Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קטלני צודק במאה אחוז.

לפותח השרשור תבצע חיפוש ותמצא שפע של תגובות שלי ושל מספר מהנדסים שחקרו את נושא השמנים מכול כיוון.

יתרה מזאת צירפתי לך בהתחלה קובץ עם הוראות ברורת של היצרן.

איזה כייף לי :)

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מנצל את השירשור הזה;

איפה אפשר לקנות שמן של החברות הנחשבות (מוביל,ELF,מוטול וכו') בדרגת SL או SM סינטטי מלא 5W40 ופילטרים מקוריים לניסאן (שמן, אויר) בזול באיזור חדרה,נתניה או צפונה יותר בעפולה-טבריה.

תודה לעונים.

פורסם
שמן מנוע איכותי כאמור ישמור על מנוע נקי ועל הכוח שהוא מפיק לאורך זמן בעוד שמן גרוע לא יעשה זאת.
מה הקשר בין צמיגים למנוע?

שמע אני לא בא להגיד לך איזה שמן לקנות אבל הדברים שאתה כותב לא הגיוניים.

שמן גרוע לא ישמור על הכוח שהמנוע מפיק? ייתכן ואתה צודק ,ACDELCO לא שמן גרוע.

ובאותו נושא, הכוח של המנוע שלך יפחת מן הסתם, כאשר תתקרב לתקופה שבה תזדקק לאוברול בגלל בלאי, אני טוען שזה לא יקרה יותר מהר עם ה ACDELCO מאשר עם האסו, בהפרש שמצדיק את ההבדל במחירים.

תאמין לי שלא יתווספו לך סוסים אם תשתמש בשמן יותר יקר , אני נותן לך אחריות על זה, לכן כל מה שרשמת על שמירת הכוח הוא קישקוש.

מעניין למה אתה לא עונה על השאלה שלי לגבי מספר הקילומטרים שתוכל לעבור לפי דעתך עם שני השמנים.

אולי בגלל שגם אתה חושב שההבדל לא גדול, לכן הבאת את תאורית אחיזת הצמיגים, ואחריה את תיאורית הכח מהמנוע שהשמן היקר של אסו נותן לך.

יותר מזה אני לא יודע מה אתה יכול להמציא.

אם מעניין אותך לדעת מה אני חושב, אז כל המותגים הללו הם בדיוק בשביל אנשים שכשהם שומעים את צירוף המילים "שמן מנוע" , יורד להם ריר מהשפתיים.

אני אשקר אם אגיד שזה לא נושא שמעניין גם אותי, אבל אני לפחות לא נגרר אחרי מותגים, רק מעניין אותי שהשמן במחיר סביר ובצמיגות והאיכות הנכונה , וגם שמה שכתוב על האריזה נכון.

אני מציע לך לעשות חיפוש ולגלות, שמומחים רבים פה חושבים כמוני , אפילו ראיתי הודעה של בני ל כאן ,שרשם שלא משנה כל כך איזה שמן אתה ממלא העיקר שזה יהיה בזמן.

אל תשכח שבחברות גדולות ובצבא , משתמשים בשמנים זולים ,אפילו יותר מ ACDELCO ,והרכבים שם יוצאים עם מאות אלפי קילומטרים .

לפעמים הכל בראש, אבל עם עובדות קשה להתווכח.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אל תשכח שבחברות גדולות ובצבא , משתמשים בשמנים זולים ,אפילו יותר מ ACDELCO ,והרכבים שם יוצאים עם מאות אלפי קילומטרים .

לפעמים הכל בראש, אבל עם עובדות קשה להתווכח.

עמית, בצבא רכבים עם 300 אלף ק"מ בד"כ כבר עברו 2-3 ראשי מנוע אם לא אוברול או החלפת מנוע, שיפוץ או החלפת גיר ושאר ירקות

במוסכים שהצבא מטפל בהם שמים שמן פז 15W40 נראה לי שחצי סינטטי. בכל מקרה שחסר שמן ממלאים 2640 (שכבר הוזכר פה בשירשור אחר) ואז מתחיל הבלאגן... המנוע מתחיל לשתות שמן, הרכב מעשן, לא סוחב וכו'

יצא לי לראות איך מפרקים מנוע וקרטר של קנגו צבאית עם 200 אלף ק"מ ואם היית רואה את כמות הג'יפה שהייתה שם לא היית מאמין, והסיבה העיקרית היא השמן.

חוץ מזה, בכמה כסף אתה קונה שמן פשוט לרכב שלך? 60-80 ש"ח?

אז אני משקיע עוד 60 נוספים וקונה סינטטי מוכר. התוספת כסף שאני משקיע פעם בחצי שנה לא תשבור אותי כלכלית.

פורסם

אתה יודע מה... עזוב אותי

אין לי כח להתווכח איתך כי אתה לא מבין כלום כנראה.

אני מסביר לך שוב ושוב ששמן מנוע א-י-כ-ו-ת-י שעונה על דרישות היצרן ובצמיגות נכונה ישמור על מנוע נקי, צעיר, ועם בלאי נמוך מאוד לעומת שמן מנוע שמעבר לשימון המנוע שגם השימון עצמו הואלא מושלם הוא לא יתן כלום מעבר לזה, בטמפרטורות גבוהות צמיגותו לא תשמר, הוא לא יתן הגנה טובה למנוע ויגרום לבלאי מואץ מאוד, פיח יצטבר במנוע לאורך זמן כח המנוע ילך וירד ובסוף המנוע יגמור את חייו מהר מכפי שהוא אמור לגמור.

אתה חושב שסתם מנועים פה בארץ בדרך כלל גומרים עד 250K?

זה בגלל שלא עושים להם טיפולים כמו שנדרש, משתמשים בחלפים לא מקוריים ולא איכותיים והתוצאות מדברות בעד עצמם.

אתה יכול להתווכח כמה שבא לך ובעניין הצבא: לא יודע כמה אתה יודע אבל מטפלים ברכבים הצבאיים ברמה קפדנית מאוד!

כל חודש בחינה יש כאלה שגם פעמיים בחודש, לא מזניחים כלום... ואני מדבר איתך שהכל בודקים ומתקנים עד הפרט השולי ביותר, מחליפים שמנים תמיד תמיד בזמן, מגרזים, משתמשים בחלפים מקוריים וזה למה הרכבים הצבאיים עושים קילומטראז' גבוה.

עוד משהו. כנראה שיש לך בעיה עם הבנת הנקרא!! אני מעולם לא כתבתי שהשמנים של ACDELCO לא טובים.

להיפך. אני אישית כרגע נמצא לי בגיר האוטומטי מתוצרת מזדה שמן DEX III של ACDELCO והוא בסדר גמור.

המפקד שלי משתמש ביונדאי שלו ב ACDELCO והמנוע שלו נשמע ונוסע מצויין עם השמן הזה.

אתה זה שהשוות לשמן מחברת ESSO וכן אני עדיין אומר לך שמדובר בשמן איכותי הרבה יותר.

הוא יחזיק ויעבוד באופן אופטימלי מס' קילומטרים גבוהה הרבה יותר מאשר ה ACDELCO, לא יאבד מתכונותיו, ישמן וינקה פיח שמצטבר הרבה יותר מ ACDELCO.

פורסם

עוד משהו בעניין הרכבים הצבאיים-שאתה רואה ריוסים ורכבים עם יקלומטרז' עצום אתה בטח מתלהב. אבל לא יודע כמה אוברולים וכמה ראשי מנוע הרכבים עוברים נכון?

אז שוב-אם אתה לא יודע תשאל. זאת לא בושה לשאול! זאת בושה לזרוק מילים ללא בסיס באויר.

פורסם

תשמע קטלני

רכב צבאי = רכב קרוע, ובמוסכים משקיעים פחות מאמץ על רכבים צבאיים.

זה שבוחנים אותו פעם בחודש זה יופי, אתה יודע מה בודקים בבחינה הזאת?

אורות תקינים

נסיעת מבחן של 400 מטר בערך

ובדיקה של הבלמים (נותנים כמה ברקסים חזקים) ובזה זה נגמר.

לא פעם סירבו לאשר לי תיקון של תקלות בטיחותיות ברכב, במוסך האזרחי או במוסכי חוץ בטענה שאין תקציב ושהרכב יצא מאחזקה.

פורסם

אני לא צריך לשאול אף אחד,כי אני כבר יודע.

באמת בזבוז זמן להתווכח איתך , אתה לא מתייחס לשום דבר שאני רושם ,אלא ממשיך לזרוק שטויות לאוויר.

אתה שוב נותן תיאוריות על שמנים גרועים , כשאני בסך הכל דיברתי על ACDELCO , ואתה בעצמך אומר שהוא לא גרוע.

יש לי הרגשה שאתה מתווכח רק לשם הויכוח ואין פה שום פואנטה .

מה הקשר שבצבא מקפידים על טיפולים בזמן? דיברנו על איכות השמן ,ועל מה שהוא נותן לך. תאמין לי שלא משתמשים שם בשמן שעולה 126 ש"ח.

אתה בעצם אומר, שהרכבים האלו נוסעים הרבה כי הם מקבלים טיפולים בזמן. יופי! זה בדיוק מה שאני אומר... שזה לא קשור לשמן.

דווקא אני, ולא אתה, הזכרתי את העובדה שאם הבחור יבצע טיפולים בזמן , זה יהיה יעיל יותר מלקנות שמן שעולה יותר מפי 2.

ודרך אגב, את הטיפולים של הרכבים הצבאיים מבצעים במוסכים פרטיים, ותאמין לי שלא תמיד הרכבים הללו מקבלים טיפול מלא כפי שצריך ובטח שלא חלפים מקוריים , כי זה רכב צבאי ולאף אחד לא אכפת.

אם אתה לא מקבל את זה סימן שההבנה שלך בנושא לא מספקת , אם אתה רוצה אני אתן לך לדבר עם אחי, הוא חייל ומכניס רכבים לטיפולים כמה פעמים בחודש.

פשוט חבל על הכסף שלך מר בחור.אבל שיקול שלך.

בכסף שתחסוך, תאמין לי שתוכל לעשות יופי של אוברול.

פורסם

אתה סותר את עצמך- מצד אחד אתה מסכים איתי שהרכבים הצבאיים עוברים טיפולים בזמן ומצד שני המנועים שלהם שופכים טיק טאק בגלל שמשתמשים בחרא של שמן! (זה בעבועה קשור לשמן)

אני לא אמרתי שלא צריך לעשות טיפולים בזמן ככה שאל תכניס לי מילים לפה! ואני לא מדבר פה על שמנים שעולים יותר מפי 2 כמו שמנים של מוטול או דברים כאלה!!! אני מדבר איתך על שמנים שעולים עד 50 שקל יותר שאת משלם פעם בחצי שנה או שנה וההגנה והיעילות של השמן תהיה טובה וגבוהה הרבה יותר משמן עלום שם שרק הורס את המנוע!!!

אני עדיין אומר לך שלשים באוטו שמן לא איכותי ושלא עונה על התקנים המחמירים של היצרנים אבל להחליף בזמן רק יהרוס ויזיין את המנוע!

לכן כן עדיף לשים שמן איכותי ובגם לעשות טיפולים בזמן!

בכסף שאני מוציא על שמנים איכותיים ומחליף כל 7K קילומטר שזה בדיוק 100 על השמן ועוד 40 על פילטר מקורי אני רק שומר על המנוע שלי נקי וצעיר!

ואתה זה שבסוף תצטרך את הכסף שאתה "חוסך" כל פעם 30 שקל כי אתה לא משקיע בשמן נורמלי ואתה זה שתבוא פה לפורום עם כותרת: הלך לי המנוע, איפה אני עושה אוברול בזול? בעוד אני יסע במאזדה שלי בכיף ויהנה ממנוע נהדר, שקט וחזק.

פורסם

השם ירחם.

יש לי קטע מוזר כזה , שכשאני מתווכח עם מישהו, אני לא יכול לקבל את זה שהוא עונה לי דברים שלא קשורים בכלל לויכוח.זה יכול לשגע אותי. אני חייב להפסיק להתעצבן מהשטויות האלה. תהיה מרוכז כשאתה מתווכח עם מישהו, אתה בכלל קורא מה שאני רושם?

שוב רשמת על שמנים זולים ועלומי שם, גם אני לא חושב שצריך לקנות אותם, למה אתה ממשיך להרצות לי על הנושא, אם לא קראת אני ארשום שוב, -גם אני לא חושב שצריך לקנות שמנים זולים ועלומי שם.

לא הכנסתי לך מילים לפה, תקרא שוב בבקשה,רשמתי שאני הזכרתי את זה ואתה לא.

איך אני סותר את עצמי בזה שאני אומר שהרכבים הצבאיים עוברים טיפולים בזמן, אבל שופכים מנוע טיק טק.?

לא אמרתי ,לא את זה, ולא את זה. רשמתי בדיוק את ההפך.

126-55=71 , ולא 30 ש"ח חיסכון כמו שאמרת.

די בוא נפסיק פה תעשה לי טובה,אם נראה לך שזה משתלם אז תקנה שמן יקר .

שיהיה לך ולמנוע שלך לבריאות, הכי חשוב שאתה מרוצה וזה עושה לך טוב. האמת שבשביל זה שווה לשלם .

אבל לא כפול.

פורסם

חברים

למה להתווכח?

אני מוכן(בתור "מומחה לשמנים" כמו כמה שכינו אותי בפורום) לעזור לכם לקבל כל אחד החלטה לגבי "השמן הטוב ביותר" ע"פ עץ החלטה.

נתחיל מכך שכמו שיש סובארו ומרצדס ששניהם רכבים ותפקידם להגיע מנקודה א ל-ב יש גם שמנים יקרים יותר ופחות-הכל ענין של סדר עדיפויות והעדפה.

אתם התיחסתם לשתי חברות שונות ששתיהן גדולות ושתיהן מייצרות שמנים איכותיים ברמות איכות שונות החל ממינרלי עד הסינטטי ותקני API וACEA שונים.

כל עוד השמן מגיע מחברה מוכרת והוא עומד בתקנים הרלונטיים לרכב ובצמיגות המתאימה ע"פ הוראות היצרן אין שום בעיה.

שמן מינרלי יש להחליף לעיתים תכופות יחסית כמו כל 5K או7.5 K לכל היותר ובמימד הזמן מינימום כל 6 חודשים.(מה שבא קודם).

במידה והשימוש יהיה בשמן זה וההחלפות יבוצעו בזמן אין כל מניעה שהמנוע בשימוש סביר יאריך ימים.

כמובן ששמן זה יהיה פחות עמיד לשימוש בתנאים קיצוניים של מאמץ וטמפרטורה ולכן יש להחליפו לעיתים יחסית תכופות עקב אובדן תכונות מקוריות של כגון צמיגות ויכולת הגנה וכן התחמצנות.-כמו כן לשמן זה נטיה ליצור בוצה בתוך המנוע אשר בטווח הארוך תפחית מביצועי המנוע.

שמן "חצי סינטטי" ייתן הגנה טובה יותר לאורך יותר זמן-ניתן יהיה להשתמש בשמן דליל יותר מה שיגרום בטיפול נכון להארכת חיי המנוע אף מעבר לשימוש בשמן מינרלי.-שמן זה הינו ברובו מינרלי(70 אחוז בערך) ועלותו יחסית לתועלתו גבוהה-הוא עדיין יגרום להיוצרות מישקעים מסוימים בתוך המנוע העלולים בטווח הארוך להשפיע על ביצועיו.

שמן סינטטי מלא ייתן הגנה טובה עוד יותר למנוע ללא יצירת בוצה בתוכו וניתן יהיה להחליפו בתדירות נמוכה יותר ללא סכנה לאיבוד תכונותיו המקוריות-במקרה זה המנוע יאריך ימים אף עוד יותר מאשר מנוע אשר השתמשו בו בשמן "חצי סינטטי".

אני אישית משתמש בשמן סינטטי מלא לאחר שהשתמשתי בשמן מינרלי וחצי סינטטי לאורך תקופה ארוכה והסיבה היא שבתוספת עלות קטנה של עשרות ש"ח בשנה אני נהנה ממנוע שקט יותר-ביצועים עדיפים-הגנה אולטימטיבית-יכולת למשוך את ההחלפות לעד פעם בשנה\20K ללא חשש מאובדן תכונות השמן וגרימת נזק למנוע ו"שקט נפשי" בידיעה שהמנוע מקבל את הטוב ביותר ויכול לעמוד אף במצבים קיצוניים של חום ומאמץ ללא חשש לנזק בכל ענות השנה

השמן שאני משתמש בו הוא LM5-W40 API SM באריזה של 5 ליטר והוא עומד בתקנים המחמירים של מרצדס בנץ 229.3 של פולקסווגן 502,505 וכן A3-98,B3-98,B4 של ACEA.

המחיר שלו ל-5 ליטר 120 ש"ח.

השמן מתאים למכוניות מהדור החדש 2004 ואילך אך "תואם אחורה" לכל סוגי הרכבים מכל השנים שניתן להישתמש בהם בצמיגות הזו.

עקב קוצר היריעה תיארתי את סוגי השמנים בקצרה-לחומר יותר מקיף שכבר ניטחן בפורום בצעו חיפוש ותגלו מידע רב מאד ושימושי על סוגי השמנים השונים,תכונותיהם וההבדלים ביניהם.

ניצן

LM 5-W40 API SM.jpg

פורסם

אתם סתם מתווכחים מבחינת אורך חיי השמן אין הבדל גם בשמן ב 60 ש"ח תסע 10000 וגם על שמן ב 160 ש"ח תסע 10000 אבל השמן ב160 ש"ח ישמור על המנוע שלך הרבה יותר והמנוע שקיבל שמן איכותי ישרוד הרבה אחרי המנוע, שקיבל שמן סיני.

סתם דוגמא פשוטה ביותר כך צמיג איכותי מחברה ידוע וכך אחד סיני עלום שם. הבדלי המחיר יהיו בערך פי 2 לצמיג אבל את 2 הצמיגים תצתרך להחליף אחרי 3 שנים כך שבפועל למה לשלם פי 2 על אותו זמן השימוש ועל אותו המוצר שעושוי לכאורה מאותו הגומי? הסיבה פשוטה יהיה הבדל כמו בין שמים וארץ ב: בלימה, אחיזה, התנהגות כביש התנהגות על כביש רטוב וכך הלאה לכן בפועל יוצא שכן משתלם לקנות צמיג איכותי. כך גם בשמן שני השמנים שבפועל נראים אותו דבר ומריחים אותו דבר יתנו כל אחד תמורה שונה לגמרי בין אם זה בסיכוך בין אם זה בקירור ובין אם זה בשמירה על המנוע במיוחד כשהוא עדיין קר. וזאת בגלל ההבדל בחומר הגלם שמשתמשים בו ליצור(הכוונה לרמת הזיקוק של המוצר הבסיסי) באיכות התוספים השונים שמכניסים לשמן, ובבקרת איכות של השמן שבטוח לא קיימת בשמנים של 50 ש"ח .

פורסם

הי דני , פרסטון עדיין לא חזרו אלייך לגבי התמונות?

שמע אתה צודק לגבי השמנים , אבל גם אתה מתעלם מהעובדה שהשוונו בין ACDELCO לאסו.

גם אתה כמו קטלני ,כתבת על האיכות הגרועה של שמן סיני עלום שם, לא על זה דיברנו.

ברור ש ACDELCO היא לא חברה סינית , מייצרים את השמן בבלגיה, וכל עוד דרגת האיכות שמצויינת על האריזה תואמת את דרישות היצרן ,אין לך מה להוסיף על זה כספים מיותרים.

זאת מכיוון שזהו לא שמן עלום שם, ואתה יכול להאמין למה שרשום על האריזה שלו.

חבל שאתם רושמים פה דברים שלא קשורים למה שנאמר- שוב חוזרים לשמנים עלומי השם.

האם יש כאן עוד מישהו שחושב שכשחברה אמינה(!)( לא עלומת שם בפעם המיליון), מסמנת דרגת איכות שמומלצת ע"י היצרן , יש להשקיע יותר מכפול על שמן יותר איכותי? וזאת רק מפני שאתם בטוחים שאתם יודעים יותר טוב מהיצרן שבנה את המנוע ?

לילה טוב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...