Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על תרומת איברים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

והפעם , באופן חד פעמי , נושא רציני.

מי מכם מודע לחשיבות תרומת האיברים ? מי חושב, אם ייקלע להחזרת ציוד מוקדמת ומאולצת - לתרום איבר מבשרו לטובת אנשים אחרים ?

אם אתם נגד התרומה , מדוע ?

לאתר עמותת "אדי" התומכת בתורמים ומשפחותיהם - לחצו כאן.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחד מהדברים הראשונים שעשיתי כשהגעתי לגיל 18 היה לחתום ולקבל כרטיס. מאז אני קונה רק ארנקים שיש בהם תא שקוף כדי שלא יהיה סיכוי שיפספס את זה מי שיחטט בכיסי גופתי המתה.

חשוב.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

מודה יש ברשותי כרטיס אדי כמעט 20 שנה!

בברכה

צביקה

**** שמר הקישור שנתת לאדי לא נפתח אצלי.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שמר, בעיקרון, יש לאלו שכן מאמינים בדת בצורה כזו או אחרת דעה נגד - אבל משום מה יש גם מה שפוסל אותה, כך שאינני יודע כיצד נכון יותר לנהוג.

מצד אחד - נאמר כי במקרה של תחיית המתים (ולא נכנס לעניין), אזי יהיו חסרים איברים בגוף באותו הזמן.

מנגד - כמו שכולנו יודעים, אחרי כמה שנים לא נשאר בפנים כלום... בקושי שלד וגם זה במקרה הטוב.

כמובן שהמניע הדתי יכול למנוע, ויש שאומרים שאין לעשות זאת, אך כשהעובדה ש"המציל נפש אחת מישראל, כאילו הציל עולם מלא" נעמדת ממול - זה כבר נושא מבלבל.

אין דבר יותר יפה מלראות אדם שהצליחו להציל אותו מלמות, בצורה כזו או אחרת - אם זה מאיברים מאדם מת, או בעזרת תרופה או Whatever.

פורסם

כאשר הודעתי לאמא שלי על כך שאני מתכוון לחתום, היא הזדעזעה ולא רצתה לשמוע הכך, כיוון שלא רצתה בכלל לחשוב על הרעיון של מוות בטרם ועת וכו'..

חתמתי כיוון שאני יודע, שמידה ואני או מישהו מהקרובים אלי יזדקק לתרומת איבר, זה בגלל אותו בן אדם שהסכים לתרום את איבריו.

אם אנחנו רוצים להיות מציאותיים, אחרי תקופה קצרה, לאחר שהגוף מת, לא נשאר דבר מהאיברים הללו, אז למה לא להציל חיים של מישהו אחר?

פורסם

חתום מ-מ-ז-מ-ן

אני חושב שאצלינו, בקרב הנוהגים לנהוג יש לזה חשיבות אפילו רבה יותר, שכן אאם כבר משתפדים על מעקה בטיחות, לפחות שיצא מאיתנו משהו

ומהפן הרציני - לאחר דיונים מעמיקים עם חברים דתיים ועם המשפחה [שלי, חצי מהם דתיים עד דתיים-חרדים] מסתבר שאין שום הלכה שמונעת תרומת איברים, זו אפילו מיצווה גדולה מאוד, וגם במקרה של תחיית המתים [כך פסק איזה גדול דור שאת שמו אני לא זוכר] מי שייחפצו בייקרו יחזור לחיים גם אם תרם [אף על פי שלמעשה מדובר באמונה בלבד, לאוו דווקא מהפן הפרקטי של הדבר]

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

רון - לא נאמר שלא יחזור לחיים, אלא על העובדה שהחלקים שנתרמו יהיו חסרים בו.

קצת (מאוד) לא מובן העניין אצלי - אבל אם אתה אומר שיש לזה גיבוי דתי, זו כבר התקדמות.

פורסם

שמר גם לי לא נפתח הקישור.

אני למשל לא נגד תרומת איברים, אבל אני אחד שלא הייתי תורם במקרה אחד,

פשוט אני חושב שאם בנ-אדם נפטר מוות טבעי, אז הוא ממשיך אם הגוף הזה לעולם הבא, גם עם הוא יהיה רק בקבר.

אבל עם קורה תאונה רצינית שכוללת קטיעת איברים, או בלתי ניתן לשחזר או להציל, אז את החלקים הנותרים בהחלט ניתן ואני בעד לתרום!

זאת רק הדעה שלי.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

חתום מגיל 18.

לפי דעתי חשוב מאוד לחתום. אני לא בן אדם דתי אז לא היו לי התלבטויות כשחתמתי.

לפי איך שאני רואה את זה, גם לדת לא צריכה להיות התנגדות כי "המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו" ו"כל ישראל חברים" ויש עוד בטח מיליון אימרות כאלה.

כמו שאני לא מתכוון להיקבר עם הרכב (היו לי התלבטויות בנושא אבל החלטתי שלא כדאי :-)) ועם שאר הרכוש, אז בטח אם בתור אקט אחרון אני אוכל להציל חיים של אחרים ולתרום את הגוף שלי לטובת אחרים אז בכיף. (בלי לחשוב פעמיים)

אסף

פורסם
אם אתה מת מוות טבעי אז גם ככה אף אחד לא יקח לך את האיברים אלא אם תסכים שיעשו עליך ניסויים ולזה אתה יכול לסרב

עם אני ת מוות טבעי אני לא יכול לחתום שאיבריי יתרמו?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

אם רק הייתי יכולה - הייתי תורמת, ללא היסוס

אבל מאחר ואסור לי אפילו לתרום דם, גם איברים אחרים לא באים בחשבון

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

אני כבר מזמן מעוניין לחתום.

לצערי נתקלתי בדוכן שלהם רק פעם אחת, וגם זה היה בדרך למבחן באוניברסיטה, ולא הספקתי לחתום.

מחכה להזדמנות הבאה.

ולדעתי כל אחד חייב לתרום. זה מציל חיים.נקודה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...