Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יישור קו מלא בפונטו 75SX

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני כמה ימים היתחדשתי בפונטו SX75 שנת 96, הרכב הוא יד שניה וטופל במשך 9 שנים אצל הבעלים האחרונים שלו במוסך מרכזי והכל טופל כמו שצריך, בזמן ובחלקים מקוריים בלבד, אבל למרות כל זאת החלטתי לעשות לרכב יישור קו מקיף לפחות במה שקשור לטיפולים השוטפים.

אני רוצה להחליף את הרכיבים הבאים:

שמן,פילטר שמן, פילטר אוויר, פילטר דלק, שמן גיר, מים ברדיאטור+ניקוי רדיאטור, פלאגים, רפידות ודיסקים קדמיים אם צריך, וזהו אני חושב, כל הרצועות הוחלפו לפני 20K כולל משאבת מים אלטרנטור חדש מחוזק 85 אמפר,מאוורר לרדיאטור, בולמיד זעזועים קדמיים חדשים,ועוד המון דברים בטיפולים השוטפים שעבר האוטו, פשוט הוצאתי את הקבלות של הטיפולים של הרכב ב 3 השנים האחרונות.

עכשיו לשאלה שלי, איזה דגשים אני צריך לשים בזמן הטיפול?, שיעשה על ידי ועם עוד חבר,לדוגמה לרוקן את כל השמן ואז לשפוך עוד טיפה כדי שיעבור במערכת וכל השמן הישן יתרוקן כנל גם להחלפת המים ברדיאטור, עוד שאלה שצצה היא איזה פלגים לקנות, ראיתי שחלק המליצו על מקוריים של פיאט וחלק על הבוש, זה אותו דבר (כאילו המקוריים הם של בוש) או שהם שונים, ואם כן אז איזה עדיפים?,לגבי החלפת המים הבנתי שהכי טוב זה מה שמומלץ על ידי היצרן וזה הפרפלו, איזה כמות של החומר הנ"ל אני צריך למהול עם מים מזוקקים? לגבי השמנים החלטתי ללכת על LM מתוסף המיכל האפור, האם יש שמן שיותר מומלץ מהשמן הזה?ואם כן איזה?, לכבי הפילטרים האם אני צריך רק לבקש את החלקים או שגם פה חשובות החברות שמייצרות את החלקים אם כן אז של איזה חברה לקנות כל חלק?

זהו אני חושב אם יש לכם עוד דברים להציע אז כמובן זה יתקבל בברכה, לגבי החלקים הם ירכשו אצל הפרסי וחבריו מרחוב יצחק שדה, לגבי צמיגים אז יש בהם עוד די הרבה בשר למרות שהם מחברות "העל" של תעשיית הצמיגים,sava ו tiger,הם יספיקו לי לפחות לעוד חצי שנה שנה, אבל בסוף החודש אני הולך לקורס נהיגה מתקדמת אז יש מצב שזה יתקצר, יותר נכון אני מקווה שזה יתקצר :twisted:

הודעה קצת ארוכה אני מקווה שלא היתעייפתם, תודה מראש לכל העונים והמייעצים

דניאל

פורסם

ואוו... איזה הפצצה...

נוזל קירור - פארפלו מהול 50-50 עם מים מזוקקים. אל תכניס דברים אחרים לפיאט שלך.

לגבי פילטרים - מומלץ לרכוש פילטר אוויר מקורי בלבד. התחליפיים בדרך כלל פחות טובים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

פילטר שמן - רק מקורי או של בוש , בשום אופן לא תחליפי , אם אין אצל הפרסי , גש לנחום סודאי או למ.י.ר. חלפים בפינת המסגר/בן אביגדור.

קיבולת מערכת קירור היא כ 5-6 ליטר , ז"א שאם אתה עושה ריקון מלא , תצטרך לקנות 3 בקבוקי פרפלו, כך שאחרי מהילה במיים מזוקקים תקבל 6 ליטר נוזל קירור.

פילטר דלק רצוי כמובן גם מקורי. החלפת פילטר דלק בפונטו לא פשוטה , הוא נמצא ביציאה ממיכל דלק, מתחת לרכב , ובפירוק הפילטר יש סיכוי טוב לשבור את החיבור של הצינורית למשאבת דלק . קורה בדרך כלל כשמחליפים בפעם הראשונה לבד ולא נזהרים .

בלמים - לא יודע מה הניסיון שלך ושל חבר שלך , בבלמים עדיף לטפל במוסך .

תתחדש ובהצלחה, המכונית מצויינת, תהנה ממנה ,אם תטפל בה כמו שצריך .

פורסם

תקנה פארפלו מוכן לשימוש אצל מיר חלפים, פילטרים (שמן, דלק, אויר) שים רק מקורים

(קנה בחברה עולים זול כמו התחליפיים בחנויות חלפים ).

קיבולת נוזל קירור דווקא בסיבות 4 ליטר ( בדוק בכל זאת במוסך שמתעסק ברכב).

פלאגים שים מקוריים שמתאימים לפיאט.

כל שמן איכותי יתאים רק לא לשים שמנים אלמוניים.

בלמים אכן אם לא יודעים אז עושים במוסך, מה שכן עדיף לשים רפידות מקוריות או רפידות איכותיות תואמות הבדל די גדול במחיר אך הבדל עוד יותר גדול באיכות הבלימה של הרכב.

ממש ממליץ לך להחליף את הצמיגים לחברה איכותית במיוחד לפני שיתחילו הגשמים כי אז באמת תרגיש את אחיזת "העל" של הצמיגים האלו במיוחד אם אין לך ABS.

אם אתה מתעקש למלא שמן גיר עשה זאת בחברה כי הם משתמשים בשמן של TUTELLA שמתאים לפיאט. אך גם שמן אחר בצמיגות 75W90 ועדיף סינטטי מלא יתאים.

פורסם

לגבי הבלמים אז בטוח לא הייתי מחליף לבד רק ציינתי שאני יבדוק אותם ואם כן אז אז אני יקנה רפידות ודיסקים איכותיים והם יוחלפו במוסך, הפלגים המקוריים רשום על האריזות פיאט או שחברה שמייצרת אותם בשביל פיאט, אם חברה אז מה צריך להיות רשום?כשאתה אומר בחברה, אתה מתכוון לעשות זאת במוסך מורשה פיאט?, כנ"ל לגבי לקנות בחברה אתה מתכוון למ.י.ר או למוסך לא הבנתי את זה בדיוק, ואכן צמיגים בטוח יוחלפו לפני החורף ואולי לפני כן אם אני ימצא משהו שמוכר ג'אנטים + צמיגים במידה יותר גדולה,175/60/14 או המקורית של הג'י טי 185/55/14

פורסם

קנה בחברה - הכוונה קנה אצל נחום סודאי או אצל מ.י.ר. או במחסן חלפים של כל מוסך מורשה פיאט, ותרכיב לבד. על הפלגים המקוריים מצויין השם "פיאט" ולא משהו אחר , מן הסתם.

• תוכן חדש...