניק חושב. וכבר החליפו טרמוסטט ברכב ככה שהדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה ניקוי רדיאטור.

• תוכן חדש...