Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין (וכנראה אעשה זאת) לקנות ג'ימי, שנת 92, דגם "מפואר",

מכיוון שלא הצלחתי למצוא דיעות של אנשים לגבי הרכב, אני שואל לגבי המנוע+גיר בלבד, המנוע הידוע של GM בנפח 4300,

האם המנוע או הגיר רגישים למשהו? מה סדר גודל אמינותם,

הרכב עליו אני מדבר עבר כ250K, ולא שופץ מנוע או גיר, האם יהיה לי הכבוד?

ובכלל לגבי הדגם המפואר, מה ההבדלים בינו לבין הדגם ה"לא מפואר"?

מלבד כסאות חשמל מעור.

תודה על העזרה אם תהיה...

ארז.

פורסם

בטיפול נכון, עם דגש על נכון בנ' הידיעה, ה-4300 יכול לסבול גם 300K וגם 400K.

אבל בטיפול לא נכון - שמנים לא טובים, החלפות לא בזמן - מתישהו המיסבים יתחילו "לדפוק" והמנוע הופך ז"ל. בכל מקרה את המנוע הזה מחליפים באחד מיבוא, לא משפצים.

(בק"מ האלה תחליף שמן ופילטר כל 5000 ק"מ, זה יסייע לחיים ארוכים)

הגיר נחשב לאמין, והשיפוץ יחסית לא יקר. אפשרי שהגיר יסיים את חייו בקרוב אם לא שופץ.

אני לא בקיא בהבדלים בין הדגמים.

בקשר לג'ימי, קח בחשבון שלפעמים צריך לשים בולמי זעזועים חליפיים וקשיחים כדי לקבל התנהגות כביש סבירה ובטוחה.

אורי

פורסם

ארז ידידי,

מנועים של G.M הם מחוספסים ובעלי 8 שסתומים לרוב,במקרה שלך 16 :)

מנסיון,מנועים אלה יכולים לסחוב גם מיליון ק"מ על השעון בטיפולים איכותיים ושוטפים.

התנהגות כביש מאוד מאוד לא בטיחותית,וללא הקשחת מתלים אני לא רואה שום סיבה לקנות רכב זה.

לרכב זה ישנם בעיות נפוצות כמו: אלטרנטור,רדיאטור אלה החלקים הרגישים בו לרוב.

פורסם
ארז ידידי,

מנועים של G.M הם מחוספסים ובעלי 8 שסתומים לרוב,במקרה שלך 16 :)

מנסיון,מנועים אלה יכולים לסחוב גם מיליון ק"מ על השעון בטיפולים איכותיים ושוטפים.

התנהגות כביש מאוד מאוד לא בטיחותית,וללא הקשחת מתלים אני לא רואה שום סיבה לקנות רכב זה.

לרכב זה ישנם בעיות נפוצות כמו: אלטרנטור,רדיאטור אלה החלקים הרגישים בו לרוב.

אני לא מחפש במקרה זה רכב ספורט, אני מחפש רכב עם טיפה שטח, יכולת לגרור, ויכולת לבצע נסיעות ארוכות, ושיכנס בתקציב, היחיד הוא ג'ימי,

בכל אופן, שיפוץ גיר עולה 5000 שקל על פי חבר הפורום בעל מכון.

תודה!

פורסם

ארז,מבחינת כח גרירה אני מאמין שהוא המכונה החזקה והמשומנת בעבור זה.

מנוע מחוספס לא בהכרח יותר חלש,אבל התגובות שלו איטיות יותר לרוב.

ארז,מדוע שלא תקח נסיעת מבחן על רכב זה?

פורסם

אם אתה באמת מחפש "טיפה שטח" ובתקציב נמוך, אז בהחלט יתכן שאתה לא חייב את ה4X4 .

חזרתי לפני כמה ימים מטיול של ארבעה ימים בשטח , משדה בוקר לאילת. שילבתי הנעה קדמית לשבעה מטרים בלבד. הסיפור הוא לא בשביל ה"שוויץ" אלא כדי להמחיש של 99.9 אחוז מהשבילים בישראל אתה לא באמת צריך 4X4. מספיק מרווח גחון, ועדיף גם שתהיה נעילת דיפרנציאל אחורית, במיוחד כשמדובר באביזר מאוד זול שזמין לרוב הרכבים האמריקאיים- כ 250 דולר .

פורסם

תודה לכולכם,

אני יודע שברוב המקרים לא צריך 4X4, אבל אל תשכח חנן, שבהרבה מאוד מקרים צריך הילוך נמוך אפילו כשלא צריך 4X4,

יש אחד שהוא לא 4X4 למכירה, במחיר ממש מגוחך, אבל הדגם המדובר הוא כן 4X4 עם שילוב חשמלי, והפחד היחיד שלי הוא שהוא עוד לא עבר שיפוץ גיר כבר 250K קילומטר, ובאופן מחשיד על שאר הרכבים רשום גיר חדש.... :idea:

מה לגבי הדגם בעל מנוע 2800? משנת 88?

האם יותר סביר?

פורסם

לא שוכח שישנם מקומות שדורשים יכולת שטח גבוהה יותר, מצד אחד, ולכן גם ברכב שלי תותקן בקרוב נעילת דיפרנציאל קדמית, למרות הנתון שהבאתי בתגובה הקודמת שלי, ומצד שני, כבר בחנתי רכבים ללא LOW בתיבת ההעברה, והם הגיעו למקומות שכנראה חורגים מגבולות ההגדרה של "טיפה שטח" , כמו למשל נחל נקרות , נחל סכר ואתרי שטח אחרים.

לפני כשנה היה באחד מאתרי השטח בחור עם ספארי, ששם נעילה אחורית, ויצא לטיול בנחל נקרות, כולל מעלה דקלים והמדרגה של הנקרות, וגם צילם שם תמונות יפות.

פורד M151 מכיר? ( ג'פ"ס בצה"לית) . אין LOW !

פורסם
לגבי הגיק- במקרה הכי גרוע- אפשר לקנות גיר 400 מפירוק במקום ה700 שבד"כ יש בשנתונים המתקדמים יותר.

אתה אמנם מפסיד הילוך אחד, אבל מרוויח הרבה שקט ואמינות.

אסף.

אסף,לדעתי לא מומלץ

במידה והוא מפסיד הילוך לדעתי יהיו לכך השפעות בביצועים,צריכת הדלק,ובאופן כללי מומלץ לקנות בדיוק מה שבא עם האוטו.

במיוחד באוטו כל כך חזק,שגיר אוטו' זה חלק חשוב מאוד בתפקיד העברת הכח אצלו.

פורסם

ה400 יותר חזק פיזית מה700 החדש יותר, והיה משודך לאותו המנוע בדגמים הישנים יותר (כך שלא מדובר בקומבינה שתוריד את האמינות). את החשבון של כמה דלק אפשר לקנות בהפרש עלויות בין גיר אמין יותר עם 3 יהלוכים לגיר אמין פחות עם 4 הילוכים... יעשה השואל בעצמו.

אסף.

פורסם

לגבי הLOW: אני חושב שרכבים אוטומטיים מסתדרים יותר טוב גם בלי LOW מאשר רכבים ידניים שחסרים את זה.

• תוכן חדש...