Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על תרומת איברים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי אסור לתרום דם עקב מחלה שעברה מזמן בילדות (אין לי מושג למה ומה מד"א רוצים ממני כי מאז טפו טפו טפו הכל בסדר ואין לי מושג מה ההשלכה של תרומת איברים)

אבל יש כאן נושא אחר שבגללו לא אני ולא משפחתי חתומים על תרומת איברים.

אני אגיד לכם בכנות אני בעד תרומת איברים אבל יש לי חשש. יש לי חשש שזה יהפוך למסחר. למה אני מתכוון?

שאם חס וחלילה יגיע חולה, שיש לו איזה איבר שחולה אחר מסויים (ועמיד מבחינה כלכלית) צריך, שלא ייקרה מצב שיקמבנו שאותו חולה לא ייקבל טיפול ראוי (אופס לא שמנו לב הלך עוד חולה מתוך XXXXXXX חולים) ואז יהיה הקטע של מסחר ולפני שאתם קופצים ואומרים שאני מדבר שטויות, הלו, תתעוררו, אנחנו בישראל מדינת הקומבינות לא בקנדה דנמרק או משהו בסגנון!

ותסכימו איתי שברגע שמישהו שזקוק לתרומת איברים יביא לרופא סכום עתק, ואם יש לאותו רופא רצון לקבל כסף (אני לא מכליל את כל הרופאים חס וחלילה מכיוון שהם עושים עבודה ענקית ומבורכת!) אז תסכימו איתי שברגע שרופא מסויים יראה כסף אז איך אומרים, "כסף יעוור עיני חכמים ויסלף דברי צדיקים".

ורק שתדעו שרופאים שעושים השתלות מעדיפים איברים של אנשים גוססים ולא של מתים ולכן זה עוד שיקול כי זה דבר שאסור להם לעשות.

זאת הסיבה שאני נגיד חתימה באגודה הזו.

לדעתי רק לאחר שבן אדם החזיר ציוד לחלוטין לא עלינו ועל אף אחד רק אז שמשפחתו תגיד שהיא מוכנה לתרום את האיברים.

איתמר

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מחלה ממארת למשל- אדם שקיבל טיפולים כימוטרפיים לריפוי המחלה או שמספיק שחלה במחלה בעבר (יש כאלה שלא זקוקים לכימוטרפיה ומסתפקים בניתוח וזה במקרה הטוב)

כניראה חוששים מ"גרורות" של המחלה אבל זו הערכה שלי בלבד.

איידס, קעקועים, והרשימה עוד ארוכה.

שלא נדע מצרות.

פורסם

גם צהבת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני חולה קרוהן ולא הייתה לי מעולם שום בעייה בתרומת דם

אז אני מניח שלא תהיה גם בעייה עם תרומת איברים

172 סוסים כבר לא מספיקים אז קנינו הונדה מצוננת

פורסם

אני מעריך את אלו שתורמים, אך אני אישית לא יתרום, לא בשביל ההלכה ולא בשביל התהילה.

רוצה להיקבר בבוא העת מת ושלם.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

אני מכבד את הרצון שלך, אבל לא רואה הבדל גדול בין זה לבין להיקבר בעת העתיקה עם כל רכושך ומשרתיך.

באופן כללי, הייתי תומך בחוק שמאפשר השתלת איברים מתורם מת גם ללא הסכמה. התועלת לחברה כולה גדולה בהרבה מהפגיעה האישית. ברור לי שזה מתנגש עם חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, אבל זו דעתי.

ברגע שמתים, זהו, נגמר. אני אישית הייתי מעדיף גם לא לתפוס נדל"ן יקר במדינה הקטנה שלנו, אלא לדשן איזה עץ נחמד ויפה שאפשר לחסות בצילו. למודרניים יותר, אפשר גם להיות ביסודות של בניין או במצע של מסלול פורמולה 1:)

כמו כן, וזה משהו שאפשר לעשות כבר עכשיו, צריך להפוך את כרטיס תרומת האיברים להסכמה סופית. כרגע הכרטיס נועד רק להבהיר את רצון הנפטר למשפחתו, אבל בלי אישור המשפחה, האיברים לא יתרמו. זה מצב אבסורדי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מצידי אתם יכולים לעשות ממני גם אוכל לכלבים אחרי שאני מת, מה זה בכלל משנה ? מת זה מת, כבר לא אכפת לו כלום.

כמובן שאני מחזיק אד"י מיום שהוצאתי רשיון.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מצטער אני לא הולך לחתום על זה, במיוחד לאור השורה שבה כתוב :הסברה באוכלוסיה הערבית. לא רוצה וגם לא מתכוון לתרום שום דבר לערבים, גם לא לערבים ישראלים. נקודה. תקראו לי מצידי גזען אבל אני לא תורם להם כלום. אם אני אדע בוודאות שזה ילך למי שמגיע לו והוא לא ערבי אין לי בעיה לתרום לו מה שצריך.

ROOONEEYY

פורסם

SEGEV -

אין לי מושג איך נותנים לך לתרום דם, לי ולכל שאר הקרוהניסטים שאני מכיר - לא נותנים.

משהו שקשור לכל התרופות שמקבלים + הבעיה הברורה במערכת החיסון + פוטנציאל למחסור חמור בהמוגלובין.

לגבי תרומת איברים - אדם שחי עם כמות תרופות מסוימת, לא ברור מה נשאר מהכבד שלו... לגבי הלב - אני בטוח שהוא מועמד מושלם להשתלות. יש שמועה שאומרת שקרוהן יכולה לפגוע בקרניות.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם
מצטער אני לא הולך לחתום על זה, במיוחד לאור השורה שבה כתוב :הסברה באוכלוסיה הערבית. לא רוצה וגם לא מתכוון לתרום שום דבר לערבים, גם לא לערבים ישראלים. נקודה. תקראו לי מצידי גזען אבל אני לא תורם להם כלום. אם אני אדע בוודאות שזה ילך למי שמגיע לו והוא לא ערבי אין לי בעיה לתרום לו מה שצריך.

לפליקס, אין אפשרות לחתום על למי יתנו את האיברים.

גם חבר שלי בדעה שלך, והלך לשם לחתום ולהודיע להם שהוא רוצה סעיף, שלא יתרמו לערבים.

אך אין להם את האפשרות הזאת.

פורסם
בלי קשר למה שאני חושב עליך עכשיו, תענה לי בכנות. היית מוכן שישתילו בך איברים של ערבי או שהיית מעדיף למות?

לפני 22 שעות, hans כתב:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...