Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מומחה במנועי דיזל וגפ"ם, אבל נראה לי שאתה מעוניין בניתוח כלכלי, אז אני מקווה שההסבר הזה יעזור לך:

1. החסכון בשימוש בדיזל הוא כפול:

• הדיזל זול יותר מבנזין (היום ההפרש הוא כ-20%, פעם היה הרבה יותר)
  • מנועי דיזל הם בעלי נצילות גבוהה יותר (ולכן צריכת הדלק שלהם יכולה להיות עד 25-35% נמוכה יותר)

2. החסכון בשימוש בגפ"ם הוא רק בגלל ההפרש במחיר: היום ההפרש הוא כ-50%.

בסה"כ, החסכון בגפ"ם נמוך יותר היום. אבל, אם אתה קונה או מסב רכב ובונה על זה לשנים רבות, אתה בעצם נאלץ להמר - מה יהיה משתלם עוד כמה שנים. מנועי דיזל יישארו בעלי נצילות גבוהה גם בעוד כמה שנים, לעומת המחירים של גפ"ם שעלולים לעלות בחדות אם הממשלה תבצע שינויים במיסוי. המצב הקיצוני ביותר שאפשר להעלות על הדעת הוא שהממשלה תשווה את שיעורי המס על כל הדלקים: אז העלות של נסיעה בגפ"ם ובבנזין תהיה זהה בערך, נסיעה בדיזל תשאר זולה יותר בגלל הנצילות הגבוהה.

שינויים במיסוי על גפ"ם הם סבירים יותר ככל שמנועי גפ"ם למכוניות פרטיות הם נפוצים יותר: הממשלה מעדיפה מיסוי גבוה על דלקים שמשמשים לתחבורה, משום שלנסועה גבוהה יש עלות חברתית גבוהה (בין השאר, הצורך של הממשלה להשקיע יותר בכבישים, עלות חברתית של זיהום אויר וכו'). היום, המיסוי על גפ"ם נקבע כאילו גפ"ם אינו משמש לתחבורה (אלא כגז בישול בלבד). הסבת מנועים לשימוש בגפ"ם היא בעצם ניצול של הטבת המס הזאת. באותו אופן, עד לפני כמה שנים הממשלה נזהרה מהעלאת המיסוי על דיזל (בגלל שהוא משמש לחימום ביתי ולתחבורה ציבורית). כאשר רכבים פרטיים מונעים בדיזל החלו להיות נפוצים יותר, הממשלה העלתה את המיסוי על דיזל באופן די משמעותי.

האם הממשלה תעלה את המיסוי על גפ"ם ככל שרכבים מונעים בגפ"ם יהיו נפוצים? זה ההימור שלך. מצד אחד, זה מה שעשו עם דיזל. מצד שני, גפ"ם משמש כמעט בכל בית כגז בישול, ולכן העלאת המיסוי עליו פוגעת באופן לא-פרוגרסיבי בכל האוכלוסיה, מה שנחשב אכזרי במיוחד לשכבות החלשות (אבל כבר היו בישראל ממשלות שהשיקול הזה לא השפיע עליהן). כמו-כן, העלות החברתית של גפ"ם היא נמוכה משל בנזין, בגלל שפליטת המזהמים קצת פחות גבוהה.

פורסם

פשוט תעשה חשבון: (נניח ל-1.6 אוטו' שעושה 1:12)

דיזל מקבילה תעשה בערך 1:14 כלומר 4300 ליטר שהם 21500 ש"ח + 1400 ש"ח תוספת אגרה סה"כ: 23000 ש"ח בשנה.

על גז האוטו יעשה בערך 1:11 כלומר 5500 ליטר שהם 16300 ש"ח.

לסיכום, אנחנו רואים שגז יחסוך לך בין 6500 ל-7000 ש"ח בשנה.

אם אתה קונה רכב חדש, מחיר הקנייה הוא דומה בשני המקרים - התקנת גז עולה כ-10,000 ש"ח, ורכבי דיזל יקרים מאחיהם זוללי הבנזין בערך באותו הפרש. אם אתה קונה משומש, תגלה שדיזל עולה כמו בנזין ולכן לגז תצטרך להוסיף את עלות ההתקנה. (אתה מחזיר אותה כעבור שנה וחצי בגלל הפרש במחיר הדלק)

אבל! ויש כאן כמה נקודות חשובות:

1. כפי שציינו כבר בתחילת השרשור: אף אחד לא מבטיח שמחירי הגז הנמוכים ישארו ככה. אם הם יעלו משמעותית אתה תמצא את עצמך עם מכונית בנזין שתקוע לה בבגאז' בלון ענק שעולה 10,000 ש"ח.

2. החישוב לנסיעה על גז מניח שאתה כל הזמן נוסע רק על גז. אם אין לך תחנת גז ממש בדרך הקבועה שלך, או ליד הבית/ ליד העבודה, זה לא יקרה, אתה תתפתה לשים בנזין מדי פעם, ואז העסק פחות משתלם.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

ובעצם, יש עוד שיקול חשוב לגבי גפ"ם: אסור לך לחנות אתו בחניונים תת-קרקעיים. אז אם החניה שלך בבית או בעבודה היא תת-קרקעית, תשכח מזה.

פורסם

אתה בטוח במה שאתה אומר?? ראיתי בחניון התת קרקעי אצלנו כמה מכוניות שמונעות בגז חונות בכיף

E34 1995 BMW 540I M-SPORT WHITE

2001 SUZUKI GSX-R750 BLACK CUSTOM PAINT

פורסם
ובעצם, יש עוד שיקול חשוב לגבי גפ"ם: אסור לך לחנות אתו בחניונים תת-קרקעיים. אז אם החניה שלך בבית או בעבודה היא תת-קרקעית, תשכח מזה.
לא נכון.

ממש לא נכון,הרכב שלי נכנס לכל חניון תת קרקעי.

האיסור היחידי הוא על חניה בחניון תת -קרקעי ללא מערכת אוורור.

והיום קשה מאוד למצוא אחד כזה.

גפ"מ מעולה,מותקן אצלנו ברכב וזה פשוט תענוג.

הביצועים לא ירדו ואף השתפרו טיפה-צריכת הגז טיפה בערך ב5 אחוז יותר גבוהה.

פורסם

חנרו - ממתי בנזין 1.6 אוטומאטי עושה 1 ל 12 וממתי דיזל 1.9 אוטומאטי עושה 1 ל 14?

ההבדל הוא הרבה יותר קיצוני, בנזין 1.6 אוטומאטי יעשה 1 ל 12 עם הנהג הכי רגוע, מדוד ושקול בעולם.

טורבו דיזל 1.9 אוטומאטי יעשה 1 ל14 אם לנהג יש רגל כבדה ביותר.

ה2 ליטר TDI שלי, עם רגל יחסית כבדה ו(לצערי) נסועה עירונית של כ50% עושה 1 ל15.

כשקיבלתי רכב חלופי בטיפול הקודם שהתארך זה היה A3 FSI אוטומאטית (1.6).

נסעתי פחות או יותר באותה אגרסיביות מתונה במשך שבוע ותידלקתי פעמיים, הנסועה עמדה על 1:8.

לפותח השרשור -

לקחתי לדוגמא את הגולף החדשה.

מנוע ה1.9 טורבו דיזל הוותיק שבגולף החדשה עם 105 כ"ס ותיבה אוטומאטית לוגם בערך ליטר לכל 18.5 ק"מ של נסיעה מעורבת

מנוע ה1.6 FSI החדש (ואני בכוונה לוקח אותו כדוגמא, הוא מאוד חסכוני בהשוואה למנוע בנזין הישן של VAG) לוגם ליטר על 13 ק"מ של נסועה.

ואם מכניסים את ה1.6 הוותיק (שהוא למעשה המקביל של ה1.9 הוותיק) מקבלים נתון אפילו נמוך יותר של 1 ל12 בנסועה ממוצעת.

שוב - הנתונים הללו מתייחסים לנסועה ממוצעת עם נהג מאוד עדין על הדוושה ומאוד מחושב בנסיעה.

עם רגל כבדה ההבדל אפילו גדול יותר (ותעיד הבדיקה שעשיתי עם ה 1.6 FSI)

פורסם

לא יודע אם אתה צריך להכנס לפאניקה, אבל התקנות שיש היום אומרות שאסור לחנות עם רכב גפ"ם בחניונים סגורים.

החשש הוא שלמרות כל אביזרי הבטיחות תהיה דליפה, ואז האויר בכל החניון הופך נפיץ... לא נשמע כיף.

פורסם

מתי להתקין גז עולה 10K??

היום כולל מע"מ אפשר למצוא ב7800, (נכון לאתמול).

וכן, הרכב שלי מונע בגז ומגיע ל1:11 עם מנוע 2000, בנסיעה של סבא, אבל זה כואב ברגל...

ועודד, אין דבר כזה דליפה, ברגע שישנה דליפה השסתומים במיכל נסגרים.

פורסם

מחזק את גיל (gibsonlp) .

קודם כל , אין שום ספק , שברגע שמכוניות מונעות גפ"מ יהפכו לקצת יותר נפוצות , מחיר הגז יעלה בהדרגה לאיזור מחיר הבנזין , זו רק שאלה של זמן .

שנית , ההבדל בצריכת דלק אכן גדול יותר מ 2 ק"מ נוספים לליטר , יש אנשים שמדווחים על צריכה ממוצעת של כ -19 ק"מ לליטר בפולו / קורדובה / פאביה SDI .

שלישית , מערכות גפ"מ שמותקנת בארץ , וכוללות התערבות מאסיבית במערכות הרכב לא הוכיחו עדיין את אמינותן לאורך זמן .

אם לשפוט לפי מזגנים / אזעקות / כל מיני אביזרים לא מקוריים אחרים שמותקנים כאן , זה מקור לתקלות עתידיות .

בנוסף , ברוב המקרים צריכת גפ"ם גדולה ב 10-15 אחוז מצריכת בנזין .

הנושא הביטוחי במכונית עם מערכת גפ"מ עדיין לא מסודר - כלומר במקרה של טוטל לוסט , לא ברור אם ניתן לקבל מהביטוח את שווי הרכב , כולל המערכת . מחירון ליד שניה עדיין אין .

פורסם
מתי להתקין גז עולה 10K??

היום כולל מע"מ אפשר למצוא ב7800, (נכון לאתמול).

וכן, הרכב שלי מונע בגז ומגיע ל1:11 עם מנוע 2000, בנסיעה של סבא, אבל זה כואב ברגל...

ועודד, אין דבר כזה דליפה, ברגע שישנה דליפה השסתומים במיכל נסגרים.

מערכות הבטיחות אמורות להגן מפני דליפה, אבל בגלל שלפעמים יש תקלה גם במערכות הבטיחות, תקנות המשרד לאיכות הסביבה אוסרות על חניה בחניונים סגורים. לגבי חניונים תת-קרקעיים מאווררים, אם הבנתי נכון, הדרישה היא שהאוורור יפעל כל הזמן. מה שאני מכיר זה חניונים שבהם יש מפוחים שמופעלים על-ידי חיישנים, כך שהמפוח מתחיל לפעול רק כאשר נוכחות CO גבוהה; זה לא יעזור במקרה של דליפת גפ"ם. גם אם הסיכוי לדליפה הוא קלוש ביותר, פיצוץ של גז מעורב באויר במרחב סגור נשמע לי משהו שכדאי להיזהר ממנו במיוחד.

יכול להיות שהתקנות של המשרד לאיכות הסביבה מוגזמות. אני מניח שאם זה המצב, בשנים הקרובות ישנו את התקנות, כי בסה"כ המשרד לאיכות הסביבה מנסה לקדם את השימוש בגפ"ם. אבל עד שמישהו מוסמך יגיד לי שזה בסדר, אני לא רוצה שמישהו יחנה מתחת לבית שלי ברכב מוסב.

פורסם

גפ"מ הוא בטיחותי לחלוטין,בוא אני יספר לך עוד משהו-במקרה של תאונה גפ"מ עמיד אפילו יותר,המיכל שלו חזק יותר פי כמה וכמה.

חוץ מזה,יש פה מישהו מהפורום אור-שיכול לספר שאצלי על הגז האוטו מגיב יותר טוב.

דליפת גז בלתי אפשרית בערכות מהדור ה5 ,יודעים למה? כי יש שסתום לחץ שמסב את הלחץ המאסיבי של גז ללחץ נמוך בכדי שיתאדה מעלה ככל הניתן.

הרבה אנשים פה לא מבינים בגז יתר על מה שהם שמעו כשמועות של אנשים עם ראש סתום אחר שלא רוצה בכלל להאמין שאוטו יכול ליסוע על משהו חוץ מדלק.

• תוכן חדש...