Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על תרומת איברים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחשוב מה שאתה רוצה, לא מעניין אותי את האמת מה אתה חושב אבל נעזוב את זה בצד. אלו הם הדעות שלי וזה מה יש.

בכנות? לא הייתי מסכים לקבל אברים מערבי.

ROOONEEYY

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי הרגשה שעל ערש דווי , או כשמישהו מהיקרים לך יהיה חו"ח במצב קשה, תחשוב אחרת. אתה גיבור גדול מעל דפי הפורום, אבל זה רק פקה פקה חשוך במיוחד.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
מצטער אני לא הולך לחתום על זה, במיוחד לאור השורה שבה כתוב :הסברה באוכלוסיה הערבית. לא רוצה וגם לא מתכוון לתרום שום דבר לערבים, גם לא לערבים ישראלים. נקודה. תקראו לי מצידי גזען אבל אני לא תורם להם כלום. אם אני אדע בוודאות שזה ילך למי שמגיע לו והוא לא ערבי אין לי בעיה לתרום לו מה שצריך.

תרשה לי לספר לך מקרה מזעזע:

לפני מס חודשים היה בתכנית טלויזיה על ילד פלסטיני שנהרג מירי צהל בשוגג,הורי תרמו איברים שהצילו 4 או 5 ילדים ובינהם יהודים!

אחד הילדים היתה בת למשפחה חדית מירושלים או בני ברק(לא חשוב),האב סירב להודות או להוקיר בכל דרך להורי הילד שתרמו לו איבר שהציל את חיי בתו ואף הצהיר כי הוא היה מעדיף "דם יהודי"...

ואני חוסך בעוד מלים שנאמרו שם,אבל אני מניח שהבנת את הלך הדברים...

ואני לא רואה סיבה לכעוס/לשנוא אף אדם שאלא עשה לך או למישהו משהו רע,ובטח ובטח אם אתה לא מכיר אותו....איך אפשר לשנוא/לכעוס או what ever על מישהו שלא מכירים?

פורסם

אם מישהו מהקרובים יהיה חס וחלילה במצב קשה אני לא אתערב בשיקולים להשתלה, גם אם הם יהיו מערבי. לעצמי אני לא מוכן שום תרומת אברים מערבים. מי יודע אולי בעוד 60 70 שנה המחשבה שלי תשתנה, בינתיים אלו הם הדעות שלי.

ROOONEEYY

פורסם

אי מתן אפשרות לתרום דם מצד מד"א

באם היא לא מצריכת תרופה או מחלה כרונית,

באה לשמור על בריאותו של התורם (החי)

ומכאן שאם הוא מת...כבר לא ממש רלוונטי.

אני באופן אישי תומך בתרומת איברים (עדין לא חתום)

אבל אני מאמין שהצורך בתרומת איברים יעלם עם הזמן..

עם התפתחות הטכנולוגיה שעוסקת בגידול תאי גזע והשימושים בהם,

מתקדמים יותר ויותר לבעצם, לגדל איבר על פי הזמנה.

כלומר אם אני צריך כליה, אז לוקחים ממני דגימת תאים ממקום כלשהוא בגוף

ומתחילם לייצר תאי גזע, כאשר שמים את התאי גזע בתנאים אופטימלים,

הם מתחילים להתמיין לתאים של האיזור שבו הם נמצאים, אם הוא יגודלו על תאי כליה - תגדל כליה.

ומכאן הדרך היא אינסופית...אני כבר מחכה בקוצר רוח.

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

שים לב שהחצוף לא סירב להשתלה. רק סירב להגיד תודה. יפה לו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

חבל שלא שאלו את ה"רב" ההוא, אם זה יהיה בסדר להוציא מילדיו את האיברים בחזרה ולהעבירם למישהו שלא אכפת לו שהתורם הוא ערבי.

איזה אנשים מגעילים יש בעולם, לא יאומן.

פליקס, מה שאתה אומר זה צבוע.

אתה מדבר עכשיו כשאתה צעיר בריא, בגלל זה לא קשה לך להגיד כאלה דברים נחרצים.

תאמין לי, שאם חו"ח היית במצב אחר, לא היית מוציא את הדברים האלה מהפה.

אני חתמתי על הכרטיס, ולא אכפת לי למי האיברים ייתרמו.

כי אם חו"ח אני או מישהו קרוב אליי יצטרך איברים, אני מצפה שימצאו להם איברים בלי קשר לעדה שלהם.

לבחור שדיבר שהוא לא תורם בגלל שהוא פוחד מקומבינות,מילה אחת - בולשיט.

זה תירוץ עלוב ואתה יכול להתמשמש לו עבור הרבה מקרים אחרים.

מתפקידך לתרום, תפקיד אנשים אחרים לשמור שלא יהיה שוק אפור.

פורסם

אני בעד תרומת איברים וכל יקיריי הסובבים אותי יודעים את זה, למקרה בו יגיע זמני להזדכות על ת. הזהות, אבל אני לא חתום, ואסביר למה:

תארו לעצמכם מצב שבו איתרע מזלו של פלוני החתום על תרומת איברים והוא עבר תאונה קשה והפך לצמח. עוברים חודש חודשיים, שנה שנתיים, ופלוני עוד לא התעורר. בו זמנית יש מישהו המחכה כבר שנתיים לאיבר כלשהו להשתלה, ואיברו של פלוני מתאים לו ב100%. מה עושים? מה יעשו הרופאים? מרימים ידיים או ממשיכים להנשים את הצמח? (החתום?)

בקיצור, תקראו לי פרנואיד אבל אני לא חותם

איתמר ג'ורג'- אני איתך אח'שלו

איגור STI- יש לא להסכים לתרום ויש לא לרצות לחתום (אפילו יצא לי חרוז)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

את התאונה שלי עשיתי ליפני גיל 18

אבל גם ליפני ידעתי שאני יתרום את האיברים שלי אם אצטרך.

תרמתי גם דם והסיבה העיקרית שעמדה מולי כששכבתי על השולחנות של הטכני, שעכשיו ביטחתי את כל המשפחה שלי לפחות לשנה (אני משתדל ליתרום כל פעם שה bloodmobile באה לטכני).

אני אומר שאם זה לא פוגע בך אז מה איכפת לך לעזור לאחרים כשאתה כבר מת, אז שום דבר לא פוגע בך

ואפילו הציטוט של איגור חיזק אותי טיפה כשהוא כתב גם כשזה עלול ליפגוע בך זה חשוב להציל חיי אדם.

לגבי הצמח החתום, (אני מדבר על עצמי כרגע) למי זה טוב, המשפחה שבאה ורואה אותך במצב הזה, זה שאתה תלוי במכונות וכבר לא יכול לעשות כלום, זה שאתה טופס מקום של מישהו עם יותר סיכוי לחיות.

נכון מצד שני יש את הסיכוי שימצאו דרך להוציא אותך מזה, אבל אני לא רוצה ליהיות אפילו יום אחד במצב הזה והייתי מעדיף שיתרמו את איבריי, ולי יתנו מקום אחר לנוח בו מקום שלא יהיה איכפת לי מאיכות המזרן.

אז ככה שגם אם הייתי צמח הייתי מעדיף שיתרמו את איבריי

העלתי את הנושא פעם בבית

ואימא שלי מאוד הסתייגה אבל מצד שני הסכימה ואמרה בדיוק את אותם הדברים שכתבתי כאן, הקטע המצחיק שהיא מוכנה לעשות את זה אבל שלילד (גם אם הוא מת חו''ח) שלה יעשו את זה היא לא מוכנה (טיפה אבסורד גם די צחקנו על זה אבל זה מה יש) הבעיה שאני חושב שהיא בכל זאת לא תסכים גם אם אני אחתום על 10 כרטיסי אדי, יש איזשהי דרך להבטיח שהאיברים שלי יתרמו בלי שום קשר לאימא שלי.

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

לאון, כמו שכתבתי העניין הוא די אבסורדי.

הכרטיס שאתה חותם עליו לא שווה כלום, ומבטא רק את הרצון שלך.

ולמרות שאתה מכריז שאתה לא רוצה חו"ח להישאר במצב של צמח ורוצה שבכל מקרה איברייך יתרמו, עדיין המשפחה שלך יכולה לסרב.

לכן מוזר לדעתי, שהעמותה לא יכולה להקנות איזשהו תוקף חוקתי לכרטיס, ככה שאם חתמת עליו, זה סופי .

פורסם

אני רק יודע שאם חלילה וחס מישהו מקרובי ,ובטח ילדי יצטרכו איבר להשתלה וזה מה שיציל אותם,אני יהי מוכן לא רק להודות למי שזה לא יהי אלא גם לנשק לו תסוליות של הרגליים אחרי שהוא דרך באורווה של חראה של פרות!

כל "הכבוד" הזה לא לעניין

פורסם
מצטער אני לא הולך לחתום על זה, במיוחד לאור השורה שבה כתוב :הסברה באוכלוסיה הערבית. לא רוצה וגם לא מתכוון לתרום שום דבר לערבים, גם לא לערבים ישראלים. נקודה. תקראו לי מצידי גזען אבל אני לא תורם להם כלום. אם אני אדע בוודאות שזה ילך למי שמגיע לו והוא לא ערבי אין לי בעיה לתרום לו מה שצריך.

לתרום זה אומר לעשות משהו חיובי למישהו. במקרה שלך זה לא רלוונטי.

אתה מגעיל אותי.

פורסם

אין שום סיבה. פשוט אני אישית לא מכון לתרום לערבים ולא לקבל מהם.

שמר אני לא מאותם יפי הנפש אני מעדיף שמישהו יהודי ינצל במקום ערבי. זהו.

זו זכותי המלאה אם חס וחלילה אני אצטרך לתרום להחליט למי לתרום, כנ"ל ממי לקבל.

ROOONEEYY

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...